Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, Gopher כתב:

אתה לוקח דוגמאות מהקבוצות פייסבוק ששם יש 5% שאוהבים לבכות ולהתלונן הרבה יותר מה-95% שמרוצים.

לי יש טסלה כבר שנתיים ולא הייתה ברכב אף תקלה או טיפול כולל שאפילו לא החלפתי את הפילטר מזגן. האם יש רכב בעירה פנימית שלא עבר טיפול במוסך שנתיים? כמובן שאלה רטורית.

מכיר גם אישית לא מעט נהגים של רכבים חשמליים שמאוד מרוצים.

ככה שלכתוב מה שכתבת זה סתם טענות באוויר שאפשר לכתוב על כל רכב או מכשיר חשמלי, ואני מבטיח לך שעל רכבי בנזין לפחות מותגים מסוימים תמצא הרבה יותר תלונות מוצדקות.

לא כתבתי על טסלה, אלה על רכבים סיניים שנמכרו בכמויות מטורפות בתקופה האחרונה כאן, אצלנו.

[אם זה לא היה מובן עד עכשיו].

אגב , בטסלה החדשה, שהיא הפכה להיות יקרה יותר, משום מה "וויתרו" שם על ידית איתות, ומנוף להעברת ההילוכים. האם ה"תוספות" הללו תורמות יותר, או פחות , לנוחות השימוש ברכב ? תלוי את מי שואלים. הנהג הממוצע, או האוהד השרוף על המותג. 

חזרה לעניינינו . 

גם 5% [לטענתך], מתוך 12000 בעלי BYD, שמתבכיינים, כמו שאתה מציג אותם, זה המון .

ואם העלית את הסוגייה הזו, זה בדיוק הפוך.  דווקא 95% מהם, מתלוננים שם על הטווח והמזגן. 

עם הטווח הם השלימו. עם המזגן, זה בדרך. תקלות ? גרירות ? יהיה להם קשה יותר . 

הטענות שלהם מגובים בהמון תמונות וסרטוני ווידיאו. כך שהטענה שלך משוללת יסוד .

שוב, תחזור לקרוא את משפט הציטוט שלך, שרשמתי בשורה הראשונה...

[דברים קורים והדבר הכי קל לעשות, זה להתעלם מהם, או לטעון שלא קיימים].

כך בחשבון שרוב הרוכשים אינם כותבים או מתלוננים ברשת, מחשש שערך רכבם ייפגע.

מעניין כמה מתוכם בולעים את הצפרדע בשקט. 

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

אין כמו להעביר 5 דקות בקריאת דיון ב CF כשאנשים שאין להם רכב חשמלי משכנעים אנשים שיש להם רכב חשמלי למה רכב חשמלי זה רע, ומביאים דוגמאות ממקור המידע המוחלט - הפייסבוק.

תענוג. 

בינתיים, רק השנה, עלו לכביש כבר כמעט 40,000 חשמליות. 

• אהבתי 5

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 7 שעות, Cerebral Cortex כתב:

זה לא רק הוצאות ביטחון זה גם הוצאות של ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, חינוך וכולה. אם לרגע נמעיט בפוליטקלי קוררקט ונשים את הקלפים על השולחן אז ישנו מצב עגום מאוד במדינה שבו האזרחים החלשים מבחינה כלכלית ומכל בחינה אחרת הם אלה שמתרבים בכמויות כאשר האנשים החזקים מכל בחינה אחרת דווקא הם ממעיטים בילודה. נוצר מצב שבו המדינה מוציאה משאבים על אנשים שככל הנראה לעולם לא יחזירו את ההשקעה הזאת באף צורה. 

זאת האמת המרה.
יש לי חבר בנורווגיה. מדינה סופר דופר יקרה. אממה, עד עצם היום הזה היא נחשבת לאחת המדינות הטובות לגור בהן. אחת הסיבות היא ממוצע ילודה קטן יותר מישראל (חצי) פחות תושבים שמשלמים הרבה מיסים. התוצאה, רמת חיים גבוהה, איכות חיים מעולה וכולם מאושרים. 
הנוורגי הממוצע לא מבין מדוע הוא צריך להביא 3 ילדים ומעלה לעולם. למה זה טוב? אפילו 2 ילדים זה יותר מדיי עבורו. בישראל יש את הקונספט של מדינת היהודים. ישנו גם את הפחד שמספר היהודים בעולם הולך ופוחת. לכן צריך "לייצר" כמה שיותר יהודים. כאשר הכמות עולה על האיכות, כאשר אנשים עם השכלה נמוכה וכושר התשכרות נמוך הם אלה שמתרבים בכמות מסחרית אזי את התוצאה כולנו מרגישים בארנק.

