Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המחליפה של ה-2008 היא קאמיק. או מאזדה 3.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם קאמיק 1.0 ליטר, ואם היו מציעים לי לפני שנה את המאזדה 3, הייתי שוקל 1000 פעם (כי אני מורעל), אבל יכול להיות שבגלל העלות שימוש, הייתי עדיין נשאר עם הקאמיק.

הקאמיק רכב טוב, אבל יש לו קטעים מעצבנים. תיקון סטיית נתיב אגרסיבי מידי (מעצבן לבטל את זה כל נסיעה דרך התפריטים), הידיות של האורות והמגבים יותר מידי "מושים" כאלה (כאילו הם אלסטיים), אני אוהב ידיות עם תגובה ישירה. לא פעם ולא פעמיים יצא לי בטעות להחליק את ידי על הגלגלת של הווליום בהגה. סוכך השמש נטרק בעצבנות והצליל שהוא משמע על תקרת הרכב מרגיש חלול וזול. דבר נוסף שלא ברור לי איך חסכו עליו, הוא כפתורי עוצמת אוורור בפאנל השליטה של יחידת המיזוג/חימום. למה לעזאזל הם בחרו דווקא לשלוט על עוצמת האוורור דווקא מהמסך כשיש מקום לעוד שני כפתורים בפאנל השליטה? בזמן נהיגה זה איום ונורא. אני לא יודע מה היבואן מציע, אבל זה לפחות מתייחס לקאמיק 2023 מנוע 1.0 ליטר בליסינג שקיבלתי בדצמבר שנה שעברה.

אבל בגדול הרכב טוב. כאחד שנוסע בכביש 90 העקלקל כשאני בדרכי לירושלים, אני נהנה מהאחיזה הטובה שהרכב מציג ובנוסף ביצועי המנוע בשילוב עם התיבת ההילוכים סה"כ טובים ומתאימים לנהיגה "ספורטיבית". הוא יחסית מרווח מאחור ועם כסא בטיחות של תינוק, יש מעט מקום. שני מבוגרים עם כסא כבר לא נוח בעליל. תא המטען סביר, אין לי תלונות לגביו (היינו עם מס. מזוודות טרולי 10 ק"ג לפני מספר חודשים ועם סידור טוב לא היו בעיות של מקום).

מכיוון שנכון להיום השכר שלי לא השתנה מאז שנה שעברה ובהינתן המצב הכלכלי הקשה שאנחנו הולכים להכנס אליו במדינה, יכול להיות שגם אם היו מציעים לי היום את המאזדה 3 שהיא יקרה יותר, עדיין הייתי ממשיך עם הקאמיק.

• אהבתי 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שוב, קצת כניסה לחיים אישיים, אבל רלוונטית: האם צפוי ילד נוסף בטווח הזה של החזקת הרכב? אם כן, נוחות הגישה לספסל האחורי מהווה שיקול חשוב וצריך לבדוק באיזה רכב היא עדיפה.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, Nakamichi כתב:

אני הייתי הולך על ה-3. 

פסיכולוגיה בגרוש ואני לא מכיר אותך, את זוגתך או את מערכת היחסים ביניכם.

אבל לפעמים - תבחר מה שבא לך זה לא מלכודת סטייל ״אני לא כועסת״.

לפעמים יש דברים שיותר חשובים לאחד מבני הזוג ובאמת שלא מאוד אכפת לשני מה הוא ייבחר. גם אם יש לו העדפה מסויימת. זה לא קריטי ואני בטוח שתוכל לחשוב על לא מעט מקרים בעבר שויתרת. כי זה לא באמת היה סופר קריטי.

מה גם שביניכם, אתה כנראה ״המבין״ בתחום ויש מצב שבפועל אחרי שימוש קצר היא תבין גם שזאת בחירה טובה.

כי אם תקחו את הקאמיק. שניכם תהיו כזה במוסר סיפוק חלקי.

אם תיקחו את ה-3. לפחות אתה תגשים ״חלום״ (עד כמה שאפשר להגיד את זה על מזדה 3), והיא, אני מניח שהיא לא תסבול או תזיל דמעה כל פעם שתראה קאמיק בכביש. 

בו, ״הסכסוך״ הזוגי זה חצי בצחוק, בשביל לתבל את הבחירה. זה לא באמת כזה ריגשי...

ה-3 היא לא חלום ולקאמיק יש את היתרונות שלה (גם אני אוהב מכוניות קצרות יותר, בייחוד שרב הנהיגה בעיר). זה לא שהקאמיק מבאסת או שה-3 היא תענוג צרוף. 

לפני 4 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אבל יכול להיות שבגלל העלות שימוש, הייתי עדיין נשאר עם הקאמיק.

