Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי 

אשמח לעזרת הפורום .

במסגרת התפקיד אני מכין דוחות הנהלה .

לאחרונה יש צורך להוציא דוחות בעזרת sql .

הייתי רוצה ללמוד sql .

בינתיים מצאתי youtube הסברים באנגלית .

אני מחפש קורס מקיף מא עד ת .

עדיף בעברית.

תודה 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע מה אתה רוצה לעשות בדיוק, אבל הכלי שאתה מדבר עליו מיועד מבחינת oracle לניהול מסדי נתונים ולא לפתוח דוחות:

The World's #1 Tool for Managing your Oracle Database

נכון, יש בו יכולות מסוימת להפקת דוחות - אבל נדרשת ידיעת SQL ובגלל היכולות של הכלי מבחינת ניהול, עלול להיות מסוכן לתת אותו למי שרק מפתח דוחות.

בכל מקרה - מה שאתה רוצה להבנתי זה ללמוד SQL (ונעזוב את הגירסה- אורקל/מייקרוסופט/DB2/פוסטגרה/mysql/...).  אתה חייב ללמוד את השפה הזו כדי שתוכל לשלוף מידע ממסדי נתונים רלציוניים.

שלב הבא אתה צריך ללמוד איך לגשת למידע הזה מכלי דיווח שאתה מכיר - אקסל זו דוגמה סבירה.  די פשוט אם ההגדרות והדרייברים מותקנים כנדרש.

וכמובן אתה צריך להבין את מבנה מסד הנתונים ממנו אתה רוצה לשלוף את המידע.  זה יכול להיות משהו פשוט (טבלה אחת עם שמות שדות ברורים) או משהו מורכב (אלפי טבלאות, קשרים בין טבלאות, שמות שדות שלא אומרים לך הרבה או בכלל כלום).

ב oracel sql developer תוכל להשתמש כדי לפתח את השאילתות שאתן תשלוף את המידע.  עבורך הוא עורך SQL מתקדם, שיעזור לך לבנות את השאילתה בדרכים שונות.  כשתראה שאתה מקבל את הנתונים שאתה מצפה לקבל, תוכל להעביר את השאילתה לאקסל ולהמשיך שם כדי לעצב את השליפה. 

כמובן שלא חייב להיות רק אקסל - אבל ציינתי אותו כי סביר להניח שאתה ואחרים בארגון שלך משתמשים בו ביום יום ומכירים אותו.

פורסם (נערך)

כנראה שטעיתי במינוח .

הכוונה כמובן לכתיבת שאילתות לשליפת מידע הקיים במסדי נתונים בארגון .

יש לי רקע מסוים אבל קרוב לוודאי לא מעודכן .

לפני כעשרים שנה עשיתי בגרות מורחבת במחשבים (15 יחידות ) שכללו  בין היתר היכרות עם מסדי נתונים וניתוח מידע .

עריכה אחרונה על ידי SunshineGC38
  • תוכן חדש...