Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת מחשב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,
לא קראתי את רוב התגובות כאן כי אני ממש לא מומחה בכל הפרטים הקטנים ונראה שיש פה מספיק מביני עניין.

אך השאלה החשובה כאן היא: עם איזה הרכבות אתה עובד? large assemblies או הרכבות יותר קטנות ופשוטות?

אם  revit/autocad דומה בדרישות ל solidworks/nx ואתה עובד עם large assemblies אז אתה צריך כרטיס מסך quadro, זכרון 32 ומעבד חזק...

אני הצלחתי לעבוד על תוכנות מסוג זה עם מחשבי גיימינג נייחים רק בעבודות סטודנטיאליות. אם מדובר בעבודה יומיומית וזו המשכורת שלך, אז לדעתי אין מנוס מ workstation - וזה לא יהיה באיזור 4000 שח.

כשתקנה מחשב ב 4000 וייקח לך כמה דקות טובות לפתוח הרכבה(או שרטוט הרכבה), ואז תראה שאתה חייב לעשות isolate ל 90% מההרכבה רק בכדי שתוכל להוסיף קדח- זאת תהיה בעיה גדולה. זמן זה כסף וזה מאוד מייאש לעבוד ככה.

באם מדובר בעבודה יומיומית, ממליץ להגדיל את התקציב ולקנות workstation.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעה, Liviur כתב:

אנחנו מדברים על שנתיים עד 5 שנים מינימום

צריך מידע מחברה חומרה גדולה שנמצאת בתחום, או לפחות מחקר ממוסד אקדמי.

חברת תוכנה קטנה, שגם לא בתחום, היא לא מקור מידע אמין.

לא בדקתי אם היו חידושים לאחרונה, אבל למיטב ידעתי לסטנדרט המקובל ל-SSD יש דרישות מינימליות: אחרי כתיבת 100% ממפרט הכונן, כשהוא מכובה הוא צריך לשמור נתונים רק לשנה אחת בכונן "ביתי", או 3 חודשים בכונן "ארגוני" (enterprise).

פרק הזמן משתנה בהתאם להנחות לגבי אופן השימוש, וטמפרטורות בזמן הכתיבה ובזמן שהוא מכובה. זה המינימום לפי הסטנדרט. סביר להניח שכוננים מחזיקים יותר, ואפילו הרבה יותר. אבל לא נתקלתי בסטטיסטיקות על נתוני אמת של כוננים בעולם האמיתי, וגם לא בנתונים לגבי כוננים שלא נעשתה עליהם הרבה כתיבה. נראה לי שנתונים כלליים על פלאש חדש דיברו על משהו כמו 10 שנים.

ציטוט

ובכוננים חדשים כבר פי כמה מזה

דווקא היתה התדרדרות בכל הפרמטרים הבסיסיים של הפלאש ככל שהטכנולוגיה התקדמה, כי גודל התאים הלך ונעשה קטן יותר, וגם כי התחילו לשמור יותר ביטים בכל תא. התחילו ב-1 ו-2 ביט (SLC ו-MLC). שניהם כמעט לא בשימוש בימינו. עברו ל-3 (TLC) שנפוץ ברמת ביניים+, וגם ל-4 (QLC) בכוננים זולים יותר. יכול להיות שיתחילו עם 5 ביט בשנים הקרובות.

דברים השתפרו כשעברו ל-"3D NAND" כי אז הגדילו בחזרה את התאים, ושיפור באלגוריתמים לתיקון שגיאות מחפה על חלק מההתדרדרות ברמת החומרה, אבל גם לזה יש גבול.

הרושם שלי הוא שבשנים האחרונות דברים נשארו בערך באותו מקום, כי תוספת הצפיפות נעשית ע"י הוספת שכבות ולא ע"י שינוי גודל התאים.

