Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

הבעיה העיקרית שלי זה הזמן. חבר עם byd נדרש להשאיר את הרכב ליום שלם לצורך טיפול. אמרו לו שאין טעם לחכות, כי זה טיפול של כל היום ושיבוא בסוף היום לאסוף את הרכב. לא רק שמתעללים לו בארנק אלא גם בזמן הפרטי שלו.

מה בוצע לו ברכב? מה הטיפול כלל?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Uri-G כתב:

הקטע הכספי פחות קריטי ל אין שום הגיון שאני יחרב את הזמן שלי ברכב חשמלי כל שנה על טיפול שלא נדרש.

בוא

יום בשנה לשים את האוטו במוסך זה לא "לחרב את הזמן" אפילו לא קרוב לזה

עם כל רכב רגיל אתה יכול לשרוף לפחות יום בשנה במוסך

אז או שאתה משאיר את הרכב והולך לעיסוקיך וסומך עליהם שיעשו מה שצריך או שאתה נשאר ליד הרכב

מעבר לזה טיפול שנתי בחשמלית זה רק באחריות להוציא עוד קצת מרשרשים מהלקוח השבוי תכלס אין כמעט מה לעשות

יש אלף ואחת סיבות אחרות למה לא לקנות חשמלית וזה ממש לא אלה שרשמתי כאן

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני 9 שעות, Gopher כתב:

צריך להחליף מסנן אוויר למזגן בטסלה רק אם הוא לא מריח טוב, אני אחרי שנתיים עוד לא הגעתי לזה. מתי שאצטרך אפשר להזמין מהאינטרנט את הפילטר (עולה 70 ש"ח) ואחליף בעצמי.

בישראל מומלץ מאוד להחליף פילטר מזגן כל שנה, זה משהו שקשור לדגם כזה או אחר, יש פתח אוויר חוץ שעובר ישירות דרך המסנן ובארץ מאובקת כמו שלנו מומלץ להחליף אחת לשנה. מבטיח לך שאם תוציא את הפילטר, תגלה הר של אבק ולכלוך על הפילטר. 

לפני שעתיים, ברווז כתב:

זה פחות או יותר כך, כל מה שעקרונית כל רכב צריך לעבור בכניסה לטיפול במוסך והמוסכים אף פעם לא מבצעים, כמו צמיגים, בדיקות חיבורים כלליות, בלמים וכל מיני דברים קטנים כאלו, אז זו עיקר רשימת הטיפול לרכב חשמלי. יש פה ושם רכבים שגם דורשים איזו החלפת נוזל, לפעמים במחיר אסטרונומי. 

פורסם
לפני כשעה, Supertigre כתב:

בישראל מומלץ מאוד להחליף פילטר מזגן כל שנה, זה משהו שקשור לדגם כזה או אחר, יש פתח אוויר חוץ שעובר ישירות דרך המסנן ובארץ מאובקת כמו שלנו מומלץ להחליף אחת לשנה. מבטיח לך שאם תוציא את הפילטר, תגלה הר של אבק ולכלוך על הפילטר. 

ברור שברמת העקרון אין לי בעיה להשקיע 70 ש"ח, לעבוד חמש דקות ולהחליף את הפילטר כל שנה, רק שלא נראה לי שיש צורך.

ראיתי לא מעט בלוגרים של טסלה, וזה מה שכולם המליצו. לא חושב שמדינות בארה"ב כמו טקסס או נבדה פחות מאובקות מישראל.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

החלפת פילטר מזגן ובדיקות.

לפני 5 שעות, nit_zan כתב:

בוא

יום בשנה לשים את האוטו במוסך זה לא "לחרב את הזמן" אפילו לא קרוב לזה

עם כל רכב רגיל אתה יכול לשרוף לפחות יום בשנה במוסך

אז או שאתה משאיר את הרכב והולך לעיסוקיך וסומך עליהם שיעשו מה שצריך או שאתה נשאר ליד הרכב

מעבר לזה טיפול שנתי בחשמלית זה רק באחריות להוציא עוד קצת מרשרשים מהלקוח השבוי תכלס אין כמעט מה לעשות

יש אלף ואחת סיבות אחרות למה לא לקנות חשמלית וזה ממש לא אלה שרשמתי כאן

לא מוכן שיבזבזו לי 4 שעות פעם בשנה בשביל כלום. זמן בשבילי שווה הרבה יותר מכסף. כסף תמיד אפשר להרוויח עוד.

