Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

ברור שיש לזה השפעה.

אני ממש לא מזלזל בלחץ של אנשי המרכז אלא כועס על ההתעלמות מכל היתר.

שתבין, המפעל שלי נמצא 7 קילומטר ו 200 מטר מהגדר אז אני לא נחשב עוטף לצרכי הקלות והטבות למרות שאני קודם שומע את שריקת המיירט, האפליקציה מתריעה בערך עם הבום של היירוט ואם יש נפילה אפילו היא לפני האזעקה. בסבב הקודם הגג שלי הפך למסננת והוחלף כולו ובסבב הזה רק המה חורים וכמות רסיסים שיכולתי להרכיב גראד וכמה מיירטים (ולא מדבר על הבית שנשארנו 2 בתים ברחוב שלא נפגעו ישירות).

קבל סתם כמה תמונות מהמרפסת (וזה רק מדגם מאוד חלקי. היו עוד הרבה)

WhatsApp Image 2023-10-10 at 09.04.09(3).jpeg

WhatsApp Image 2023-10-10 at 09.04.09(2).jpeg

WhatsApp Image 2023-10-10 at 09.04.09(1).jpeg

WhatsApp Image 2023-10-10 at 09.04.08(1).jpeg

WhatsApp Image 2023-10-10 at 09.04.09.jpeg

WhatsApp Image 2023-10-10 at 09.04.09(5).jpeg

WhatsApp Image 2023-10-10 at 09.04.09(4).jpeg

תחשוב על כאלה שאחרי שינוי בחוק שעבר בממשלה הזו, הורידו את המימון של מיגון מלא מ4 ק"מ ל2 ק"מ.

ראש העין זה הכי מצחיק, חצי מהעיר לא תהיה עם מיגון, ברמה של מטר ואתה כבר לא מקבל מימון..

אנשים לא מבינים את ההיגיון הזה עד שזה מגיע אליהם.

צוחר, אוהד ועוד יישובים נוספים סובלים נורא בגלל הדבר הזה.

למרות שאני רוצה להזכיר שיש מימון של 10K בקנייה של ממ"ד לבית ממשרד הבינוי (אם אני זוכר נכון, יכול להיות שכבר לא בתוקף). 

לפני 5 שעות, llaavvii כתב:

אבל לחלק לא קטן מכתבות התדמית האלו אני פשוט לא מאמין, המגמתיות והסילוף לפי מה שבא להם כבר יצאו לי מכל מקום...

אל תאמין זה פשוט יגיע אלייך.. ואז אולי תאמין.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 575
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

בתאריך 12.4.2024 בשעה 00:42, oryo כתב:

אני לא מבין ניקו, אתה הרי בבירור לא מטריל, אבל אתה גם שואל שאלה רטורית - כמובן שהתשובה היא לא.

וזה נכון בגדול לכל אדם בכל מקום.

אני לא מסכים עם זה רעיונית. הנקודה המקורית שלי הייתה זה שאם אתה אדם שמאמין שטוב לחיות בעד ארצנו, אז באינטרס שלך (כדי להגשים את זה) אתה צריך אנשים שיאמינו שטוב למות בעד ארצנו. זה לא עניין של רעות הדדית אלא השקפה, אחרת היה פה 100% התגייסות לקרבי מילואים, מה שלא קרוב אפילו.

לעומת זאת, אנשים שמאמינים שטוב למות בעד ארצנו לא צריכים אנשים שמאמינים שטוב לחיות בעד ארצנו (אפשר להתווכח על זה). 

פרקטית, כדי שפלוני יוכל להיות אינדיבידואליסט, כזה שרואה את טובת החברה כאוסף של אינדיבידואלים שאם כל אחד יהיה טוב לעצמו אז החברה תהיה טובה, הוא חייב שיהיו אנשים שרואים את טובת הכלל לפני טובת הפרט. זו הטענה שלי מלכתחילה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

כדי שפלוני יוכל להיות אינדיבידואליסט, כזה שרואה את טובת החברה כאוסף של אינדיבידואלים שאם כל אחד יהיה טוב לעצמו אז החברה תהיה טובה, הוא חייב שיהיו אנשים שרואים את טובת הכלל לפני טובת הפרט.