לפני שעה, Liviur כתב:

היה לי אחד ספציפי שכבר עבר מעל 500 (לא אחוז - TBW על באמת - כלומר הכונן היה 256 ג׳יגה וכתבתי עליו מעל 125 טרה.... שימוש מאוד לא הגיוני לכונן ביתי)

125 TB או 500 TB?

בכל מקרה, לדעתי SSD נועדו להיות רק כונן עבודה מהיר לדברים שבשימוש אקטיבי, ו-HDD לסטים גדולים של מידע, או לשמירת נתונים לטווח בינוני או ארוך.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • מעניין 1
פורסם
לפני 51 דקות, elera כתב:

לא בדקתי אם היו חידושים לאחרונה, אבל למיטב ידעתי לסטנדרט המקובל ל-SSD יש דרישות מינימליות: אחרי כתיבת 100% ממפרט הכונן, כשהוא מכובה הוא צריך לשמור נתונים רק לשנה אחת בכונן "ביתי", או 3 חודשים בכונן "ארגוני" (enterprise).

לפני 51 דקות, elera כתב:

נראה לי שנתונים כלליים על פלאש חדש דיברו על משהו כמו 10 שנים.

אנחנו מדברים פה על מחשבים ביתיים כן ? עם אורך חיים של 5-10 שנים גם ככה ושבד״כ תמיד מחוברים לחשמל בצורה רציפה. אני לא מבין איך זה רלוונטי.

לפני 52 דקות, elera כתב:

דברים השתפרו כשעברו ל-"3D NAND"

בדיוק.

לפני 53 דקות, elera כתב:

125 TB או 500 TB?

125 טרהבייט. בקבצים דיי קטנים ובכונן דיי מיושן.

לפני 54 דקות, elera כתב:

בכל מקרה, לדעתי SSD נועדו להיות רק כונן עבודה מהיר לדברים שבשימוש אקטיבי, ו-HDD לסטים גדולים של מידע, או לשמירת נתונים לטווח בינוני או ארוך.

בא נפריד רגע - כי נראה שהמהות של האי הסכמה בזה היא טרמינולוגיה ושימוש.

למחשב ביתי - לשימוש רציף (כולל אכסון לאורך חיי המחשב) - אין סיבה לא להשתמש בSSD להכל. כן , כולל להורדת סרטים ותמונות של המשפחה וכו. זה לא שימוש כבד - ושום SSD מודרני לא ימצמץ מזה.

אין סיבה (חוץ מאם חייבים המון נפח אכסון לדוגמא אם אתה מוריד סרטים) - לשים כונן מגנטי בימינו במחשב לדעתי.

לגיבוי המידע לאורך זמן בצורה שהיא לא עבודה רציפה - אני מסכים שתיאורטית כונן מגנטי עלול להיות עדיף. (ובמאמר מוסגר יותר מגיבוי אחד כשלפחות אחד אונליין בחווה שיש לה כמה גיבויים משלהם - כמו בערך כל שירות גיבוי אונליין, או למצב כמו משהו שאוהב גיבויי סרטים מקומיים וכו וחייב המון נפח)

לגבי הניסיון + המידע לגבי מה קורה בארגונים - היו לי כמה חברים מIT באמזון (גם בקרב הIT של העובדים - אנחנו מדברים סדר גודל של מאות אלפים למליונים כן ? , וגם בתוך AWS) - ושוחחתי איתם על זה (וזה מגובה פנימית בסקירות אמינות). בכמעט אף מקרה - הבחירה בסוף היום לא היתה בכונן מגנטי. ובדיוק ב0 מקרים של עובדים עם לפטופים או מחשבים פרטיים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני שעה, elera כתב:

דברים השתפרו כשעברו ל-"3D NAND"

לפני 39 דקות, Liviur כתב:

בדיוק.

ביחס למצב המדורדר שמיד לפני. אז זה השתקם לרמה של קצת אחורה, אבל רחוק מרמת הדברים בתחילת דרך הטכנולוגיה. אם endurance הוא פרוקסי ל-rentention, ב-QLC זה בערך שליש מ-TLC, מה שאומר באזור 1% מה-SSD הראשונים.

לפני 39 דקות, Liviur כתב:

אנחנו מדברים פה על מחשבים ביתיים כן ? עם אורך חיים של 5-10 שנים גם ככה ושבד״כ תמיד מחוברים לחשמל בצורה רציפה.

10 שנים אולי לכונן חדש, ועם הנחת עבודה שזה מתדרדר ככל שמשתמשים בו, ושכוננים עוברים בין מחשבים לאורך השנים.

כל אחד ואופן השימוש שלו, אבל מחשבים אצלי לא דולקים 24/7. חלקם יכול להיות לא בשימוש גם חודשים, או הדלקות רק לכמה דקות. כנ"ל לגבי אכסון חיצוני.

