Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בכל פעם שאני חוזר מחו"ל אני רוצה לכתוב משהו על המדינה שבה ביקרתי אבל זה אף פעם לא מרגיש מספיק לשרשור שלם.
אולי אני לא היחיד אז חשבתי לפתוח שרשור בנושא. חזרתם מחו"ל ואתם רוצים לספר משהו או לשתף תמונות מהטיול? זה המקום.

אז, הייתי 10 ימים בפולין (מתוכם 7 ימים עם רכב שכור ו3 ימים בקרקוב) והנה כמה תובנות:

1. סקודה סופרב סטיישן היא מכונית מצויינת:

תא מטען גדול שהצליח להכיל  2 מזוודות, תיקים ,עגלה ועוד כל מיני. תא נוסעים סולידי ומרווח. נוחות נסיעה טובה בשילוב עם תחושה דינמית על הכביש: אמנם לא ספורטיבית אבל מרוסנת ומהודקת. גיר שועבד חלק ומהר (ברכב עם כמעט 100,000 ק"מ), מנוע יעיל וחסכוני ובידוד רעשים טוב.

2. אף אחד לא צופר.

3. כולם מאותתים.

4. גם אצלם רוב המכוניות הן שחור\לבן\אפור\כסוף אבל יש יותר מכוניות צבעוניות והצבע הכי נפוץ הוא כתום.

WhatsAppImage2023-08-31at13_10.24(2).thumb.jpeg.f247532904f5a8af16a4c67b377f8e64.jpegWhatsAppImage2023-08-31at13_10.24(1).thumb.jpeg.5044303d817e348e2c1306ece8d790e4.jpegWhatsAppImage2023-08-31at13_10.23(1).thumb.jpeg.2e5a109aa920453831820c1b6ae789ca.jpeg

5. רואים מכוניות שחלמת עליהן פעם והן נראות גם היום במצב סביר. למשל זוג EP3  שראיתי בתחנת דלק, אלפות (159, GT), וסיטרואן אחת שלו הייתי פולני ומוצא אחת במצב סביר הייתי קונה גם היום:

image.thumb.jpeg.80a4a6cce4da0c365554dd8e1923fa90.jpeg

7. יש אנשים צעירים הנוהגים במכוניות ספורטיביות. הסיוויק המוזכרות, gti, לא מעט מיני. 

8. 

image.png.dc89d5c1df45a00cabfd17f5f8faad8b.png

9. בולט זה שרות נהדר: זול, נוח ויעיל (אולי כדאי לנסות כזה גם בארץ, סתם זורק רעיון...)

10. המהפכה הסינית לא הגיע לפולין. לא ראיתי אף מכונית סינית.

אבל היי, תראו:

image.thumb.jpeg.c2489106609be57f9d7930c2ec4c8645.jpeg

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)

טופולינו בצבע הזה חיה ונוסעת גם היום. הבעלים חבר מועדון אלפא .
שייכת לאביו של חבר פורום .

image.png.cf223f5cccf66a16bb7032a3758cf589.png

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• אחראי פורום
פורסם

בדיוק חזרתי מבודפשט.

לא הייתי מהיר על הצילום בעיקר כי הסתובבו לי בין הרגליים 3 יצורים שמתעקשים לקרוא לי אבא, אז פספסתי כמה סוכריות כמו אימפרזה GT 95' אדומה ומקורית לחלוטין, דלוריאן, ניסאן 300ZX ועוד כמה.

יש המון קבריולטים מודרניות.

יש המון רכבים בני 25-30, רוב משונה לסוזוקי סוויפט שמה שבעיקר הרשים אותי היה מצב הפלסטיקה והבודי שנראים מקוריים. פגושים אפורים ויפים כמו ביום היוולדם.

אקלים אקלים אקלים.

מה כן צילמתי אבל עקב תקלה אני לא מצליח להעלות אז תאלצו לראות תמונה רנדומלית מגוגל EuropRaid-2017-7.jpg

זה מסע europ.raid שעושים עם פיז'ו 205 לאורך 8000 ק"מ וכמה מדינות, המכוניות עמוסות ציוד ונוסעים, עברו לידי עשרות כאלה. פשוט לקנא.

בישראל לא נספיק לחמם את נוזל הקירור ואנחנו כבר באיזה גבול.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שבתי ממרכז גרמניה. נהגתי לצערי כמה שעות ביום, כ-2000 ק"מ בעיקר אוטוסטרדות. 