ברכב בנזין זה מתקבל, כי יש שמן להחליף, פילטרים, ברקסים לבדוק. ברכב חשמלי שאין את כל אלה וברקסים זה משהו שמשתמשים פעם ב... זה לא מתקבל על הדעת שרק בשביל שהיבואן/יצרן ירוויח עוד כסף אני צריך גם לבזבז את הזמן שלי.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 8 שעות, Uri-G כתב:

החלפת פילטר מזגן ובדיקות.

לא מוכן שיבזבזו לי 4 שעות פעם בשנה בשביל כלום. זמן בשבילי שווה הרבה יותר מכסף. כסף תמיד אפשר להרוויח עוד.

ברכב בנזין זה מתקבל, כי יש שמן להחליף, פילטרים, ברקסים לבדוק. ברכב חשמלי שאין את כל אלה וברקסים זה משהו שמשתמשים פעם ב... זה לא מתקבל על הדעת שרק בשביל שהיבואן/יצרן ירוויח עוד כסף אני צריך גם לבזבז את הזמן שלי.

הזמן באמת חשוב לך עד כדי כך, שגם 4 שעות בשנה זה הרבה בשבילך ?

ומה עם השעות שאתה מבזבז בלעמוד בתור אחרי אנשים כדי להטעין את הרכב, ? או את זמן הטעינה עצמה, ? או בחיפוש אחרי תחנת טעינה תקינה, או מהירה ,? ולוודא שהמקום אינו תפוס ע"י רכב בנזין... 

כי אם תיקח את כל זה בחשבון, זה יוצא "קצת" יותר מ-4 שעות. אתה לא חושב ?

יתרונה של הטסלה, בא לידי ביטוי בפריסה מצויינת של התחנות המהירות שלה.

לגבי טיפולים,. תתפלא אבל יש חשמליות שכן מחליפים שמן גיר ברכבים שלהם. גם עושים את זה בטיפול הראשון אפילו.

צריך להחליף ? לא. חייבים להחליף ? כן. וזה ממש לא זול .

כי אם לא מחליפים, היבואן יתנער מהאחריות על הרכב .

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, yossiaviel כתב:

הזמן באמת חשוב לך עד כדי כך, שגם 4 שעות בשנה זה הרבה בשבילך ?

כן. מאוד חשוב. זמן הוא מוצר שרק מתבזבז.

Quotation-Carl-Sandburg-Time-is-the-coin-of-your-life-It-is-the-25-80-89.thumb.jpg.a4523af6119bd0bfd42346e2a34c1b85.jpg

ומה עם השעות שאתה מבזבז בלעמוד בתור אחרי אנשים כדי להטעין את הרכב, ?

לא מבזבז, יש לי טסלה. בשנה האחרונה הטענתי או בעמדות איטיות של בתי מלון/צימרים או גג 5 דקות השלמת טווח בסופרצ'רג'רים.

מצד שני זה חסך לי זמן פעם בשבועיים להגיעה לתחנת דלק ולהדחף כי איזה מניאק החליט שמתאים לו להחנות במשאבה הראשונה ולא השניה או שסתם אנשים נזכרו שמחר מחיר הדלק עולה, כך שהטעינה הבייתית חוסכת לי הרבה זמן.

או את זמן הטעינה עצמה, ?

בשנה הראשונה, כשעוד לא הייתה פריסת עמדות נורמלית בארץ, הייתי מתזמן את העצירות טעינה להפסקת קפה או מסעדה. אני מעולם לא הייתי נוהג יותר מ 3 שעות בלי עצירת התרעננות כך שזה לא היה מבזבז לי זמן, רק מגביל אותי בסוג המסעדה/בית קפה. עם הפריסה היום והסופרצ'רג'רים גם זה לא נדרש , עוצר לאכול איפה שבא לי ומטעין במלון או משלים טווח בסופרצ'רג'ר.

