Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, yossiaviel כתב:

זה ממש אינו אומר שכולם שם ממציאים, מפברקים עובדות, סרטונים, ומספרי רישוי

ממש לא הטענה שמפברקים, אבל byd למשל, אם כבר הבאת אותו כדוגמה, מכרו  יותר מ 10 אלף מכוניות בארץ. סביר והגיוני שלחלק מהאנשים יהיו תקלות, או קשיי תפעול או סתם לא יהיו מרוצים מהרכב. זה לא הופך אותו לרכב בעייתי כל עוד אין סטטיסטיקה , ותלונות כאלה ואחרות בפייסבוק הם לא מדד. בפורום יש כבר מספר בעלי byd  ואין תלונות גדולות על הרכב ורובם ממליצים עליו בהתלהבות, זה הופך אותם לשקרנים כי למישהו בפייסבוק הייתה תקלה או קשיי תפעול?

בשנה שעברה יצא לי לנהוג באאודי מאוד מאובזרת שכל התפעול שלה כמעט היה בכפתורים וחוויתי קשיי תפעול והייתי צריך מספר פעמים לפנות לפורומים כדי להבין מה ערימת הכפתורים הזאת עושה לי על ההגה. זה לא הפך את הרכב ללא טוב או לא מומלץ אלא לרכב שיש צורך להתרגל אליו וזה נכון להרבה רכבים משוכללים בימינו, בנזין וחשמל, רק שבחשמל רוב הרכבים משוכללים בגלל שמדובר על פלטפורמות מודרניות יותר.

שלא לדבר בנוסף על הרווח העצום שהיבואנים עושים. BYD DOLPHIN לדוגמא...

אבל זה נכון וביתר שאת גם בבנזין, כך שזה לא משנה את המצב. בחשמל נכון לעכשיו לפחות המדינה "גונבת" ממך פחות והכניסה של טסלה מגבילה את רמת הגניבה שיבואנים יכולים לבצע לפחות בקטגוריית המיד ריינג' של רכבים חשמליים, כך שזה רווח כפול לרוכש רכב חשמלי.

השאלה היא אם זה ייקרה בימי חיינו. כי אם המיסים ימשיכו לעלות, והיבואנים ימשיכו לעלות מחירים, ותעריפי חשמל הטעינה ימשיכו לטפס, פערי המחיר מול רכבי הדלק יהיו גדולים מאוד. וכך גם הכדאיות הכלכלית לעבור אליהם, כדי לחסוך על פני כמה שנים קדימה, תהיה שולית

מה יקרה בעתיד לא אני ולא אתה נדע. נכון להיום בעלי רכבי חשמל חוסכים המון כסף ביחס לרכבים חדשים בקבילים.

אני בסך הכל מצפה מיצרני רכב סיניים, לפחות להשתדל לייצר רכבים נורמליים, ללא תקלות, מחלות ילדות, או משביתות, עם טווח שאינו לקוח מספרי האגדות, שאפשר לסמוך אליהם ביום יום שיניעו. גם שהמזגן ינסה לפחות לקרר. זה שיש ברכב מסך LED שמסתובב, תאורת אווירה, ועוד צעצועי של דוד ALI, אינם תורמות, מול דרישות בסיסיות מהרכב

ומ vag או פורד או יונדאי אתה לא מצפה לעבור לטכנולגיית dsg ללא תקלות?

ובעיות מיזוג היו במספר כלי רכב בנזין בלי להזכיר שמות.

תקלות היו ויהיו, כמה הם קריטיות ונפוצות לצערנו בארץ אין סטטיטיקה מסודרת ולא נדע. בדרך כלל אם מדובר בבעיות מערכתיות הם מגיעות לפורום במוקדם או במאוחר, בדיוק כמו שקרה בשנים הראשונות של ה dsg של פורד ו vag או המיזוג בגלאקסי. נכון להיום לא שמעתי בפורום צעקה גדולה על תקלות וגם לא מחברים שלי בעלי byd (מכיר גם בעל אייוייז וסקייוול שמרוצים), כמה אנשים עם תקלות ותלונות לא משנות את המצב כשמדובר על עשרות אלפי רכבים שנעים בכבישים.

