Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

לפני כשעה, Night Driver כתב:

עבורי מה שנותן לי את תחושת הביטחון זה שאני בעל הבית שקובע איך המדינה מתנהגת.

בונא אם אתה קובע איך המדינה מתנהגת אז don't take it the wrong way, but you're doing a shit job 😅😂

• מצחיק 6

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 575
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני 11 שעות, oryo כתב:

יש המון סיבות טובות לגור בישראל, ״בטחון ליהודים״ היא ממש - אבל ממש - לא אחת מהן. כאילו, כל עוד מנהלים שיח רציונלי מבוסס נתונים, עם הרגש/סובייקטיביות אין לי ויכוח (או עניין).

באמסטרדם המשטרה מאבטחת מוסדות יהודיים. מסתבר שלפני כמה ימים פורסם שם בדיוק תחקיר על שוטרים שמסרבים לקחת בזה חלק מסיבות מוסריות (לא בדקתי אם מהצד שעצוב שהיטלר לא סיים את העבודה, או מהצד של מהנהר לים, או שזה דה סיים). 

כשהייתי ילד קטן, הגיעו בני עקיבא למקום שגרתי בו בברה"מ. איש מהמשפחה שלי לא נפגע שם מאלימות פיזית מאז מלחמת העולם השניה. ובכל זאת, הילדים לא הורשו להסתובב ברחובות עם הכיפות שהמחזירים בתשובה מבני עקיבא חילקו לנו. וברקע יהודים שם סבלו מהתנכלויות שונות, וזה כלל גם דברים די בעייתים, כמו אי קבלה לאוניברסיטאות מחקר, יחידות מסוימות בצבא, מקומות עבודה ועוד.

דוגמא מעולם אחר: הסיכוי למות בתאונת דרכים בערים מערביות מצליחות שואף לאפס. ובכל זאת, ערים שונות ומשונות משקיעות הון בהגשמת חזון אפס. וזו עדיין נחשבת בעיה מרכזית.

מה שאני מנסה להגיד הוא, שחישוב רציונלי מהסוג שאתה מציע לא מספר את כל הסיפור. וכשבחול יהודים נדרשים להצניע את הזהות שלהם, מלכתחילה מנועים מלהגיע לשכונות ואיזורים מסוימים גם במערב, לגור בהם, לשלוח ילדים לבתי הספר בהם ועוד - אז זה לא בטוח ליהודים.  והחישוב הוא לא רק מה הסיכוי שבכל מקום ומקום יפגע בך טיל, יתפוצץ מחבל באוטובוס או חבורה של מהגרים תזרוק אותך לנהר. החישוב, שלא ממש אפשר לעשות, זה גם איך נראים חיי היומיום שלך, מה הם היחסים שלך עם הרשויות, השכנים ועוד.

• אהבתי 6
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטט גדולים ממני:

קנאת הנשאר

וקינת הנוסע

געגועי ההולך

ומרמורי התקוע

לא ישתלבו וגם לא יפרדו

אנשים תמיד חשבו, חושבים וימשיכו לחשוב שהדשא של השכן ירוק יותר, ולכן א' - לנצח לא יהיו מרוצים מהדשא של עצמם, ו-ב' - לנצח ימשיכו לחפש דשא ירוק יותר. ההבדל בין לפני כמה עשורים ועכשיו זה שאנשים הבינו גם שצריך לדעת להתפשר ושאי אפשר לקבל "הכל" בחיים, אז הם ידעו להסתפק ולהתרצות ממה שיש. בימינו זה כמעט ולא קיים. 

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

לא מאוד עוקב, אבל נראה ששוודיה עושה רוורס למדיניות ההגירה שלה. בדנמרק גם הכיוון הוא נגד הגירה. ונראה שזה מה שקורה גם בגרמניה בהדרגה ואולי גם בהולנד. זה מן הסתם לא פשוט ולא בטוח יעבוד. גם כי יש מתנגדים לזה, וגם כי חלק מהבעיות הן עם דור שני או שלישי למהגרים. ואני לא חושב שמישהו ינסה לגרש מוסלמים אזרחים דור שני או שלישי מאף מקום באירופה. 