או בחיפוש אחרי תחנת טעינה תקינה, או מהירה ,? ולוודא שהמקום אינו תפוס ע"י רכב בנזין... 

כנ"ל .

כי אם תיקח את כל זה בחשבון, זה יוצא "קצת" יותר מ-4 שעות. אתה לא חושב ?

כמו שכתבתי, רכב חשמלי לא מבזבז אלא חוסך זמן.

יתרונה של הטסלה, בא לידי ביטוי בפריסה מצויינת של התחנות המהירות שלה

מסכים. לכן היום אם הייתי צריך לקנות רכב חדש הדיפולט  שלי הוא  טסלה. בשביל להעדיף רכב אחר הוא יצטרך לתת תמורה מאוד גבוהה מעבר לטסלה מקבילה במחיר כדי שאני אקנה אותו.

לגבי טיפולים,. תתפלא אבל יש חשמליות שכן מחליפים שמן גיר ברכבים שלהם. גם עושים את זה בטיפול הראשון אפילו.

צריך להחליף ? לא. חייבים להחליף ? כן. וזה ממש לא זול .

כי אם לא מחליפים, היבואן יתנער מהאחריות על הרכב

אם החלפת השמן והטיפול בכלל הם פעם בשנתיים-שלוש, אז הייתי שוקל לקנות, רק מוסיף למחיר הרכב את עלות הטיפולים המומצאים האלה ומחליט אם עדיין משתלם לקנות אותו. אם הטיפול המומצא הזה מתרחש כל שנה, לא הייתי מבזבז את הזמן שלי.

פורסם

הויכוח שמתנהל לו כאן, מעט הזוי. לא נכנס אליו, פשוט מיותר. נדמה לי שבכל זאת על דבר אחד ניתן להסכים, מי שיש לו אפשרות להטענה ביתית זמינה ופרטית, צריך לשקול בהחלט בכובד ראש אם לא כדאי להתקדם לרכב חשמלי, מי שאין לו את האפשרות הזו, עדיף שיתלהב מעט פחות מהמעבר לחשמל.

• אהבתי 1
פורסם

הויכוח הזה הוא לופ אינסופי שכבר רץ יותר משנתיים בפורום. הבנזיניסטים מנסים להסביר לחשמליסטים כמה רע להם ושהסיבה היחידה שהם משבחים את רכבי החשמל זה כדי שיהיה פראייר שיקנה מהם את הרכב(למרות שהעדפת חברי הפורום ונתוני המכירות רכב מראה השפעה שולית עד לא קיימת על שוק הרכב, מי אמר צרפתיות 😀) והחשמליסטים מתעקשים לא להתשכנע 😀

אין ספק שעמדה ביתית או ציבורית בעבודה או בקרבת הבית נדרשת.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Uri-G כתב:

הויכוח הזה הוא לופ אינסופי שכבר רץ יותר משנתיים בפורום. הבנזיניסטים מנסים להסביר לחשמליסטים כמה רע להם ושהסיבה היחידה שהם משבחים את רכבי החשמל זה כדי שיהיה פראייר שיקנה מהם את הרכב(למרות שהעדפת חברי הפורום ונתוני המכירות רכב מראה השפעה שולית עד לא קיימת על שוק הרכב, מי אמר צרפתיות 😀) והחשמליסטים מתעקשים לא להתשכנע 😀

אין ספק שעמדה ביתית או ציבורית בעבודה או בקרבת הבית נדרשת.

לא צריך לשבח או לא , רכב חשמלי.

את הרעש שלו והחדירה ה"סינית" הוא כבר עשה מזמן.

האם הלקוחות שאינם מחושבים בזמנים כמוך, בקנייה, הם יהיו ה"פראיירים" לטענתך?

צריך "ללמוד" מחדש איך לנהוג בהם, הכוונה היא, לוותר על נסיעה שהיית רגיל אליה בבנזין. [כי להיות ראשון בכל רמזור, זה להגיע גם ראשון לעמדת הטעינה], גם להסתדר עם חוסר ההבנה של התפריטים\תפעול\תקלות, שזה לא מובן מאליו לכל נהג .