פורסם

זה רק אני או שירידת הערך בטסלה יד2 פשוט צוללת?

לפני חודשיים נכנסתי והמודל 3 הכי זולות היו באזור ה160, כיום זה כבר נושק ל130 לרכבים בני שנה-שנתיים, מדובר בירידת ערך נוראית במיוחד אם אנחנו לוקחים בחשבון את התקופה האחרונה שבה רכבים רבים אף עלו בערכם.

נראה לי שהרבה אנשים מתאמצים לקנות את הרכב בגלל הכדאיות/vfm ובסוף מבינים שהרכב לא מתאים להם, (אין עמדת טעינה/טווח לא מספק/מחיר יקר מידי) לכן יד2 מוצף בטסלות והערך פשוט מתרסק.

אם ימשיך כך אולי אחליף את הפיג'ו 308 המזדקנת שלי לטסלה 😁. בינתיים אנחנו נשארים עם ה308 כי שום רכב בתוספת של 70 אלף ש"ח לא יהווה שדרוג מבחינת איכות הנסיעה/שקט/זריזות/חסכון בדלק וכו... ובנתיים ה308 מגלה אמינות מופתית. 

אבל רכב מנהלים חשמלי עם 300 כ"ס + מצליח לגרום למחשבה שניה.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Gavrik כתב:

זה רק אני או שירידת הערך בטסלה יד2 פשוט צוללת?

לפני חודשיים נכנסתי והמודל 3 הכי זולות היו באזור ה160, כיום זה כבר נושק ל130 לרכבים בני שנה-שנתיים, מדובר בירידת ערך נוראית במיוחד אם אנחנו לוקחים בחשבון את התקופה האחרונה שבה רכבים רבים אף עלו בערכם.

נראה לי שהרבה אנשים מתאמצים לקנות את הרכב בגלל הכדאיות/vfm ובסוף מבינים שהרכב לא מתאים להם, (אין עמדת טעינה/טווח לא מספק/מחיר יקר מידי) לכן יד2 מוצף בטסלות והערך פשוט מתרסק.

אם ימשיך כך אולי אחליף את הפיג'ו 308 המזדקנת שלי לטסלה 😁. בינתיים אנחנו נשארים עם ה308 כי שום רכב בתוספת של 70 אלף ש"ח לא יהווה שדרוג מבחינת איכות הנסיעה/שקט/זריזות/חסכון בדלק וכו... ובנתיים ה308 מגלה אמינות מופתית. 

אבל רכב מנהלים חשמלי עם 300 כ"ס + מצליח לגרום למחשבה שניה.

זה רק אתה.

יש רק שני רכבי טסלה מתחת למחיר 140 אלף שח ביד 2 שאת מצבם לא בדקת, אם היו תאונות ודברים אחרים. אחד עם 126 אלף קמ ושני עם 97 אלף קמ על שנתיים נסיעה, קשה למכור כל רכב בין שנתיים עם קמ כזה גם בבנזין ואם תעבור בפורום תגלה שכמעט בכל שוק הרכבים קשה למכור היום, יש שירשורים בנושא.

לפי חישובים שעשיתי כאן בעבר, מול בנזין כמו ה 308 שלך, כדוגמה ,בעלי הטסלות האלה חסכו בין 50-70 אלף שח רק בדלק וטיפולים על הקילומטראג' שהם עשו. כלומר, אם הם מוכרים ב 130 אלף ומוסיפים  את החיסכון מול הבנזין , הם ברווח כלכלי על האוטו לפי מחירי 2021! מי אמר שרכב צריך רק להפסיד 😀

והם נהגו ברכב עם 300 כס ,מאוד מפנק, ומערכות בטיחות ונוחות בין הטובות בשוק וברכב שהוא גם בטיחותי משמעותית מה 308. ברמה הכלכלית, הם עשו את עסקת חייהם בקנית הטסלה וזה עוד לפני ימי הטיפולים שהם היו צריכים להשקיע בתחזוקת רכב כמו 308 שדורש שמן מסוג דלקס סופר פרימיום בכל לילה של ירח מלא, והחלפות רצועות שעשויות מעור פיות. לכל רכב יתרונות וחסרונות, רק אתה מחליט מה חשוב לך ברכב.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 14 שעות, discoTD5 כתב:

שמע, אני לא מבין מאיזה מגזין 'לאישה' אתה מביא את התובנות האלה. 