נורבגיה מדינה עשירה מאוד בשל מרבצי הנפט והגז שיש לה בים הצפוני, לא בגלל הריבוי הטבעי הנמוך יותר. רמת החיים אכן גבוהה, אבל רחוקה מאוד בתפיסת תושביה את המונח מהאופן בו אנחנו תופסים אותו. לא מדובר באומה של מרצדסים ורולקסים, אלא של חיים במדינת רווחה מאוד מפותחת שעיקר משאביה מופנים לחינוך וחברה.

פורסם

רכב חשמלי זה העתיד שכאן,

אבל הוא מתאים רק לבעלי חניה פרטית, ולכן כל עוד ללפחות חצי מדינה אין חניה פרטית לא כזה מהר נשתחרר מהדלקים,

נכון שיש נעלמים לגבי הרכבים החשמלים, אבל זה הקדמה והיא כאן,

מי שיכול להטעין את האוטו בבית שיתקדם,

הציבור מצביע בכביש.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

אין כמו להעביר 5 דקות בקריאת דיון ב CF כשאנשים שאין להם רכב חשמלי משכנעים אנשים שיש להם רכב חשמלי למה רכב חשמלי זה רע, ומביאים דוגמאות ממקור המידע המוחלט - הפייסבוק.

תענוג. 

כל כך מדויק 👍

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

תענוג. 

נכון מאוד.

רק אדייק שלי יש רכב בנזין. ועדיין אני חושב שרכבים חשמליים זולים יותר כעת וימשיכו להיות זולים יותר גם בעתיד. אבל לי אין רכב חשמלי כי אין לי איפה להטעין.

אני מניח שיתגברו גם על זה עם ריבוי עמדות והסדרות של טעינה ברחוב או משהו כזה. 

לפני 4 שעות, yossiaviel כתב:

גם 5% [לטענתך], מתוך 12000 בעלי BYD, שמתבכיינים, כמו שאתה מציג אותם, זה המון .

----

כך בחשבון שרוב הרוכשים אינם כותבים או מתלוננים ברשת, מחשש שערך רכבם ייפגע.

מעניין כמה מתוכם בולעים את הצפרדע בשקט. 

תעשה סקר בקרב בעלי רכבי בנזין (בודאי משומשים) ותגלה ש 95 אחוזי שביעות רצון זה נתון שאין לזלזל בו

קרא כאן על רכבים (מי אמר צרפתיים?) ישנים ותראה שאנשים לא בדיוק שקטים לגבי החרא שהם אוכלים עם הרכבים 

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

תענוג. 

- כמה בעלי רכב חשמלי אתה מכיר,[או ידוע לך שהם רשומים ב-CF] , שכתבו או כותבים תגובות חיוביות או שליליות על רכבם, לאומת הפייסבוק ?

תתפלא, אבל יש גם כאלה שרושמים דעות חיוביות על הרכבים הסיניים הנמכרים ביותר בישראל בשנה האחרונה.

- כמות הרכבים החשמליים שעלו לכבישים לאחרונה, לא אומר כלום ושום דבר. לא צריך לערבב בין מותגים עם מוניטין אמינות מצויינת , לכאלה שהם סובלות מחבלי ילדות ותקלות משביתות. ב-40000 היחידות שציינת, הם ביחד.

- מקור שמציין עובדות, מגובות בתמונות, מס" רישוי, סרטוני ווידיאו, שמות וכו... הוא בעיניי מקור אמין שיש להתייחס אליו ברצינות. או שכולם שקרנים, רמאים, ומפברקים ומזייפים עובדות. את זה אתה אמור להחליט לבד .