מנחש שמה שנראה יותר ויותר ממנו זה סגרגציה, שזה קיים כבר עכשיו בצורה די מובהקת במקומות שונים ומשונים. וזה, כמובן, רק ייצר עוד בעיות.

שוודיה הפכה לימנית, בהחלט. לפני כמה שבועות גירשו לא-אזרחים שהשתתפו במהומות נגד שריפת הקוראן, הדרישות לאזרחות מוחמרות והסבסוד הסוציאלי של מגזרים מסוימים נמצא תחת ביקורת תמידית. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיין באמסטרדם יותר בטוח ליהודים מאשר בישראל.

אם מפעילים הגיון בריא ולא תולשים דגלי פלסטין שתלויים ברחובות ומסתובבים בצורה קולנית עם דגלי ישראל, יש פחות סיכוי שיקרה משהו מאשר בישראל ששם בכל מקום ובכל שעה יכול ליפול לכם טיל או כטב"מ על הראש או שתתפוצצו בנסיעה באוטובוס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

דוגמא מעולם אחר: הסיכוי למות בתאונת דרכים בערים מערביות מצליחות שואף לאפס. ובכל זאת, ערים שונות ומשונות משקיעות הון בהגשמת חזון אפס. וזו עדיין נחשבת בעיה מרכזית

לא ממש הבנתי את הפסקה הזו, גם לא את ההקבלה עצמה בין הנושאים, וגם לא את התזה שתאונות דרכים אינן בעיה מרכזית - לא בדקתי את זה, אבל אינטואיטיבית זה נשמע לא נכון (שמוות מתאונות דרכים זניח), אבדוק מסקרנות. 

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

מה שאני מנסה להגיד הוא, שחישוב רציונלי מהסוג שאתה מציע לא מספר את כל הסיפור. וכשבחול יהודים נדרשים להצניע את הזהות שלהם, מלכתחילה מנועים מלהגיע לשכונות ואיזורים מסוימים גם במערב, לגור בהם, לשלוח ילדים לבתי הספר בהם ועוד - אז זה לא בטוח ליהודים.  והחישוב הוא לא רק מה הסיכוי שבכל מקום ומקום יפגע בך טיל, יתפוצץ מחבל באוטובוס או חבורה של מהגרים תזרוק אותך לנהר. החישוב, שלא ממש אפשר לעשות, זה גם איך נראים חיי היומיום שלך, מה הם היחסים שלך עם הרשויות, השכנים ועוד

א. צודק, מיתות ופציעות לכשעצמן אינן מספרות את כל הסיפור 

ב. זה לא אומר שאי אפשר להוסיף את הנ"ל ל"חישוב", זה אפילו די פשוט, למי שאשכרה מעוניין 

ג. יש פער בין דיון אופרטיבי מבוסס אמת וסקרנות, ודיון קונספטואלי מבוסס הנחת המבוקש. אם המטרה היא מלכתחילה להגר/להשאר בישראל, אז ניתן לספר סיפורים לטובת כל אחת מהתזות, ובפרט בהקשר הספציפי של רילוקיישן כמות הסיפורים המטופשים היא כ"כ גדולה פלוס אפקט הדאנינג קרוגר של ישראלים ספציפית כ"כ כבד- שזה אבסורד.

בהרחבה על ג': ליוויתי מאות תהליכים אישיים (בעיקר ארהב) ואני חשוף לאלפי אנשים, עם הקונטקסט הזה יכול להעיד שמלל רב שנכתב ע"י ישראלים בישראל נע על הספקטרום בין משעשע למטופש להחריד. זה לא בקטע של להקטין או לזלזל, בפן ביצועי-אופרטיבי, יש עניינים מדידים ואליהם אני מתייחס. 

הפריזמה המאוד צרה וחרדתית שמאכילים אנשים בישראל, בין אם דרך תקשורת מאוד קליקבייטית ובין אם בשימוש בפריטה על מיתרי הרגש של ציבור השבוי בתפיסת עולם חרדתית מלכתחילה (חגי ישראל: ניסו להרוג אותנו, שרדנו, אוכל / לימודי שואה / אנו קורבן והעולם אנטישמי, וכו') - היא כר פורה ליצירת tunnel vision במסגרתו ישנה איזושהי אמונה או תפיסה המעצימה מקרים זניחים או חסרי משמעות לטובת חרדה גדולה.