זה נהיה מאוד מטא, אבל אני לא מסכים איתך - וזה דומה לפער בין גישה סוציאליסטית וקפיטליסטית, וחוסר ההבנה (לשיטתי) של אנשים לגבי תמריצים ותגובה לתמריצים.

לצורך העניין נדבר על ניהול עסק: בתור מנכ״ל אני לא צריך שאדם יאמין שחשוב לעבוד קשה בשביל שהחברה תצליח, אלא שיאמין שחשוב לעבוד קשה בשביל ש*הוא* יצליח, כאשר חלק מהתפקיד שלי זה לוודא שהמטרות שלו ושל החברה סינרגטיות וכך ההצלחה שלו מתורגמת להצלחה של החברה.

זה מאוד דומה בחברה: לא חשוב ללמוד מדעים בשביל שישראל תהפוך לחברה משגשגת, חשוב ללמוד מדעים בשביל שאתה תוכל להפוך לאדם יצרני בחברה, ואם הרבה פרטים יעשו את זה אז תיווצר חברה משגשגת.

כנ״ל צבא: לא חשוב שתרצה למות בשביל ארץ ישראל השלמה ו/או הקב״ה, אלא שתרצה להתגייס לשירות משמעותי שיפתח אותך אישית ייתן לך תחושת הגשמה/משמעות וייצר לך מעגלים חזקים, וכשיש מספיק כאלו תקבל ש׳13.

לדאוג שיהיו תמריצים נכונים וסינרגטיים זה הרבה יותר נכון מאשר לעשות ניהול מרכזי ושטיפת מח, לדעתי כמובן. 

בישראל נוצר מצב במסגרתו התמריצים עקומים לגמרי, והכל נשען על אינדוקטרינציה, מומנטום, דת/אמונה ועוד כמה דברים שעדיף שלא ארחיב.

בצה״ל מעוניינים לקבל את הקרם דה-לה-קרם בחינם עבור יחידות מסוימות, צריכים בשר תותחים עבור אחרות, כח עבודה זול בשביל המנהלות, וכמובן לייצר תפקידים חסרי כל משמעות או תכלית בשביל שישראל ישראלי ״לא ירגיש פראייר״ או משהו. כל זה כאשר במקביל יש פטורים לאוכלוסיות אחרות. כך יצא שנכד של לקוח שלי שהוא ספורטאי מצטיין שגר שנים רבות באירופה היה צריך להכנס עכשיו לכלא כי לא מילא איזה טופס, בזמן שמושיילעך מהכויילל יכול ללכת לאונן באיזה חור בבני ברק ולקבל פטור מגיוס + כספי המסים שלך בשביל שבעתיד יהיה עוד נטל על החברה. 

• אהבתי 4

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, oryo כתב:

אלא שתרצה להתגייס לשירות משמעותי שיפתח אותך אישית ייתן לך תחושת הגשמה/משמעות וייצר לך מעגלים חזקים, וכשיש מספיק כאלו תקבל ש׳13.

.

.

בישראל נוצר מצב במסגרתו התמריצים עקומים לגמרי, והכל נשען על אינדוקטרינציה, מומנטום, דת/אמונה ועוד

איפה זה קורה עם צבא ויחידות קרביות?

חוץ מזה, ששייטת 13 או מטכל זה נחמד והכול, אבל זה הטופ של הטופ מה שאומר שצריך הרבה ''בשר תותחים'' (לא מסכים עם ההגדרה אבל יאללה) כדי לתפקד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, David32 כתב:

איפה זה קורה עם צבא ויחידות קרביות?

