Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכלל חכמי הפורום, 

מצרף לכם תאונה של חבר מהערב.

אחרי המקרה , הם הסכימו לעצור בצד כדי להחליף פרטים ולא לעכב את כול התנועה, אבל הבחור השני ברח

1. מה התליך עכשיו ? - רואים בבירור את המספר שלו, האם על בסיס סרטון זה (ואחד נוסף שרואים שהוא בורח)  המשטרה תספק לו פרטים ?

2. האם לדעתכם יש פה אשמה מלאה של הבחור בקיה ?

3. במידה והוא מנסה להתנערר מהמקרה, האם המידע שהחבר מקבל מהמשטרה מספיק לצורך הגשת תביעה לביטוח ?

תודה מראש

פורסם
לפני 43 דקות, tan tan כתב:

נראה לי שחבר שלך "יותר" אשם בסיפור מבעל הקיה

יכול להסביר למה ?

כי זה ניראה דיי בבירור שהוא נכנס לנתיב הנסיעה שלו 🤔

פורסם

נכון אבל הוא אותת ונכנס בצורה עדינה 

ובהתחשב בכך שהוא אמור להבין שהנהג בקיה לא ממש רואה אותו כי הוא בשטח המת שלו הוא היה צריך לעצור 

אם אני הייתי רואה את מה שהמצלמה ראתה הייתי עוצר

פורסם

מבחינת החוק נהג הקיה אשם, הוא התפרץ לנתיב לא פנוי.

הנהג המצלם בהחלט יכל למנוע את התאונה עם קצת יותר תשומת לב וזהירות, אבל הוא ממש לא אשם בתאונה.

דבר ראשון שיפנה לחברת הביטוח שלו, אם יש לו סוכן ביטוח זה עוד יותר טוב, כי את כל התעסקות מול חברות הביטוח יעשה הסוכן.

בכל אופן, אם לנהג הקיה יש ביטוח מקיף או צד ג', חברת הביטוח של הנהג המצלם יוכלו לאתר את הפרטים לפי מספר הקיה, וליצור קשר עם חברת הביטוח שלו. עם סרטון כזה לדעתי הוא יוכל להגיע להסדר מבלי להגיש תביעה.

המשטרה לדעתי לא תעזור במקרה כזה. הנהג המצלם יכול להגיש תלונה על פגע וברח, פרטים הוא לא ייקבל במקום. במקרה הרע התיק ייסגר, במקרה הטוב נהג הקיה יזומן לחקירה, יכחיש את המקרה והתיק ייסגר. מנסיון של מקרה דומה.

לפני 44 דקות, tan tan כתב:

ובהתחשב בכך שהוא אמור להבין שהנהג בקיה לא ממש רואה אותו כי הוא בשטח המת שלו הוא היה צריך לעצור 

לא הוא לא. שטח מת של נהגים אחרים זו לא בעיה שלך. נהג הקיה אחראי לוודא שהוא נכנס לנתיב פנוי ולא מתפרץ לתנועה.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

להערכתי האחריות תחולק בין הנהגים. אמנם נהג הקיה עבר לנתיב לא פנוי כי העריך שחברך מרוחק ואיטי, אבל החבר שלך היה ישנוני, או סתם ״עמד על זכותו״ - אילו היה ערני היה מונע את התאונה בקלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, motek כתב:

לא הוא לא. שטח מת של נהגים אחרים זו לא בעיה שלך. נהג הקיה אחראי לוודא שהוא נכנס לנתיב פנוי ולא מתפרץ לתנועה.

ושוב פעם חוזרים לנידון בכביש תהיה חכם...

במחילה אבל ההתנהגות שלו הייתה קצת מעבר לישנוניות 

זה לראות את התאונה ולהמשיך הלאה כמו שאמר ספריאל

• אהבתי 1
פורסם

אני לא מתווכח ברמה המעשית. גם אמרתי שהנהג המצלם יכל למנוע את התאונה ולא נהג בזהירות. אם הוא חכם או צודק, או לא שניהם, על זה אפשר להתווכח, אבל זה לא מה שמעניין פה, או לפחות לא מה שפותח הדיון רצה לשאול.

אבל מבחינת החוק, הוא לא אשם. נהג הקיה עבר עבירה שנכנס לנתיב לא פנוי והתפרץ לתנועה בנתיב.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם
לפני 8 דקות, motek כתב:

אבל מבחינת החוק, הוא לא אשם. נהג הקיה עבר עבירה שנכנס לנתיב לא פנוי והתפרץ לתנועה בנתיב.

זה לא מדוייק.

אתה מתכוון לומר שנהג הקיה עבר עבירה ספציפית שיש לה תקנה יעודית.

אבל אתה שוכח שיש תקנות כלליות של חובת זהירות. נכון שאלה לא עבירות של שחור ולבן, אבל הן קובעות שזה שנהג אחר ביצע עבירה כלפיך, לא אומר שאתה יכול להמשיך בשלך, לחכות לתאונה ולהפיל את כל האחריות עליו.

על אחת כמה וכמה כשעוסקים בדיני נזיקין (כאן לא יהיה משפט פלילי), הקווים הם מטושטשים, והסברה שאם זה יגיע למשפט האשמה תחולק כך או אחרת היא לדעתי נכונה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...