Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שעדיין לא מצאתי לה תשובה חד משמעית , לכן גם הקדשתי לה שרשור בנפרד.

בזמן החלפת פילטר שמן:

האם למלא אותו בשמן או להרכיב אותו ריק? (ידוע שצריך לשמן את הגומייה מסביב ולחזק עם היד).

קראתי דעות לכאן ולכאן..

חלקם אומרים שאם מרכיבים ללא מילוי אז המנוע יעבוד כמה שניות ללא שמן.

חלקם אומרים שאם מרכיבים עם מילוי אז כל השמן שבפנים לא יעבור סינון.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

פורסם

לא למלא, זה סתם מסבך ומלכלך את העבודה. מה גם שמכוניות עם פילטר מותקן אופקית או עם הפתח כלפי מטה זה בכלל לא אפשרי וכולם עוברים טיפולים והכל בסדר. 

אז יעבוד 2 שניות ללא לחץ שמן, עדיין נשארת שכבת שמן במכלולים ואין שום משמעות לשתי שניות האלו.  

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

פורסם (נערך)

אתמול החלפתי שמן ופילטר. לא היה לי כוח למלא. הנעתי וישר כיביתי ככה אני נוהג לעשות. היה רעש קטן של חוסר שימון ונורת לחץ שמן. בהנעה השנייה כבר הכל היה בסדר. לא חושב שיעשה נזק.

אם יש לך סבלנות תמלא זה לא מזיק.

עריכה אחרונה על ידי NTZSV
פורסם

אכן, ייתכן מאוד שהתנעת מנוע ללא שימון מספיק של 2-3 שניות פעם בשנה לא תיצור נזק משמעותי מיידי. האם זה לא יוצר בלאי מצטבר ומקצר את תוחלת החיים של המנוע ? כמעט בטוח שכן. זה ההבדל בין מנוע שמחזיק 280,000 ק"מ עד לכשל לאותו מנוע שאולי היה מחזיק 350,000 ק"מ. 

בעבר טיפל לי ברכבים מיוחדים  שהיה לי בשעתו ( 2 סוגים של סאאב טורבו) מומחה ומוכשר מעין כמוהו שמאוד הקפיד על כך. 

לכן, אם ניתן להקפיד לבצע את זה ללא השלכה שלילית  (שמיכת שמן רב באזור המנוע) - מאוד מומלץ. 

פורסם

-מנוע עובד כמה שניות ללא שמן בכל התנעה קרה.

כאשר המסנן ריק פרק הזמן הנ"ל מתארך מעט אבל באופן שהוא זניח מכל הבחינות.

-שמן חדש לא מצריך סינון.

-בהחלפת שמן מנוע נשאר שמן ישן ומלוכלך.

-הפנים של המנוע לא נדרש לעבוד בסביבה סטרילית כמו שאנשים נוטים לחשוב ואין למסנן אפשרות לבצע סינון כל כך קפדני.

הדבר המשמעותי בהחלפת שמן היא חידוש ההגנה - חידוש ההרכב הכימי של שמן ולא הוצאת לכלוך מהמנוע.

-המנוע מייצר שבבים כל הזמן מעצם העבודה שלו.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, tribel כתב:

-מנוע עובד כמה שניות ללא שמן בכל התנעה קרה.

כאשר המסנן ריק פרק הזמן הנ"ל מתארך מעט אבל באופן שהוא זניח מכל הבחינות.

-שמן חדש לא מצריך סינון.

-בהחלפת שמן מנוע נשאר שמן ישן ומלוכלך.

-הפנים של המנוע לא נדרש לעבוד בסביבה סטרילית כמו שאנשים נוטים לחשוב ואין למסנן אפשרות לבצע סינון כל כך קפדני.

הדבר המשמעותי בהחלפת שמן היא חידוש ההגנה - חידוש ההרכב הכימי של שמן ולא הוצאת לכלוך מהמנוע.

-המנוע מייצר שבבים כל הזמן מעצם העבודה שלו.

למה המנוע עובד ללא שמן בהנעה קרה? זה לא התפקיד של שסתום אל חזור במסנן השמן?

לגבי השבבים, למה לא רואים אותם בהוצאת השמן ובריקון מסנן השמן הישן? 

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Or05230 כתב:

שסתום האל חזור במסנן מקצר את זמן המילוי המחודש של מעברי השמן.

אבל זה לא מונע ממנוע קר לעשות את סיבוביו הראשונים ללא שמן.

הלחץ לא נבנה מיד וכשזה נבנה שמן לא מגיע באופן מידי לכל אזורי החיכוך ואלה למעשה מתחככים ללא שמן בכלל, למעט הציפוי שנשאר ממחזור העבודה הקודם, לפרק זמן הקצר הנ"ל.

לגבי השבבים - זה שאתה לא רואה גושי שבבים לא מעיד על שאין בשמן שבבים.

כשמתכת מתחככת במתכת נוצר שיבוב, השמן אמנם מפריד בין החלקים, אבל אנחנו לא חיים בפרסומת של קסטרול.

השבבים הגדולים מסוננים במסנן, השבבים הקטנים, אלו שלא ראית כשהוצאת את המסנן והשמן הישן, עדיין נמצאים שם.

