Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח מקיף לרכב נכה שנרכש עם הלוואה עומדת מהביטוח הלאומי

soulstaker7

פוסטים מומלצים

שלום,

אני בתהליך רכישת רכב נכה עם הלוואה עומדת מהביטוח הלאומי.
האם יש לי זכויות על ביטוח הרכב? סבסודים? האם יש לחברות הביטוח פוליסות מיוחדות לרכבים אלו?
ובכללי האם יש נקודות מסויימות ששווה לדעת עליהן?

1. אינני נכה צה"ל
2. הרכב מבלי אביזרים מיוחדים לנכים
3. הרכב אינו מוגדר כמסחרי (לא ואן) אלא SUV קטן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא נכה, אבל עד כמה שאני יודע, אין הנחות מיוחדות בביטוחים. העתק של הביטוח המקיף צריך לשלוח לבט"ל כדי להראות להם שהרכב מבוטח. שירות גרירה יש ללא תשלום, אבל הסוכנים מציעים שירות משופר עד כמה שזכור לי. אבל תמתין לנכים שיודעים יותר ממני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתור אחד שנוסע למעלה מ-40 שנה ברכב שנרכש בעזרת הלוואה עומדת מביטוח לאומי.

1) אין הנחות/פוליסות מיוחדות לנכים.

2) אין צורך לרכוש ביטוח גרירה - יש כיסוי לגרירה מביטוח לאומי.

• רעיון טוב! 1

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלת תשובות, אבל מעלה שאלת תם, סתם כי נשאלתי בעבר במשפחה .

מעבר לגרירה, למה אתה מצפה שחברת ביטוח שהיא גוף פרטי תגבה מנכה פחות מאשר כל אדם אחר רק כי קיבל מימון לרכישת הרכב? 

אני מנסח את השאלה כך, כי הלוואה עומדת של ביטוח לאומי היא מימון לכל דבר. 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי השאלה היא אם ביטוח לאומי מחייב אותך לרכוש ביטוח מקיף, בדומה לחברת מימון/בנק שדורשת ביטוח מקיף לרכב משועבד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביטוח לאומי מחייב מקיף, ויש להנחות את הביטוח לשלוח את הפוליסה לסניף ביטו”ל הרלוונטי.

אין הנחות בביטוח לנכים, למעט מימון נוסף לביטוח הרכב לנכי צה"ל.

סופר היא סוכנות הביטוח הנפוצה והזולה לרכבי נכים, אבל שווה לבדוק. ייתכן שהמחיר הטוב יותר שלהם מוכוון לרכבים בעלי אבזור לנכים.

כאמור, מיותר לרכוש את ביטוח הגרירה / רכב חלופי המשופר. יש שירותי דרך וגרירה רגילים ע”י שגריר לכל הרכבים שנרכשו בהלוואה עומדת.

בריאות ושנה טובה.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכל העונים 🌹

@zaf שואל מחוסר ידע ולא מצפייה (כמו שלא הייתה לי ידיעה על ההלוואה העומדת עד לפני חודשיים, ואני 100% מוגבל בניידות מזה 10 שנים).
@zvit האם יש עוד זכויות שמגיעות לי? חוץ מההלוואה העומדת?

במכתב שקיבלתי, רשום לי:

"
שיעור ההלוואה העומדת =====================
אנו מאשרים % 100.00 (מאה אחוז) מהמיסים החלים על הרכב הנרכש בפועל ולא יותר מ79,498- ש"ח (שבעים ותשעה אלף ארבע מאות תשעים ושמונה שקל בלבד.). הכיסוי מחושב לפי הדגם המייצג לרכב הקובע בגודל עד 1800 סמ"ק (אלף ושמונה מאות). סכום זה נכון ליום הפקת האישור. הסכום הסופי יחושב ע"י המכס בכפוף למיסים אין בבעלות הזכאי רכב שנרכש באמצעות הלוואה עומדת.
"

אז עם איזה נפח מנוע אקבל את מלוא הפטור של 79,498?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל נפח מנוע מעל 1300 סמ"ק או כל רכב חשמלי. ובלבד שהמיסים עליו הם לפחות 79498 ש"ח (היבואן יכול לברר ולהגיד לך כמה מיסים יש על כל רכב - אי אפשר לחשב לבד) 

וולוו XC40 T3 Momentum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נושא חשוב, מנסיון של בת משפחה - על מנת שההלוואה תהיה בסטטוס ״עומדת״ , לא תוכל למכור את הרכב לפני תום המועד של ההלוואה . 

גיסתי ביקשה למכור את הרכב בתום 30 חודשים (מסיבות שלה) ונדרשה לשלם את ״יתרת הסכום״ שנותר עד למועד סיום ההלוואה. 

מה שהפתיע אותנו היה שנדרש חישוב גובה ההחזר , כאילו הייתה זו הלוואה נושאת ריבית. ( זה לא היה חישוב לינארי) 

המסקנה היא שאתה צריך להחזיק את הרכב לכל התקופה שרשומה בהסכם ההללוואה של הביטוח הלאומי.

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגיוני.

ביטוח לאומי משלם את המיסים ותחליפי רכב כל שנה?

לפני 18 שעות, zvit כתב:

כל נפח מנוע מעל 1300 סמ"ק או כל רכב חשמלי. ובלבד שהמיסים עליו הם לפחות 79498 ש"ח (היבואן יכול לברר ולהגיד לך כמה מיסים יש על כל רכב - אי אפשר לחשב לבד) 

לא ניתן לרכוש רכב זול יותר?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש שאל איך לקבל את מלוא הפטור.

אם יקנה רכב זול יותר, גם יקבל הלוואה אבל לא ינצל את מלוא הפטור.

יש ממש בעיה עם הנושא הזה, כי כל הקטגוריות עברו הקטנת נפח מנוע ואילו ביטוח לאומי עדיין מסווג מכוניות לפי נפח מנוע 

אז אם אתה רוצה למשל סופרמיני, ממש קשה למצוא דגם עם "מספיק" נפח מנוע.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, tinoki כתב:

לא ניתן לרכוש רכב זול יותר?vcxhx 

ניתן לרכוש רכב זול יותר, ההלוואה תהיה נמוכה יותר מהמקסימום כפי שציין נכונה @amosbmw

אם נפח המנוע של הרכב הנרכש יהיה נמוך מ-1300 סמ"ק גם קצבת הניידות תקטן (הבסיס יקטן מ2581 ש"ח לחודש, ל-1910 ש"ח לחודש)

הדגם על פיו נקבע הפטור נכון לחודש זה למי שזכאי לרכב עד 1800 סמ"ק הוא: קיה ספורטאז' 1600 טורבו רמת גימור Urban

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז לסיכום:

1. אפשר לרכוש כל רכב.

2. רכישת רכב מעל 1300 סמ"ק, לא תפגע לי בקצבת הניידות.

3. גובה ההלוואה יהיה הסכום הגבוה בין גובה המיסים החלים על הרכב הפועל לבין מ79,498.

נכון?

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...