הפער בשווי השימוש (ברוטו למס) הוא 200 ש״ח בחודש לרעת המאזדה, ככה שאין כמעט פער בתשלום בפועל.

למה לעזאזל הם בחרו דווקא לשלוט על עוצמת האוורור דווקא מהמסך כשיש מקום לעוד שני כפתורים בפאנל השליטה? בזמן נהיגה זה איום ונורא.

פאשלה שתוקנה בגירסה שתבוא בהמשך השנה, אבל בו... זה לא ״איום ונורא״. זה מציק, כמו שאר הדברים שציינת. אני בטוח שלמאזדה יש את הפאולים שלה.

ביצועי המנוע בשילוב עם התיבת ההילוכים סה"כ טובים ומתאימים לנהיגה "ספורטיבית".

כן. מניסיוני עם VAG זה מתאים לעיר במיוחד.

שני מבוגרים עם כסא כבר לא נוח בעליל

בשביל לקבל ספסל אחורי שאפשר לשים בו שלושה מבוגרים אנחנו צריכים לעלות לאוטו עוד יותר גדול, כמו נירו פלאג אין, וזה לא בא לנו.

לפני שעתיים, sperial כתב:

שוב, קצת כניסה לחיים אישיים, אבל רלוונטית: האם צפוי ילד נוסף בטווח הזה של החזקת הרכב? אם כן, נוחות הגישה לספסל האחורי מהווה שיקול חשוב וצריך לבדוק באיזה רכב היא עדיפה.

זה באמת דיל ברייקר, כי הזוגיות שלי לא תשרוד ילד נוסף מאישה אחרת...

לפני 21 שעות, Fazer כתב:

אני רק אניח את זה פה:

Toyota GR Yaris Review 2023 | Top Gear

• קטנה ונוחה לעיר - צ'ק
  • מושב אחורי לילדים - צ'ק
  • הנעה לכל הגלגלים לאחיזה טובה בטיולים משפחתיים לואל ד'יזר של ישראל (החרמון) - צ'ק
  • יפנית (כי אמינות לפני הכל) - צ'ק
  • תנוחת נהיגה גבוהה יחסית לרכב נמוך ונמוכה יחסית לרכב גבוה (כי כולם מתלוננים שהמושבים שם מותקנים גבוה מדי) - צ'ק

תתחדש על היאריס.

קטנה, אז תביא שתיים.

לפני 21 שעות, Fazer כתב:

השאלה היא אם אתה מדבר על ישראל או בכללי על העולם?

בישראל, מלבד תקופת עדנה לפיקאסו, באמת לא היו הרבה (למזלי - ככה הצלחתי להוציא מקרסו את הסניק בהנחה נאה ++). בעולם - החל מתקופת האספאס, ואחריו המגאן סניק הראשונה, משפחות התאהבו בתצורה הזו עד שנכנסו הג'יפונים. מניסיון אישי אני יכול להגיד שזה באמת שילוב מושלם למשפחה.

אני עוד זוכר את האספאס בצרפת כמוניות בשנות ה-80׳. כבר אז התפעלנו מכמה חכם תכנון הרכב. 

לזכור גם שהקאמיק החליפה את הייטי, מכונית שטובה ממנה בכל פרמטר תכנוני ושימושי.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי (אבל אפחד לא שאל לדעתי) הגיע הזמן לתפוס את החד-קרן הזה בקרן שלו (או במקום אחר תלוי במצב השמנמנות) 

נראה שה3 התחמקה ממך כמה פעמים בעבר ואתה עדיין תקוע שם - הגיע הזמן לגרום למשבצת הזו לזוז. 

גם אתה טיפוס שמתחבר מאוד לנהיגה ספורטיבית - להתנהגות טובה, ליציבות טובה וגם בוא - ה3 מאז 15-16 מהממות שלא לדבר על מתיחת הפנים האחרונה - זה רכב שאתה נהנה לקום בבוקר ולראות אותו בחניה שלך - לא יודע אם אפשר לאמר בפן הזה אותו הדבר על הקמיק מבלי לרצות לפגוע ברגשות של אף אחד כאן. 

תעשה משהו שתרצה להתחרט עליו או לסירוגין משהו שאתה יודע שלא תתחרט עליו - אפשר ממש להרגיש איך אתה מחכך בשיניים רק מלקרוא את השרשור - אתה רוצה את ה3 הזו - לך על זה! 

וגם הסלון שלה מדהים, החומרים טובים ואיכות ההרכבה סה"כ טובה מאוד וגם אמינות סטטיסטית גבוהה - חוץ מבידוד רעשים שאפשר בקלות להביא למצב פנטסטי וצריכת דלק שכנראה האמינות תפצה עליה - אני לא רואה עוד חסרונות. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

במיוחד בשבילך, מבחן במהדורה הנוכחית של אוטו מוטור אונד שפורט:

ריענון חדש למודל 2024, נבחנה גירסת סדאן 2 ליטר 150 כ"ס.