עוד לא ויתרתי על נסיעה אחת, ואני לא ראשון ברמזור רק אם יש לפני רכב...

אין בעיה שלך זה לא מתאים, אבל אתה כל-כך שבוי בתפיסות שבנית לעצמך במחשבה שזה כבר לא מאפשר דיון ענייני. 

זה תקף בדיוק גם לחישוב שאתה עשית לגבי רכישת הרכב ושימושו. הוא טוב לעצמך. רק לעצמך. 

נהפוך הוא, עם הרכב החשמלי אני עושה הרבה יותר נסיעות לא מתוכננות.

לא הוכחת דבר. 

מי שנוסע הרבה מחוץ לעיר בנסיעות ארוכות יחסוך ארגזים של כסף. 

מס 20% לעומת 83% זה לא לעודד? העדר מס נסועה זה לא לעודד? 

מענקים ומכרזים להתקנת עמדות טעינה זה לא לעודד? 

נתוני רשעות המיסים הם כאלה שמוכיחים שהמדינה דווקא מאוד מעודדת מעבר לרכב חשמלי. 

הממשלה, בהתייחסותה הראשונית לעניין, לפני שנים כבר, בהחלט עודדה מעבר לרכב חשמלי, אבל זה בעיקר היה עניין של טרנד והוסדר בתקופה שרכב חשמלי היה ציפור מוזרה ובעיקר מאוד נדירה. מעריך בזהירות שמבט מבועת של פקידי האוצר בהידלדלות ההכנסה ממסי רכישה, רישוי ובעיקר בלוי על בנזין, ישנה את התמונה ולא רחוק היום. צריך לזכור שמיסוי רכב ואנרגיה הם מרכיב קריטי, קל מאוד לגביה ובעיקר מאוד רציני בהיקפו מכדי שמישהו שם יוותר עליו או יסתפק ב"פרורים" שנותן היום מיסוי על רכב חשמלי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מאמין שבקרוב מאד, קרוב מדיי (טווח של שנים בודדות) המגמה תתהפך ואיכשהוא רכב חשמלי יהפוך להיות יקר יותר לאחזקה מבנזין- ברגע שיתפוס מסה קריטית. בדיוק בגלל הנקודה הזו. 

איך? לא חסרות דרכים. החל מתעריף מיוחד לחשמל בתחנות, מונה נפרד בתעריף מיוחד לעמדה הביתית, תשלום מס על העמדת הטענה (חודשי או דו חודשי כמו ארנונה), מבחנים יעודיים לרכבים הללו (תקינות מערכות החשמל למניעת שריפות, למשל)- לא חסרות הנפצות יצירתיות כשרוצים לסחוט כספים מהפרה החולבת שהיא הנהג הישראלי השבוי ללא חלופה הולמת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Gavrik כתב:

לכן יד2 מוצף בטסלות והערך פשוט מתרסק

מאחר והדיונים האלה מתנהלים בלופ בפורום אין לי כח להביא אתם נתונים שוב ושוב. אבל כבר הראתי כאן שיש באחוזים יותר מודעות ביד 2 של  אנשים עם אאודים וקופרות(וסביר להניח שזה נכון גם לעוד מותגים בסדרי מחירים של טסלה) בנזין שמנסים להפתר מהרכבים שלהם , מאותם שנתונים שטסלה משווקת. 