ואני אומר את זה בתור "בוגר המערכת" מחד, ובתור מי ששומע על הדברים האלו חדשות לבקרים באזורים בהם - לא קונספטואלית, קונקרטית(!) - אין שום דבר *אמיתי*. ואם נכנס לעולם הנמלה הצר שלי, גם במקום מגורי איפה שאני לא מצניע שום דבר והתגובות לישראליות הן חיוביות מאוד, יש כמות אנשים לא מבוטלת שנכנסים לחרדות משוללות הגיון(-אופרטיבי/קונקרטי) דרך אותה פריזמה הנ"ל. 

אם אתה קורא את ההתכתבות שלי עם נהג לילה, אתה אמור לזהות מיקרו-דוגמא לכל הסיטואציה, בפן הקר. 

הבעיה היא שהרוב המוחלט של הישראלים, בתחום הזה, מנהל דיונים במישור של הנחת המבוקש /"הצדקת הרכישה", ולכן לקבל ערך זה ממש קשה והדיון עצמו לרוב מעיק או חסר תכלית, צריך ליטרלי לקושש ערך בפינצטה. אני יודע כי הייתי צריך לעשות את זה בעצמי איפשהו בעבר. מע' החינוך / הסביבה בישראל הצליחו לייצר מציאות במסגרתה הדיון הוא הרבה יותר רגשי מאשר קונקרטי ובזמן שאני מבין למה זה טוב למערכת הישראלית, אני לא מבין איך הפרט לא קולט שזה ממש גרוע עבורו. 

ואם בהקבלות עסקינן, זה מאוד מזכיר לי את מערכת שימור הלקוחות של רוב דתות העולם - זה משרת את האינטרס של הרבי, אבל לגבי האינטרס של הפרט אני לא מסכים. ידע/קדמה תמיד מנצחים אינרציה/סגרגציה, לדעתי. 

וואי איזו חפירה והשחתת זמן 😂😅

• משעמם 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 28 דקות, bobi כתב:

אם מפעילים הגיון בריא ולא תולשים דגלי פלסטין שתלויים ברחובות ומסתובבים בצורה קולנית עם דגלי ישראל, יש פחות סיכוי שיקרה משהו מאשר בישראל ששם בכל מקום ובכל שעה יכול ליפול לכם טיל או כטב"מ על הראש או שתתפוצצו בנסיעה באוטובוס.

ברגע שנגזר עליך להסתיר את היותך יהודי/ישראלי.זה כבר לא בטוח.

יוצאים לחופש להרגע, ולא להסתיר זהות.

עושים רילוקיישן, כדאי ליצור חיים טובים יותר.

למה באמסטרדם יכול מוסלמי ללכת ולצעוק בערבית? למה בחור ממיקסיקו יכול להסתובב עם דגל של מקסיקו.

זה לא ההרגשה של בטוח או יותר, וחד משמעית פה בישראל במצב הנוכחי, מבחוץ ומבפנים, כולל ממשלה מטורללת, אני מרגיש פחות בטוח.

המצב מחורבן מכל זוית כרגע.

ושבוע הבא אני מקבל את האזרחות האוסטרית ואז דרכון. תמיד טוב שהיה.

• אהבתי 4

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, bobi כתב:

אתה חושב בקטן…

הנכון הוא להתנצר ולענוד צלב גדול על החזה, כך ניתן להבטיח שאף אחד לא יפגע בך בשנתיים הבאות.

עוד יותר נכון לטווח הארוך, להתאסלם ולהכיר פסוקים מהקוראן.

והכל ע״מ להמנע מטיל או כטב״מ על הראש או שתתפוצצו בנסיעה באוטובוס.

