Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעקבות שיחה עם חברים ברילוקיישן, האם מדינת ישראל באמת הפכה למקום המסוכן ביותר עבור יהודים?

bobi

פוסטים מומלצים

לפני 40 דקות, oryo כתב:

בכ"א אין לי עניין בלדון בצבא מקצועי נגד חובה, לא קשור לשרשור או לדיון, אם בא לך לנהל דיון בנושא אתה מוזמן להסביר למה תכנון ריכוזי מלמעלה זו גישה יותר יעילה, לשיטתך, להגיע ליעדים. 

גם לי לא. וזאת גם לא הייתה הטענה שלי. אז במטותא.

זאת גם לא ממש הייתה הטענה שלך.

אתה הכנסת את עיניין צהל:

לפני 15 שעות, oryo כתב:

הכל נשען על אינדוקטרינציה, מומנטום, דת/אמונה ועוד כמה דברים שעדיף שלא ארחיב.

בצה״ל מעוניינים לקבל את הקרם דה-לה-קרם בחינם עבור יחידות מסוימות, צריכים בשר תותחים עבור אחרות, כח עבודה זול בשביל המנהלות, וכמובן לייצר תפקידים חסרי כל משמעות או תכלית בשביל שישראל ישראלי ״לא ירגיש פראייר״ או משהו.

"בשר תותחים" (שוב, בחירת מילים שלך - לא שלי) צריך ככה או ככה. גם אם נתייחס להודעה הלא רלוונטית של ספריאל - עדיין צריך מישהו שיזיז פגזים.

יודע מה הקטע? גם כשמביאים רובוט טען אקסטרא מתוכחם - עדיין צריך אנשים שיזיזו ויתפעלו. 

בגלל זה שאלתי, איפה קיים צבא שמתגייסים אליו:

לפני 15 שעות, oryo כתב:

אלא שתרצה להתגייס לשירות משמעותי שיפתח אותך אישית ייתן לך תחושת הגשמה/משמעות וייצר לך מעגלים חזקים,

צבא ארה"ב?

יש עוד מדינה כזאת? שהצבא גם צריך להילחם וזה לא צבא בכאילו (AKA צבא הולנד כדוגמא)?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 575
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

לפני 4 שעות, gadik6 כתב:

בהמשך לכל הסיפורים על החברות המופלאה של יהודים, סורים ופלשתינים במערב, עובדים פרו פלשתינים בגוגל החליטו "להתבצר" במשרדים של גוגל בניו יורק וקליפורניה, במחאה על דברים "אנטי פלשתינים" שהחברה עושה, לטענתם. המקופחים הנצחיים (לפחות חלקם, לפי התמונות, יחד עם כמה אידיוטים שימושיים "מקומיים").

לא מתאים להם ההתנהלות וקבלת ההחלטות של חברה פרטית (ציבורית)?   כמובן שהם יבחרו באלימות, כדי לנסות ולכפות את דעתם.

לא משנה אם זה קשרי תעשייה/אקדמיה, חוקר ישראלי שמגיע להרצות באוניברסיטה או מרצה יהודי/תומך ישראל. משהו לא לרוחם?   הם ישר יפוצצו את המשחק (תרתי משמע, לפעמים).

חשבתי שאתה בצד שטוען שעדיף ליהודים לחיות בישראל ולא במקום אחר..

כי פה אתה מביא אחלה טיעון נגד מחיה בישראל, בהיותה מדינה שעובדים של חברות גדולות קוראים להחרים פרוייקטים שקשורים אליה.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, אני טענתי שמדינת ישראל היא לא המקום "הכי מסוכן" ליהודים, מבחינה סטטיסטית.

האם עדיף ליהודי לחיות בישראל?   בהרבה מובנים אובייקטיביים דווקא כן. כבר רשמתי, שלדעתי, ישראל היא אחת המדינות הטובות לחיות בה כרגע (לא ממש בזה הרגע מן הסתם, כשעפים טילים מעל הראש, אלא בתקופה הנוכחית של השנים האחרונות), תחת סייגים כאלו ואחרים. גם ללא יהודים, אגב.

