Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב חברים

ברשותי מאזדה 3 שנת 2022 (עלייה לכביש ינואר 2022) אני צריך להחליף שני צימיגים קידמיים ויש לי התלבטות בין כמה אחרי שצימצמתי. הצמיג המקורי אצלי הוא ברידג'סטון. בגדול אין לי ממש טענות לצמיג סך הכל ממש טוב מלבד אולי טיפה קשיחות במהמורות אבל את זה אני מייחס לחתך הנמוך שהוא 215/45/18 W89. בין הקריטריונים שחשובים לי זה דרגת רעש 68, 69 ומדד צריכת דלק מקס' C

לאור נתונים אלו הגעתי ל 3 אפשרויות אותן אציג כאן:

הראשונה היא הצמיג המקורי כמו אצלי. קיבלתי הצעת מחיר יחסית טובה עד כמה שאני מבין באיזור ה- 650 ש"ח פלוס מינוס

אופציה שניה היא של HANKOOK. דגם - 215/45r18 HNK S1Evo3 93Y TL. ממה שהבנתי יש ביקורת טובה על החברה והמחיר טיפה פחות מברידג'סטון אבל עדיין בטווח מחיר דומה

אופציה שלישית היא של NEXEN. דגם - 215/45r18 NEX NFERA SU1 93W TL. פה הבנתי שזה צמיג שבעצם החליף את בריד'סטון ברכבים שיוצאים מהחברה. גם פה מבחינת מחיר קרוב לשלי המקורי (אולי נמוך ב-50 ש"ח לצמיג)

אופציה רביעית היא משהו שלא הכרתי אבל דווקא הבנתי שהם סבבה. צמיג של LOUFEN ייצור קוריאני או הונגרי. המחיר ממש אטרקטיבי  - 450 ש"ח לצמיג. אבל במקרה הזה דרגת רעש כבר 71 ותצרוכת דלק D 

אשמח לתובנות שלכם בעניין. אני אציין שאני דיי נוטה ללכת על המקורי. מצד שני המחיר של האחרון דיי קורץ לי. אז תגידו מה אתם הייתם מחליטים

כמובן שאשמח גם להמלצות על פנצ'ריות שיכולות לתת מחיר אטרקטיבי יותר מהנקוב. איזור חיפה והסביבה

תודה רבה מראש 

עריכה אחרונה על ידי Simo7
פורסם

במחיר שהוצע לך המקורי, לדעתי זו הבחירה הטובה ביותר, מה גם שלא הייתי משנה קוד מהירות ומשקל. 

רצוי לבדוק תאריך ייצור של המקורי ובכלל. המקורי הוצע לך במחיר דיי נמוך. 

פורסם

אחלה. אבדוק לגבי השניים שהצעת. למרות שלגבי הקונטיננטל, לא ראיתי שכזה נפוץ במקומות שביקרתי. והפאלקון הוא דרגת רעש 71 אז פחות בא לי

מצאתי באחת הפנצ'ריות באיזור הצ'ק פוסט בחיפה. איזור תעשיה תל חנן

פורסם

מהסקרנות, כאחד שנועל קונטיננטל כבר הרבה שנים (במידה אחרת), בדקתי לפני שבאתי לענות. 790 לצמיג הכי זול שראיתי בזאפ במידה שלך. 

המקורי נשמע הכי טוב עבורך, אפריל 24 זה בסדר גמור. ממילא הצמיגים שלך לא שרדו יותר משנתיים לפי שנתון הרכב שלך, אז כמה חודשים אחורה זה לא משמעותי (זמן חיים ממוצע לצמיג הוא סביב 4 שנים). 

באיזור חיפה והסביבה אני תמיד ממליץ על צמיגי יוניברס, כלקוח חוזר שלהם כבר לא מעט שנים. מקצועיים, לא מנסים לעשות קומבינות ושטויות, רציניים. 

לגמרי ניתן להתייעץ איתם לגבי איזה צמיג לקחת. התשובות שלהם אמינות מאד בעיניי, ממה שאני יודע, מעולם לא חירטטו אותי למרות שהייתה להם הזדמנות או 2. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה "ברווז" איזה קטע. אצל צמיגי יוניברס בדיוק הייתי אחרי הבחור שנתן לי הצעה על הברידג'סטון. והם הציעו לי שם את הלאופן. כן מכיר אותם, לדעתי החלפתי אצלהם כבר פעם ברכב אחר...