אם תעשה בדיקה מעמיקה, ותעלה ברזולוציה אני בטוח שתצליח להבין כמה דברים חדשים.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

באותה הרוח, מומלץ להרים את מכסה השסתומים ולשמן את גלי הזיזים ולזרוק מעט שמן דרך חורי המצתים.

כמו כן, הסר את עוקת השמן שמן את מיסבי הארכובה.

שלא תהיה הרעבת שמן..

פורסם

כל כמה שנים נפתח השירשור הזה מחדש. 

התשובה כמו שכתבתי היא אותה תשובה. לפחות ב 50% מהמכוניות פילטר שמן לא מותקן עם הפתח כלפי מעלה ואין בכלל מה לדבר על מילוי הפילטר לפני ההרכבה. ואין שום הוכחה ואפילו לא שמועות או אגדות אורבניות שמדברות על כך שבמכוניות עם פילטר שמן עם הפתח כלפי מטה המנועים מחזיקים פחות. 

אין משמעות למילוי הפילטר לפני ההרכבה. תקפידו להשתמש בשמן איכותי בתקן היצרן ולהחליף אותו בזמן והכל יהיה בסדר, כל דבר מעבר זה טרחה מיותרת. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אין לזה משמעות. בהרבה מאוד רכבים (צרפתיות וגרמניות בעיקר) הפילטר עם הפתח כלפי מטה ומתרוקן לגמרי כשהמנוע קר. ככה שהלחץ שמן נבנה אחרי 2-3 שניות. 

לדעתי זה גורם בלאי לשרשרת התזמון ובגלל זה היא מתארכת ונהרסת בקונצרנים האלה. 

ברכבים רגילים השמן יגיע שנייה אחרי פעם בשנה בטיפול.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

יש לי רכב צרפתי עם פילטר שמן שיושב עם הפתח כלפי מטה.

מה שמחליפים זה רק קרב המסנן, בית המסנן קבוע במנוע.

בבית המסנן יש שסתום anti drain.

השמן לא מתרוקן מבית המסנן כשהמנוע כבוי. 

כשפותחים את המכסה של בית המסנן, השסתום נפתוח והשמן מבית המסנן מתנקז לקרטר, רואים במצב זה שמתרוקנים עוד כ 300 גרם שמן.

לאחר מכן אפשר לשלוף את קרב המסנן מבית מסנן ריק. 

יכול להיות שאם המנוע כבוי הרבה מאוד זמן, השמן מתרוקן מבית המסנן. את זה אני לא בדקתי.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אני יספר מנסיוני. סוזוקי ONE מנוע 1000 שנת 1999. פילטר למטה. הרכב נדרש לעשות טיפול כל 10,000 קילומטר או שנה.

עשה 40,000 בשנה. תומרת 4 טיפולים. שנימכר היה אם 170.000 קילומטר. לא אכל שמן. בין טיפול לטיפול. לא מולה שמן בפילטר.

אז השתמשו בשמן של פז בדרגת צמיגות 40\15.

רכב שני. סוזוקי איגניס 2003. עשתה פחות קילומטרז בשנה. לא מולה שמן בפילטר. לא הכלה שמן בין טיפול לטיפול. הגיעה לגיל 14.

נמכרה אם 230.000 קילומטר. ברכב הזה עברו להשתמש בשמן  של פז בצמיגות 40\10. כל 15,000 או שנה. הפילטר למטה.

סוזוקי אלטו 2012. בסביבות 1500 קילומטר בשנה. פילטר שמן לא מולה. עומדת על 50.000 קילומטר. טיפול פעם בשנה.

שמן פז צמיגות. 30\5. לא אוכלת שמן. בין טיפול לטיפול. ברכב הזה גם עושים טיפול או שנה או 15,000 קילומטר. הייתה תקופה שנסעתי 6,000 קילומטר בשנה.

יש עוד אחת אוטומטית שנת 2014 שעומדת על 56,000 קילומטר. נקנתה משומשת. אותו דבר.

מה שכן הייתה לי גם יונדאי 2011 i10 ידנית. שם פילטר השמן היה על בלוק המנוע. ושהיו מניעים נורת השמן. היתה דולקת כל התנעה 2 שניות. נמכרה אחרי שנה אם 10,000 קילומטר. לא אכלה שמן.

מה שכן ראיתי שהמכונאי. מורח וזלין על הגומי של פילטר השמן. 

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
בתאריך 5.1.2024 בשעה 10:37, Or05230 כתב:

בשביל לראות את השבבים תצטרך להשתמש במיקרוסקופ או לשלוח את שמן המנוע לבדיקה ספקטרומטרית כפי שעושים

בממסרים ומנועים של מסוקים.

לפני 15 שעות, yor2 כתב:

מה שכן ראיתי שהמכונאי. מורח וזלין על הגומי של פילטר השמן. 

לא מומלץ למרוח ווזלין על האטם של פילטר השמן אלא רק שמן מנוע.

בתאריך 5.1.2024 בשעה 13:14, kfirg כתב:

אם כך נראה שאולי אמלא מעט את הפילטר החדש.. אבל לא עד הסוף בכדי למנוע טפטופים מיותרים

מומלץ "לחבק" תגובות של אנשים שמטפלים בעצמם ברכב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • מעניין 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...