Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, oryo כתב:

פאקינג תתעוררו כבר, יש סיבה שרבבות אמריקאים מנסים לעבור לישראל לשפר את רמת החיים ועתידם.

בשלוש השנים האחרונות עלו לישראל מארה"ב 10,000 איש.

• תגובות 597
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי נפלה התובנה בערך לפני 4 שנים, שגם עם אינסוף כסף אני אישית לא הייתי חוזר לישראל (חבר טוב עשה אקזיט פסיכי וסוג-של חזר, מאז עזב שוב - אבל זה הטריג את המחשבה על ״מה אם״).

הבעיה האישית שלי היא שלחזור לישראל זה בעצם procrastination: לגרום לילדים/נכדים שלי לעבור את הבאעסה שאני הייתי צריך לעבור כששעתקתי את החיים למדינה אחרת, והרחקתי אותם מהמשפחה הגרעינית + כל הבדלי התרבות חברים שפה וכו׳.

אני חושב שישראל עוברת תהליך של implosion, בעבר חשבתי שהילדים/נכדים יצפו בזה ולצערי כיום אני מאמין שאולי ״אזכה״ (אפסיד) לראות את זה בעצמי.

לכן זה עובר עניינים של רווחה כלכלית נטו, וגם אם היה אפשר לחיות ברמת חיים סבירה בישראל (קרי: אקזיט מהחלל) זה לא היה מדבר אלי, מעדיף לחסוך את הרילוקיישן העתידי הזה מהילדים.

כמובן שזה מאוד סובייקטיבי וייתכן שהתחזית הזו היא קשקוש בלבוש, בינתיים כל מה שחשבתי שיקרה קורה בקצב מהיר יותר משתיארתי, אז המציאות לא עוזרת לי להשתכנע אחרת למרות שאני ממש רוצה להאמין שאני סתם נביא זעם אובר-דרמתי.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 14 דקות, oryo כתב:

לי נפלה התובנה בערך לפני 4 שנים, שגם עם אינסוף כסף אני אישית לא הייתי חוזר לישראל (חבר טוב עשה אקזיט פסיכי וסוג-של חזר, מאז עזב שוב - אבל זה הטריג את המחשבה על ״מה אם״).

הבעיה האישית שלי היא שלחזור לישראל זה בעצם procrastination: לגרום לילדים/נכדים שלי לעבור את הבאעסה שאני הייתי צריך לעבור כששעתקתי את החיים למדינה אחרת, והרחקתי אותם מהמשפחה הגרעינית + כל הבדלי התרבות חברים שפה וכו׳.

אני חושב שישראל עוברת תהליך של implosion, בעבר חשבתי שהילדים/נכדים יצפו בזה ולצערי כיום אני מאמין שאולי ״אזכה״ (אפסיד) לראות את זה בעצמי.

לכן זה עובר עניינים של רווחה כלכלית נטו, וגם אם היה אפשר לחיות ברמת חיים סבירה בישראל (קרי: אקזיט מהחלל) זה לא היה מדבר אלי, מעדיף לחסוך את הרילוקיישן העתידי הזה מהילדים.

כמובן שזה מאוד סובייקטיבי וייתכן שהתחזית הזו היא קשקוש בלבוש, בינתיים כל מה שחשבתי שיקרה קורה בקצב מהיר יותר משתיארתי, אז המציאות לא עוזרת לי להשתכנע אחרת למרות שאני ממש רוצה להאמין שאני סתם נביא זעם אובר-דרמתי.

ואם לא היו ילדים בתמונה? אם כסף הוא non issue, לא היית מעדיף לגור קרוב למשפחה, לדבר בשפת האם שלך וכו'?

אני כן. אבל בשביל שזה יקרה צריכים להתרחש לא מעט דברים, בראש ובראשונה שאני ארגיש שיש לישראל עתיד אמיתי שהוא לא המהפכה האיסלמית של איראןהמהפכה היהודית של ישראל, בנוסף לזה שלא ארגיש כמו הפרה הנחלבת.

