Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ניתן להגיע להסכם עם התובע טרם המשפט?

פוסטים מומלצים

שלומות.

הגשתי בקשה להשפט על דו"ח חנייה שניתן ע"י עריית ירושלים. הבקשה אושרה ותאריך המשפט הוא בעוד יותר משנתיים.

הייתי מעוניין להגיע להסכם עם התובע באם יסכים להפחית את סכום הקנס ולגמור עם העניין הזה.

(500 שקל על חניית קטנוע בפינה שכוחת אל).

האם זה מקובל? האם יש דרך לעשות זאת? 

או שעליי לנסות לזכור שיש לי משפט עוד יותר משנתיים ואז לגשת ולנסות לדבר עם התובע טרם תחילת המשפט באותו יום?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל למה בכלל ביקשת להשפט? לא חנית בעבירה? העבירה מוצדקת וחוקית? קח בחשבון שבמשפט יכולים לזכות אותך וגם ישנה אפשרות לקבל כפל קנס או אפילו יותר, במיוחד אם השופט יחליט שבזבזת את זמנו.

אתה יכול לנסות לשוחח עם התובע העירוני לפני המשפט אבל לא בכל עירייה ניתן לשוחח/להפגש איתם, או לשוחח עם התובע באותו יום של המשפט - אבל חשוב להבהיר שאם חשבת שתוכל לנהל משא ומתן ולהתמקח על הסכום - אז זה ממש לא.

אם אתה רוצה לסיים ולגמור עם זה - פשוט תשלם את קנס המקור במחלקת החניה בעירייה כדי שגם יבטלו את הזימון למשפט, ותלמד להבא.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי איזה חלק בתשובה שלך אמור לעזור לי.

החלק שבו אתה מטיף לי? נגד חוקי הפורום, יש לציין.

החלק שבו אתה אומר לי ללמוד לקח בלי לדעת את פרטי המקרה?

החלק שבו אתה אומר שלא ניתן לשאת ולתת עם התובע? דבר שהוא אינו נכון.

או החלק שבו אתה עונה על השאלה שלי ב"אולי כן ואולי לא"- תשובה שלא מקדמת אותי לשום מקום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפותש -אין סיבה להתייחס כך לדבריו של קרייזי. הוא צודק. בשביל להתמקח עם התובע , קודם כל צריך שיהיה לך קייס לכך. לכן הוא שאל אותך מדוע ביקשת להשפט.

לגבי פגישה עם התובע שנתיים לפני המשפט, כנראה לא יעבוד, כי עדיין לא נקבע מי יהיה התובע באותו המשפט. האפשרות הנפוצה והיעילה ביותר לשוחח עם התובע, זה בבוקר המשפט , טרם כניסה לאולם. כל דבר אחר, זה לפנות בכתב למחלקה המשפטית בעיריה, ולקוות שיתייחסו.

• אהבתי 2

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי הולך לככר ספרא בניין 1 ויושב מול פקידה לברר את זה

זאת אומרת אני לא יודע מאחר וקבעת מישפט אבל הייתי מברר עם פקידה שם שיש לה הכול על המחשב ואף סמכות מסויימת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

לא הבנתי איזה חלק בתשובה שלך אמור לעזור לי. אנסה להסביר:

החלק שבו אתה מטיף לי? נגד חוקי הפורום, יש לציין. לא הטפתי אבל זכותך להרגיש ככה אם זה עושה לך טוב.

החלק שבו אתה אומר לי ללמוד לקח בלי לדעת את פרטי המקרה? החלטת לא לשתף את פרטי המקרה ואני עדיין לא קורא מחשבות, וביקשת פתרון לגמור עם העניין.

החלק שבו אתה אומר שלא ניתן לשאת ולתת עם התובע? דבר שהוא אינו נכון. מעניין שלפי דעתך זה "אינו נכון" אז למה החלטת לשאול את זה פה בפורום? לפי ניסיוני זה כן נכון - נסכים שלא להסכים.

או החלק שבו אתה עונה על השאלה שלי ב"אולי כן ואולי לא"- תשובה שלא מקדמת אותי לשום מקום. ככה זה בחיים - לא יודעים שום דבר מראש, בטח ובטח כשמדובר בשופט שיכול להחליט לכאן או לכאן.

שיהיה לך בהצלחה במשפט ובכלל בחיים.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@crazyj

סליחה אם יצאה לי תגובה מגעילה.

תודה על נסיון העזרה.

מודה ועוזב ירוחם.

ולענייננו, אפרט מדוע בקשתי להשפט:

כן, חניתי עם הקטנוע לצידו של שביל, סמוך לפארק סקייטים. לא מתכחש לזה. 

הקטנוע חנה בצורה שאין בה משום שום הפרעה לאף אחד.