אתה נותן את עצמך בתור דוגמא כל הזמן. ומה שאתה היית עושה או עושה.

לא לכולם יש טסלה, עמדת טעינה ביתית, או "תפריט נסיעות" כמו שלך.

לגבי זמן שאתה חושב שאתה חוסך, זה במקרים אידיאליים שקשורים לדרך השימוש שיש לך ברכב, או דומים ל-שלך. החישוב שעשית לגבי רכישת הרכב ושימושו, הוא טוב לעצמך ולתנאים שאתה משתמש בו, ו אולי לא לאחרים .

הרבה אנשים שקונים את הרכבים הללו לא כל כך מחושבים מבחינת זמנם, והרגלי הנסיעות שלהם, רחוקים משלך, יחד עם הנסיעות הלא מתוכננות המרובות.

מי שנוסע לרוב מחוץ לעיר נסיעות ארוכות, ונאלץ להטעין רוב הזמן מחוץ לביתו, מבזבז זמן. והרבה. הוכחתי, רשמתי את הסיטואציות. אין טעם לחזור על זה ...

גם משלם את זה במחירי טעינה בהתאם . גם במסעדות. גם במיסים עתידיים .

אל תשכח. עם כל הרעש שהרכבים החשמליים עושים בזמן האחרון, המדינה אינה  מעודדת שימוש במעבר אליהם. בורות תקציביים ומכירת דלק חשובים יותר להם, מאשר העדיפויות שלך למשל ...

לגבי מכירת רכב חשמלי יד שנייה לאדם אחר.

אתה היית מוכר רכב חשמלי לאדם שאין לו עמדת טעינה בבית ?

טוב, אולי אתה זה לא דוגמא, אבל  אדם ממוצע, שמוכר את רכבו החשמלי לאחר באמת מעניין אותו מה ייקרה אחרי קבלת הכסף ממנו ?

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

אין לי אפשרות לעמדת טעינה- לא שוקל מעבר לחשמלית. 

זה כל הסיפור מבחינתי. 

אם המצב ישתנה, אשקול מחדש. לא אז לא. 

כן זמן, לא זמן, כן תור, לא תור, כן טווח, לא טווח, די. 

דיון תיאורטי. שכל אחד יעשה מה שעובד בשבילו הכי טוב, וישמח שעשה החלטה טובה. ובא לציון בועל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yossiaviel כתב:

האם הלקוחות שאינם מחושבים בזמנים כמוך, בקנייה, הם יהיו ה"פראיירים" לטענתך?

אין כזה דבר , פרייארים. כל דבר הוא תפיסתי. זה שאני מייחס חשיבות לזמן ומישהו אחר לכסף ומישהו אחר לרעש של אגזוז היא תפיסתית לא אבסולוטית.

מתי אנשים שוגים, כשהם בטוחים שלא ניתן לחיות עם רכב חשמלי בארץ קטנה כמו שלנו(להוציא אנשים ללא חניה או פרטנית אנשים שדפוסי הנהיגה שלהם לא מאפשרים היום רכב חשמלי), זה עדיין לא הופך אותם לפראיירים יש עוד פרמטרים לבחירת רכב ולא הכל זה כסף וחסכון. 

אתה נותן את עצמך בתור דוגמא כל הזמן. ומה שאתה היית עושה או עושה.

לא לכולם יש טסלה, עמדת טעינה ביתית, או "תפריט נסיעות" כמו שלך

(רק על עצמי לספר ידעתי 😀) זה יותר מזה, לא לכולם תפיסת זמן או כסף דומה לשלי ויש אנשים שהולכים לאיקאה בsummer sell , כי תפיסת הכסף שלהם גדולה מהזמן, ויש אנשים שמייחסים מוניטין למותג מערבי ותיק וזה חשוב להם או לאבזור כזה או אחר או הבטיחות חשובה להם הרבה יותר ועוד הרבה דברים אחרים, ולכן אתה רואה אנשים שקונים מותגים שונים או רכבים לא חשמליים. לא הופך אף אחד לפראייר או לצודק. אין רכב אחד שהוא הכי טוב לכולם, זה לא "מסע בין כוכבים" שכולנו צריכים לבחור תלבושת אחידה לכולם.