נכון להיום הסיבה היחידה שבגללה יש יותר טסלות מודל 3 למכירה היא הגעת ה y sr שהרבה משדרגים אליה ולמרות זאת היא בין הנמוכות בין מודעות מכירה למספר רכבים על הכביש.

זו טבלה של רכבי חשמל שנמכרו מול מודעות למכירה:

IMG_20230907_100217_715.thumb.jpg.aa93148f903b0d138f7ba4525b65c955.jpg

אתה יכול לראות שהטסלה 3 כדוגמה במקום החמישי (כלומר,  פחות מודעות מכירה ביחס למכוניות על הכביש) והיא וותיקה הרבה יותר מארבעת הדגמים שמעליה, כך שיש יותר הגיון שיהיו ממנה רכבים למכירה מ 4 המקומות הראשונים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Gavrik כתב:

כיום זה כבר נושק ל130 לרכבים בני שנה-שנתיים

אם מרבית הרוכשים הראשונים לפני כשנתיים רכשו ב-180 אלף שקל את דגם הבסיס, 140 אלף שקל זה מחיר יותר מסביר לרכב בין שנתיים. המצב הקודם היה המצב הלא נורמלי.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Supertigre כתב:

אם מרבית הרוכשים הראשונים לפני כשנתיים רכשו ב-180 אלף שקל את דגם הבסיס, 140 אלף שקל זה מחיר יותר מסביר לרכב בין שנתיים. המצב הקודם היה המצב הלא נורמלי.

במצב השוק כיום זאת קטסטרופה של ירעדת ערך.

להזכירך אנונו בתוך שנתיים של עליות מחירים עקביות ומחסור במלאי, יש רכבים שירידת הערך שלהם שלילית.

לפני 7 שעות, Uri-G כתב:

מאחר והדיונים האלה מתנהלים בלופ בפורום אין לי כח להביא אתם נתונים שוב ושוב. אבל כבר הראתי כאן שיש באחוזים יותר מודעות ביד 2 של  אנשים עם אאודים וקופרות(וסביר להניח שזה נכון גם לעוד מותגים בסדרי מחירים של טסלה) בנזין שמנסים להפתר מהרכבים שלהם , מאותם שנתונים שטסלה משווקת. 

נכון להיום הסיבה היחידה שבגללה יש יותר טסלות מודל 3 למכירה היא הגעת ה y sr שהרבה משדרגים אליה ולמרות זאת היא בין הנמוכות בין מודעות מכירה למספר רכבים על הכביש.

זו טבלה של רכבי חשמל שנמכרו מול מודעות למכירה:

IMG_20230907_100217_715.thumb.jpg.aa93148f903b0d138f7ba4525b65c955.jpg

אתה יכול לראות שהטסלה 3 כדוגמה במקום החמישי (כלומר,  פחות מודעות מכירה ביחס למכוניות על הכביש) והיא וותיקה הרבה יותר מארבעת הדגמים שמעליה, כך שיש יותר הגיון שיהיו ממנה רכבים למכירה מ 4 המקומות הראשונים.

מה אכפת לי מאאודי וקופרות ורכבי אקזוטיים שוליים אחרים? לא צריך להתעסק בצ'רי פיקינג כדי לנסות להוכיח את הטזה שלך.

תראה מה קורה בגזרת העממיות? מאזדה/טויוטה מקבילות במחירן לטסלה? ומה ירידת הערך שלהן אחת ליד השניה ואז אשמח להווכח שטסלה שומרת מצויין על ערכה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

מאמין שבקרוב מאד, קרוב מדיי (טווח של שנים בודדות) המגמה תתהפך ואיכשהוא רכב חשמלי יהפוך להיות יקר יותר לאחזקה מבנזין- ברגע שיתפוס מסה קריטית. בדיוק בגלל הנקודה הזו. 

