Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 44 דקות, EliC25 כתב:

אצלי לפחות בדיזל, הצריכה היא 0.8-1 ליטר לשעה בסרק

נפח מנוע?

והשאלה פה היא האם מנוע בנזין בנפח דומה יצרוך יותר או פחות. הנתון שהבאת לכשעצמו לא תורם לדיון.

פורסם

מנוע 2000 טורבו עם הזרקה ישירה.

אוכל לבדוק לצורך השוואה את הגרנד ויטרה שלי עם מנוע 2000 (והוא שתיין) 

אבל אני יודע מהיכרות עם פורד פוקוס שמספקת נתונים כאלו בצג - שמדובר בערך על 0.7-1.1 לשעה בסרק

פורסם
בתאריך 2.1.2024 בשעה 17:45, bus266 כתב:

מתעניין ברכב דיזל ורוצה לדעת,

האם צריכת דלק שלא בזמן נסיעה פחותה במנוע דיזל, ביחס למנוע בנזין, מעבר לפער שיש ביניהם בנסיעה?

זו שאלה תיאורטית, או שיש מאחוריה כוונה כלשהי? אם אתה מאלה שיושבים כל היום במזגן ברכב מונע שעומד במקום, זה רעיון רע מאוד, במיוחד ברכב דיזל מודרני.

לגופה של השאלה: זה די תלוי במנוע עצמו, אבל בגדול, מנועי דיזל מודרניים מוגדשים אינם במיטבם ללא עומס/בגדישה נמוכה, אני מניח שזה בגלל יחס הדחיסה. יחס הדחיסה הגיאומטרי שלהם לא גבוה במיוחד, סביב 15, בעוד במנועי הדיזל האטמוספריים הישנים יחס הדחיסה היה הרבה יותר גבוה (מעל 20).

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 3.1.2024 בשעה 12:16, EliC25 כתב:

אבל אני יודע מהיכרות עם פורד פוקוס שמספקת נתונים כאלו בצג - שמדובר בערך על 0.7-1.1 לשעה בסרק

ללא עומס כלל או גם עם מזגן? פעם יצא לי למדוד בספייסטאר בצהריים לוהטים שעה עם מזגן לקחה 3 ליטר.

פורסם

הרכב שעליו אני מתעניין הוא קיה סורנטו שמת 2020 מנוע 2.199

יוצא לי להמתין ברכב עם מזגן דלוק ממוצע של שעה פלוס ביום, לפני נסיעה ואחרי וכו’

ברכב הקודם שהיה לי, מליבו 2.200, זה הגביר משמעותית את הצריכה, אני לא יודע לומר מספרים אבל הרבה

שאלתי האם בסורנטו טורבו דיזל בנפח דומה למליבו, יהיה הבדל?

פורסם

אני רק אומר שעם שעה המתנה ביום - תוסיף עוד 30-40 ק"מ בכל יום לקילומטרז' שלך לחישוב ביצוע טיפולים. 

250 ימי עבודה * 40 - תחשוב שהאוטו שלך עושה עוד 10 אלף ק"מ בשנה ותעשה טיפולים בהתאם.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...