הרבה אנשים שקונים את הרכבים הללו לא כל כך מחושבים מבחינת זמנם, והרגלי הנסיעות שלהם, רחוקים משלך, יחד עם הנסיעות הלא מתוכננות המרובות

אז שכל אחד יעשה את השיקול שלו, אבל שיעשה את זה מנתומי האמת שלו ולא הדמיון. 

פורסם
לפני 11 שעות, yossiaviel כתב:

צריך "ללמוד" מחדש איך לנהוג בהם, הכוונה היא, לוותר על נסיעה שהיית רגיל אליה בבנזין. [כי להיות ראשון בכל רמזור, זה להגיע גם ראשון לעמדת הטעינה], גם להסתדר עם חוסר ההבנה של התפריטים\תפעול\תקלות, שזה לא מובן מאליו לכל נהג .

שמע, אני לא מבין מאיזה מגזין 'לאישה' אתה מביא את התובנות האלה. 

עוד לא ויתרתי על נסיעה אחת, ואני לא ראשון ברמזור רק אם יש לפני רכב...

אין בעיה שלך זה לא מתאים, אבל אתה כל-כך שבוי בתפיסות שבנית לעצמך במחשבה שזה כבר לא מאפשר דיון ענייני. 

לגבי זמן שאתה חושב שאתה חוסך, זה במקרים אידיאליים שקשורים לדרך השימוש שיש לך ברכב, או דומים ל-שלך. החישוב שעשית לגבי רכישת הרכב ושימושו, הוא טוב לעצמך ולתנאים שאתה משתמש בו, ו אולי לא לאחרים .

זה תקף בדיוק גם לחישוב שאתה עשית לגבי רכישת הרכב ושימושו. הוא טוב לעצמך. רק לעצמך. 

הרבה אנשים שקונים את הרכבים הללו לא כל כך מחושבים מבחינת זמנם, והרגלי הנסיעות שלהם, רחוקים משלך, יחד עם הנסיעות הלא מתוכננות המרובות.

נהפוך הוא, עם הרכב החשמלי אני עושה הרבה יותר נסיעות לא מתוכננות.

מי שנוסע לרוב מחוץ לעיר נסיעות ארוכות, ונאלץ להטעין רוב הזמן מחוץ לביתו, מבזבז זמן. והרבה. הוכחתי, רשמתי את הסיטואציות. אין טעם לחזור על זה ...

לא הוכחת דבר. 

מי שנוסע הרבה מחוץ לעיר בנסיעות ארוכות יחסוך ארגזים של כסף. 

עם כל הרעש שהרכבים החשמליים עושים בזמן האחרון, המדינה אינה  מעודדת שימוש במעבר אליהם.

מס 20% לעומת 83% זה לא לעודד? העדר מס נסועה זה לא לעודד? 

מענקים ומכרזים להתקנת עמדות טעינה זה לא לעודד? 

נתוני רשעות המיסים הם כאלה שמוכיחים שהמדינה דווקא מאוד מעודדת מעבר לרכב חשמלי. 

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

שמע, אני לא מבין מאיזה מגזין 'לאישה' אתה מביא את התובנות האלה. 

עוד לא ויתרתי על נסיעה אחת, ואני לא ראשון ברמזור רק אם יש לפני רכב...

אין בעיה שלך זה לא מתאים, אבל אתה כל-כך שבוי בתפיסות שבנית לעצמך במחשבה שזה כבר לא מאפשר דיון ענייני. 

זה תקף בדיוק גם לחישוב שאתה עשית לגבי רכישת הרכב ושימושו. הוא טוב לעצמך. רק לעצמך. 

נהפוך הוא, עם הרכב החשמלי אני עושה הרבה יותר נסיעות לא מתוכננות.

לא הוכחת דבר. 

מי שנוסע הרבה מחוץ לעיר בנסיעות ארוכות יחסוך ארגזים של כסף. 

