Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פונה לחכמי הפורום המנוסים ממני בשכירת רכב בארצות הפחות מוכרות לי.

הגברת רוצה לחוות את סלובניה לקראת החג . הטיסה ככל הנראה תהיה לוינה ומשם ברכב ליעד. נבחנת אפשרות להגיע דרך איטליה/ונציה שאני פחות אוהב.

ישנה אפשרות להגיע לעיר עם הסעה מסויימת מכיוון שמדובר בקבוצה קטנה, ואחר כך לשכור רכב ביעד. 

ככל שראיתי וקראתי האוסטרים לא ממש אוהבים שהרכב המושכר שלהם יצא מגבולות אירופה המערבית . יש המלצות איך למצוא פתרון הולם שלא יכלול טירטור ופשרות על רכב מושכר . אני מאד לא מתלהב מסוכנויות קטנות גם כשהמחיר מפתה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

סלובניה נחשבת באירופה כמדינה מערבית למרות המוצא היוגוסלבי שלה.

אם אתם נוחתים בוינה אתם יכולים להשכיר רכב סלובקי שמגיע עד אליכם למלון/שדה תעופה (כך עושים רבים וכך עשיתי אני כשטיילתי באוסטריה). זה נעשה בעיקר עקב העלויות אבל יכול להיות שהם יותר גמישים במעבר בין המדינות.

אישית שכרתי מחברת אבריקס - http://www.abrix.sk/

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 48 דקות, zaf כתב:

ככל שראיתי וקראתי האוסטרים לא ממש אוהבים שהרכב המושכר שלהם יצא מגבולות אירופה המערבית . יש המלצות איך למצוא פתרון הולם שלא יכלול טירטור ופשרות על רכב מושכר . אני מאד לא מתלהב מסוכנויות קטנות גם כשהמחיר מפתה.

מה זה פשרות ברכב השכור מבחינתך?

כשאנחנו עברנו מוינה לסלובקיה למשל, לא היו בעיות בכלל. אני יודע שכתבת סלובניה.

באיזה בעיות נתקלת? אולי יש מגבלת קטגוריות, זה כן קיים. מה אתה רוצה לשכור?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ביקרתי בסלובניה בקיץ 2012. ביקור קצר של 4 ימים הספיק כדי לכסות את החומר - והמדינה הזו פשוט יפהפיה. איזור אגם בלד, שמורת הוינטגאר והטריגלאב, שלוש מערות הנטיפים באיזור הקארסט (לא לוותר על אף אחת מהן), טיפוס למצודת ליובליאנה (סה"כ עיר קטנה, עד כמה שזכור לי הספיק משהו כמו חצי יום. אולי מאז יש עוד אתרים).

כבר אז התרשמתי שהמדינה בעלת אופי מערבי לחלוטין, למרות השפה הסלאבית אתה מרגיש שאתה בין צפון איטליה לאוסטריה. ארץ יפה במיוחד וגם אנשים נעימים מאוד שיוצאים מגדרם לעזור לתיירים.

מבחינת כבישים - באותו זמן היו שני כבישים מהירים באיכות מערבית לגמרי שחצו את המדינה בצורת X עם טבעת סביב ליובליאנה, נהיגה נוחה מאוד. חוץ מהם כבישים כפריים מפותלים ותלולים. הייתי בקיץ אז איני יכול להעיד על תנאי הנהיגה בחורף. כמובן בדוק האם יש דרישה לצמיגי חורף, שרשרות שלג ושאר דרישות רגולטוריות של דצמבר.

הטיסות שלנו היו לליובליאנה כך שלא היה עניין של מעבר גבול.

הרכב שקיבלנו (היה מדובר בדיל שלטיסה ורכב) היה רנו קליו (דור 2 מנוע 1150 סמ"ק, ידנית) - הספיק לזוג + מזוודה אחת, אבל לא התאים לטופוגרפיה. הארץ הזו הררית מאוד ואפילו בכבישים המהירים היה קושי להגיע למהירות המותרת. בכבישים המקומיים היה צורך בלא מעט טיפוס בהילוך ראשון-שני וזינוקים בעליה בסגנון טסט בחיפה כשלבוחן מצב רוח קרבי. התחשב בכך בבחירת הרכב. 

קניות - הטיסה הביתה נדחתה בחצי יום, אז נכנסנו לאיזה אאוטלט עצום סמוך לליובליאנה. איזה 15 קניונים Full size, דגמנו רק טיפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מובילת הטיול חיה בלובליאנה תקופות קצובות מידי שנה, (משפחה) ומשמשת מדריכה מוסמכת מזה כמה שנים, אז אני לא דואג לגבי כיסוי אתרים ושאר דברים תיירותיים. עיקר הדאגה שלי בנושא הרכב. 

אנחנו נהיה שני זוגות ולכן הרכב יהיה משפחתי משהו. לא משנה לי איזה רק שיהיה נח , ידני דיזל יהיה בסדר גמור. את הפאן אני שומר לטיולי נהיגה ללא ״ספיחים״ ונהגות מהמושב הימני 😅 ואז הרכב יהיה בהתאם. 😁

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם כך צפויה לך הנאה רבה. רק דאג לרכב מספיק חזק לעליות הלא קלות שם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, zaf כתב:

אני פונה לחכמי הפורום המנוסים ממני בשכירת רכב בארצות הפחות מוכרות לי.

הגברת רוצה לחוות את סלובניה לקראת החג . הטיסה ככל הנראה תהיה לוינה ומשם ברכב ליעד. נבחנת אפשרות להגיע דרך איטליה/ונציה שאני פחות אוהב.

