Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה ״זזקל״

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי צריך שמן עם צמיגות יותר גבוהה כמו שמן תינוקות.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגדול, זז-קל ותרסיסים דומים זה כדי לשחרר משהו תפוס או כדי לסכך משהו עם שטח מגע מאד קטן כמו צירי דלת (וגם אז צריך לחזור על הפעולה כל כמה חודשים). אם מדובר במשהו שנע וחווה חיכוך באופן קבוע, אז שמן מכונות או אפילו גריז זה הכיוון. רמת ההכשרה והרקע המקצועי של הטכנאי שלך נראים לי קצת שנויים במחלוקת.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 7.6.2024 בשעה 14:29, sperial כתב:

המכשיר הרבה יוצר רועש כשאשתי הולכת מאשר כשאני, ששוקל הרבה יותר ממנה, הולך.

מתפלא עליך ד״ר 🙂😉 צורת ההליכה ולא המשקל היא שמשפיעה על הרעש שנוצר על ההליכון . 
אסביר, כפי שהוסבר לי בזמנו על ידי מומחה באימוני ריצה. אנשים שונים הולכים ורצים באופן שונה באופן טיבעי. רואים את זה (ושומעים מצויין בחדרי כושר) לפי אופן הנחת הרגל על הקרקע. יש כאלה שמניחים את הרגל בכבדות עם כל כף הרגל , אחרים מניחים קודם כל את העקב, ואחרים את כרית האצבעות. (אלה מכונים לפעמים ככהליכה קפיצית). אתה ככל הנראה מניח אחרת את הרגל בזמן הליכה מהירה מאשר אישתך. 

אגב, מתאמן אורטופד פעם העיר למתאמן לידי שרץ ו״שבר״ את המסלול בכל צעד - כל נחיתה של הרגל על המסלול היתה בחבטה , להבדיל מרצים אחרים שרצו בקלילות ללא כל רעש מהמסלול.

ולשאלה, זזקל היה השם הגנרי לספרי שימון בטרם השתלט מגוון מוצרי wd40 על השוק. גם ל wd40 יש ספקטרום של מוצרים לישומים שונים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

@Derish מי שהמליץ על הזזקל היה מוקד שירות בווטאסאפ, שכנראה מנסה לחסוך ביקור טכנאי בחיפה.

@zaf אין לי הבנה בביומיכאניקה של הליכה ולא בהנדסה של ברגים ושייבות. בהחלט שמתי לב ששינוי המיקום שלי על ההליכון משפיע על הרעש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

מי שהמליץ על הזזקל היה מוקד שירות בווטאסאפ, שכנראה מנסה לחסוך ביקור טכנאי בחיפה.

מפה אני מבין שהמכשיר באחריות.

תגיד שאתה לא יודע מה זה זזקל ולא הבנת איפה תריך להתיז ושישלחו מישהו.

וזזקל זה פיתרון זמני מאוד. הכי יעיל זה גריז עם גרפיט או מוליבידן.

• רעיון טוב! 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתאריך 7.6.2024 בשעה 13:46, yairw כתב:

כזה:

מאיפה בשם זבינאמו הנביא הצלחת למצוא כזה בארה"ק?

WD40 לא נועד לשימוש כתרסיס שימון לאחזקה. 

הייעוד שלו הוא שימון לפתיחת ברגים חלודים, בגדול. באופן אירוני, שימוש בשמן הזה לתחזוקה עשוי לגרום לחלודה בעצמו (קצת קורוסיבי). 

הרבה יותר נכון להשתמש בתרסיס שמן "כללי"- תרסיס שמן רובים, שמן לשימוש כללי, שמן מכונת תפירה, שמן סיליקון, לא חסרות אפשרויות. 

זזקל זה שם גנרי שהתחיל ממשהו תוצרת הארץ כמו שהעלו פה קודם. 

אני משתמש בשמן הזה בתור שמן כללי לרוב הדברים. נרכש בשז"ר. לפני כן השתמשתי ב"שמן רובים" מריקושט.

איפה שאני יכול להגיע, אני מעדיף לשים גריז. 