באשר לחלק השני - מה ההשפעה של הקריאות הללו?   גוגל סגרה את מרכזי הפיתוח שלה בארץ, או פיטרה מהנדסים (בגלל המחאות) או הפסיקה שיתופי פעולה ברמה שהשפיעה על ישראל?   

אתה חושב ש"סתם" יהודי שעובד בגוגל, לא מהווה או יהווה מטרה לאותם פרו-פלשתינים, גם אם הוא לא גר בישראל?   הסיבה היא אנטישמיות, הסבב הנוכחי של הלחימה זה רק תירוץ בשבילם.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, oryo כתב:

כנ״ל צבא: לא חשוב שתרצה למות בשביל ארץ ישראל השלמה ו/או הקב״ה, אלא שתרצה להתגייס לשירות משמעותי שיפתח אותך אישית ייתן לך תחושת הגשמה/משמעות וייצר לך מעגלים חזקים, וכשיש מספיק כאלו תקבל ש׳13.

אין מחלוקת על כלום חוץ מזה. אני דווקא כותב ברמה הכי פרקטית: בישראל, אתה חייב את ה"ערס מגולני" כדי שלך תהיה אפשרות להגשמה עצמית (בכל תחום שהוא). לכן אתה לא צריך להסביר לקפיטליסט כמוני על קפיטליזם, אם כי ברור לי למה לא הבנת את דבריי כעת, אלא אני שוב מציין. במציאות הישראלית הנוכחית אתה חייב אנשים עם טוב למות בעד ארצנו (לא אמרתי ארץ ישראל השלמה). אנשים ששמים את הצלחת החברה לפני הצלחתם האישית, כי אם כל אחד היה מנסה להיות יצרני כולם היו הולכים ל8200 או משתמטים. כי אין שום דבר יצרני בללכת ולהיות בשר תותחים. אף אחד לא יילך לשירות משמעותי בשביל פיתוח עצמי נטו, אלא אם תתחיל אולי לשלם סכומי עתק מה שישראל לא יכולה לעשות. 

עכשיו אפשר לפתוח את הדיון מה השיטה הנכונה וצבא מקצועי וכו' אם כי גם בעיניי לא רלונוטי לדיון ולא אני פתחתי אותו (או התכוונתי). הגשמה עצמית וניהול מלמעלה למטה או הצדדים זה הכל יפה בתיאוריה. אבל פרקטית, בישראל, לדעתי אתה חייב שיהיו אנשים עם גישה שטוב למות בעד ארצנו, כדי שהאנשים שטוב לחיות בעד ארצנו יוכלו להגשים את עצמם. 

שוב מדגיש: נטו בטחונית, נטו בישראל, נטו במציאות הנוכחית. טיעון הכי מעשי שיש. לא מטא ולא תיאוריה. 

לפני שעה, יבגניפ כתב:

זה נכון בהנחה שאינדיבידואליזם לא מוביל בעצמו לטובת הכלל, ואני לא בטוח שזה ככה. וכמובן שזה גם לא 1 או 0. 

אינדיבידואליזם בוודאי מוביל לטובת הכלל, למעט המקרה הספציפי שדיברתי עליו (שאז אפשר להתווכח על זה, דעתי כאמרו כתובה). 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 29 דקות, gadik6 כתב:

באשר לחלק השני - מה ההשפעה של הקריאות הללו?   גוגל סגרה את מרכזי הפיתוח שלה בארץ, או פיטרה מהנדסים (בגלל המחאות) או הפסיקה שיתופי פעולה ברמה שהשפיעה על ישראל?   

אתה חושב ש"סתם" יהודי שעובד בגוגל, לא מהווה או יהווה מטרה לאותם פרו-פלשתינים, גם אם הוא לא גר בישראל? 

גוגל לא סגרה כלום. גם אני עובד בחברה אמריקאית בישראל. אבל האווירה הזו, אם תימשך עלולה לגרום לחברות לשקול השקעות עתידיות פה. למה מראש להכניס את עצמם לסיטואציה כזו?

