Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עקב התרחבות המשפחה, גם אנחנו עוברים ל7 מקומות ומתלבטים בין מספר רכבים,

כמו שאתם שמים לב אין הרבה משותף בין הרכבים האלו כי האמת שפחות מעניין אותי החווית נהיגה(זה לא רע כמובן..אבל לא הייתי משלם על זה יותר מ3K נגיד..) , אני בעיקר משתמש ברכב על מנת שיביא אותי ממקום למקום בפחות כסף.

כרגע נוסע על סיוויק 2012 ידנית ומבסוט מאוד סה''כ

רובם המוחלט של הנסיעות אעשה לבד ללא ילדים, פעם פעמיים בחודש נוסעים לסופש.

כרגע נוסע 30K בשנה, מתכנן להוריד את זה לכיוון ה20K ק''מ בשנה בשנה הבאה.

הנסיעות שלי הם כמעט כולם מחוץ לעיר, לא נוסע בתוך העיר כמעט.. ומאוד משתדל לברוח מפקקים.
הרכב לדעתי יחזיק אצלי כ4-6 שנים ואז יימכר.

מבחינת מחיר אין לי מגבלה, כלומר אם הייתי חושב שלקנות רכב חשמלי 7 מקומות היה לי יותר משתלם כלכלית הייתי קונה ב220 את המקסוס לצורך העניין, לאחר מספר חישובים הבנתי שאולי כן עדיף לקנות רכב סביב 50-110 אש''ח שהוא חסכוני בדלק יד 2 , 

בפיג'ו בדאצ'יה חשבתי על דגמי הדיזל (ידני גם תופס) מבחינת אמינות והאפשרות למכור אותם בהמשך שהק''מ שלהם קצת יגדל..

אשמח לעזרה. המלצות או דיס המלצות.

תודה!

פורסם

אני הייתי פוסל את הדאצ'יה על הסף בשל בטיחות נמוכה, ומוסיף לרשימה את ברירת המחדל של הסגמנט - מיצובישי אאוטלנדר.

הוא אמנם לא יהיה הכי חסכוני אבל לדעתי העלות הכוללת של הבעלות עליו תהיה דומה לאופציות החסכוניות שבהן (למעט הפריוס+) מה  שלא תשלם בתחנת הדלק - תשלם במוסך.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אתה מכוון לחיסכון בעלות רכישה / מכירה + אחזקה + דלק, הפריוס פלוס לוקחת בגדול על פני כל השאר,

היא היחידה שנסחרת היטב כמשומשת גם עם ק"מ גבוה מאד,

חסכונית ביחס לכל הסגמנט (לא יודע לגבי דאציה דיזל ידנית, אולי תהיה יותר חסכונית)

וגם בעלויות אחזקה היא תהיה זולה בפער ניכר מכל האחרות

• אהבתי 1
פורסם

הבעיה של הפריוס פלוס היא שמכוניות עם קילומטראז' מוצעות במחירים גבוהים מאד, ורוב המכוניות בשוק שנכנסות בתקציב כבר עם קילומטראז' גבוה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 2 דקות, zvit כתב:

הבעיה של הפריוס פלוס היא שמכוניות עם קילומטראז' מוצעות במחירים גבוהים מאד, ורוב המכוניות בשוק שנכנסות בתקציב כבר עם קילומטראז' גבוה.

ביחס לספייסטורר/פיקאסו- זה נכון גם לאאוטלנדר. מעבר לזה שהיא גם הכי טובה בסגמנט

ובקמ שהוא נוסע - שווה להעלות תקציב (או להוריד לכיוון פיקאסו) וללכת על רכב חסכוני

פורסם
לפני 8 שעות, DDaavviidd כתב:

מבחינת מחיר אין לי מגבלה

לפני שעה, zvit כתב:

ורוב המכוניות בשוק שנכנסות בתקציב כבר עם קילומטראז' גבוה.

איזה תקציב?

פות"ש מחפש את העסקה הכי כלכלית ללא מגבלת תקציב,

אז הפריוס היא בוודאות העסקה הכי כלכלית, בסביבות 110-130 אל"ש אפשר למצוא כאלה שמורות עם ק"מ הגיוני, אפשר למתוח עוד קצת את התקציב ולקבל כאלה עם ק"מ נמוך יותר, הפער בין הקניה למכירה לא יהיה שונה בהרבה בין המקרים.

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם.

