Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

נכנסתי לאיזה קבוצת פייסבוק של ישראלים שמחפשים להגר לאנשהו, העיקר לברוח מישראל.

על כל שאלה, לפחות חצי מהמגיבים עונים שאירופה מוסלמית והכי טוב בארץ. כאילו, למה הצורך הזה להיכנס לקבוצה ספציפית כזו, רק בשביל לענות הפוך ממה שאנשים שואלים?

נתקלתי גם בבחור הזה, עוד מאז ה7 באוקטובר. ישראלי עם כ750 אלף עוקבים, ימני פטריוט אמיתי.

הנה מה שיש לו להגיד.

רק שכח לספר שהוא חי באמריקה כבר שנים רבות.

IMG_9514.jpeg

• מצחיק 4

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 575
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

עם כל הכבוד ל"רקורד" של הגרמנים, אני לא רואה איך הם מתמודדים עם זה.

הם לא. זה יקח עוד הרבה זמן, אבל בסופו של דבר, אני מהמר שאירופה תהפוך לגרסה מוזרה מעורבבת של מה שהחברים האלו מביאים מארצות המוצא שלהם ותרבות מקומית. כלומר, זה לא יהיה 100% זה וגם לא זה. וכמובן שזה בהכרח יהיה יותר גרוע ממה שיש עכשיו.

האנלוגיה הכי טובה שאני מכיר לזה - ולדעתי יש גם דמיון כלשהו בתהליכים - זה רומא ופלישה איטית של שבטים גרמניים מכל כיוון. זה לקח אז מאות שנים. השבטים שפלשו שימרו חלקים מהחוק הרומאי, אימצו את הנצרות, הוסיפו לזה עירבוביה של חוקים ומסורות משלהם. ובסופו של דבר קיבלנו את ימי הביניים וכו'. ובתור האדם הסקפטי שאני, אני חושב שהתהליך שהמערב עובר עכשיו די דומה בטווח הארוך. לא יהיה איך לעצור את נהירת המהגרים מאפריקה ואסיה. ומצד שני כנראה גם לא תהייה נקודת זמן מאוד מדויקת של "לפני" ו"אחרי" אבל המערב כמו שאנחנו מכירים היום יעלם. וכנראה לעוד 1000 שנים של ימי ביניים. כיף.

לפני 3 שעות, oryo כתב:

הפריזמה המאוד צרה וחרדתית שמאכילים אנשים בישראל, בין אם דרך תקשורת מאוד קליקבייטית ובין אם בשימוש בפריטה על מיתרי הרגש של ציבור השבוי בתפיסת עולם חרדתית מלכתחילה (חגי ישראל: ניסו להרוג אותנו, שרדנו, אוכל / לימודי שואה / אנו קורבן והעולם אנטישמי, וכו') - היא כר פורה ליצירת tunnel vision במסגרתו ישנה איזושהי אמונה או תפיסה המעצימה מקרים זניחים או חסרי משמעות לטובת חרדה גדולה.

ואני אומר את זה בתור "בוגר המערכת" מחד, ובתור מי ששומע על הדברים האלו חדשות לבקרים באזורים בהם - לא קונספטואלית, קונקרטית(!) - אין שום דבר *אמיתי*. ואם נכנס לעולם הנמלה הצר שלי, גם במקום מגורי איפה שאני לא מצניע שום דבר והתגובות לישראליות הן חיוביות מאוד, יש כמות אנשים לא מבוטלת שנכנסים לחרדות משוללות הגיון(-אופרטיבי/קונקרטי) דרך אותה פריזמה הנ"ל. 