יש הרבה יהודים שעובדים בגוגל. לא שמעתי על התנכלות כלשהי כלפיהם באיזשהו קורפרייט אמריקאי.

אנטישמיות בטוח שישנה, אבל יש כלפיה אפס סובלנות בכל חברה אמריקאית וגם ברוב החברות שמחוץ לאמריקה.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, gadik6 כתב:

אתה חושב ש"סתם" יהודי שעובד בגוגל, לא מהווה או יהווה מטרה לאותם פרו-פלשתינים, גם אם הוא לא גר בישראל?   הסיבה היא אנטישמיות, הסבב הנוכחי של הלחימה זה רק תירוץ בשבילם.

מטרה למה ? עפים עליו טילים ? מנסים לעשות בו פיגועים ? מפטרים אותו על היותו יהודי ?

אתה חושב שאלו שהפגינו אתמול בגוגל היו פלסטינאים ? הם כבר הוצאו אגב לחופשה ללא תשלום עד שיפטרו אותם. (כנ״ל את המהנדס שצעק בכנס לפני חודש)

אתה עושה פה השוואה מאוד מגוחכת בין התוצאות של הפגנה לטרור על מלא.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, פינדר כתב:

גוגל לא סגרה כלום. גם אני עובד בחברה אמריקאית בישראל. אבל האווירה הזו, אם תימשך עלולה לגרום לחברות לשקול השקעות עתידיות פה. למה מראש להכניס את עצמם לסיטואציה כזו?

יש הרבה יהודים שעובדים בגוגל. לא שמעתי על התנכלות כלשהי כלפיהם באיזשהו קורפרייט אמריקאי.

אנטישמיות בטוח שישנה, אבל יש כלפיה אפס סובלנות בכל חברה אמריקאית וגם ברוב החברות שמחוץ לאמריקה.

איזה אווירה?   ההפגנות שלהם זה בעיקר מטרד ורעש. מה שמעניין חברות (ואת בעלי המניות) זה כסף. חברות (רובן לפחות) משקיעות ועובדות עם ישראל לא כי הן טובות ונחמדות, אלא כי יש להן אינטרס עסקי/כלכלי.

לגבי המשפט האחרון - אם באוניברסיטאות, אפילו מובילות, יש לא רק גילויי אנטישמיות, אלא ממש אווירה אנטישמית, אז לא הייתי ממהר לקבוע שזה לא זולג לחברות. עד כמה זה נפוץ או כמה יש לזה השפעה אני לא יודע.

לפני 23 דקות, Liviur כתב:

מטרה למה ? עפים עליו טילים ? מנסים לעשות בו פיגועים ? מפטרים אותו על היותו יהודי ?

אתה חושב שאלו שהפגינו אתמול בגוגל היו פלסטינאים ? הם כבר הוצאו אגב לחופשה ללא תשלום עד שיפטרו אותם. (כנ״ל את המהנדס שצעק בכנס לפני חודש)

אתה עושה פה השוואה מאוד מגוחכת בין התוצאות של הפגנה לטרור על מלא.

איפה עשיתי השוואה בין הפגנה לטרור על מלא?

כל ההודעה שלי התייחסה למצג שחלק מהמגיבים כאן מנסים ליצור, כאילו ברגע שאתה בורח מהמזרח התיכון, כל ה"שיט" הזה נהיה לא מעניין, וכולם שם חברים באמריקה, מה שקצת רחוק מהמציאות.

ואני לא יודע אם וכמה מאלו שהפגינו היו פלשתינים, אבל לפי השמות והפרצוף שלהם, חלק לא קטן מהם באו פה מהאזור (או לפחות ההורים שלהם).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, David32 כתב:

מציע לקרוא את הדיון, ולחשוב למה אתה מגיב ומה הקשר.

