Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סבב החלפה בצמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, בספר רכב ממליצים לעשות סבב החלפה בין הצמיגים, אם אני מחליף את סדר הצמיגים כפי שמתארים בספר רכב ה tpms עדיין יזהה את המיקום הנכון של הצמיג? 

פורסם

לא יודע מה ההמלצה בספר (מניח שהצלבה קלאסית), אבל ההמלצה הרווחת לצמיגים רדיאלים מודרניים היא להחליף בין הקדמיים לאחוריים אבל באותו הצד, לא להצליב בין הצדדים כך שהצמיגים יתגלגלו בכיוון הפוך. 

אם ברכבך יש חיישנים בגלגלים (כמשתמע אולי מהודעתך), אז לא. תצטרך להגדיר מחדש את המיקומים. אם אתה מתכוון לעשות את ההצלבה בצמיגיה, בדוק איתם מראש אם יש להם סורק מתאים לעבודה. 

אם אין חיישנים בגלגלים והמערכת עובדת בצורה עקיפה, אז זה לא ממש משנה. אם כי אולי עדין יהיה צורך לאפס את המערכת דרך כפתור ייעודי או תפריט מערכת. 

פורסם
לפני 42 דקות, Tom_22 כתב:

אם ברכבך יש חיישנים בגלגלים (כמשתמע אולי מהודעתך), אז לא. תצטרך להגדיר מחדש את המיקומים.

לא בכל רכב נדרש להגדיר, יש מכוניות שיודעות לזהות לבד מיקום חיישן.

לכן חשוב לציין את דגם הרכב בכל שאלה בטכני.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

לא מכיר צמיגיות שבאמת מתעסקות עם לחלק מחדש את הגלגלים לפי מיקום.

זה עבודה של מוסך מורשה בדרך כלל. בעקרון הסנסורים מתחלקים לשני סוגים - כאלה שמדווחים ממש לחץ לכל גלגל וכאתה דנותנים אתרעה כללית.

אחרי זה מנפחים ומאפסים את המערכת.

לדעתי עדיף לעשות את ההחלפה, מקסימום תנסה חזכור שאם יש בריחת אוויר, שזה מדווח על גלגל אחורי במקום קדמי.

לדעתי, חובה בכל טיפול להחליף בין קדימה אחורה !!

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

לא בכל רכב נדרש להגדיר, יש מכוניות שיודעות לזהות לבד מיקום חיישן.

לכן חשוב לציין את דגם הרכב בכל שאלה בטכני.

מיציבושי אוטלנדר החדשה (הצורה החדשה)

פורסם

הורדתי ספר רכב של אוטלנדר החדש וחיפשתי שם תשובה, יש הנחיה לבצה סבב צמיגים אבל לא רשום שום דבר לגבי הצורך לבצע תכנות לחיישנים. או שלא ראיתי. עברתי על איזה 200 ערכים לפי מחרוזת חיפוש "צמיגים" ו"סבב צמיגים" 

לכן אני הייתי עושה הצלבת צמיגים ובודק. 

מוריד נגיד 5-6PSI בגלגל אחד, נכנס לתצוגת לחצי אוויר ובודק אם הלחץ הנמוך שמופיע תואם את מיקום הגלגל. אם תואם, יופי. 

אם לא תואם, אז היית מחפש איך מגדירים מיקום חדש.

פורסם

בוקי, אני יודע שאתה פדנט, אבל לא עדיף לעשות החלפת צמיגים גם אם המחשב יחשוב שהצמיגים הקדמיים מקדימה אבל בעצמם אחורה?

הרי אם יש בעיה, יראו אותה וצמיגייה נורמלית בודקת לחץ אוויר בכל הצמיגים דבר ראשון.

פעם נכנסתי לרכב בלילה אחרי יום עבודה, בד"כ אני מנסה להסתכל על הרכב לפני נסיעה, אבל פה חניתי בין מכוניות והייתי עייף מת.

המחשב צרח עלי שאין אוויר בגלגל שמאל קדימה. יצאתי וראיתי ששמאל קדימה מעולה, אבל שמאל אחורה על הרצפה. נזכרתי שעשיתי הצלבת גלגלים בטיפול הקודם.

הציל אותי מלנסוע כמה מטרים על צמיג ריק מאוויר.

הסיבה היחידה לא לעשות הצלבת גלגלים זה אם המחשב יראה תקלה בכל המערכת בקרת לחץ אוויר.

• תוכן חדש...