איך? לא חסרות דרכים. החל מתעריף מיוחד לחשמל בתחנות, מונה נפרד בתעריף מיוחד לעמדה הביתית, תשלום מס על העמדת הטענה (חודשי או דו חודשי כמו ארנונה), מבחנים יעודיים לרכבים הללו (תקינות מערכות החשמל למניעת שריפות, למשל)- לא חסרות הנפצות יצירתיות כשרוצים לסחוט כספים מהפרה החולבת שהיא הנהג הישראלי השבוי ללא חלופה הולמת.

Just Texas being Texas

פורסם (נערך)
לפני שעה, Gavrik כתב:

במצב השוק כיום זאת קטסטרופה של ירעדת ערך.

להזכירך אנונו בתוך שנתיים של עליות מחירים עקביות ומחסור במלאי, יש רכבים שירידת הערך שלהם שלילית

זה לא ירידת ערך, זה 2 רכבים עם קמ אסטרונומי שלא מצליחים להמכר ויתכן שיש גם תאונות.

לפני שעה, Gavrik כתב:

מה אכפת לי מאאודי וקופרות ורכבי אקזוטיים שוליים אחרים? לא צריך להתעסק בצ'רי פיקינג כדי לנסות להוכיח את הטזה שלך.

תראה מה קורה בגזרת העממיות? מאזדה/טויוטה מקבילות במחירן לטסלה? ומה ירידת הערך שלהן אחת ליד השניה ואז אשמח להווכח שטסלה שומרת מצויין על ערכה

אם היית מסתכל בטבלה שהבאתי היית רואה שבאחוזים פחות טסלות למכירה מאיוניק 5 ודומה לטויוטה bz4x , מכוניות לא אקזוטיות בעליל, למרות שהטסלה הרבה יותר ותיקה מהן בשוק.

לגבי עממיות, מאזדות 3 ויונדאי איוניק(הרגילה) נמכרים גם במחירים של מתחת ל 100 אלף שח ביד 2 לדגמי 2021,אז איך זה אותו מחיר?

ומה הקשר בין טסלה מודל 3 לקורולה או מאזדה 3 בדיוק? למה לא פיקנטו או קורקינט חשמלי?

ואתה בכלל מחזיק פיג'ו 308!!!!! אתה רוצה שנתחיל לדבר על מחירון והניסיון להשיג אותו.

לא יודע כמה טסלה 3 שומרת או תשמור ערך. היא גם שייכת לקטגוריה של ספורט-סדאן/מנהלים/משפחתיות גדולות שלא שומרת ערך בצורה הכי טובה בארץ.אבל כמה שהיא תשמור או לא תשמור, החסכון בחשמל, והיא אחת היעילות ביותר בנושא , תכסה בריבית דריבית את הירידת ערך ואם משווים למכוניות כמוה ולא לקורולה סאן אז גם סביר שהיא תביס את כולן בירידת ערך.

פורסם

סליחה שאני מתערב כאן, אבל צורם לי. עם כל הכבוד מה הקשר בין ירידת הערך של האוטו שלו לדיון כאן, סוג של טיעון מאולץ וחסר הקשר כשאין משהו רלבנטי אחר לומר.  לגוף הדיון, יצא לי בדיוק היום לנסוע בטסלה 3 של חבר ( לא נהגתי, ישבתי ליד ), האוטו שקט וחזק ( הגם שרחש הצמיגים מעט כבד, אולי בגלל העדר רעש מכני ), אבל לא נוח בנסיעה עירונית. ולמה זה חשוב, מכיון שה 3 החדשה מביאה לפי מה שאני קורא, שיפור משמעותי בתחום נוחות הנסיעה ועידונה.  וזה, יש להניח, יבוא לביטוי במחירי יד שניה של הדגם הקודם.

פורסם
לפני כשעה, Uri-G כתב:

זה לא ירידת ערך, זה 2 רכבים עם קמ אסטרונומי שלא מצליחים להמכר ויתכן שיש גם תאונות.

אם היית מסתכל בטבלה שהבאתי היית רואה שבאחוזים פחות טסלות למכירה מאיוניק 5 ודומה לטויוטה bz4x , מכוניות לא אקזוטיות בעליל, למרות שהטסלה הרבה יותר ותיקה מהן בשוק.