תראה, זה לא שאני פטריוט גדול, כמו שאתה יודע. זה גם לא שאני חושב שיש ערך גדול בשימור היהדות או משהו. וכתבתי בעבר בטח גם בפורום נגד רעיונות כמו ללמד ילדים בגן על השואה. וברור שמדינת ישראל צריכה, בין היתר, שאנחנו נפחד מהעולם, כדי להמשיך להתקיים. אני לא מאמין בדיפ סטייטים למיניהם ולא חושב שיש מישהו שמכוון את זה מלמעלה. זה פשוט ככה. סוג של אינרציה (אם כי ברור שיש מי שמנצל את זה). ועם זאת, גם הקולות שאני שומע ממהגרים אקס ישראלים לא תמיד זהים למה שאתה מצייר. אחד חי בהולנד כמה שנים ועזב, בין היתר כי הרגיש שההולנדים הם יותר אנטישמים ושונאי זרים ממה שהיינו רוצים לחשוב. אחרים פחדו לשלוח את הילדים שלהם לבתי ספר באנגליה אחרי ה7.10, ובקושי נתנו להם לצאת רחוב. אחר, אנטי ציוני די קיצוני, סיפר על פגיעה בעסקים שמזוהים כיהודים או ישראלים באיזור שלו באמריקה, והודה שהפגנות תמיכה של wokes למיניהם לידו היו הלכה למעשה הפגנות אנטישמיות פרופר. עוד אחד חזר מאחת מהמדינות הנורדיות יחד עם משפחתו המקומית בגלל מהגרים מוסלמים.

מפה זה מגיע למקום רגשי יותר. סביר להניח שהרוב לא פוגשים ולא יפגשו את זה. גם אם כן, זה כנראה לא יגיע לטיל שנופל להם על הביניין. מקסימום הילד ישמע בבית ספר שאבא שלו שולט בעולם, או הילדה תוחרם באוניבריסטה כי יהודים זה ציונים וציונים זה פויה. וכן, זה לא מאוד שונה מזה שסיפרו לי שאימא שלי זונה כשעליתי לארץ. בסדר. אבל אני מניח שאתה יכול להבין למה רגשית אנשים מרגישים יותר בטוחים פה, כשהם יכולים לפנות, למשל, לשוטר אם מישהו חשוד מסתובב ליד בית הכנסת שלהם. והשוטר לא יגיד להם "זה נוגד את המוסר שלי לעזור ליהודים. מצטער". גם אם בטוטל, בסטטיסטיקה הכללית, בתי הכנסת בארץ מסונכים מאלו בחול.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, sperial כתב:

אגב, אני מבין שהתמקמת במדינה שחוסמת את נמליה בפני אוניות בדרכן לישראל?

רילקשתי יותר מטעמי פרנסה והתפתחות מקצועית, היעד היה תוצאתי, למען האמת כשהתחלתי את החיפוש ארץ זו לא הייתה בכלל על הרדאר שלי.

כפי שכתבתי מקודם, יש לי ציפייה בסיסית מאנשים שיידעו להפריד בין בנאדם שזה עתה פגשו לבין דעותיהם על המדינה/ממשלה/עם שלו, וכך אני נוהג בעצמי, זה שהממשלה שלהם מחורבנת (מבחינתנו) לא אומר שהאנשים פה מחורבנים. בינתיים לא נתקלתי פה בגילויי עויינות, אם כי זה מן הסתם קיים ועוד יגיע אליי מתישהו. 

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מה לעשות שביטחון זה בעיקר תחושה?

תראה לאנשים תמונות מכמה תאונות טיסה אמיתיות והם יפחדו מטיסות לא משנה כמה זה סטטיסטית בטוח יותר מנסיעה.

בגלל זה בדיון על *תחושת* ביטחון, לנתונים יש מקום שולי.

אנשים נעזרים בנתונים כדי להחליט אבל בסוף זה הכל בעיקר רגש. אם אנשים היו כאלה רציונליים לא היו מלחמות.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז ענית על השאלה הבאה שלי - עד כמה האנטי ישראליות מחלחלת לרחוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, sperial כתב:

אגב, אני מבין שהתמקמת במדינה שחוסמת את נמליה בפני אוניות בדרכן לישראל?

מי לעזזל מהגר לתימן?

• מצחיק 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 דקות, Night Driver כתב:

מי לעזזל מהגר לתימן?

images?q=tbn:ANd9GcT0Dh_wwv6Ab_4mPD-AVam

אולי בגלל זה הוא מת צעיר.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, Night Driver כתב:

שם אני לא אהיה אזרח אלא אורח.

ואני שייך לקבוצה שלך ואפילו הזכות למחות ולהפגין. כאורח אין לי את הזכות הזו.