פשוט נראה לי רעיון רע לשים מידע חשוב על כונן שבהגדרה המידע מתפוגג בו מעצמו, ובמיוחד בלי מחקר ומידע סדור על ההתנהגות לאורך זמן.

אני לא חושב שאפשר להשליך מאופן השימוש בארגונים למשתמשים ביתיים. בארגון יש נהלי גיבוי, ולטוב או לרע גם תחלופת חומרה סדורה.

פורסם

הדפוסי שימוש בינינו ממש שונים כנראה עם מחשבים.

בימינו אין לי מחשב כמעט שבאמת מכובה ולא נמצא בSleep mode כבר לדעתי שנים על גבי שנים. שולחניים או ניידים. אז מצב שמחשב חודשים בלי חשמל לא קורה.

אכסון חיצוני מבחינתי זה לא כונן במגירה - אלא NAS למיניהם (אם הגיבוי הוא בן כמה חודשים - אין לו משמעות כמעט לרוב המידע שהוא לא ״ארכיוני״) - וגם הם מחוברים לחשמל קבוע (בשני המקרים לרוב מאחורי UPS אגב).

ולהעביר כוננים בין מחשבים - עם הפרשים של 5-10 שנים בין מחשב למחשב - זה כבר הופך למיותר לגמרי. לא העברתי כונן בין מחשבים כבר לפחות עשור.

ההפרשים בנפח ובמהירות עם SSD גדולה מדי.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, Ooga כתב:

DDR5 לא כזה יקר היום ביחס ל DDR4, הבעיה זה המחיר של הלוחות

ושל המעבדים. 

ובעיות תאימות פה ושם....

מחלות הילדות הרגילות. 

יש פה תקציב מוגבל למכונה מהסוג הזה. צריך למקסם

הנה סרטון מועיל 

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, Liviur כתב:

בימינו אין לי מחשב כמעט שבאמת מכובה ולא נמצא בSleep mode

לא נראה לי ש-sleep מאפשר ל-SSD לעשות את הרענון שלו. ובטח לא אם מדובר ב-hibernation.

אז מצב שמחשב חודשים בלי חשמל לא קורה.

לא נראה לי נדיר שאנשים עוברים למחשב חדש והישן נשאר במחסן, או עוברים דירה ולוקח זמן עד שמתארגנים.

לדעתי שמורים אצלי איפשהו כוננים קשיחים של חבר, שהוצאתי לפני כמה שנים מ-2 מחשבים ישנים שאכסן אצלי "זמנית" כשעבר דירה. המחשבים היו הישנים שלו, והגיעו אלי כשכבר לא היו בשימוש כמה שנים. זכורים לי גם מחשבים ישנים של אנשים מהמשפחה.

אכסון חיצוני מבחינתי זה לא כונן במגירה - אלא NAS למיניהם

זה לא מייצג את רוב האנשים.

פורסם
לפני 59 דקות, falou כתב:

ושל המעבדים. 

ובעיות תאימות פה ושם....

מחלות הילדות הרגילות. 

יש פה תקציב מוגבל למכונה מהסוג הזה. צריך למקסם

הנה סרטון מועיל 

הבעיה היחידה היא שכל ה DDR4 שבהם הוא השתמש הם... יקרים. הכי מעפן שלו הוא 3600 ב cl14... זה זכרון יקר.

לא שזה רלוונטי כי הוא היה עם מפרט בתקציב של פי כמה ולכן בכלל ראינו איזשהו הבדל.

בכל מקרה, זאת הסיבה שאני אומר שכדאי לשקול דור קודם. גם ה ddr5 שיוצאים היום לא יהיו רלוונטים עוד שלוש-ארבע שנים, ככה בדיוק היה עם ddr4.

ובנוגע לאיחסון - גם אני בגישה שאין מה לשים משהו מעבר ל ssd. שמים אחד איכותי עם dram ואנדורנס גבוה ונגמר הסיפור.

פורסם
לפני כשעה, elera כתב:

לא נראה לי ש-sleep מאפשר ל-SSD לעשות את הרענון שלו. ובטח לא אם מדובר ב-hibernation.

אנחנו כבר מגיעים לפה לרמת הדקויות. זה תלוי בגירסת מערכת ההפעלה ואם יש לו דברים רצים בזמן הsleep או לא.