פורסם
לפני 10 שעות, כוכב השחר כתב:

ואם לא היו ילדים בתמונה? אם כסף הוא non issue, לא היית מעדיף לגור קרוב למשפחה, לדבר בשפת האם שלך וכו'?

זה מעניין, כי התשובה האוטומטית / אינטואיטיבית שלי היתה "אם לא היו ילדים ושאלה כספית, אז יש סיכוי שהייתי חוזר" 

ואז דמיינתי את זה וקלטתי שבכל הכנות - לא, זו תשובה מהפה ולחוץ. זו התשובה שאני רוצה לענות, אבל היא לא אמת. מה שבתכלס הייתי עושה זה מגיע לביקורים תכופים יותר עד שמשעתק את המשפחה הגרעינית אלי. 

מבחינה חברתית תרבותית ויומיומית - טוב לי בבית. גם חברים "חזקים" ממני כלכלית חיים בישראל בצפיפות ומבקרים בממד, וכל העניין הזה של וולטיליות לחימתית וגאופוליטית מוסיף דרגת קושי/התעסקות מיותרות. החום שחטפתי מהתחקיר של מירי רגב לפני שבוע, שלא נדבר על אוק7, לא דומה לשום דבר שחוויתי פה. כמובן שגם פה יש חרא, אבל לא בכמויות האלו. 

וכל זה תחת תרחיש קצה דמיוני וסיטואציית חיים אחרת, לא הייתי מוותר על הילדים עבור שום תרחיש כי הם ה-דבר הכי כיפי ואהוב שיש, ובהינתן שהם קיימים אז אין בכלל מה לדבר על לדון אותם לחיים במקום שאני לא מאמין בסקיילאביליות שלו. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

בינתיים באמסטרדם - פוגרום ביהודים בלב העיר. עשרות יהודים הותקפו והוכו, נדקרו, נזרקו לנהר ואפילו נדרסו בכוונה.

עכשיו אלימות אוהדים זה לא משהו יוצא דופן, אלפי אוהדים אנגלים חוטפים מכות כל שנה בגלל הקבוצות שהם אוהדים, בבית ובחו"ל.

מה שכן חריג זה צורת האלימות, ההיקף והעובדה שתוקפים אנשים רק בגלל שהם יהודים. אין שום קשר למשחק או לקבוצה כזאת או אחרת.

ידידה שגרה שם מספרת שבחדשות בקושי דיווחו על זה, אבל כן דיווחו יום קודם שיהודים תלושו דגלי פלסטין, לכאורה. לא יודע עד כמה זה נכון, אבל לא אופתע כבר אם כן.

אבל העיקר שאותם אנשים שטומנים את הראש בחול יספרו לעצמם שיש להם בעבודה באירופה איזה אחמד אחד מסוריה או עזה, שהוא החבר הכי טוב שלכם ולא מעניין אותו בכלל הסכסוך.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 2

פורסם

הזיה.

ההורים מתעוררים לעוד יום של טילים ויירוטים. ושואלים אותי אם אני בסדר כי הרביצו לישראלים באמסטרדם (אני לא גר קרוב לאמסטרדם). 

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

מה אפשר לצפות מהתקשורת כשיהודים בחו"ל (או "ישראלים" לשעבר) מתייחסים למה שהיה בתור "ישראלים קיבלו קצת מכות".

באותה מידה לא מבין מה ההורים שלך מתרגשים מכמה צינורות מתכת מעופפים.

הרי אף אחד לא נפגע, נכון?   בניגוד למה שהיה באמסטרדם.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

מה שכן חריג זה צורת האלימות, ההיקף והעובדה שתוקפים אנשים רק בגלל שהם יהודים.

