Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, razi_pazi כתב:

מתעלמים מכך שאובייקטיבית מדובר בטכנולוגיה משופרת בהיבט עלויות הנסיעה והתחזוקה

אתה אופטימי. אתה חושב שאת המדינה זה מעניין? החלום הרטוב של רשות המיסים זה מס נסוע, בדיוק כפי שהיה המס הירוק. זה מאפשר להם לשחק עם המספרים בצורה נוחה ומדויקת יותר בלי לגרום למהומה ציבורית או פוליטית הקשורה בהעלאת מס אחיד כמו בלו, לדוגמה. 

פורסם
לפני 29 דקות, Supertigre כתב:

אתה אופטימי. אתה חושב שאת המדינה זה מעניין? החלום הרטוב של רשות המיסים זה מס נסוע, בדיוק כפי שהיה המס הירוק. זה מאפשר להם לשחק עם המספרים בצורה נוחה ומדויקת יותר בלי לגרום למהומה ציבורית או פוליטית הקשורה בהעלאת מס אחיד כמו בלו, לדוגמה. 

לרגע לא אמרתי מה המדינה תעשה או מה אכפת לה.

ההיפך, ציינתי שאין לדעת מה היא תעשה.

אבל טכנולוגית לחשמל יש יתרונות עובדתיים (מנוע פשוט ואמין יותר שלא מבזבז הרבה אנרגיה על חום) ולכן אני סבור שזה ימשיך להיות כלכלי יותר מבעירה פנימית.

דוגמא להבהרה: עוף טרי עולה פחות מבקר טרי.

הסיבה היא בעיקר טכנית שיותר פשוט לגדל עטף למאכל. פחות מקום. פחות ציוד. פחות מזון וכו וכו.

עכשיו ייתכן בהחלט שבנסיבות שלא ניתן לצפות יהיה שינוי רגולטורי שייקר את העוף. או איזו השפעה חיצונית כמו מגיפת עופות שתייקר את העוף. באמת הכל יכול לקרות.

אבל הנתון הבסיסי לפיו יותר קל לגדל עוף מבקר גורם לכך שהוא כנראה ישאר זול יותר.

לעניין הרכבים אם יש דבר אחד שאני מזהה שיכול לפגום בתחזית שלי היא מגבלות על ייצור חשמל בגלל תשתית חסרה בארץ.

פורסם
לפני 16 שעות, sperial כתב:

ממש לא. תחבורה ציבורית טובה עולה לא מעט כסף, אבל חוסכת הרבה היותר. פחות זיהום סביבה על סיבוכיו הבריאותיים, פחות תאונות, צורך בפחות כבישים (ובמדינה צפופה שלנו כל מ"ר משמעותי), פחות שעות מבוזבזות בפקקים - בסופו של דבר, בחשבון הגדול הירידה בהכנסות ממיסוי תכוסה ויתר מכך על ידי החיסכון בהוצאות של המדינה.

*לטווח הארוך!* אל תשכח את זה. הממשלה הזו, כמו רוב קודמותיה, לא רואים מטר קדימה- ואתה באמת חושב ששר האוצר שלנו מבין בכלל מה הוא רואה?

וכמובן, ואני מניח פה הנחה תיאורטית והיפותטית בלבד, שרת התחבורה שלנו רוצה את השוחד עכשיו ולא להסתמך על שוחד עתידי שאולי לא יבוא. ממי? ממה? מאיפה? על מה? לא יודע. זו רק הנחה היפותטית. קצה של מחשבה. זה יכול להסביר את ההתעלמות שלה מתחב"צ (ע"ע הקלות במספר נוסעים לנתיבי תחב"צ למשל, ועוד).

הדלק זו הכנסה קבועה ומיידית. לא מצריך השקעת כספים. לא צפויה ירידה בביקוש. למה להשקיע כסף שיוריד את ההכנסות האלו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה מה שקורה שחיים במדינה עם ממוצע הילודה הכי גבוה ואני חוזר, הכי גבוה מכל מדינה מערבית מתקדמת. 
זה מה שקורה שחיים במדינה בה מנתח לב מביא בלחץ 2 ילדים לעולם אבל מחלק גז מחזיק 4 נשים ו 12 ילדים או אדם שעובד במפעל ובקושי סוגר את החודש מביא לעולם 5 ילדים ויותר.  לכל תושב במדינת ישראל יש עלות קיום שהמדינה צריכה לכסות. את הכסף הזה היא מגייסת ממיסים. ישנם מגזרים שלמים שעלות הקיום שלהם היא נטל כספי כבד על תקציב המדינה. הנטל הזה לעולם לא חוזר במלואו או בכלל לקופת המדינה ולכן החיים שלנו כאן יקרים, קשים ומסובכים. זאת האמת באם תרצו או לא.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Cerebral Cortex כתב:

זה מה שקורה שחיים במדינה עם ממוצע הילודה

אני מניח שיש כל מיני גורמים.