מסך מוגדל ל10.25 אינץ עם carplay ואנדרואיד אוטו אלחוטי.

המנוע אוהב סל"ד ובעל מוטיבציה, אבל לא כמו מנועי הטורבו המתחרים.

תיבת ההילוכים האוטומטית עם 6 הילוכים פועלת כמו חומר הרדמה על חולה שהוא כבר ישן!

בעומס חלקי, צריכת הדלק סבירה בגלל מערכת היברידית קלה וניתוק צילינדרים.

המנוע בעל פעולה ישירה לחלוטין.

ההיגוי מעולה עם גלגל הגה צר ופעולתו נקייה מכל עצבנות וקל לנהוג בסיבובים בכל הרדיוסים. פעולת המתלים במהירות איטית גרועה, שיבושים בכביש מעבירים מכות ורעשים פנימה.

הנסיעה בטוחה לחלוטין גם בפניות מהירות.

בקרת השיוט עם שמירת המרחק נוטה לבלימות ללא צורך.

לחיוב, לציין שיש כפתור לביטול זיהוי התמרורים שמחויב על פי חוק אבל צורח לעיתים קרובות ללא סיבה.

שפע כפתורים באיכות טובה וגלגל-לחצן מקילים על התפעול שהוא טוב וידידותי. המשטחים נעימים. הדלתות מרגישות לא איכותיות בכלל והרבה רעש חודר פנימה.

לגבי הסדאן (שאני מבין שזה לא בשבילך, אבל זה מה שהם בדקו) תוספת האורך מועילה רק לנפח תא המטען, אבל המושב האחורי צפוף ולא נעים לאנשים גבוהים. פחות מומלצת מההאצ'בק.

מקדימה נעים על מושבי עור נמוכים עם ריפודים צרים באיזור הכתפיים.

WhatsApp Image 2024-01-02 at 11.02.31_1d48f4d9.jpg

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תודה אבל לא רלוונטי. מקבלים רכב ליסינג. אבזור קיים ומנוע אחר...

לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

בקרת השיוט עם שמירת המרחק נוטה לבלימות ללא צורך.

זה גם פייבעאל ציין במבחן שלו, אבל אני לא משתמש בבקרת שיוט.

והרבה רעש חודר פנימה.

היחידים שדווחו את זה. כל האחרים דיווחו הפוך.מוזר.

לגבי הסדאן (שאני מבין שזה לא בשבילך, אבל זה מה שהם בדקו) תוספת האורך מועילה רק לנפח תא המטען, אבל המושב האחורי צפוף ולא נעים לאנשים גבוהים. פחות מומלצת מההאצ'בק.

אני בסדאן (כאמור, ליסינג) אבל גם דיווח מאוד מוזר. זה נכון שהאורך מוסיף רק למטען, אבל המושב מרווח הראש בסדאן סביר. לא מצאתי יתרון בקאמיק לעניין. הן פחות או יותר זהות (אבל הקאמיק קצר מה-3 סדאן ב-40 ס״מ תמימים.

פעולת המתלים במהירות איטית גרועה, שיבושים בכביש מעבירים מכות ורעשים פנימה.

מחלה של צמיגי חתך נמוך ולא של המתלים. כאן לגירסת הליסינג עם צמיגי ה-16״ יתרון.

בכלל נראה לי שהם עברו למבחן הזה ממרצדס...

פורסם

12346

• מצחיק 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היום התעניינתי לגבי החלפתה של הקאמיק במשהו אחר (למרות שיש לי עוד שנתיים עם הרכב). אז הציעו לי קורולה, לא רציתי. הציעו לי סוזוקי ויטארה/קרוס אובר לא רציתי. הציעו לי אפילו נירו פלוס (כבר הספקתי לשכוח אם זו היברידית או פלאג-אין) גם דחיתי.

ואז הציעו לי צ'רי FX, הבעתי התעניינות ולאחר שקראתי מבחני דרכים, אמרתי לא.

לבנתיים אני עם הקאמיק.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

הקורולה זה סתם סדאן בלי האפיל של המאזדה 

וויטארה/קרוס מכונית נטולת חן וייחוד גם. 

הצ'רי נקטלת הנירו נראית אחלה תמורה, אם צריכים את המטראז'/מרווח הנוסף. 

כל אלו הוצעו גם לנו ונשארנו בקרב של קאמיק מול 3

פורסם

אתה במקרה עובד במטריקס? 😀

פורסם
לפני 9 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אתה במקרה עובד במטריקס? 😀

לא אני, הזוגה. מקום דומה. 

מניח שכל הסקטור עם אותו היצע, בהתאם לחברת ליסינג 

• תוכן חדש...