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Simo7 כתב:

חשובים לי זה דרגת רעש

מדובר במדידה חיצונית לרכב. אין להשליך מהדירוג ישירות על הרעש בפנים הרכב.

לפני 3 שעות, Simo7 כתב:

NEXEN...פה הבנתי שזה צמיג שבעצם החליף את בריד'סטון ברכבים שיוצאים מהחברה

חברות הרכבים עובדות מול מספר חברות צמיגים שעומדים בדרישות/מחיר שלהם.

לפעמים גם תוך יצירת צמיגי OE של ממש שבהם מבוצעים שינויים קטנים בדגם קיים כדי לענות על דרישות ספציפיות.

עוד צמיג שהגיע למיטב ידיעתי כמקורי במאזדה הוא הדנלופ Maxx TT שגם נחשב סוג של ממוצע שכזה.

לפני 3 שעות, Simo7 כתב:

צמיג של LOUFEN

Laufenn. חברת בת תקציבית של הנקוק הקוריאנית. מקצת מבחנים שראיתי לחלק מהצמיגים שלהם, לא התלהבתי.

מה הדגם של ברידג'סטון המקורי אצלך/שמוצע לך?

אכן יש בעיה של אי זמינות צמיגים באופן כללי + כאלו שיהיו גם עם קוד העומס המקורי, מה שעשוי להשפיע קצת על נוחות הנסיעה.

הנקוק צמיגים טובים, נקסן בסדר. במחיר דומה ובטווח הזול לבדוק אם יש פאלקן ZE310 שהוזכר או גם קומהו PS71.

בטווח היקר וחלקו צמיגים ספורטיביים יותר, קונטיננטל פרימיום-קונטקט 6 (כנראה אין 7 במידה), גודייר אסימטריק ומישלין פרימסי 4 אם יש או פילוט ספורט 5.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

תודה רבה TOM על ההסבר המורחב. השכלתי מעט :)

הדאנלופ שכתבת, בדיוק הבוקר קיבלתי הצעה לגביו ב- 680 ש"ח (יש מצב שייתנו ב-650). אני כרגע מתלבט בינו לבין הבריד'סטון שהציעו גם ב 650. מה דעתך? שניהם כאמור בזמן כזה או אחר היו צמיג מקורי שהוצע בחברת מאזדה

בנוסף, החברה במוסך דווקא אמרו ש ROADX הסיני אחלה צמיג. נמכר ב 350 ש"ח. אפילו אחד החברה הראה לי שבעצמו שם לרכב שלו כזה. הבדל מחיר משמעותי שהתחלתי גם לשקול. בגדול מה שאמרו שההבדל העיקרי בנתונים הוא רק המרחק בלימה שאותו אולי ארגיש טיפה שונה מהמותגים. השאלה עד כמה זה קריטי?! (דרך אגב דרגת רעש שלו בתווית 68. דיי מפליא לצמיג סיני)

עריכה אחרונה על ידי Simo7
פורסם
לפני 24 דקות, Simo7 כתב:

בגדול מה שאמרו שההבדל העיקרי בנתונים הוא רק המרחק בלימה

:rofl:

ואתה עוד צריך לשאול?

אל תיגע.

פורסם
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

:rofl:

ואתה עוד צריך לשאול?

אל תיגע.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
יס סיר!!! תודה שקיבלתי עבורי את ההחלטה :)

פורסם
לפני 31 דקות, Simo7 כתב:

תודה רבה TOM על ההסבר המורחב. השכלתי מעט :)

הדאנלופ שכתבת, בדיוק הבוקר קיבלתי הצעה לגביו ב- 680 ש"ח (יש מצב שייתנו ב-650). אני כרגע מתלבט בינו לבין הבריד'סטון שהציעו גם ב 650. מה דעתך? שניהם כאמור בזמן כזה או אחר היו צמיג מקורי שהוצע בחברת מאזדה