ישנה אפשרות להגיע לעיר עם הסעה מסויימת מכיוון שמדובר בקבוצה קטנה, ואחר כך לשכור רכב ביעד. 

לפני 4 שנים בערך היינו בקרואטיה וסלובניה. שכרנו רכב בקרואטיה וחצינו את הגבול לסלובניה. שים לב שלפחות בקרואטיה בסכוניות ההשכרה הם מנצלים את זה, ודופקים לך מס שקר כלשהו אם אתה בוחר לחצות את הגבול.

תוודא אם זה ככה גם במדינות אחרות 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

מובילת הטיול חיה בלובליאנה תקופות קצובות מידי שנה, (משפחה) ומשמשת מדריכה מוסמכת מזה כמה שנים, אז אני לא דואג לגבי כיסוי אתרים ושאר דברים תיירותיים. עיקר הדאגה שלי בנושא הרכב. 

אנחנו נהיה שני זוגות ולכן הרכב יהיה משפחתי משהו. לא משנה לי איזה רק שיהיה נח , ידני דיזל יהיה בסדר גמור. את הפאן אני שומר לטיולי נהיגה ללא ״ספיחים״ ונהגות מהמושב הימני 😅 ואז הרכב יהיה בהתאם. 😁

אין שום בעיה שתשכור משהו כמו אוקטביה סטיישן בסיקסט.

זה מה שאנחנו עשינו כשרצינו לעבור לסלובקיה (שכרנו בוינה כמו שאתה רוצה לעשות), בפועל הציעו לנו לבחור בין פג'ו 5008, מאזדה 6 סטיישן ואופל אינסינגיה סטיישן. בחרנו בראשונה.

לעניות דעתי לא תהיה לך בעיה לשכור רכב דומה בסיטואציה שלך.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בחברת אבריקס שהזכרתי להלן תוכל להשכיר אוקטביה סטיישן דיזל ידני (זה הרכב שהשכרתי כשטיילתי באוסטריה שבועיים - 5 מבוגרים (אבל לא מגודלים)).

בנוסף, מהאתר שלהם:

With a rented vehicle from our car rental company, it is possible to drive in the following countries: Select countries you plan to visit with the car Austria, Croatia, Czech Republic, Germany, Hungary, Italy, Poland, Slovenia.

פורסם

גם לי יצא לשכור רכב בוינה לפני כמה שנים ובהמשך לעבור איתו לסלובניה. ההשכרה היתה מאחת החברות הגדולות (לדעתי או אויס או סיקסט).

דרך אגב, הרושם שלנו מלובליאנה היה ממש רע. היתה מאוד מלוכלכת, עם גרפיטי בכל מקום (ולא מהסוג היפה), ובכלל די עלובה בתור עיר בירה אירופית.

פורסם (נערך)

גור, אתה מבלבל בין  סלובקיה  Slovakia לסלובניה  Slovenia  אלו שתי מדינות שונות.

ככל שבדקתי עד כה, סיקסט בוינה נותן את הדיל המשתלם ומבחר הרכבים הטוב ביותר מבחינתי (לא רוצה פיאט טיפו למשל) יש אפילו bmw x1 במחיר סביר. אבל ככל הנראה אבחר בסקודה . 

לפני 4 דקות, A_lex כתב:

גם לי יצא לשכור רכב בוינה לפני כמה שנים ובהמשך לעבור איתו לסלובניה. ההשכרה היתה מאחת החברות הגדולות (לדעתי או אויס או סיקסט).

דרך אגב, הרושם שלנו מלובליאנה היה ממש רע. היתה מאוד מלוכלכת, עם גרפיטי בכל מקום (ולא מהסוג היפה), ובכלל די עלובה בתור עיר בירה אירופית.

אני מקווה שיהיה בסדר, מכיוון שמובילת הטיול מכירה אותה היטב, בנה וכלתה גרים בעיר מזה עשור . 

עריכה אחרונה על ידי zaf

פורסם
לפני 19 דקות, zaf כתב:

לא בלבלתי.

כתבתי גם בהודעה הראשונה שלי את שתיהן. ציינתי את סלובקיה בתור דוגמה של מה איפשרו לי.

אני מניח שעבור סלובניה ההתנהלות תהיה זהה או דומה.

הצצה באתר של שלמה סיקסט בתנאי ההזמנה עבור אוסטריה:

image.thumb.png.6fd8f72cb64bf953733a00fcf4720984.png

כלומר, לא אמורה להיות בעיה.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, zaf כתב:

לא ממש מבלבל. הרבה אנשים שטסים לוינה שוכרים רכב בסלובקיה שנמצאת מרחק יריקה משם (ארבעים דקות נסיעה). סוכנויות הרכב הסלובקיות מביאות את הרכב עד אליך לשדה"ת בוינה או אפילו למלון בוינה (כמובן בתוספת תשלום).

עריכה אחרונה על ידי גור אדם
פורסם

אני שכרתי בוינה בhttps://www.zippy7.com/

הם שאלו אותי אם אני יצא מאוסטריה, אמרתי שאני נוסע על הגבול עם סלובניה אבל לא חושב שחוצה. הם אמרו שזה בסדר אם כן רק צריך לעדכן אותם כי זה תעריף אחר. 

אז אני ממש ממליץ לשלוח להם מייל. ענו לי תוך גג 24 שעות בכל פעם. ההחזרה היא לוינה, מרכז העיר או השדה, לא צרך נציג רק מחזיר ומשאיר מפתח. 

הם לא הכי זולים, אבל שירותיים והכל היה חלק. בסוף גם לא היו הפתעות בדמות נזק שלא עשיתי וכו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...