למשל, אולי זה גם מה שקורה כשחיים במדינה עם הוצאות בטחון גבוהות.

אגב, מצאתי מסמך של הכנסת על מחירי דלק ביחס לאירופה, ואחוזי מס, משנת 2012. לפחות אז, השתמע שהמצב בישראל לא היה שונה מהותית מאירופה, בשני הפרמטרים.

אבל לא ברור אופן החישוב. למשל כאן, מ-2022, משתמע שהמס באירופה נמוך יותר (בלו ממוצע של כ-2₪ לליטר). אולי כי לא כוללים בנתונים מקבילי-מע"מ (שנראה שבממוצע גבוהים יותר מבישראל)?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, elera כתב:

אני מניח שיש כל מיני גורמים.

למשל, אולי זה גם מה שקורה כשחיים במדינה עם הוצאות בטחון גבוהות.

אגב, מצאתי מסמך של הכנסת על מחירי דלק ביחס לאירופה, ואחוזי מס, משנת 2012. לפחות אז, השתמע שהמצב בישראל לא היה שונה מהותית מאירופה, בשני הפרמטרים.

אבל לא ברור אופן החישוב. למשל כאן, מ-2022, משתמע שהמס באירופה נמוך יותר (בלו ממוצע של כ-2₪ לליטר). אולי כי לא כוללים בנתונים מקבילי-מע"מ (שנראה שבממוצע גבוהים יותר מבישראל)?

זה לא רק הוצאות ביטחון זה גם הוצאות של ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, חינוך וכולה. אם לרגע נמעיט בפוליטקלי קוררקט ונשים את הקלפים על השולחן אז ישנו מצב עגום מאוד במדינה שבו האזרחים החלשים מבחינה כלכלית ומכל בחינה אחרת הם אלה שמתרבים בכמויות כאשר האנשים החזקים מכל בחינה אחרת דווקא הם ממעיטים בילודה. נוצר מצב שבו המדינה מוציאה משאבים על אנשים שככל הנראה לעולם לא יחזירו את ההשקעה הזאת באף צורה. 

זאת האמת המרה.
יש לי חבר בנורווגיה. מדינה סופר דופר יקרה. אממה, עד עצם היום הזה היא נחשבת לאחת המדינות הטובות לגור בהן. אחת הסיבות היא ממוצע ילודה קטן יותר מישראל (חצי) פחות תושבים שמשלמים הרבה מיסים. התוצאה, רמת חיים גבוהה, איכות חיים מעולה וכולם מאושרים. 
הנוורגי הממוצע לא מבין מדוע הוא צריך להביא 3 ילדים ומעלה לעולם. למה זה טוב? אפילו 2 ילדים זה יותר מדיי עבורו. בישראל יש את הקונספט של מדינת היהודים. ישנו גם את הפחד שמספר היהודים בעולם הולך ופוחת. לכן צריך "לייצר" כמה שיותר יהודים. כאשר הכמות עולה על האיכות, כאשר אנשים עם השכלה נמוכה וכושר התשכרות נמוך הם אלה שמתרבים בכמות מסחרית אזי את התוצאה כולנו מרגישים בארנק.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתה מבין שמה שתיארת עכשיו זו בדיוק (אבל בדיוק!) סצנת הפתיחה של הסרט "אידיוקרטיה", כן? 

אם זה לא היה עצוב, הייתי צוחק.

• מצחיק 1

פורסם
לפני 4 שעות, Cerebral Cortex כתב:

זה מה שקורה שחיים במדינה עם ממוצע הילודה הכי גבוה ואני חוזר, הכי גבוה מכל מדינה מערבית מתקדמת. 
זה מה שקורה שחיים במדינה בה מנתח לב מביא בלחץ 2 ילדים לעולם אבל מחלק גז מחזיק 4 נשים ו 12 ילדים או אדם שעובד במפעל ובקושי סוגר את החודש מביא לעולם 5 ילדים ויותר.  לכל תושב במדינת ישראל יש עלות קיום שהמדינה צריכה לכסות. את הכסף הזה היא מגייסת ממיסים. ישנם מגזרים שלמים שעלות הקיום שלהם היא נטל כספי כבד על תקציב המדינה. הנטל הזה לעולם לא חוזר במלואו או בכלל לקופת המדינה ולכן החיים שלנו כאן יקרים, קשים ומסובכים. זאת האמת באם תרצו או לא.

אז מה אתה רוצה?

לשלוח את כל הערבים והחרדים לים?

