Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת מחשב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, AUDIO KING כתב:

בנוגע להבדלים בין גיפורס לקוואדרו 

https://www.velocitymicro.com/blog/geforce-vs-quadro-whats-the-difference/

זה אמירות כלליות, אני לא למד מזה כלום.

הבנתי מה אתה אומר.

הבאתי סרטון שאומר הפוך (יש עוד).

אמרת שבתגובות מסבירים איפה הטעות, אבל התגובות דווקא תומכות... מספרות על סטודיו מקצועי של דיסני שמשתמש ב-GeoForce, אז אני באמת לא מבין...

אני מבין מתי לקוואדרו יש יתרון, כשצריך המון VRAM או ריבוי מסכים, גם בחישובים מדעיים מורכבים... אבל זהו. לא מצאתי שום ראייה אחרת.

A2000 עולה 2400 ש״ח. 3060 עולה 1500 ש״ח. בטח לבנייה של מחשב ב-4 אלף, זה חתיכת הבדל.

לא עדיף לשים את הכסף הזה במקום אחר במחשב?

אני מבין את ההצהרות, אני לא מוצא דוגמא בעולם האמיתי, נכון להיום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

מה נותן לי DDR5, אם הוא איטי?

זה לא נכון

DDR4-3200 CL22 = 13.75 ns
DDR5-4800 CL40 = 16.67 ns

System Latency

DDR5-4800 CL40 92.8 ns
DDR4-3200 CL22 90.0 ns

System Bandwidth

DDR5-5600 CL46 69.2 GB/s
DDR4-3200 CL22 33.6 GB/s

זה בערך ~3%, אבל ניתן להעביר פי 2 מידע.. 

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

זה אמירות כלליות, אני לא למד מזה כלום.

הבנתי מה אתה אומר.

הבאתי סרטון שאומר הפוך (יש עוד).

אמרת שבתגובות מסבירים איפה הטעות, אבל התגובות דווקא תומכות... מספרות על סטודיו מקצועי של דיסני שמשתמש ב-GeoForce, אז אני באמת לא מבין...

אני מבין מתי לקוואדרו יש יתרון, כשצריך המון VRAM או ריבוי מסכים, גם בחישובים מדעיים מורכבים... אבל זהו. לא מצאתי שום ראייה אחרת.

A2000 עולה 2400 ש״ח. 3060 עולה 1500 ש״ח. בטח לבנייה של מחשב ב-4 אלף, זה חתיכת הבדל.

לא עדיף לשים את הכסף הזה במקום אחר במחשב?

אני מבין את ההצהרות, אני לא מוצא דוגמא בעולם האמיתי, נכון להיום.

מה שאתה אומר נכון בגדול.

אוטוקאד, רוייט, סוליד וקראו כולן עובדות מצויין עם מערכת רגילה, עם כרטיסים רגילים (ואפילו עם כרטיסי amd, למעט כמה הדמיות פה ושם).

אגיד לך יותר מזה, הן רצות יופי גם בלי כרטיס יעודי בכלל, יעני המובנה של מעבדי אינטל.

מתי כן מרגישים הבדל? כשיש לך מסות של חומר לעבד ובאופן רציף וקבוע. זה רלווטי לדברים מאוד גדולים, ברמה מקצועית. כמו מודלים של דברים גדולים שמורכבים מאלפי חלקים.

זה רלוונטי להדמיות כבדות, כמו בתוכנות אלמטים סופיים  - שם אתה זורק על המחשב מודל ודורש ממנו לחשב משהו שיכול לקחת גם שבוע. אז ההבדל בין חישוב שלוקח שבוע, לחישוב שלוקח שלושה ימים הוא ענק.

הכל שאלה של מה הדרישות... גם בחברות מקצועיות תראה מחשבים שעובדים עם ג'יפורס אם כל הדרישה מהם היא דברים קטנים יחסית.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, _slayer_ כתב:

זה לא נכון

DDR4-3200 CL22 = 13.75 ns
DDR5-4800 CL40 = 16.67 ns

System Latency

DDR5-4800 CL40 92.8 ns
DDR4-3200 CL22 90.0 ns

System Bandwidth

DDR5-5600 CL46 69.2 GB/s
DDR4-3200 CL22 33.6 GB/s

זה בערך ~3%, אבל ניתן להעביר פי 2 מידע.. 

זה חצי נכון...

אני בעיקר שואל, כי אין לי מושג כמה זה משפיע בעולם האמיתי, אבל DDR4 מהיר יותר מהיר בתגובה מה-DDR5 שהוצע.  הוא הרבה יותר מהיר בתגובה ראשונית (3600, CL18). אין לי מושג אם זה משמעותי בעולם האמיתי, כאמור.

ברור שנפח המידע הרבה יותר גדול ב-DDR5, וזה אמור להיות יותר משמעותי מ-Latency, אבל זה אם האפליקציה יודעת לנצל את זה.

מה שאני אומר זה שאם מנסים לחסוך, אולי עדיף ללכת על DDR4, דור אחורה במעבדים, אבל מעבד יותר חזק (או יותר ליבות) ו/או כרטיס גרפי עדיף, כי יש הוזלה מאוד גדולה במחיר של מעבדים/זכרונות שמתאימים ל-DDR4, וכרגע לא בטוח שדור אחרון ייתן יתרון ביצועים משמעותי, או בכלל.

אם אני מסתכל על ביצועים אחורה ועל יתרון הביצועים שיש לדורות האחרונים,  אני לא חושב שזה שווה את הכסף לצרכי CAD, ועדיף להשקיע יותר בכרטיס גרפי.

לא?!

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...