Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי רוצה להתחדש (כרגע עם מיקרה ידנית 2015), וחשוב לו שהשנתון יהיה יותר מתקדם מהרכב הנוכחי.

מעבר לשנתון, הכי חשובה האמינות (כולל אם מאחרים בטיפולים. אני מנסה להשגיח שלא יהיו איחורים, אבל לא ממש מצליח).

הקריטריון השני זה נוחות. מיקרה רכב נוראי מבחינת נוחות, כל נסיעה מסתיימת עם כאבי גב.

הרכב הבא צריך להיות יחסית נוח, כדי להימנע מכאבי הגב.

בנוסף כדאי גם שהרכב יהיה חסכוני, כי מדובר בנסועה של 25-30K בשנה.

התכנון הוא להחזיק את הרכב יחסית הרבה שנים (הוא עם הנוכחי כבר 5 וחצי שנים).

הדגמים שחשבתי עליהם (ואמורים להיות מתאימים מבחינת אמינות) הם הונדה ג'אז, טויוטה יאריס ומאזדה 2.

הנעלם העיקרי הוא הנוחות, כי זה קריטריון שלא פשוט למצוא עליו מספיק מידע.

למישהו יש ניסיון עם הדגמים האלה ויכול להגיד עד כמה הם נוחים? או אולי המלצות לדגמים אחרים שעומדים בקריטריונים?

תודה!

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אם חיסכון זה אישיו חשוב , הייתי מסתכל גם על סוזוקי סוויפט ידנית היברידי קל . 
רכב חמוד קליל וחסכוני בטירוף. באיזור ה70 (אם אני לא טועה) תוכל להביא מהשנתונים האחרונים.
הייתי מכניס אותה לרשימה . 

• רעיון טוב! 1

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

הסוויפט קשיחה למדי, אבל אחלה אוטו מעבר לכך.

אני עם רנו קליאו חדשה (השם ישמור, רנו מוזכרת כשמדברים על רכבים אמינים!?), ומלבד טיפולים שוטפים אין שום תקלות כבר 3 וחצי שנים. אם תלך על הדגם הידני, אין לי ספק שתוכל למצוא אחד בתקציב שלך - הם עלו בזמנו 80 אלף חדש מהחברה. ומדובר ברכב די נוח - הסופר מיני היחידה שהייתה נוחה יותר (בזמנו, כשחיפשנו לקנות) הייתה ה-C3, אם כי לא יצא לי לנסות אף אחת מהיפניות שמנית.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 49 דקות, chrono כתב:

אני עם רנו קליאו חדשה (השם ישמור, רנו מוזכרת כשמדברים על רכבים אמינים!?)

אני יודע שאירופאית ידנית זה רכב שיכול להיות אמין. אבל מנוע טורבו יהיה יותר קפדן ממנוע אטמוספרי בנוגע לביצוע טיפולים בזמן. ולצערי נראה שטיפולים כל 10 או 15 אלף על השעון לא יקרו (למיקרה יש ברזומה גם 30k בלי טיפול פעם אחת), אז אני חושב שכשמשקללים את זה - קליאו תהיה פחות אמינה.

פורסם

הונדה ג'אז. קשה למצוא, אבל כדאי לחכות בסבלנות. מרווחת, נוחות טובה, אמינות מעולה, חסכונית מאוד בדלק ובטיחותית מאוד.

לי יש את הג'אז השנייה ברציפות, מבסוט חבל על הזמן.

רק צריך לשים לב לרכוש רכב שטופל לפי הספר, לבדוק מתי החליפו מצבר (המצבר שם עולה סביב 900 שקל כי זה סטארט סטופ)

ולוודא שהחליפו שמן גיר (בתיבה האוטומטית) כל 30 אלף או שנתיים, וכן לבדא שהחליפו מסנן דלק (עלות שלו לא נמוכה אבל מחליפים אחת ל 5 שנים או 75000 ק"מ). 

• רעיון טוב! 1
פורסם

טויוטה יאריס כנראה תהיה נוחה פחות מהשלושה שציינת אבל גם היא וגם הג'אז יהיו חסכוניות בדלק. 

הייתי מוסיף לרשימה קיה ריו אבל לדעתי הרכב הפחות רגיש לאיחור בטיפולים יהיה המאזדה 2.

בכל מקרה עדיף לבצע נסיעת מבחן על הרכבים שמעניינים את אביך כדי לוודא מה נוח עבורו משום שנוח זה סובייקטיבי ותלוי גם במידות הגוף של הנהג. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

קיבלתי יאריס 1500 חליפית מהביטוח. ההרגשה הייתה כמו סובארו של שנות ה 80. פלסטיק עלוב, נוחות נסיעה גרועה. חוץ מזה שהיא אמינה (וחזקה עם מנוע 1500, לא 1300) לא רואה סיבה לקנות אותה. אין בלימה אוטונומית, אין מערכות התרעה מקוריות, סתם אוטו.

לגביי אירופאית ידנית אני תמיד חושב שזו אופציה מעולה, למשל איביזה 1.0 טורבו ידנית. על פיג'ו 208/קקטוס ידניות הייתי ממליץ אם התקציב היה נמוך יותר ואתה קונה אחת במחיר שחיטה ולוקח בחשבון את עניין הממיר הקטליטי (לי יש 208 ידנית בנוסף להונדה כ 4 שנים),  אבל בגלל שאין להן בלימה אוטונומית וגם בגלל עניין הממיר, אני חושב שהאיביזה עדיפה. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

הייתי מחפש דאציה סנדרו סטפוואי טורבו דיזל.

נוחה,חסכונית וזריזה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, yulianx כתב:

הייתי מחפש שאליה סנדרו טורבו דיזל.

נוחה,חסכונית וזריזה.

מצטרף להמלצה ומוסיף 208 דיזל.

היפניות שרשמת לא נוחות בעליל.

למי שנוסע הרבה עדיף ללכת על דיזל כי מרווחי הטיפולים לרוב גדולים יותר.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תתחדש בחירה מעולה. 

ידנית /אוטומט? היברידית? 

• אהבתי 1

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם

תודה לכולם.

לפני כשעה, ninickname כתב:

ידנית /אוטומט? היברידית? 

אוטומט.

אין ידניות בשוק כמעט בכלל, וגם רמת הגימור קומפורט לא קיימת בידני.

• תוכן חדש...