• ביציאות וכניסות הערים הגדולות פקקים בערך כמו בארץ, וביליתי הרבה יותר מדי זמן על הכביש בפקקים. פיספסת יציאה באוטוסטרדה, 45 דקות לחזור. 
  • גם בפקקים שומרים מרחק סביר (ויש המנצלים כדי לחתוך).
  • נהגים כמעט לא חותכים, אבל לפעמים כן. כשכן -- מאותתים תמיד. 
  • לא שמעתי אף צפירה אבל כשהערתי על זה אמרו לי שדווקא כן צופרים לנהגים שמפשלים. בעיקר auslander - מכונית זרה.
  • כשאין פקק, שמירה ממש קפדנית על הימין. 
  • בתור נהג ישראלי בכביש 2 שכחתי שלמעשה אפשר לסמוך על סימוני הכביש!
  • מחוץ לכבישים מרכזיים פחות תאורת לילה מאשר בארץ. 
  • רק ממה שראיתי בכבישים -- הרבה יותר מכוניות צרפתיות משציפיתי!!  ביחס לארץ - מעט יפניות וכלום סיניות. האמריקאיות הכמעט יחידות הן ג'יפ ופורד קוגה. טסלה כן, וגם נוכחות תחנות ההטענה שלהם. מס' 2 בחשמליות -- וולבו ופולקס. 
  • רוב המכוניות סדאן (האצ' כמובן), הרבה פחות SUV מאשר בארץ. לא ראיתי אף לנדקרוזר או פג'ארו למשל. 
  • לא תענוג לנהוג בסביבה דחוסה והרבה שעות, אבל הרבה פחות לחץ וסטרס מאשר בארץ. 
  • אפילו בשטוטגארט ומינכן קל יותר למצוא חניה מאשר בתל אביב. 
  • מחירי הדלק - בנזין כמו בארץ, סולר זול יותר. חשמל לא בדקתי. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

עלית על רכבת הערים באושביץ? הייתי שם בדיוק ביום שחנכו אותה. יופי של חוויה.

אגב, למנהל הפארק הייתה(אולי עדיין יש) פורש נחמדה.IMG_20181014_160531.thumb.jpg.03859f7ffb05f525969050d2b2559761.jpg

מכוניות ישנות שם באמת במצב נהדר, נדיר מאוד לראות כאלו עם דנט, צבע שרוף או בכלל רכב עם מכת פח. לדעתי הם מתקנים כל דבר ברגע שהוא קורה. פחות בקטע של לאסוף "נשיקות" עד שיכנסו בי מאחורה ואז נפיל עליו את כל הפגוש.

בכלל, נושא ה DIY שם מאוד מפותח. אפשר לראות לפי מבחר הכלים וגודל החנויות (קסטרומה למשל) שיש בהרבה ערים.

בפולין אגב כמו בגרמניה, אפשר לחנות ליד רכב גם מרחק של 0.1 מטר ואף אחד לא יפתח עלייך את הדלת. מדהים.

מבחינה מוטורית -תרבות אחרת לגמרי.

אבל אפילו היום, אפשר להכנס למכולת בכפר קטן ולראות צלבי קרס מרוססים על הגיר ב"גאון" ואף אחד לא ממהר לכסות. 

מורגש כי אין שם מי יודע מה אהדה לזרים בפרט וליהודים בכלל.

אבל זה נושא כבר לפוסט אחר..

IMG_20181014_200731.jpg

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, itaysamurai כתב:

רוב משונה לסוזוקי סוויפט שמה שבעיקר הרשים אותי היה מצב הפלסטיקה והבודי שנראים מקוריים. פגושים אפורים ויפים כמו ביום היוולדם.

תוצרת מקומית , אצלנו קראו לה יורו סוויפט.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Muzic4Ever כתב:

מכוניות ישנות שם באמת במצב נהדר, נדיר מאוד לראות כאלו עם דנט, צבע שרוף או בכלל רכב עם מכת פח. לדעתי הם מתקנים כל דבר ברגע שהוא קורה. פחות בקטע של לאסוף "נשיקות" עד שיכנסו בי מאחורה ואז נפיל עליו את כל הפגוש.

זה עניין תרבותי - שטיילתי באירופה חשבתי שישראל זה אחת מהמדינות המערביות היחידות שהמכוניות לא שמורות ואז עברתי לארה"ב.

רוב המכוניות הישנות פה מוזנחות ברמה שבישראל הן מזמן לא היו על הכביש - מכוניות עם מכות מכל כיוון(שכבר מחלידות), פגושים חסרים, פנסים שבורים ותא מטען שמוחזק בעזרת חוט כדי שישאר סגור זה השגרה יותר ממיוחד.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• אחראי פורום
פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

תוצרת מקומית , אצלנו קראו לה יורו סוויפט.

לא השיקוץ הזה, הכוונה לדגם המקורי הרגיל, מה שהיה אצלנו 90-96 בערך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בשנה וחצי האחרונות שטיילתי גם בבולגריה וגם ברומניה יצא לי לראות כמות די מכובדת של סטיישן גרמניות מלפני 10 שנים - בעיקר A4, פאסאט, אינסיגניה, אסטרה.

לפי דעתי מדובר בייבוא של משומשות מגרמניה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...