- נכון. אין לי רכב חשמלי. עדיין .יש לי את כל האפשרויות לקנות רכב חשמלי סיני. כולל חשמל בחנייה תלת פאזי. למה לי לקנות רכב חשמלי סיני כמו בעדר ? כדי לדווח עליו כאן כמה הוא טוב ו"אמין" ? הרי אם מישהו יספר עובדות כמה הרכב שלו עשה צרות, מי ייקנה את זה ממנו ?

מספיק לי הסיפורים של השכן שגר וחונה קיר לידי[בתמונה...], שהספיק להחליף בפחות משנה מצבר, עבר תיקון מזגן, בעיות במסך בחיבור לסלולארי, ומה לא... הוא השלים עם ה-300 ק"ם טווח נסיעה ביום טוב, ובנסיעה מתונה .

כל אחד ילד גדול ושיעשה עם כספו כרצונו.

אפילו בלי קשר כרגע לעניין הכספי שקשור למיסי 2024 ולמס שיגיע ב-2026, אני אישית לא מוכן להיות שפן ניסיונות של הסינים בעבור כמה טיפות דלק. [שזה בכלל יתקזז שנים קדימה]

בעתיד הקרוב כאשר איכות הרכבים, הטווח, ובעיקר האמינות ישתפרו, אצטרף לחגיגה.

כרגע, לפחות לגבי רכבים חשמליים מסויימים שנמכרים כאן בטירוף, לעניות דעתי, לצערי,  אנחנו עוד לא שם.

20230603_203309.jpg

לפני 26 דקות, razi_pazi כתב:

נכון מאוד.

רק אדייק שלי יש רכב בנזין. ועדיין אני חושב שרכבים חשמליים זולים יותר כעת וימשיכו להיות זולים יותר גם בעתיד. אבל לי אין רכב חשמלי כי אין לי איפה להטעין.

אני מניח שיתגברו גם על זה עם ריבוי עמדות והסדרות של טעינה ברחוב או משהו כזה. 

תעשה סקר בקרב בעלי רכבי בנזין (בודאי משומשים) ותגלה ש 95 אחוזי שביעות רצון זה נתון שאין לזלזל בו

קרא כאן על רכבים (מי אמר צרפתיים?) ישנים ותראה שאנשים לא בדיוק שקטים לגבי החרא שהם אוכלים עם הרכבים 

מי קבע שרכבים חשמליים זולים ? אתה ? לאומת איזה מדינה ? 

קח דוגמה טרייה כאן בישראל. BYD DOLPHIN . מה אתה חושב על המחיר שהיבואן הרשמי הצמיד לה? זול מדי ?

להזכירך היבואן המקביל מכר אותה לפני התמחור של זה הרשמי בהפרש עצום.

אחרי התמחור של ה"רשמי" , המקביל ייקר את הרכב בכמה אלפי שקלים טובים ...

אני גר כאן באילת ועובר כל יום ליד רכבי ה -ORA המסכנות, שכל הניילון שהיה ממגן אותם בקושי מקרינת השמש התייבש בחלקו , עף לכל עבר ומזהם בעיקר. 

מי שייקנה את הרכבים הללו בסופו ,יקבל אותם עם הבדלי צבע במכסה מנוע ובגג .

אבל אתה עדיין חושב שהם זולות... אולי המיסים הקרובים יגרמו לך לחשוב אחרת.

לגבי ה-95% לא אני טענתי את זה אלה חבר פורום אחר.

אתה מוזמן לשאול אותו איך הוא הגיע לזה. כי אני טענתי ההיפך...

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 17 שעות, Gopher כתב:

האם יש רכב בעירה פנימית שלא עבר טיפול במוסך שנתיים? כמובן שאלה רטורית.

בישראל? יש אחד או שניים. 

(*המספרים המצויינים מעלה הם בכפולות של מאות אלפים) 

אתה באמת חושב שכל בעל רכב אכן אשכרה מטפל ברכב שלו?

אני סקרן מאד לראות איזה טיפולים ינפיצו לרכבים חשמליים. 

מנחש שיהיו כל מיני עזים כמו בדיקת קורוזיה לחיבורים (שיצריך זמן ליפט לא מבוטל) ועוד כל מיני בולשיטים כאלו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ברווז כתב:

בישראל? יש אחד או שניים. 