צריך להתמודד עם הנתונים,

למצוא את האשם זה תמיד קל,

החוכמה זה למצוא פיתרון.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 2 דקות, WE988244 כתב:

לשלוח את כל הערבים והחרדים לים?

במה הם יעבדו בדיוק בים?

שילכו לעבוד, ישלמו מיסים ויהיו אזרחים מועילים.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צריך לשלוח את הממשלה, ואת כל שאר חברי הכנסת, לים.

שישבו שם, ישתזפו להנאתם, ויפסיקו לעשות בעיות.

פתרונות יש בשפע. 

רק שהם לא נוחים לאף אחד ולכן לא מקודמים. 

צריך להחליף את כל ה-120 עם "דם חדש" וטרי, שפחות מעניין אותו שרידות ומשחק הכסאות, ויותר מעניין אותו לפעול לטובת המדינה. 

יש כאלו בארץ בטעות איפה שהוא?

• אהבתי 1

פורסם

ברשותכם כל עוד אני לא בים נחזור לנושא המקורי.

כרגע בעלי החשמליות נהנים כי המסה גבולית. ברגע שהמסה תהיה גדולה המדינה תהיה חייבת למצוא תחליף למס- זה לא שיש רזרבות יורד מפה יעלה משם...

בתאריך 2.9.2023 בשעה 15:17, elera כתב:

מצד שני, הכסף שנחסך צובר רווחים לאורך השנים, יש חסכון בעלויות דלק, ופוטנציאלית גם חסכון באחזקה.

בתאריך 2.9.2023 בשעה 15:41, razi_pazi כתב:

יתרון אובייקטיבי נוסף לרכבים חשמליים הוא אמינות עדיפה ותחזוקה פחותה.

לגבי האחזקה זה יעבוד "בדיוק" אותו הדבר. יבואני הרכב ובעלי מרכזי השירות לא יוותרו על ביצת הזהב של המוסכים ומלבד טסלה כל החשמליות זקוקות לטיפול תקופתי מומצא כלשהוא במחיר זהה לטיפול ברכב מונע בנזין.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, yd b-4 כתב:

לגבי האחזקה זה יעבוד "בדיוק" אותו הדבר. יבואני הרכב ובעלי מרכזי השירות לא יוותרו על ביצת הזהב של המוסכים ומלבד טסלה כל החשמליות זקוקות לטיפול תקופתי מומצא כלשהוא במחיר זהה לטיפול ברכב מונע בנזין.

בוא נגיד שאין טיפול.

מה אורך חיי הסוללה, מה עלות הטיפול בפינוי שלה אחרי שסיימה את חייה וכמה יעלה להחליף אותה?
זה למעשה יקבע את אורך חיי המכונית החשמלית בהנחה שהאלקטרוניקה עמידה ותשרוד יפה (שלא יהיה כמו עם מזגנים. תיכנס למוסך, יגידו הלך כרטיס ויקחו עלות של חצי אוטו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 2.9.2023 בשעה 15:41, razi_pazi כתב:

יתרון אובייקטיבי נוסף לרכבים חשמליים הוא אמינות עדיפה ותחזוקה פחותה.

צר לאכזב אותך, אבל או שאתה לא מעודכן או לא רוצה להתעדכן .

להתעדכן, פירושו להיכנס לקבוצות הרלוונטיות , לקרוא ולראות סרטונים של אנשים מאוייאשים, שנתקעו. ולא בגלל סוללות .

יש כל כך הרבה תקלות ברכבים הללו, שבקלות ניתן לומר שאינם מביישות רכבים "צרפתיים" או " גרמניים" או רכבי לימון כאלה ואחרים .

וזה כבר אינו חוסר הבנת הרכב הסופר משוכלל ונטול הכפתורים, אלה הוכחות בשטח .

אני כבר לא מדבר על טווח שצונח מ-10% ל"0" במספר שניות , או מזגן, או המסך הגדול שלפעמים נשאר שחור, או מלא בעיות באפליקצייה.

אציין כאן את המעצבנות ביותר.

מצלמות וראדארים שהם חלק בלתי נפרד מאביזרי הבטיחות, שהרכבים מציגים שגיאות או תקלות לגביהם.  או מצברים שמוסרים את נשמתם בחלוף שנה של נסיעות או פחות מזה. תקלה של מצבר ברכבים הללו מצריכה גרירה. לא עוזר הבוסטר הקטן. הוא רק מפעיל מערכות שונות .

הארכת האחריות ל-6 שנים, אינה תורמת במאומה במקרים הללו . מן הסתם המצבר ברכבים הללו מקבל שנה בודדת או 20000 ק""ם. מה שבא קודם .

