Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיול בפולין שכרתי רכב וכמובן עשיתי ביטוח מלא כולל ביטול השתתפות עצמית 
בעת שנסעתי מעל המהירות המותרת הרכב התנגש בעמוד בצד הדרך בטלפון אמרו לנו שמכיון שנסעתי מעל המהירות 
כולנו יצאנו בשלום בנס ממש משמים אבל הרכב הלך כפי הנראה טוטאל לוס 
כעת חברת ההשכרה טוענת בטלפון שמכיוון שנסענו מעל המהירות המותרת אין ביטוח בכלל 
ויתכן שנצטרך לשלם את מלוא הנזק.
אני דיי חסר אונים כי אין לי בכלל כסף לזה (בן 23 ללא עבודה מסודרת) 
אשמח לשמוע חוות דעת!

פורסם

ביטוח אמור להגן עליך, בין השאר, מפני טעויות שלך.

הטענה של חברת ההשכרה מוזרה, בלשון המעטה. אבל מה שקובע הוא חוזה ההשכרה. אם תרצה סיוע אולי כדאי להציג את חוזה ההשכרה, אתה יכול לסרוק אותו, או, לפחות, את הפרק הרלוונטי, בתקווה שהוא בשפה מובנת.

אגב, דו״ח משטרה יש לך?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי תודה לכולם על המענה באתר החברה כתוב שהביטוח המקיף לא חל על נהיגה במהירות מופרזת 

שכירת הרכב הייתה מחברה פולנית ישירות מהחברה לא דרך אתר תיווך 

ושילמנו מחיר גבוה מאוד כדי לנסוע בראש שקט....

ברור שבמקום הגיעה משטרה ואמבולנס וכבאית אז יש לי דוח משטרה,

הם לא שלחו לי את חוזה השכירות במייל ולא נתנו לי עותק במקום!

בדלפק ההשכרה הפקידה אמרה שהביטוח מלא מלא 

אבל באתר שלהם כתוב שהביטוח לא מכסה מהירות מופרזת 

לגבי מהירות הנסיעה הם טוענים שהgps ברכב מוכיח את זה בנוסף היה שם מצלמות דרכים

פורסם

ואיך הם מגדירים ״מהירות מופרזת״?

נשמע לי מקרה קיצוני שמלמד איפה צריך להזהר בשכירת רכב. אני מניח שמדובר בתביעה של לפחות 100,000 ש״ח, עכשיו תצטרך לשלם לעו״ד פולני תמורת ייעוץ ואולי גם משפט. האם לפי החוק הפולני מותר להם לעקוב אחריך?

קישור לאתר חברת ההשכרה יועיל, ואולי יימצא דובר פולנית שיוכל לסייע להבין את החוזה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, בני1234 כתב:

אבל באתר שלהם כתוב שהביטוח לא מכסה מהירות מופרזת 

לגבי מהירות הנסיעה הם טוענים שהgps ברכב מוכיח את זה בנוסף היה שם מצלמות דרכים

כמאמר ממומסגר: האם gps הוא כלי קביל בישראל, לצורך הוכחת חריגה ממהירות?

ויותר חשוב, האם בפולין זה כלי קביל להוכחת חריגת מהירות?

פורסם

יותר הייתי דואג שהמחט של הספידומטר נעצרה על המהירות שהיתה בעת התאונה.

השאלה האם התנאי הזה בפוליסה חוקי בפולין? האם זה סעיף מקפח?

והייתי שואל את עצמי גם שאלה זהירה - מה היכולת המעשית שלהם לגבות ממך (כל עוד אתה לא טס לשם חזרה, לאיחוד האירופי וכו').

פורסם

דבר החשוב ביותר הוא להבין את החוזה. האם סעיף מהירות מבטל את הביטוח? האם הוא גורר השתתפות עצמית מוגדלת? האם העובדה שאתה נהג צעיר משפיעה על ההתחייבויות?

מה נכתב בדו״ח המשטרה? 

איזה אמצעי איכון ומדידה קבילים בחוק הפולני או לפי חוזה השכירות?

מהי הגדרת ״מהירות מופרזת״?

מה הסכום שנדרש ממך?

יש כאן יותר שאלות מתשובות. 

פורסם

רק לחזק את דברי @Be roo - אתה חייב לשלוף את ההזמנה והחוזה של ההשכרה שלך, שיכולים להיות שונים מאיזה מסמך כללי ברשת.

והצרה הגדולה ביותר - אם הבנתי אותך נכון החוק החל על החוזה הוא החוק הפולני. אני בספק אם יש כאן מישהו שמבין בחוקי התעבורה, החוזים, הביטוח וכל שאר החוקים הרלוונטיים בפולין. אם מדובר בסכום גדול תצטרך לשכור שירותי עו״ד פולני ולשלם לו, כנראה לא מעט.

יש לי שאלה נוספת: האם במסגרת ביטוח הנסיעות שלך יש כיסוי כלשהו לחבויות כלפי צד ג׳ ולהגנה משפטית, ואם כן, האם רלוונטי לאירוע זה? עליך לקרוא גם את פוליסת ביטוח הנסיעות, אשר כפופה לחוק הישראלי.

פורסם
בתאריך 29.11.2024 בשעה 05:14, sperial כתב:

עכשיו תצטרך לשלם לעו״ד פולני תמורת ייעוץ ואולי גם משפט.

לפני 23 שעות, taranta כתב:

והייתי שואל את עצמי גם שאלה זהירה - מה היכולת המעשית שלהם לגבות ממך (כל עוד אתה לא טס לשם חזרה, לאיחוד האירופי וכו').

לא נראה לי עו"ד פולני, אלא אולי תביעה כאן בארץ, ואז יכולת מעשית גבוהה יותר לגביה.

בתאריך 29.11.2024 בשעה 03:19, בני1234 כתב:

הם לא שלחו לי את חוזה השכירות במייל ולא נתנו לי עותק במקום!

זה יכול להיות לטובתך כי לא יכולת לבדוק את ההסכם לעומק, והסכם באתר ניתן לשנות בכל עת. אבל אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, ותלוי כנראה איך ובכמה נסעתם מעל המהירות המותרת.

https://www.kolzchut.org.il/he/סיוע_משפטי_בנושאי_צרכנות_מטעם_משרד_המשפטים

פורסם
בתאריך 29.11.2024 בשעה 03:19, בני1234 כתב:

שכירת הרכב הייתה מחברה פולנית ישירות מהחברה לא דרך אתר תיווך 

אם אני מפרש את המשפט הזה נכון החוזה נערך לפי החוק הפולני. וכיוון שמדובר באובדן שלם של הרכב אני מניח שמדובר בסכום גדול, קרוב לודאי שש ספרתי (בשקלים). במצב הזה יידרש ייעוץ משפטי בפולין.

עורך דין ישראלי יוכל לסייע רק אם מדובר בהליכי גביה בינלאומיים, או אם מדובר בעורך דין עם הסמכה כפולה - בישראל ובפולין.

פורסם (נערך)
בתאריך 30.11.2024 בשעה 08:44, mcaspi כתב:

לא נראה לי עו"ד פולני, אלא אולי תביעה כאן בארץ, ואז יכולת מעשית גבוהה יותר לגביה.

1. הסכם שנעשה בפולין.

2. הסכם (שתוכנו אינו ידוע לנו) מול חברה פולנית.

3. אירוע שהתרחש בפולין.

תסביר לי בבקשה, איך קשור הדין הישראלי לנושא זה ?

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...