(*המספרים המצויינים מעלה הם בכפולות של מאות אלפים) 

אתה באמת חושב שכל בעל רכב אכן אשכרה מטפל ברכב שלו?

אני סקרן מאד לראות איזה טיפולים ינפיצו לרכבים חשמליים. 

מנחש שיהיו כל מיני עזים כמו בדיקת קורוזיה לחיבורים (שיצריך זמן ליפט לא מבוטל) ועוד כל מיני בולשיטים כאלו.

אני מתכוון כמובן טיפולים לפי הוראות היצרן. זה שיש נהגים בארץ שלא עושים את הטיפול השנתי אני יודע, גם מצב הרכבים שלהם בהתאם.

בינתיים בטסלה כבר שנתיים לא ראיתי מוסך, וכמו שזה נראה התקופה שלא אראה מוסך תהיה ארוכה בהרבה. זה פשוט תענוג.

רכב חשמלי לא צריך טיפולים וטסלה הוכיחה את זה. כמו שאתה כותב כל הטיפולים לרכבים חשמליים זה אמצעי להוציא כסף. מקווה שעוד יצרני רכב יתפכחו ויעבור למודל אי הטיפולים של טסלה, שכרגיל גוררת את השוק.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, Gopher כתב:

רכב חשמלי לא צריך טיפולים וטסלה הוכיחה את זה. 

זה לא לחלוטין מדוייק. 

החלפת מסנני אוויר, החלפת בלמים גמורים ועוד כמה דברים קטנים עדיין קיימים גם בטסלה וגם בחשמליות האחרות. 

אבל זה הרבה יותר "בקטנה" מאשר רכב ב"פ - וזה עוד בלי לדבר על הדאקינג שוד לאור היום שהמוסכים עושים, גם למי שהם חושבים שמבינים דבר או שניים. 

case in point: לא צריך להחליף מצתים בכל טיפול. גם לא בכל טיפול שני. הם נועדו לשרוד מאות אלפי ק"מ בשקט. המוסך הנוכחי שלי לא משחק איתי עם השטויות האלו- 2 טיפולים רצוף, לא הוחלפו המצתים כי אין צורך. כנראה הוחלפו בטיפול האחרון שהרכב עבר לפני שהגיע אליי... לא זוכר כבר את הפירוט של מה עבר ומה לא.

המוסך הקודם הגדיל לעשות- באחד הטיפולים אמר שאני צריך "פלאגים אירידיום, מיוחדים לדגם הזה", ובטיפול אחר (מאוחר יותר), שם לי רגילים לחלוטין.

למדתי את העובדה המעניינת הזו (ועוד כמה) בכוחות עצמי, ואני הופתעתי שלא הייתי צריך אפילו לשאול את המוסכניק לגבי האם החלפת פלאגים- כי זה פשוט לא בוצע, מראש.

אני סומך על המוסכניק שלי מאד- השמועה אומרת שהוא מומחה בעל שם בתחומו. עד עכשיו לא ראיתי ראיות שעשויות ולו במעט לסתור את השמועה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 39 דקות, ברווז כתב:

זה לא לחלוטין מדוייק. 

החלפת מסנני אוויר, החלפת בלמים גמורים ועוד כמה דברים קטנים עדיין קיימים גם בטסלה וגם בחשמליות האחרות. 

אבל זה הרבה יותר "בקטנה" מאשר רכב ב"פ - וזה עוד בלי לדבר על הדאקינג שוד לאור היום שהמוסכים עושים, גם למי שהם חושבים שמבינים דבר או שניים. 

צריך להחליף מסנן אוויר למזגן בטסלה רק אם הוא לא מריח טוב, אני אחרי שנתיים עוד לא הגעתי לזה. מתי שאצטרך אפשר להזמין מהאינטרנט את הפילטר (עולה 70 ש"ח) ואחליף בעצמי.

בלמים גמורים בטסלה או ברכב חשמלי שיש לו בלימה רגנרטיבית טובה זה משהו נדיר. אני כמעט לא משתמש בדוושת הבלם ככה שגם הרפידות לא נשחקות.