אני והקרובים אלי נשאר כאן לשמור על הבית בתקווה שיום אחד תרצה לחזור 😇

• אהבתי 2
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@oryo

בדיון הזה תמיד יהיה מימד רגשי כזה או אחר, ולעולם לא יהיה 100% מבוסס דאטה וחיפוש אחר אופטימום גלובלי מתמטי, כי ככה זה, למעט אצל מעט מאוד אנשים שאצלם זה באמת דיון נטול כל רגש (לגיטימי). אחרת חצי עולם היה גר בצפון קליפורניה (מה שכמובן היה הופך אותה לפח זבל גדול ואז כולם היו נוהרים לחפש לעצמם מקום אחר). אצל ישראלים המימד הזה דומיננטי מאוד, אבל בכללי אני לא חושב שזה ייחודי לישראלים בכלל. הרבה מאוד חו"לניקים רואים את עצמם נטועים במולדתם ולא חושבים על הגירה בכלל למרות שהם חיים במקומות שאובייקטיבית די חורי ישבן.

אני אומר תמיד שמי שלא רילקש\היגר בעבר, לפחות לכמה שנים, אין לו את הפרספקטיבה המינימלית בעניין, ומלכתחילה יש להתייחס לדבריו כ- null and void, וזה לא משנה אם הוא ישראלי, פרואני, טורקמני, רוסי או צרפתי.

וזה מזכיר לי שגיליתי פה אוריאו בטעם טירמיסו, טעים בטירוף, התחלתי להתמכר לחרא הזה. 😁

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, Night Driver כתב:

עדיין בישראל נפגעים הרבה יותר יהודים בגלל יהדותם אבל ההבדל העיקרי הוא שכאן אנחנו בעלי הבית ואנחנו מחליטים איך אנחנו מגינים על עצמנו בלי להיות נתונים לחסדים של אף אחד אחר.

גם בסין נהרגים הכי הרבה סינים, ככל הנראה.

בישראל נפגעים הכי הרבה יהודים כי כאן גרים רוב היהודים. אני לא הולך להיכנס עוד פעם לויכוח של איפה ליהודי יש יותר סיכוי להיפגע כאזרח מן השורה, כי זה כבר הופך לויכוח פילוסופי, אבל לדעתי הצנועה, ישראל, כמדינה, עדיין מאוד בטוחה ליהודי הממוצע, שכן טרור או אלימות על רקע דתי/אתני, מהווים אחוז זניח ממקרי המוות.

אבל אני כן מסכים עם זה שפה אנחנו בעלי הבית, והמשמעות העיקרית של זה היא שאתה לא צריך להצניע את היותך יהודי ברחוב, בניגוד למה שקורה בחלק ממדינות המערב, או כמו שחלק אוהבים לקרוא לזה - הצורך "להשתלב" או להיטמע. כלומר, להוריד ממך כל סממן יהודי, וחלילה לא לדבר בקול בעברית ברחוב, ובטח שלא להגיד את דעתך נגד פלסטין בחינם, שמא ישברו לך את הראש כי אתה כזה יהודי אלים שמעז להביע את דעתו ברחוב.

לפני 19 שעות, Liviur כתב:

גדי - לגבי ארה״ב זה זה לא ממש מחזיק מים - המגמה בבחירות האחרונות דיי מוכיחה שהוא לא נכון אלא אקו צ׳יימבר רועש של הרשתות החברתיות או לפחות תפנית משמעותית שקרתה.

בפועל - אחד הקהלים שראה עלייה משמעותית בתומכי טראמפ זה צעירים עם 52% מתחת לגיל 30 מצביעים לטראמפ לעומת 61 שהצביעו לביידן בזמנו ב2020.

מגמות מתחילות להשתנות - אבל בהחלט ה״צעיר לבן סטרייט שמחפש את עצמו״ - מתחיל להיות פחות פופולארי בארה״ב.

אני אכן עד להמון מקרים של אנשים שעשו שיפט מהמפלגה הדמוקרטית לטראמפ, בעיקר יהודים, אבל לצערי לא בטוח שזה "מגמה" - אם אני זוכר נכון, טראמפ קיבל פחות קולות (אבסולוטית) מאשר בבחירות 2020, והסיבה לנצחון היא שקאמלה איבדה הרבה יותר קולות ביחס לביידן ב-2020. כלומר, פשוט פחות אנשים יצאו להצביע, רק שהדמוקרטים הם אלו שנפגעו מכך יותר.