השאלה אם גם בנסיעה בין עירונית הפיריוס פלוס חסכונית או שהחיסכון שלה בעיקר בנסיעה עירונית?

יש לי איזה חשש שיהיה קשה למכור היברידי ישן בן 10 כי הסוללה שלו יקרה..

הדאציה  גם נראה שזה יהיה אותו סדר גודל של עסקה כלכלית רק עם פחות כסף..קונה בזול מוכר בזול..לא?

עוד אפשרות מעניינת היא קיה קארנס דיזל..

מה זאת אומרת אחריות על האוריאה? 

עריכה אחרונה על ידי DDaavviidd
פורסם
לפני שעה, DDaavviidd כתב:

תודה רבה לכולם.

השאלה אם גם בנסיעה בין עירונית הפיריוס פלוס חסכונית או שהחיסכון שלה בעיקר בנסיעה עירונית?

יש לי איזה חשש שיהיה קשה למכור היברידי ישן בן 10 כי הסוללה שלו יקרה..

הדאציה  גם נראה שזה יהיה אותו סדר גודל של עסקה כלכלית רק עם פחות כסף..קונה בזול מוכר בזול..לא?

עוד אפשרות מעניינת היא קיה קארנס דיזל..

מה זאת אומרת אחריות על האוריאה? 

היברידי חסכוני גם מחוץ לעיר, אם כי לרוב לא יותר מטורבו או דיזל. הבעיה כשהסוללה נגמרת (בעיקר בנסיעה בתנאי מאמץ, הרבה עליות וכו) הרכב קצת עגלה

לגבי המכירה של רכב היברידי הגיונית אתה צודק- מצד שני זה טויוטה. כל עוד יש סמל ו4 גלגלים יימצא הפראייר

פורסם

אני אנסה לחדד את מה שכתבתי קודם.

אאוטלנדר בנזיני סטנדרטי קשה קשה למצוא עם קילומטראז' נמוך, ובגלל היצע גדול הוא נמכר במחירים סבירים.

בהנחה שהאאוטלנדר עושה בממוצע 12.5 ק"מ לליטר, והפריוס עושה 17 ק"מ לליטר - החסכון בדלק ל-100000 ק"מ יסתכם ב-15000 ש"ח (פחות מההפרש במחיר הרכישה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני שעתיים, zvit כתב:

החסכון בדלק ל-100000 ק"מ יסתכם ב-15000 ש"ח (פחות מההפרש במחיר הרכישה)

השאלה היא כמה יהיה הפער בין רכישה למכירה בין האאוטלנדר לפריוס, לפי מצב השוק כיום יהיה כאן יתרון של הרבה יותר מ-15 אל"ש לטובת הפריוס

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, zvit כתב:

אני אנסה לחדד את מה שכתבתי קודם.

אאוטלנדר בנזיני סטנדרטי קשה קשה למצוא עם קילומטראז' נמוך, ובגלל היצע גדול הוא נמכר במחירים סבירים.

בהנחה שהאאוטלנדר עושה בממוצע 12.5 ק"מ לליטר, והפריוס עושה 17 ק"מ לליטר - החסכון בדלק ל-100000 ק"מ יסתכם ב-15000 ש"ח (פחות מההפרש במחיר הרכישה)

גם לדעתי אאוטלנדר בנזין שותה יותר וגם ההפסד בסה"כ הוא שמעניין אותי ובהנחה ושניהם יורדים 10 אחוז בשנה ונמכרים כך זה 15 אשח ששילמתי סתם, אולי אאוטלנדר דיזל אבל גם הבנתי שהוא לא חסכוני ברמה של הרכבים שכתבתי..

לדעתכם כדאי לחכות לדצמבר לירידת מחיר?

פורסם

ביד 2 מוצעות למכירה 7 פריוס+ שנת 2019 רובן עם מעל 150000 ק"מ על אחת מליסינג עם 100000 ק"מ מבקשים 130000 ש"ח

במקביל מוצעות למכירה לא פחות מ-168 אאוטלנדרים שנת 2019 (נגיד 150 כי יש גם דגם 5 מקומות) לא קשה למצוא אחד עם פחות מ-100000 ק"מ בסביבות 100000 ש"ח. ויש מקום להתמקח כי יש היצע גדול.

במקרה כזה אפילו אם נקח רק את ירידת הערך נגיע לאותם 15000 ש"ח.

שיהיה לך בהצלחה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...