מס 20% לעומת 83% זה לא לעודד? העדר מס נסועה זה לא לעודד? 

מענקים ומכרזים להתקנת עמדות טעינה זה לא לעודד? 

נתוני רשעות המיסים הם כאלה שמוכיחים שהמדינה דווקא מעוד מעודד מעבר לרכב חשמלי. 

התובנות שהבאתי, הם מאחת הזירות הגדולות ביותר שקיימות כיום.

האחת שאתה כל כך מזלזל בה. או לא מעוניין להתעדכן בה, משום מה.

אבל זו זכותך המלאה. אתה לא חייב. הכל בסדר.

זה ממש אינו אומר שכולם שם ממציאים, מפברקים עובדות, סרטונים, ומספרי רישוי.

אלה אם אתה יכול להוכיח את ההיפך...

אני כל פעם המום מחדש, מעוד "חידושים" שהלקוח ממש אינו מקבל בשמחה, כאשר רכבו מדליק לו מחדש עוד ועוד נורות במסך. לא חסרות ב-BYD מוזרויות, שאף אחד לא חשב אליהם אפילו . 

ואם לא מספיק, השכן שלי קיבל עזרה שם [כן-בפייס] פעמים רבות, בפיענוח פלאי הטכנולוגייה הסינית. גם כשברכבו היו באגים שלא הצליח לזוז מהמקום, או להטעין .

בעזרת חברים בקבוצה ההיא, הוא גם "למד" לנסוע מחדש, בכדי לחסוך בטווח. את המזגן הוא תיקן באילת, במוסך של יבואן אחר.

עידוד ברכישת חשמליות , זה לא לנסות לעלות מיסים כדי להגיע לאט לאט, ולהשוות את המס לרכבי הבנזין, [זו לא נחמה], אלה להשאיר אותם כפי שהם. אין טעם בכלל לדבר על הורדתם בתור עידוד. סתם מילה גסה ומעליבה. בורות צריך לכסות .

שלא לדבר בנוסף על הרווח העצום שהיבואנים עושים. BYD DOLPHIN לדוגמא...

טוב, סליחה, זה לא המדינה, זה היבואן . 

ארגזים של כסף ?

השאלה היא אם זה ייקרה בימי חיינו. כי אם המיסים ימשיכו לעלות, והיבואנים ימשיכו לעלות מחירים, ותעריפי חשמל הטעינה ימשיכו לטפס, פערי המחיר מול רכבי הדלק יהיו גדולים מאוד. וכך גם הכדאיות הכלכלית לעבור אליהם, כדי לחסוך על פני כמה שנים קדימה, תהיה שולית.

זה לא דיון ענייני. כי אני יוצר כאן סיטואצייה של אנטי חשמליות [לטענתך]. נכון ?

וזה נוגד את דעותיך.

אבל לא ירדת לסוף דעתי.  אסביר שוב .

אני בסך הכל מצפה מיצרני רכב סיניים, לפחות להשתדל לייצר רכבים נורמליים, ללא תקלות, מחלות ילדות, או משביתות, עם טווח שאינו לקוח מספרי האגדות, שאפשר לסמוך אליהם ביום יום שיניעו. גם שהמזגן ינסה לפחות לקרר. זה שיש ברכב מסך LED שמסתובב, תאורת אווירה, ועוד צעצועי של דוד ALI, אינם תורמות, מול דרישות בסיסיות מהרכב.

זו לא בקשה מוגזמת. בהתחשב ב-165000 אלף שהוצאת , או התחייבת בהלוואה עם ריבית רצחנית. וכל זה כמובן כשיש אופצייה לטעינה ביתית. שהעמדה עולה עוד כמה אלפים טובים.

התייחסות לתאוצה? כמעט ולא קיימת בקבוצה. התייחסות לטווח המצחיק ? ועוד איך.

בעניין הדיון עצמו, ובכן אתה יכול שלא לקבל את עמדותיי בנושא.

ובכל מקרה התכוונתי לפרוש ממנו. פשוט זרמתי עם זה עוד טיפה .

שיהיה לכולנו, לילה טוב!

יוסי.

• תוכן חדש...