אגב - לא בעיה במק כבר שנים ... (אבל אין מצב hibernate אמיתי)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 13 שעות, method כתב:

אם  revit/autocad דומה בדרישות ל solidworks/nx ואתה עובד עם large assemblies אז אתה צריך כרטיס מסך quadro, זכרון 32 ומעבד חזק...

אני הצלחתי לעבוד על תוכנות מסוג זה עם מחשבי גיימינג נייחים רק בעבודות סטודנטיאליות. אם מדובר בעבודה יומיומית וזו המשכורת שלך, אז לדעתי אין מנוס מ workstation - וזה לא יהיה באיזור 4000 שח.

כשתקנה מחשב ב 4000 וייקח לך כמה דקות טובות לפתוח הרכבה(או שרטוט הרכבה), ואז תראה שאתה חייב לעשות isolate ל 90% מההרכבה רק בכדי שתוכל להוסיף קדח- זאת תהיה בעיה גדולה. זמן זה כסף וזה מאוד מייאש לעבוד ככה.

ההתרשמות שלי, שלאחרונה השיפור בביצועים של תחנות העבודה נועד כדי להתגבר או לצמצם במעט את המכשולים הנובעים מהחסימות של ה- IT שמתקינים מספר שכבות הגנה, יחד עם העומס על התקשורת בעבודה ארגונית עם מערכות PDM או כונני רשת ארגוניים.

מי שיכול לתכנן Stand Alone יצליח להפיק הרבה הרבה יותר ממחשב חזק שהוא לא תחנת עבודה.

הדבר הכי חשוב הוא תאימות הרכיבים, יותר מהמפרט היבש. ואת זה קשה מאוד לחזות, לפעמים רק ניסוי וטעייה שעולים לא מעט כי לא כל קומבינציה באמת מתפקדת.

מהבחינה הזו לפחות תחנת עבודה "רשמית" של  יצרן, היא הימור בטוח.

אגב לגבי כרטיס Quadro - לנובו שמים היום את ה- RTX, שנולד ככרטיס גיימינג, בתחנות עבודה שהן Certified:

https://www.lenovo.com/il/en/workstations/p-series/ThinkStation-P360-Tower/p/LEN102S0006

אפשר לראות בקישור גם את אופציות המפרט וגם את הcertifications

• מעניין 1
פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

אגב לגבי כרטיס Quadro - לנובו שמים היום את ה- RTX, שנולד ככרטיס גיימינג, בתחנות עבודה שהן Certified:

https://www.lenovo.com/il/en/workstations/p-series/ThinkStation-P360-Tower/p/LEN102S0006

אפשר לראות בקישור גם את אופציות המפרט וגם את הcertifications

פשוט הורידו את המיתוג Quadro. זה לא כרטיס GeoForce של גיימינג.

https://www.nvidia.com/en-us/design-visualization/rtx-a5000/

זה כרטיס מקצועי. בין היתר, פינוי החום שלו, בניגוד לכרטיסי הגיימינג, הוא ישירות מהכרטיס החוצה מהמארז.

זה גם כרטיס מאוד יקר למשימות מאוד כבדות, עם 24VRAM, מה שלגמרי לא נחוץ לגיימינג...

כשנדע מה פות״ש מתכנן לעשות אפשר יהיה להתחיל לחשוב אם לקנות כרטיס ״מקצועי״ או של גיימינג. המקצועי מותאם יותר לעבודה עם אוטוקאד, וסביר להניח שלאותה חומרה, ואפילו חומרה נחותה יותר, ייתן ביצועים טובים יותר. 

אם זה משמעותי בעולם האמיתי... לך תדע.

נ.ב. ההבדל בין כרטיס למקצועי לחובבני, מלבד אופן פיזור החום, הוא לא בטכנולוגיה הבסיסית, אלא בדרייברים והאופטימיזיציה לאפליקציה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, falou כתב:

זה כרטיס מקצועי. בין היתר, פינוי החום שלו, בניגוד לכרטיסי הגיימינג, הוא ישירות מהכרטיס החוצה מהמארז.

יש גם רגילים עם סוג הקירור הזה. נראה לי שזה לא פופולרי בעיקר כי זה פחות יעיל / יותר רועש במארזי מחשב רגילים.

• תוכן חדש...