בנוסף, החברה במוסך דווקא אמרו ש ROADX הסיני אחלה צמיג. נמכר ב 350 ש"ח. אפילו אחד החברה הראה לי שבעצמו שם לרכב שלו כזה. הבדל מחיר משמעותי שהתחלתי גם לשקול. בגדול מה שאמרו שההבדל העיקרי בנתונים הוא רק המרחק בלימה שאותו אולי ארגיש טיפה שונה מהמותגים. השאלה עד כמה זה קריטי?! (דרך אגב דרגת רעש שלו בתווית 68. דיי מפליא לצמיג סיני)

לדעתי אתה מייחס חשיבות גבוהה מידי לדירוג הרעש. 

יש לך רכב יחסית אטום לרעשים ולכן גם אם הוצע לך צמיג עם דירוג רעש נמוך, המשקל שלדעתי אתה צריך לתת לזה הוא נמוך משמעותית ממרחק הבלימה של הרכב. 

אני לא מכיר את את הצמיג שהוצע לך, אבל פער בבלימה שיכול להגיע למטרים רבים, לעיתים מדובר בהפרש של עשרות מטרים, הוא קריטי במצב חירום. 

בנוסף, וחלילה לא מתכוון להיכנס לך לכיס, אבל יש לך רכב בשווי משמעותי עם עלות ביטוח מקיף גבוהה, כך שאני מניח שיש לך אפשרות כלכלית לרכוש צמיגים טובים. 

במקומך, הייתי מוותר על ארוחה אחת במסעדה ומשקיע את עלות הארוחה בצמיגים איכותיים. 

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, Moshe c כתב:

ארוחה אחת במסעדה ומשקיע את עלות הארוחה בצמיגים איכותיים. 

:bugeyed:

ארוחה אחת במסעדה = עלות של צמיגים? באיזו מסעדה אתה אוכל לכל הרוחות, ואם זה כולל את הכרטיסי טיסה לעיר שבו היא נמצאת?!

רביעיית צמיגים שלי (זולים משלו) הייתה מעל 2000. ארוחה במסעדה?!

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

:bugeyed:

ארוחה אחת במסעדה = עלות של צמיגים? באיזו מסעדה אתה אוכל לכל הרוחות, ואם זה כולל את הכרטיסי טיסה לעיר שבו היא נמצאת?!

רביעיית צמיגים שלי (זולים משלו) הייתה מעל 2000. ארוחה במסעדה?!

צמיגים פותײש רוכש בכל מקרה.

פותײש מתכוון לרכוש שני צמיגים בלבד ולא רביעייה. 

התכוונתי להפרש בין צמיג איכותי לבין צמיג סיני עלום שם כפול שניים, כאשר ממה שאני מכיר, ארוחה במסעדה לזוג עולה כיום כ - 400-500₪ ובכל מקרה, הכוונה הייתה להמחיש את דעתי שעדיף שיחסוך בהוצאה אחרת, לאו דווקא במסעדה, מאשר בדבר שעלול לגרום לו להגדלת הסיכון לפגיעה  פיזית. 

פורסם
לפני 18 דקות, Moshe c כתב:

לדעתי אתה מייחס חשיבות גבוהה מידי לדירוג הרעש. 

יש לך רכב יחסית אטום לרעשים ולכן גם אם הוצע לך צמיג עם דירוג רעש נמוך, המשקל שלדעתי אתה צריך לתת לזה הוא נמוך משמעותית ממרחק הבלימה של הרכב. 

אני לא מכיר את את הצמיג שהוצע לך, אבל פער בבלימה שיכול להגיע למטרים רבים, לעיתים מדובר בהפרש של עשרות מטרים, הוא קריטי במצב חירום. 

בנוסף, וחלילה לא מתכוון להיכנס לך לכיס, אבל יש לך רכב בשווי משמעותי עם עלות ביטוח מקיף גבוהה, כך שאני מניח שיש לך אפשרות כלכלית לרכוש צמיגים טובים. 

במקומך, הייתי מוותר על ארוחה אחת במסעדה ומשקיע את עלות הארוחה בצמיגים איכותיים. 

צודק בהחלט. תודה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...