"בצה"ל אפשר לצאת לקצונה" זאת טענה נכונה כמובן, אבל הקשר שלה למה שהגבתי לאור.... 0

אני השבתי לטענה ששירות צבאי לא תורם לאף אחד. הסברתי למה זו טעות, לפחות לגבי מי שמנצל את הפוטנציאל שלו בצבא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, David32 כתב:

בגלל זה שאלתי, איפה קיים צבא שמתגייסים אליו

אתה שואל אותי איפה קיים צבא בו יש חיילים שמתגייסים למלא תפקיד?

אני חושב שזה קיים בכל מקום בו יש צבא, שזה ברוב המקומות.

אם אתה שואל איפה קיים צבא שאינו בגיוס חובה בו יש חיילים המתגייסים למלא תפקיד, אז אני חושב שזה קיים בכל מקום בו יש צבא ללא גיוס חובה.

אני באמת לא מבין מה אתה מנסה לטעון/להפריך

לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

אבל פרקטית, בישראל, לדעתי אתה חייב שיהיו אנשים עם גישה שטוב למות בעד ארצנו, כדי שהאנשים שטוב לחיות בעד ארצנו יוכלו להגשים את עצמם. 

כל עוד הצבא הוא צבא חובה, ללא תמריצים סבירים (או בכלל), בטח ובטח כאשר יש אנשים עם דם זניח שאפשר לגייס בכפייה מול אנשים עם דם איכותי שנותן להם פטור - במילותיו של מר״ן ברקוני בווווווווווווודאי שצריך אנשים עם גישה כנ״ל.

הטענה שלי היא שיש דרכים אחרות להגיע לשם, וכמובן שאני לא מסכים עם הגישה עצמה - ולמרות שזה לא משנה את הטענה כן אציין בפן הכי אישי/פרטי שאני הייתי בעצמי בגישה הזו כשהתגייסתי. קרבי זה הכי אחי / למות בעד ארצנו וכו׳. מיותר לציין שאני לא שם יותר.

אבל תזכור ניקו, הדיון בינינו התחיל מול top down / bottom up, ואני טוען שישנן דרכים לבצע את זה אחרת. 

לפני 51 דקות, sperial כתב:

אני השבתי לטענה ששירות צבאי לא תורם לאף אחד. הסברתי למה זו טעות, לפחות לגבי מי שמנצל את הפוטנציאל שלו בצבא.

יש כמה שמנצלים את הפוטנציאל שלהם בצבא, אבל הם מתי מעט.

רוב האנשים מעבירים 3 שנים בתרומת הזמן שלהם, ומקבלים איזשהו משהו, אבל רובם (ולדעתי גם אתה) מתעלמים מהמושג ״תשואה אלטרנטיבית״. אני למדתי לא מעט בקורס פיקוד וגם דרך הפיקוד עצמו, אבל השאלה אינה האם למדתי משהו אלא האם למדתי מספיק בהשוואה למציאות אלטרנטיבית בה אני לא משרת. 3 שנים בטכניון / תעסוקה / ניהול לימדו אותי הרבה(הההה) יותר מאשר ה3 שנים בחיל המים. אז כן, היה צחוקים וכו׳, אבל בתכלס טרייד די מאעפן על הזמן.

ושוב, כל זה טוב ויפה בשביל סולידריות חברתית וכו׳, אבל הסולידריות הזו היא די שקר כיום, יש שכבה יצרנית/משרתת שיספגו הרבה חרא, ועל הגב שלהם יש הרבה שכבות שלא. עבורי, ככל שהתחלתי לעשות זום אאוט ולאתגר את הנחות המוצא שלי כך שמתי לב שאין לי תשובות טובות, אלא בעיקר אנרציה ואינדוקטרינציה.

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

כל ההודעה שלי התייחסה למצג שחלק מהמגיבים כאן מנסים ליצור, כאילו ברגע שאתה בורח מהמזרח התיכון, כל ה"שיט" הזה נהיה לא מעניין, וכולם שם חברים באמריקה, מה שקצת רחוק מהמציאות.