ואני שייך לקבוצה שלך ואפילו הזכות למחות ולהפגין. כאורח אין לי את הזכות הזו.

https://www.facebook.com/ephraimkishonofficial/posts/pfbid02jYx2jyUHJamvUB3vAbWr6CYXB617mMiTDM6AhcirTSocQxM4vpfxMFfDn9FjJTJCl

https://members.tripod.com/rel_rehovot/nekuda/erets/harets_shli.htm

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, sperial כתב:

@לירון .ה. מראה המשפחה שלי על הספקטרום שבין צפון אירופי לצפון אפריקאי. עדיין לא שאלו אותי האם אני ישראלי. בד״כ מזהים אותנו כאיטלקים או ספרדים, למרות השפה הממש לא מתגלגלת שאנחנו לא מתביישים לדבר

לא הבנתי? בתור תייר מן הסתם אתה תדבר עברית עם המשפחה.

וגם אני כשגרתי שם והייתי בסביבת דוברי עברית, דיברתי עברית.

אני אומר שאם כבר טורחים לגור במדינה אחרת שלא דוברת אנגלית, הדבר הכי טוב זה ללמוד את שפת המקום, שפה זה תרבות.

תראה כמה תלנות על המהגרים האיסלמים שלא משתלבים שם במארג החיים המקומי.

לא אמרתי לבטל את מי שאתה ומאיפה באת.

אבל שפה זה מתבקש.

גם לקרוא ולכתוב 

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מדבר כתייר, לא כרילוקייטור ובוודאי לא כמהגר. אבל הנקודה שלי היא שלמרות העברית לא מזהים אותנו כישראלים. השיא היה בעלת צימר באוסטריה ששאלה אותנו על השפה הסברנו לה שזו עברית מודרנית והיא סיפרה שבעלה המנוח היה יהודי (יליד וינה שבשואה נדד גד שנגחאי) - אבל העובדה היא שלמרותֶזאת, ולמרות שהיתה לה הזמנת הצימר, לא זיהתה את השפה.

לקבי מהגרים - הצורך בלימוד שפת המקום מובן מאליו. אני מעריץ את מי שמצליח להשתלט על, נניח, פינית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמע תאכלס מי שמע עברית ויכול לזהות?

זה כמו שתשמע דנית, תוכל להבדיל אותה בין שוודית ונורווגית?

או אוסטרית, בין גרמנית או גרמנית שווצרית.

ערבית למשל כולם יכולים כמעט לזהות.

זה יותר עיניין של סממנים יהודים שכולם מזהים, או חולצה שכתוב עלה IDF חח.

פינית זה קל, למי שיודע הונגרית 😉

יאריס 2005, כמו חדשה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כמות התיירים הישראליים אני מצפה שבין מי שעוסקים בתיירות יהיהו מינ שיזהו את הצליל. מצד שני, פקיד הקבלה במלון לא קטן באורהוס שראה את הדרכונים שלנו ציין שאנחנו הישראלים הראשונים שבהם נתקל.

לגבי פיניתֶוהונגרית - מסתבר שלא.

שוחחתי פעם עם זוג יוצאי הונגריה ששהו תקופת מה בפינלנד, למרות הצליל הדומה לא הבינו מילה אחת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא צריכים להבין, אם יצטרכו ללמוד, יהיה יותר קל להם. 

דרך אגב בפנלנד השפה הרשמית השנייה היא שוודית.

שהייתי שם הסדרתי עם השוודית הצולעת שלי.

ושהייתי בשוודיה הסדתרתי מצוין עם הנורווגית.

יאריס 2005, כמו חדשה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אשתי קראה ספר בבית קפה בשדה תעופה ביוון ואיזה יווני שישב לידנו שאל אותי באיזה שפה זה.

זה הקטע, מי ששונא ישראלים יידע לזהות אותם כי זה מעניין אותו.

מי שלא, סביר להניח שזה לא נמצא בתחומי העניין שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

עם זאת, גם הקולות שאני שומע ממהגרים אקס ישראלים לא תמיד זהים למה שאתה מצייר

א. באופן כללי אתה כותב דברי טעם והדיון איתך מעניין וחיובי 

ב. באופן ספציפי, לפני שאני מגיב לשאר אני מוכרח לשאול - איזו תמונה אני "מצייר"? מה האג'נדה/טענה שלי, לכאורה, לתפיסתך (העומדת בסתירה לאנקדוטות שכתבת)? 

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...