לכן, אני לא בטוח עד כמה המגמות בקרב הדור הצעיר יותר הן לטובתנו, ואפשר לראות את זה היטב באוניברסיטאות, כולל אוניברסיטאות מובילות. לצערי, זה לא רק שיח ברשתות או בחדשות, אלא בהרבה מקרים גם המצב בשטח.

לפני 19 שעות, יבגניפ כתב:

לא מאוד עוקב, אבל נראה ששוודיה עושה רוורס למדיניות ההגירה שלה. בדנמרק גם הכיוון הוא נגד הגירה. ונראה שזה מה שקורה גם בגרמניה בהדרגה ואולי גם בהולנד. זה מן הסתם לא פשוט ולא בטוח יעבוד. גם כי יש מתנגדים לזה, וגם כי חלק מהבעיות הן עם דור שני או שלישי למהגרים. ואני לא חושב שמישהו ינסה לגרש מוסלמים אזרחים דור שני או שלישי מאף מקום באירופה. 

מנחש שמה שנראה יותר ויותר ממנו זה סגרגציה, שזה קיים כבר עכשיו בצורה די מובהקת במקומות שונים ומשונים. וזה, כמובן, רק ייצר עוד בעיות.

גם בקנדה, כמדומני, טרודו הליברל ותומך ההגירה, אמר שהם צריכים לבחון את מדיניות ההגירה שלהם, כי זה יצא משליטה.

השאלה היא האם ואיך זה יבוצע.

כמו שכתבת - הבעיה כבר קיימת, וזה לא רק זרם המהגרים/מסתננים הבלתי פוסק, אלא דור שני ושלישי לאותם מהגרים, שממש לא מיישרים קו עם התרבות והשלטון האירופאי.

אני שומע קולות של אנשים שמספרים איך תכף האירופאים מתהפכים על המוסלמים, ושמה שעשו ליהודים במלחמת העולם השנייה יתגמד לעומת מה שהאירופאים יעשו למוסלמים. אני דווקא חושב להיפך - יש פה כיבוש איטי, שקט (יחסית) ובטוח של האיסלאם את אירופה, ואני לא בטוח עד כמה האירופאים ה"מקוריים" יוכלו לעמוד כנגד זה.

הדוגמה הכי טובה שאני מכיר היא גרמניה, בה ביקרתי עשרות פעמים בשנים האחרונות (לדעתי, במצטבר, ביליתי שם כמה חודשים טובים). כמעט בכל מקום ציבורי שהוא לא אזור תיירותי (בתי חולים, סופרים, תחבורה ציבורית ועוד) בולט ההבדל בין האוכלוסיה הגרמנית הישנה לגרמנים ה"חדשים" (אלו שקצת יותר כהי עור) - האוכלוסיה הגרמנית שקטה, מזדקנת ועם מעט ילדים, בעוד שהגרמנים החדשים הם יותר צעירים, עם הרבה יותר ילדים, והרבה פחות שקטים. עם כל הכבוד ל"רקורד" של הגרמנים, אני לא רואה איך הם מתמודדים עם זה.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

וצאים לחופש להרגע, ולא להסתיר זהות.

למה באמסטרדם יכול מוסלמי ללכת ולצעוק בערבית? למה בחור ממיקסיקו יכול להסתובב עם דגל של מקסיקו

מעולם לא הסתרתי את זהותי בחול וגם לא אסתיר ולא הרגשתי מאויים בשום מקום.

לגבי הדגל, כישראלי אין שום בעיה שתניף את דגל הולנד באמסטרדם.

לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

בישראל נפגעים הכי הרבה יהודים כי כאן גרים רוב היהודים. אני לא הולך להיכנס עוד פעם לויכוח של איפה ליהודי יש יותר סיכוי להיפגע כאזרח מן השורה, כי זה כבר הופך לויכוח פילוסופי, אבל לדעתי הצנועה, ישראל, כמדינה, עדיין מאוד בטוחה ליהודי הממוצע, שכן טרור או אלימות על רקע דתי/אתני, מהווים אחוז זניח ממקרי המוות

אני לא מדבר על מקרי מוות אלא על מספר נסיונות לפגוע. כאן אתה יותר מטרה מאשר כאדם יחיד בחול בדיוק כמו שהסיכוי שתירה למחבל בזרת של הרגל הרבה יותר נמוך מהסיכוי שתירה למרכז המסה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

מעולם לא הסתרתי את זהותי בחול וגם לא אסתיר ולא הרגשתי מאויים בשום מקום.