גרת בארה״ב? (סורי - ניסיון בכמה טיסות היו לך פשוט לא רלוונטי... גם אני טסתי עשרות פעמים בשנה במסגרת העבודה לפני שעברתי)

אתה מנסה מצד אחד לכתוב שאתה לא משווה טרור על מלא להפגנות ומצד שני כותב שאתה לא יכול לברוח מהשיט (רמז - אתה כן).

וגם סוג השיט לא בר השוואה בכלל.

לפני 3 שעות, gadik6 כתב:

אבל לפי השמות והפרצוף שלהם, חלק לא קטן מהם באו פה מהאזור

ההגדרה שלך ל״מהאזור״ תצטרך להיות מאוד רחבה... ממערבה לסין ועד הקצה של אפריקה

וגם בזה - לפי התמונות והחלקים מהסרטים שמצאתי הם היו מיעוט.

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוצאה צפויה, לא הייתה שום אפשרות אחרת - כללי התנהגות הם חלק מהחוזה (גם בישראל לכאורה...) ועבירה עליהם זאת עילה לפיטורין, בלי הודעה מוקדמת ובלי כלום.

תכל'ס זה קורה בכל חברה שחוותה גדילה מהירה - נכנסים יותר מדי אנשים עם תפקיד לא ברור להם ולהנהלה. לאנשים שבאמת עובדים, גם אם יש להם דעות פוליטיות נחרצות - פשוט אין זמן לשטויות...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Liviur כתב:

אתה כנראה לא יורד לסוף דעתי. זה היה ברור שיפטרו אותם (או לפחות ככה רציתי להאמין), אבל זה לא קשור בכלל לנקודה שניסיתי להעביר.

כל הנקודה היא ההתבכיינות, והניסיון לכפות, באלימות, את הדעה או השקפת העולם, על חברה פרטית (ציבורית), ואת זה שגם בארה"ב אי אפשר לברוח מזה.

אז מצד אחד זה הרבה פחות מטריד צעקות והפגנות של פלשתינים או פרו-פלשתינים אצלך ליד המשרד, או ברחוב או באוניברסיטה, מאשר טילים שעפים עליך מלבנון ומאיראן.

מצד שני, הטילים יעצרו מתישהו, בעוד שמי שחי איתם עכשיו, יצטרך לסבול אותם עוד שנים רבות כנראה.

ואתה צודק, חלקם באמת היו לא "מהאזור", אלא פשוט אמריקאיים פרוגרסיביים ממוצעים. מה יותר גרוע אני לא יודע.

ואני לא גרתי בארה"ב, אומנם, אבל ביקרתי כנראה ביותר ערים וסטייטים מאשר האמריקאי הממוצע. יש דברים שאתה כן יכול ללמוד ולהבין מביקורים תכופים (ואני לא מדבר על ביקור פעם בשנה אצל הדודה בקליפורניה), ויש כמובן דברים שאתה רק קורא או שומע עליהם מצד שלישי (כמו מערכת החינוך, בירוקרטיה וכדומה).

כל הסיפורים על זה שבחו"ל אין שום עוינות, גלויה או סמויה, מצד ערבים או מוסלמים, זה wishful thinking ותו לא. מצד שני, זה עדיין אחוז זניח, יחסית, ביחס לשאר הגורמים שיכולים להרוג אותך או לפגוע בך, גם בישראל אגב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 דקות, gadik6 כתב:

כל הנקודה היא ההתבכיינות, והניסיון לכפות, באלימות, את הדעה או השקפת העולם, על חברה פרטית (ציבורית), ואת זה שגם בארה"ב אי אפשר לברוח מזה

אבל זה לא רק בהקשר של פלסטינאים. זה בכלליות ככה.

עושים את אותו הדבר בנוגע לאקלים החברה מאקסטנשן רבליון.

אני רואה אותם כאותו הדבר, לוקחים כמה עובדות נכונות ומותחים אותן לאיזה מפלצת לא קשטרה למציאות.

כן מזהם, אבל מה זה stop oil???

כן מתים עזתים, אבל זה לא ג'נוסייד, ובטח אין קשר לגוגל.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...