לגבי עממיות, מאזדות 3 ויונדאי איוניק(הרגילה) נמכרים גם במחירים של מתחת ל 100 אלף שח ביד 2 לדגמי 2021,אז איך זה אותו מחיר?

ומה הקשר בין טסלה מודל 3 לקורולה או מאזדה 3 בדיוק? למה לא פיקנטו או קורקינט חשמלי?

ואתה בכלל מחזיק פיג'ו 308!!!!! אתה רוצה שנתחיל לדבר על מחירון והניסיון להשיג אותו.

לא יודע כמה טסלה 3 שומרת או תשמור ערך. היא גם שייכת לקטגוריה של ספורט-סדאן/מנהלים/משפחתיות גדולות שלא שומרת ערך בצורה הכי טובה בארץ.אבל כמה שהיא תשמור או לא תשמור, החסכון בחשמל, והיא אחת היעילות ביותר בנושא , תכסה בריבית דריבית את הירידת ערך ואם משווים למכוניות כמוה ולא לקורולה סאן אז גם סביר שהיא תביס את כולן בירידת ערך.

רואים שנגעתי אצלך בנקודה רגישה, אבל זאת לא הייתה הכוונה שלי (!!!)

אי אפשר לקיים דיון עם טענות רגשיות כ"כ, אתה מערבב לי פה דגמים ומקרי קצה כמו ופיג'ו 308 שאותה בכלל לא השוותי ולא ניתן להוות כי זה רכב מתקופה אחרת, סה"כ רציתי להבין מה קורה עם ירידת הערך של הטסלות.

אבל אני מבין אותך, זה נושא טעון רגשית וגם אם אני הייתי קונה רכב ב200 אלף שאחרי פחות משנתיים מאבד 50 אלף מערכו, גם אני הייתי מנסה להצדיק את זה, זה טבעי לנו כאנשים.

פורסם
בתאריך 3.9.2023 בשעה 07:13, רוןS כתב:

עלות שעת עבודה לרכב חשמלי  גבוהה  יותר.

זה מכוון

לפני 10 שעות, ברווז כתב:

אין סיכוי שחשמלי יהיה יקר יותר לאחזקה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, Gavrik כתב:

רואים שנגעתי אצלך בנקודה רגישה, אבל זאת לא הייתה הכוונה שלי (!!!)

אי אפשר לקיים דיון עם טענות רגשיות כ"כ, אתה מערבב לי פה דגמים ומקרי קצה כמו ופיג'ו 308 שאותה בכלל לא השוותי ולא ניתן להוות כי זה רכב מתקופה אחרת, סה"כ רציתי להבין מה קורה עם ירידת הערך של הטסלות.

אבל אני מבין אותך, זה נושא טעון רגשית וגם אם אני הייתי קונה רכב ב200 אלף שאחרי פחות משנתיים מאבד 50 אלף מערכו, גם אני הייתי מנסה להצדיק את זה, זה טבעי לנו כאנשים.

אמוציונלי? איפה ראית אמוציונלי? הדבר היחיד שאמוציונלי עבורי זה חוסר ההבנה של אנשים בפורום בסטטיסטיקה וחשיבה ביקורתית בכלל.

אתה רואה טסלה 3 עם 127 אלף קמ במחיר מציאה ומייחס את כל מחירון טסלה למחיר הזה. מישהו אחר רואה כמה הודעות תקלה על byd ומייחס את התקלות לכל רכבי byd למרות שיש כבר יותר מ 15 אלף כאלה. לא לדבר שהבאת נתונים שגויים שלא קשורים למציאות. אני חייב להודות שהפורום הזה הפך למתיש, בייחוד שכל הדיונים האלה בלופ בדיוק עם אותו חוסר דיוק ואי הבנה של סטטיסטיקה מינימלית.

פורסם
לפני כשעה, levy כתב:

זה מכוון

אין סיכוי שחשמלי יהיה יקר יותר לאחזקה

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

Just Texas being Texas

• תוכן חדש...