יש גם גריז בתרסיס, שאני משתמש גם בו מדי פעם (מנעולי הדלת למשל). 

וואו, אני אשכרה לא זוכר את הפעם האחרונה שהשתמשתי ב-WD...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

וואו, אני אשכרה לא זוכר את הפעם האחרונה שהשתמשתי ב-WD

כשתרצה לחרוט אלומיניום הוא אחלה למיעת הידבקות לסכין. כל כמה שניות שפריץ קטן ואתה מקבל טיב שטח מעולה.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

WD40 לא נועד לשימוש כתרסיס שימון לאחזקה. 

wd40 זה שם חברה שהפך גנרי בעקבות המוצר הראשון שלהם שהיגיע ארצה.

ראה הסירטון שצרפתי על מגוון המוצרים ההדלים ביניהפ והשימושים. 

ואכן יש לא מעט מותגים המייצרים מוצרים דומים/זהים עבור שימושים שונים. 

יש שמוכרים יותר למשל אצל בעלי מקצוע שקונים בכמויות את מוצרי wurth  או כל יצרן אחר  

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ועוד דבר חשוב, לקרוא את האזהרות על המוצר הספציפי שאתה קונה כי נתקלתי בכאלה שהיה כתוב (באנגלית, את זה כמובן לא תרגמו) שהם מסרטנים.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אופס. עלית על מוקש.

הסיפור של "חומרים מסרטנים" בעייתי, כי חטמגים שמוכרזים כבטוחים אפשר למנות על אצבעות יד אחת. לעומת זאת הרבה מאוד חומרים מוכרזים כ"מסרטנים אפשריים", אבל בלי שימוש בהם העולם יעצר בחריקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

כשתרצה לחרוט אלומיניום הוא אחלה למיעת הידבקות לסכין. כל כמה שניות שפריץ קטן ואתה מקבל טיב שטח מעולה.

עד שאגיע לחריטת אלומיניום, יש לי עוד זמן. 

בינתיים, בקדיחה במתכות אני משתמש בתכשיר ייעודי תוצרת הארץ (שמן חיתוך בולוב, תרסיס). 

אני מכיר את הפואנטה של להשתמש ב-WD לפעולות עיבוד מתכת (החל בקדיחה דרך חריטה ועד כרסום), אבל כל עוד יש לי את האפשרות אני מעדיף לעבוד עם משהו ייעודי. 

לפני שעה, zaf כתב:

יש שמוכרים יותר למשל אצל בעלי מקצוע שקונים בכמויות את מוצרי wurth  או כל יצרן אחר  

WURTH מצויינים. 

לפני 38 דקות, sperial כתב:

לעומת זאת הרבה מאוד חומרים מוכרזים כ"מסרטנים אפשריים", אבל בלי שימוש בהם העולם יעצר בחריקה.

הגדילו לעשות האמריקאים, במיוחד באיזור קליפורניה- כל מוצר שמגיע משם\לשם, מכיל מדבקת אזהרה. 

כבר נתקלתי בפטיש עם מדבקה של "danger to reproductive organs", אחרי האזהרה לגבי חומר מסרטן.

פורסם
לפני 45 דקות, sperial כתב:

אופס. עלית על מוקש.

הסיפור של "חומרים מסרטנים" בעייתי, כי חטמגים שמוכרזים כבטוחים אפשר למנות על אצבעות יד אחת. לעומת זאת הרבה מאוד חומרים מוכרזים כ"מסרטנים אפשריים", אבל בלי שימוש בהם העולם יעצר בחריקה.

ידוע אבל אם יש חומר מקביל בלי אותם חומרים או עם פחות מהם אז מעדיף אותו.

בכלל בעבודה אני משתדל להכניס חומרים שלא דורשים מיגון מיוחד.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

העולם יעצר בחריקה.

אז משפריצים קצת זזקל / WD40 והחריקה תעבור

• מצחיק 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אבל אז הזזקל יטפטף למטה, הפילים יחליקו מהצב שהם עומדים עליו והעולם ייפול לאוקיינוס האינסופי.

פורסם

לא היה לי מושג שאתה אינדיאני :lol:

• תוכן חדש...