צריך להחליף כמו בכל אוטו צמיגים ומגבים.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

זה לא לחלוטין מדוייק. 

case in point: לא צריך להחליף מצתים בכל טיפול. גם לא בכל טיפול שני. הם נועדו לשרוד מאות אלפי ק"מ בשקט. המוסך הנוכחי שלי לא משחק איתי עם השטויות האלו- 2 טיפולים רצוף, לא הוחלפו המצתים כי אין צורך. כנראה הוחלפו בטיפול האחרון שהרכב עבר לפני שהגיע אליי... לא זוכר כבר את הפירוט של מה עבר ומה לא.

המוסך הקודם הגדיל לעשות- באחד הטיפולים אמר שאני צריך "פלאגים אירידיום, מיוחדים לדגם הזה", ובטיפול אחר (מאוחר יותר), שם לי רגילים לחלוטין.

למדתי את העובדה המעניינת הזו (ועוד כמה) בכוחות עצמי, ואני הופתעתי שלא הייתי צריך אפילו לשאול את המוסכניק לגבי האם החלפת פלאגים- כי זה פשוט לא בוצע, מראש.

אני סומך על המוסכניק שלי מאד- השמועה אומרת שהוא מומחה בעל שם בתחומו. עד עכשיו לא ראיתי ראיות שעשויות ולו במעט לסתור את השמועה.

מה זה דאקינג?

פורסם

זה ה-f-word בשפת גע-גע

• מצחיק 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, razi_pazi כתב:

מה זה דאקינג?

לפני 23 דקות, sperial כתב:

זה ה-f-word בשפת גע-גע

מה שהוא אמר :lol:

יש לי רק 2 דברים לומר על זה. 

הראשון:

Dear autocorrect. It's never duck. It's NEVER duck - iFunny

השני:

image.jpeg.c845214586d1618e047d35dba22af152.jpeg

מקווה שמעכשיו, כשאני אומר "להתברווז עם זה" וכדומה, הכוונה יותר ברורה.

האמת שיש לי הרבה יותר מרק 2 דברים להגיד על זה. 

אבל נסכם עם הנושא של הברווזן (BARVA-ZEN):

image.jpeg.5f66de1ad9cc61da07664b8c1bb67be3.jpeg

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 2

פורסם
לפני 5 שעות, Gopher כתב:

אני מתכוון כמובן טיפולים לפי הוראות היצרן. זה שיש נהגים בארץ שלא עושים את הטיפול השנתי אני יודע, גם מצב הרכבים שלהם בהתאם.

בינתיים בטסלה כבר שנתיים לא ראיתי מוסך, וכמו שזה נראה התקופה שלא אראה מוסך תהיה ארוכה בהרבה. זה פשוט תענוג.

רכב חשמלי לא צריך טיפולים וטסלה הוכיחה את זה. כמו שאתה כותב כל הטיפולים לרכבים חשמליים זה אמצעי להוציא כסף. מקווה שעוד יצרני רכב יתפכחו ויעבור למודל אי הטיפולים של טסלה, שכרגיל גוררת את השוק.

הקטע הכספי פחות קריטי לדעתי. מלבד טסלה כולם דורשים טיפולים ולמיטב ידיעתי הם לא זולים מטיפולי בנזין, כך, שפשוט צריך להתעלם מעלויות טיפול זולות בשיקול הכלכלי של קניית רכב חשמלי למעט טסלה.

הבעיה העיקרית שלי זה הזמן. חבר עם byd נדרש להשאיר את הרכב ליום שלם לצורך טיפול. אמרו לו שאין טעם לחכות, כי זה טיפול של כל היום ושיבוא בסוף היום לאסוף את הרכב. לא רק שמתעללים לו בארנק אלא גם בזמן הפרטי שלו.

לא היה לי בעיה לקנות רכב חשמלי שדורש טיפול, הייתי מראש משקלל את זה במחיר ומחליט אם זה משתלם ובאופן כללי מקובל עלי שיבדקו את הרכב מידי פעם. אבל לא הייתי קונה רכב עם טיפול שנתי, כל שנתיים זה מינימום לדעתי. אין שום הגיון שאני יחרב את הזמן שלי ברכב חשמלי כל שנה על טיפול שלא נדרש.

• תוכן חדש...