זו הפרובוקציה, שבעקבותיה ״זכינו״ לפוגרום. 😨

העיתון ההולנדי "דה טלגרף" דיווח כי בלילה שבין יום רביעי לחמישי הציתו ישראלים את דגל פלסטין בכיכר באמסטרדם וכן הכו נהגים שנסעו באזור. כמו כן דווח כי אוהדי מכבי שרו ברחבי העיר שירים שבהם הביעו שמחה על הרג פלסטינים בעזה. סרטונים שהופצו ברשתות תיעדו עשרות אוהדים ישראלים שרים בשטח ציבורי בעיר "תנו לצה"ל לנצח — נזיין את הערבים". בסרטון נוסף תועד ישראלי מסיר את דגל פלסטין מאחד הבניינים בעיר לקולות עידוד של חבריו שקראו לעברו "שרוף אותו כבר וזהו".

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כפי שהסברתי הבוקר לאמא שלי - אילו הייתה בעיר קהילה גדולה של אוקראינים וחבורה רועשת של רוסים הייתה באה לבקר ולהנות מהחיים, סביר להניח שזה היה נגמר באופן דומה. רק שאז היו קוראים לזה 'קטטה המונית' ולא פוגרום.

לא נעים, אבל אני עדיין מעדיף את זה על פני שלוש אזעקות ביום וחוסר ודאות לגבי מה יהיה מחר.

פורסם
לפני 6 דקות, Derish כתב:

כפי שהסברתי הבוקר לאמא שלי - אילו הייתה בעיר קהילה גדולה של אוקראינים וחבורה רועשת של רוסים הייתה באה לבקר ולהנות מהחיים, סביר להניח שזה היה נגמר באופן דומה. רק שאז היו קוראים לזה 'קטטה המונית' ולא פוגרום.

זה לא שאני חושב שישראל היא מדינה בטוחה מדי, ולא שאני חושב שמי שהיגר מפה טעה, אבל בוא נחדד בשביל ההגינות: התוקפים שם הם לא מקבילים לאוקראינים. הם לא פלסטינים. הם מוסלמים. באנלוגיה שלך, זה כמו שחבורה רועשת של רוסים תותקף על ידי צ'כים או סרבים - יכול להיות, אבל הסיכוי קלוש. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תותקף על ידי צ'כים חובבי אוקראינה.

איך אתה יודע שהם לא פלסטינים? או שאין להם משפחה שם? - אני לא חושב שאתה יודע.

בכול אופן, מסתבר שגם החברה שלנו לא התנהגו יפה לפני זה, לא שזה מתרץ אלימות, אבל באמא שלכם - אי אפשר גם להיות חוליגן וגם להתמסכן

- By lifting money bags

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

תותקף על ידי צ'כים חובבי אוקראינה.

כמה מקרים כאלו היו עד עכשיו? 

כאילו... כן.. ראיתי בפראג 2 חנויות שכתוב עליהן ברוסית "תומכי פוטין לא רצויים".

לפני 3 דקות, David32 כתב:

איך אתה יודע שהם לא פלסטינים? או שאין להם משפחה שם? - אני לא חושב שאתה יודע.

אני אגיד לך מה אני כן יודע: חלק מהתגובות התומכות שקראתי עליהן באינטרנט הבוקר פורסמו על ידי מוסלמים גנריים. לא כאלו שטוענים שיש להם קשר לפלסטין. ואני די בטוח שאם כולנו היינו מכריזים שאנחנו מתאסלמים ומקבלים את חוקי האסלאם על עצמנו וכו', לאיש מהם לא היה איכפת אם היינו מקימים פה מחנות השמדה ומבצעים רצח עם על מלא.

זה החיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

כמה מקרים כאלו היו עד עכשיו

לא יודע, לא עוקב אחרי האירועים האזרחיים של המלחמה הזאת. 

כן יודע שפרו אוקראיני ירה בראש ממשלת סלובקיה.

לגבי החלק השני, תמיכה לא אומר שהתוקפים לא קשורים. אבל ממש לא קריטי לי.

- By lifting money bags

• תוכן חדש...