איפה מה קורה? אני לא כ״כ מבין את הקשר בין הטקסט המצוטט ושלך, בהינתן הקונטקסט של הדיון. אני לא מדבר כעת על האם הצבא בנוי בצורה יעילה אלא על מערכת התמריצים וכו׳.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

הנקודה היא לא זהות הממשלה אלא חוסר הטיפול בבעיה כי היא נקודתי ולא משפיעה אלקטורלית.

זה נכון לדרום, היום זה נכון לצפון, זה נכון לתח"ץ בחורי תחת ולעוד 1001 בעיות שלא מעניינות כי זה לא אצלי בבית.

פה בדיוק הבעיה, כל אחד דואג לתחת שלו ולא שם על האחר.

ואומר לך עוד משהו, אתה אומר כבר 20 שנה זה המצב, למה אתה חושב שזה ישתנה או מצפה שזה ישתנה?
עם כל הכבוד, בעולם של היום, היית צריך ללמוד ששום דבר לא ישתנה, ואסור לסמוך על "ממשלות" לא משנה אם זה ישראל או קנדה (אולי אבל בייחוד ישראל). הדבר היחיד שיכול להשתנות זה אתה, אם אתה תעשה את השינוי (שמתאים לך ולמשפחתך) ואני רושם את זה למרות שרשמת בעבר שאתה מרוצה בישראל ושטוב לך ואני אישית כמובן מכבד את זה וזה זכותך המלאה, רק שזה לא מסתדר עם "להתלונן" על משהו שלא הולך להשתנות (לצערנו).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע שהסיכוי שזה ישתנה נמוך מאוד אבל אני גם יודע שלכל מקום יש את המחלות והחסרונות שלו.

בסך הכל החבילה הכוללת מתאימה לי אבל זה עדיין לא אומר שלא אאבק לשפר אותה שתתאים עוד יותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, oryo כתב:

איפה מה קורה? אני לא כ״כ מבין את הקשר בין הטקסט המצוטט ושלך, בהינתן הקונטקסט של הדיון. אני לא מדבר כעת על האם הצבא בנוי בצורה יעילה אלא על מערכת התמריצים וכו׳.

אתה מדבר (בין היתר) על מערכת תמריצים לגיוס לצבא לקרבי.

אז אני שואל, איפה בעולם כול הקונספט שאתה מתאר קורה *צבאית*. 

איפה מתגייסים המוני חיילים לשירות משמעותי קרבי שמפתח אותם אישית ונותח לך תחושת הגשמה? ועושים את זה ליחידות רגילות (חיר/תותחנים/שיריון רגיל)

איפה עצם הגיוס לתותחנים כדי לסחוב פגזים במשך שלוש שנים מפתח אותך אישית ונותן לך תחושת הגשמה שלא מבוססת על "אינדוקטרינציה, מומנטום, דת/אמונה"

• אהבתי 1

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, גור אדם כתב:

@Night Driver, אני שואל ברצינות - מה אתה מצפה מתושבי המרכז לעשות? לפי דפוסי ההצבעה - הם מנסים לעשות שינוי, ומי שדווקא ממשיך להצביע לאותה ממשלה הם תושבי הדרום/עוטף.

אני לא בטוח שדפוסי ההצבעה של אוכלוסיות השתנה ב 40+ שנה האחרונות. קשה לי להגדיר את זה כרצון לעשות שינוי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהמשך לכל הסיפורים על החברות המופלאה של יהודים, סורים ופלשתינים במערב, עובדים פרו פלשתינים בגוגל החליטו "להתבצר" במשרדים של גוגל בניו יורק וקליפורניה, במחאה על דברים "אנטי פלשתינים" שהחברה עושה, לטענתם. המקופחים הנצחיים (לפחות חלקם, לפי התמונות, יחד עם כמה אידיוטים שימושיים "מקומיים").

לא מתאים להם ההתנהלות וקבלת ההחלטות של חברה פרטית (ציבורית)?   כמובן שהם יבחרו באלימות, כדי לנסות ולכפות את דעתם.