לגבי הדגל, כישראלי אין שום בעיה שתניף את דגל הולנד באמסטרדם.

גם אני, וגרתי 5 שנים בנורווגיה, וגם גרתי קצת בשוודיה ופינלנד, והסתובבתי באירופה הרבה.

בשנה האחרונה יש שינוי לרעה, אבל אני בכל מקום כשמגיע ישר לומד את השפה, תרבות, זה חשוב.

וגם יש לי מראה יותר "אירפאי" מאשר ישראלי כנראה.

אני דיברתי שאם לאום אחר היה מניף את דיגלו באמסטרדם זה היה עובר חלק.

כרגע יש זילות לדגל ישראל בעולם.

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, לירון .ה. כתב:

ברגע שנגזר עליך להסתיר את היותך יהודי/ישראלי.זה כבר לא בטוח.

יוצאים לחופש להרגע, ולא להסתיר זהות.

למה באמסטרדם יכול מוסלמי ללכת ולצעוק בערבית? למה בחור ממיקסיקו יכול להסתובב עם דגל של מקסיקו.

הנירמול של התופעה הזו בעולם המערבי זה דבר נורא, שאנשים חושבים שזה בסדר לגשת למישהו ברחוב ולהגיד לו "אתה ככה ואתה ככה" רק כי הוא יהודי\ישראלי\טג'יקי\מלגשי. הדבר זה היה פעם בעיקר (או כך חשבנו) נחלת חלקים בעולם הערבי והמוסלמי, אבל התרבות הזו התחילה לזלוג גם למערב, ראינו את זה אחרי הפלישה לאוקראינה, שהתחילו לרדוף רוסים שכל אשמתם היא היותם רוסים, ולפני שנה וחצי זה נשך גם אותנו בתחת.

היו ויש לי מכרים וקולגות טורקים, גרמנים, רוסים, סינים, איראנים, סורים, לבנונים, תוניסאים וכו', אני בחיים שלי לא חשבתי שמותר לי לגשת לבנאדם ולהגיד לו "אתה ככה וככה" רק בגלל שהוא שייך לקבוצה אתנית או בא ממדינה שיש לי איתה חשבון כלשהו. במובן הזה, הרבה ישראלים שכמוני נמצאים על הקצה היותר "סמולני" של הספקטרום, חטפו כאפה רצינית לפנים אחרי 7.10, וחשים נבגדים. וואלה, הכל נורא מכיל ומגוון ופתוח ומולטי-קולטי ו-DEI ומותר לך להיות גאה בכל דבר בערך, בתנאי שאתה מסתובב עם הכרטיס הנכון, ומסתבר שהחליטו לשלול לנו את הכרטיס הזה. אני די מפוכח ואין לי הרבה אשליות בעניין הזה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 3

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@קורן בן אשר 

אני רוצה לשים את זה כאן (כנראה לא בפעם הראשונה)

ובקיצור, אין מקום מושלם.

אגב, אני מבין שהתמקמת במדינה שחוסמת את נמליה בפני אוניות בדרכן לישראל?

@לירון .ה. מראה המשפחה שלי על הספקטרום שבין צפון אירופי לצפון אפריקאי. עדיין לא שאלו אותי האם אני ישראלי. בד״כ מזהים אותנו כאיטלקים או ספרדים, למרות השפה הממש לא מתגלגלת שאנחנו לא מתביישים לדבר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

בדיון הזה תמיד יהיה מימד רגשי כזה או אחר, ולעולם לא יהיה 100% מבוסס דאטה וחיפוש אחר אופטימום גלובלי מתמטי, כי ככה זה

לא צריך להגזים ואף אחד לא טוען שניתן לנהל דיון 100% וואטאבר

Screenshot_20241109_071530_Chrome.thumb.jpg.86bc01637f1573e75ffff0e2204a3275.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...