Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספר עתיק "המכונית שימוש ואחזקה"

amosbmw

פוסטים מומלצים

מדהים!

מעכשיו אני מסתכל מלמעלה על כל אלה שמחליפים בולמי זעזועים בשביל לשפר התנהגות, לי יש מנחתי זעזועים :)

אבל קצת מאכזב שאין עוד מושגים בעברית - הדיפרנציאל הוא עדיין דיפרנציאל, והקרבורטור עדיין קרבורטור. צריך לשלוח לאקדמיה, שיטפלו בזה בהקדם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזכיר נשכחות... ראיתי את הספר הזה הזה בפעם הראשונה ביריד הספרים בגן הפעמון בירושלים הרבה לפני שהיה לי רישיון. במשך שלושה ימים ברצף הייתי מגיע לדוכן, לוקח את הספר וקורא אותו עד שהיו מעיפים אותי משם.

לפני 10 דקות, chrono כתב:

והקרבורטור עדיין קרבורטור

קרבורטור הוא מאייד בעברית תקנית

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, Haim_gds כתב:

קרבורטור הוא מאייד בעברית תקנית

הרגיש לי שזו המילה (לצורך העניין, התלונה שלי הופנתה למושגים שהופיעו בספר), אבל אני כ"כ רגיל שמאייד זה evaporator במזגן, שלא תיארתי לעצמי שיכולות להיות לזה שתי משמעויות שונות כ"כ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, amosbmw כתב:

המשעשע הוא, ההתעקשות של הכותבים על שימוש במושגים עבריים בלבד, כולל כאלה שלא נראה לי שאף אחד השתמש בהם אי פעם, בטח שלא במוסך.

אז אתה מעדיף בקקס קדמי? שלייף סופפים? רגולז' ברקס? שטנגה? והכי חשוב האלמנט...

• מצחיק 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזו נוסטלגיה...

היה לי כזה בזמנו.

יישר כוח על הסריקה!

נותן פרספקטיבה (סליחה, תשקופת) על מה שעולם הרכב עבר בעשורים האלה. נכון שהרבה לא רלוונטי לזמננו אבל זה פורום לחובבי רכב ולא רק למי שזקוק למידע מעשי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ובפרק על המרכב - G class  לעומת האלנטרה , גירסת שנות תחילת המאה ה20.😉

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

ואולי עבר עידכון לתחילת שנות השישים.

לא חושב שעבר עדכון, הרי בשנות ה 60 כבר היו מכוניות עם הנעה קידמית ועם יותר מ 3 הילוכים.

זה נראה לגמרי הדפסה רביעית של אותו ספר  כמו שהוא משנות ה 50.

מאוד נחמד, תודה  על העלת הסריקות. 

למדתי גם מספרים כאלה ברוסית ובאוקראינות בשנות ה 80, שהתייחסו בערך לאותו שלב התפתחות טכנולוגית של המכונית, זאת אומרת היו "באיחור" של בערך 30 שנה.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה הגדולה מאיפה אני משיג את הספר הזה??

הזמנתי ספר אחד שנקרא 3000 עצות לרכב (או משהו כזה לא זוכר)

עריכה אחרונה על ידי shay76s
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, דוב המערות כתב:

חפשו את הספר ששים עצות ועצה לנהג של ג'ו קריידן וגם את העצות שלו בתוכנית "על גלגלים" (TOP GEAR עם דניאל פאר)

שווה כל רגע ב-youtube

מה יש מעניין בספר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 16.9.2024 בשעה 15:42, Buki כתב:

זה נראה לגמרי הדפסה רביעית של אותו ספר  כמו שהוא משנות ה 50.

בדקתי באתר הספריה הלאומית. במהדורות הראשונות (1962-75) היו 382 עמודים. ב-1978 עלה ל-396.

אחד המחברים (בנימין זוסמן) הלך לעולמו בשנת 1967. כמובן שזה לא מונע מהדורות חדשות על ידי כותבים אחרים.

בכלל, הכותבים היו פורים מאוד וכתבו גם על טרקטורים ומכונות חקלאיות, על ניהול מוסכים ואולי עוד.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, sperial כתב:

ב-1978 עלה ל-396.

ב 1978 רוב המכוניות העממיות היו כבר עם הנעה קידמית, היו תיבות הילוכים עם 5 הילוכים ובוודאי עם 4.

הספר מדבר על הנעה אחורית בלבד ועל תיבת 3 הילוכים אז לא נראה שעודכן שם משהו...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...