בפן האישי:

גרוש, רודף אחרי כל שקל, משלם ארנונה ומיסים כמו גדול. בסכ"ה לקחתי את הילדה לנסוע בפארק סקייטים כי אין כסף לפעילויות שעולות כסף.

עכשיו, 500₪ בגין העבירה הזו מרגיש לי חסר פרופורציות לחלוטין וחסר מידתיות. 

זה אשכרה לקחת לנו כסף לאוכל.

האם ההתבכיינות שלי חסרת טעם ולא מעניינת אף אחד או שמא הגיוני שיילכו לקראתי ויפחיתו לי לסכום קצת יותר הגיוני?

האבסורד הוא שאם הייתי נוסע עם האוטו (אני נכה עם תו) אז לא הייתי מקבל דו"ח. אבל אני לא מאלה שחונים על מדרכות בשם התו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניסית לפנות בערעור כתוב לעירייה בצירוף נסיבות אישיות?

אני לא חושב שבית המשפט הוא המקום לנסות להפחית בו את הקנס.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עבירת חניה על מדרכה מזכה בקנס של 500 שח. אין שום קשר אם יש או אין הפרעה. 

יחד עם זאת, לרוב לא נותנים דוחות לקטנועים שחונים על מדרכה. יש תמונה של העבירה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

אני לא חושב שבית המשפט הוא המקום לנסות להפחית בו את הקנס.

אחלוק על סולל הדרך. 

מניסיוני אחוזי הביטולים/הקלות גדולים בפער אסטרונומי מאלו שבבקשה לביטול, אלו בד"כ נענות בשלילה אוטומטית. 

אציין כי לא ברור למה נתנו דו"ח לקטנוע על מדרכה שלא מפריע לתנועה, שכן ברוב העיריות זה מאוד לא מקובל. 

כמו כן אני דווקא חושב שאם לאדם תו נכה אך הוא היה על קטנוע ולא הרכב, יהיה ניתן לקבל התחשבות בבית המשפט, בין אם עם התובע טרם המשפט ובין אם עם השופט במהלך המשפט. לעניות דעתי, הייתי נשפט עם הבנה שיש סיכוי שלא יפחיתו כלום. אני חושב שההפחדה מעליית הקנס "אם ירגיש שאתה מבזבז את זמנו" אינה נפוצה מניסיוני הדל יש לציין. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

כן. דחו את הבקשה שלי. לכן ביקשתי להשפט.

לפני 45 דקות, fatboy1340 כתב:

יחד עם זאת, לרוב לא נותנים דוחות לקטנועים שחונים על מדרכה. יש תמונה של העבירה?

יש תמונה. לא מפריע לאף אחד.

יתרה מכך, רק בסמוך למועד העבירה נתלה שם שלט האוסר על כניסת רכבים/חנייה. עד למועד זה היה מותר לחנות שם.

פשוט פקח חרוץ יתר על המידה.

הפקחים חונים שם (על השביל) את הרכב שלהם ויושבים להפסקה על הספסל הסמוך, לעשן ולשתות קפה. מה יותר נוח מלתת דו"ח תוך כדי הסיגריה? זה מוכיח שהם עובדים ולא נחים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז ניתן להבין שנכנסת למתחם בנסיעה על קטנוע למרות שלט האוסר על כך. 

לפקחים בתפקיד מותר מה שלאחרים אסור. לא רלוונטי.

על פניו נראה שאין לך קייס במשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 38 דקות, אורח לרגע כתב:

יתרה מכך, רק בסמוך למועד העבירה נתלה שם שלט האוסר על כניסת רכבים/חנייה. עד למועד זה היה מותר לחנות שם.

גם לפני מועד זה חל איסור חניה, וזאת ע״פ התקנות.

התקנת השלט/תמרור באה רק להדגיש את האיסור ולא להראות שהחניה היתה מותרת לפני כן.

יתכן ולפני התקנת השלט/תמרור, האכיפה היתה מזערית (אם בכלל). חוסר אכיפה אינה מכשירה את העברה.

• אהבתי 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מובן לי שאיני חף מפשע.

אין בכוונתי לנסות לטעון זאת.

מדגיש- אני מלין על גובה הקנס הגדול.

האם בית משפט זה המקום לספר בו נסיבות אישיות ולבקש סכום קנס הגיוני יותר?

לחילופין, האם ישנה דרך לפנות אל התביעה ולבקש זאת (לאחר שכבר סורבתי במערכת הגנרית)?

או שסיפור אישי לא מעניין אף אחד, הרי גם ככה אני נמצא ב50 האחוזים היחידים שמשלמים ארנונה ומיסים בעיר הזאת, אז אני נחשב למקור שניתן לחלוב ממנו ואני מבזבז את זמני, את זמנכם, ובעתיד את זמנו של בית המשפט?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...