ממירי מתח שנשרפים "מהר מדי". ניתן להטעין במקרה הזה רק במהירות בחוץ ולא בבית. עם עלויות בהתאם .

רכבים עם בלם יד תפוס, ללא יכולת תזוזה. ועוד ...

היו גם אנשים שלא הצליחו לפתוח את הרכבים במקומות בלי קליטת אינטרנט. 

דיברת על טיפולים ? נכון. אולי לא צריכים להיות כאלה. אבל מה לעשות... המציאו, יש, והם לא זולים. כולל שעתון העבודה לרכבים מן הסוג הזה . 

לא אכנס כרגע ליתרונות או חסרונות של כל רכב חשמלי מול הבנזין .

יש תקלות גם אצל יצרני הבנזין, כמובן, רק שכמותם מתגמדת אל מול החשמליות, בהתחשב בזמן הימצאותם של אלו ,כאן אצלנו. 

בוא, נתעלם לרגע מ-מס הנסועה, ב-2026 . זה קצת רחוק .

נתרכז קודם בעליית המיסים ב-ינואר 2024. 

אחר כך אפשר להתקדם. 

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 3
פורסם
לפני 8 דקות, yossiaviel כתב:

צר לאכזב אותך, אבל או שאתה לא מעודכן או לא רוצה להתעדכן .

להתעדכן, פירושו להיכנס לקבוצות הרלוונטיות , לקרוא ולראות סרטונים של אנשים מאוייאשים, שנתקעו. ולא בגלל סוללות .

יש כל כך הרבה תקלות ברכבים הללו, שבקלות ניתן לומר שאינם מביישות רכבים "צרפתיים" או " גרמניים" או רכבי לימון כאלה ואחרים .

וזה כבר אינו חוסר הבנת הרכב הסופר משוכלל ונטול הכפתורים, אלה הוכחות בשטח .

אני כבר לא מדבר על טווח שצונח מ-10% ל"0" במספר שניות , או מזגן, או המסך הגדול שלפעמים נשאר שחור, או מלא בעיות באפליקצייה.

אציין כאן את המעצבנות ביותר.

מצלמות וראדארים שהם חלק בלתי נפרד מאביזרי הבטיחות, שהרכבים מציגים שגיאות או תקלות לגביהם.  או מצברים שמוסרים את נשמתם בחלוף שנה של נסיעות או פחות מזה. תקלה של מצבר ברכבים הללו מצריכה גרירה. לא עוזר הבוסטר הקטן. הוא רק מפעיל מערכות שונות .

הארכת האחריות ל-6 שנים, אינה תורמת במאומה במקרים הללו . מן הסתם המצבר ברכבים הללו מקבל שנה בודדת או 20000 ק""ם. מה שבא קודם .

ממירי מתח שנשרפים "מהר מדי". ניתן להטעין במקרה הזה רק במהירות בחוץ ולא בבית. עם עלויות בהתאם .

רכבים עם בלם יד תפוס, ללא יכולת תזוזה. ועוד ...

היו גם אנשים שלא הצליחו לפתוח את הרכבים במקומות בלי קליטת אינטרנט. 

דיברת על טיפולים ? נכון. אולי לא צריכים להיות כאלה. אבל מה לעשות... המציאו, יש, והם לא זולים. כולל שעתון העבודה לרכבים מן הסוג הזה . 

לא אכנס כרגע ליתרונות או חסרונות של כל רכב חשמלי מול הבנזין .

יש תקלות גם אצל יצרני הבנזין, כמובן, רק שכמותם מתגמדת אל מול החשמליות, בהתחשב בזמן הימצאותם של אלו ,כאן אצלנו. 

בוא, נתעלם לרגע מ-מס הנסועה, ב-2026 . זה קצת רחוק .

נתרכז קודם בעליית המיסים ב-ינואר 2024. 

אחר כך אפשר להתקדם. 

אתה לוקח דוגמאות מהקבוצות פייסבוק ששם יש 5% שאוהבים לבכות ולהתלונן הרבה יותר מה-95% שמרוצים.

לי יש טסלה כבר שנתיים ולא הייתה ברכב אף תקלה או טיפול כולל שאפילו לא החלפתי את הפילטר מזגן. האם יש רכב בעירה פנימית שלא עבר טיפול במוסך שנתיים? כמובן שאלה רטורית.

מכיר גם אישית לא מעט נהגים של רכבים חשמליים שמאוד מרוצים.

ככה שלכתוב מה שכתבת זה סתם טענות באוויר שאפשר לכתוב על כל רכב או מכשיר חשמלי, ואני מבטיח לך שעל רכבי בנזין לפחות מותגים מסוימים תמצא הרבה יותר תלונות מוצדקות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
  • תוכן חדש...