לא משנה אם זה קשרי תעשייה/אקדמיה, חוקר ישראלי שמגיע להרצות באוניברסיטה או מרצה יהודי/תומך ישראל. משהו לא לרוחם?   הם ישר יפוצצו את המשחק (תרתי משמע, לפעמים).

• אהבתי 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@David32אז זה מה שייחודי בצה"ל. ברוב הצבאות בעולם אם תתגייס כתותחן תשאר תותחן. כדי להתקדם תצטרך מלכתחילה להכנס למסלול פיקודי. בצה"ל תתגייס לתותחנים כגיזר, אבל אם אתה מסוגל ליותר אחרי שנה תהיה בקורס מפקדי צוותים, ואם מתאים לך אחרי עוד חצי שנה בקורס קצינים. ותפקידים כאלה בהחלט תורמים ליכולות העתידיות שלך, גם אם אתה משתחרר בדרגת סגן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מציע לקרוא את הדיון, ולחשוב למה אתה מגיב ומה הקשר.

"בצה"ל אפשר לצאת לקצונה" זאת טענה נכונה כמובן, אבל הקשר שלה למה שהגבתי לאור.... 0

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, David32 כתב:

אתה מדבר (בין היתר) על מערכת תמריצים לגיוס לצבא לקרבי.

אז אני שואל, איפה בעולם כול הקונספט שאתה מתאר קורה *צבאית*. 

איפה מתגייסים המוני חיילים לשירות משמעותי קרבי שמפתח אותם אישית ונותח לך תחושת הגשמה? ועושים את זה ליחידות רגילות (חיר/תותחנים/שיריון רגיל)

אני מדבר על גישה, ההבדל בין top down design ל bottom up, צבא זה מקרה אחד מיני כמה. 

באופן כללי מאותן סיבות של תמריצים אישיים אני חושב שכל המודל הצהלי הנוכחי עקום לגמרי, ובפרט שצריך לעבוד למודל הרבה יותר מקצועי או פסאודו מקצועי, ובוודאי לשנות את מנגנון התגמול שלא מבדיל בין אדם ששירת כמשק ממטרות, אדם ששירת בצנחנים, ואדם שלא שירת בכלל. בכ"א אין לי עניין בלדון בצבא מקצועי נגד חובה, לא קשור לשרשור או לדיון, אם בא לך לנהל דיון בנושא אתה מוזמן להסביר למה תכנון ריכוזי מלמעלה זו גישה יותר יעילה, לשיטתך, להגיע ליעדים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, ניקו פ. כתב:

פרקטית, כדי שפלוני יוכל להיות אינדיבידואליסט, כזה שרואה את טובת החברה כאוסף של אינדיבידואלים שאם כל אחד יהיה טוב לעצמו אז החברה תהיה טובה, הוא חייב שיהיו אנשים שרואים את טובת הכלל לפני טובת הפרט. זו הטענה שלי מלכתחילה. 

זה נכון בהנחה שאינדיבידואליזם לא מוביל בעצמו לטובת הכלל, ואני לא בטוח שזה ככה. וכמובן שזה גם לא 1 או 0. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

בהמשך לכל הסיפורים על החברות המופלאה של יהודים, סורים ופלשתינים במערב, עובדים פרו פלשתינים בגוגל החליטו "להתבצר" במשרדים של גוגל בניו יורק וקליפורניה, במחאה על דברים "אנטי פלשתינים" שהחברה עושה, לטענתם. המקופחים הנצחיים (לפחות חלקם, לפי התמונות, יחד עם כמה אידיוטים שימושיים "מקומיים").

אתה מתכוון בערך כולם מקטגורית האידיוטים השימושיים. אבל פה אתה לגמרי מערבב. בא נגיד שאלו פחות אנשים שיעשו פיזית מקום לא בטוח ליהודים.

מדובר על פרוייקט נימבוס אגב

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...