Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח להבין את השיקול של 15 דקות מול 5 דקות ולקחת אותו ברצינות.

גם אם אתה מרוויח 100 אלף בחודש אז 10 דקות שלך שוות בערך 50 ש"ח נטו. עדיין החיסכון ב-10 דקות מול רכב ICE יהיה פי כמה יותר ממה שאתה מרוויח. אז או שכולם פה מנכ"לים ופספסתי משהו, או שהטיעון הזה הוא שכנוע עצמי וטפיחה על השכם למי שלא יכול להרשות לעצמו / לא בא לו רכב חשמלי חדש.

יש גם כאלה שעושים שכנוע עצמי בדמות "רכב חשמלי זה קרינה" כבר שנים (עוד מימי ההיברידי) כשבינתיים כל העולם נהנה, חוסך ומתחדש. יאללה תתקדמו זה מביך... 🤣 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, Boltik כתב:

בטוח במה? שיש לתחנות דלק דרישות בנושא בטיחות אש ומניעת זיהום סביבתי נוקשות? כן, אני בטוח.
אני לא מבין מה הקשר לדירות. הדיון הוא על תחנות דלק וטעינה.

אל תשכח שתחנת טעינה זה גם כל תשתיות החשמל שמחברות אותה לרשת החשמל הארצית, לא רק בתחום התחנה (בניגוד לתחנת תדלוק בנוזליל וגז).

ומה הקשר לדירה? דרישות רגולטוריות שאינן גלויות לעין כל, אלא רק למי שעוסק בייזום, תכנון, הקמת ותפעול העסק, לא ללקוח ולא לדייר.

אז אם אתה מהנדס תחנות טעינה ותדלוק ויכול להציג את החישובים אשמח לראות, אבל אם אתה הדיוט כמוני אל תצא בהצהרות חסרות בסיס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Shmelov כתב:

אני לא מצליח להבין את השיקול של 15 דקות מול 5 דקות ולקחת אותו ברצינות.

גם אם אתה מרוויח 100 אלף בחודש אז 10 דקות שלך שוות בערך 50 ש"ח נטו. עדיין החיסכון ב-10 דקות מול רכב ICE יהיה פי כמה יותר ממה שאתה מרוויח. אז או שכולם פה מנכ"לים ופספסתי משהו, או שהטיעון הזה הוא שכנוע עצמי וטפיחה על השכם למי שלא יכול להרשות לעצמו / לא בא לו רכב חשמלי חדש.

יש גם כאלה שעושים שכנוע עצמי בדמות "רכב חשמלי זה קרינה" כבר שנים (עוד מימי ההיברידי) כשבינתיים כל העולם נהנה, חוסך ומתחדש. יאללה תתקדמו זה מביך... 🤣 

בלי קשר ל-ICE או לא ICE מי שקונה מכונית חדשה כדי "לחסוך" הוא אהבל. מכונית קונים כי צריך ואם יש יכולת כלכלית להתפנק ברכב חדש מה טוב. פשוט כל פעם מצחיקים אותי החישובים המטופשים האלה על 2 שקל לכאן או לשם כאשר הם הוציאו 200 אלף על רכב. שלא נדבר שכאשר (וזה לא אם אלא כאשר) ימסו את הנסועה של מכונית חשמלית ממילא כל האקסל שלהם יזרק לפח ומקסימום הם יחסכו קצת על החלפת שמנים. 

זה היה א'. 

ב', הבעיה היא לא 15 דקות מול 5 דקות אלא מול הנוחות, מהירות וזמינות של תחנות דלק רגילות. יצא לי לא פעם ולא פעמיים לנסוע לצפון ברכב חשמלי של המשפחה ובחזור כאשר כל עם ישראל נודד בערב הביתה למרכז התשתית של עמדות טעינה פשוט לא עומדת בעומס. ועכשיו לך חפש עמדה. נוסעים ל-X העמדות תפוסות. נוסעים ל-Y יש בעית תקשורת. נוסעים ל-Z איזה אחד השאיר רכב רגיל בחנייה של החשמלי. נוסעים ל-B יש רק עמדה איטית. נוסעים ל-C אה יופי עכשיו יש עמדה סבירה הבעיה שיקח 40 דקות טעינה כדי להטעין מספיק חזרה לנסיעה הביתה והנה ה-15 דקות שלך הפכו ל-80. 

אז כן, אם אתה מגיע ובמקרה יש עמדת טעינה מהירה פנויה ותקינה וואלה יופי זה באמת רק 15 דקות מול 5. הבעיה שיש פער בין התיאוריה ובין המציאות. 

עריכה אחרונה על ידי Mortician
  • אהבתי 4
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

אז אם אתה מהנדס תחנות טעינה ותדלוק ויכול להציג את החישובים אשמח לראות, אבל אם אתה הדיוט כמוני אל תצא בהצהרות חסרות בסיס.

אנחנו לא בבימ"ש ואני לא חייב להיות מומחה על מנת להביע את דעתי בפורום.
אם אתה לא מסכים עם הטענות שלי, אז תסביר למה אתה לא מסכים עם הטענות ולא למה אתה לא מסכים איתי.

אגב, הקמת חיבור עד לאתר הוא באחריות ח"ח ולקוח ישלם על חיבור 1 מגהוואט 4000 ש"ח לשנה. יתר התשלומים די דומים לתשלומים של צרכן ביתי: 
https://www.iec.co.il/content/tariffs/contentpages/businesselectricitytariff

לפני 3 שעות, Mortician כתב:

ראה לך שאחרי שמשפחה ארץ ישראלית מצויה תתיישב לאכול מישהו אשכרה יטרח לקום בשביל להזיז את הרכב כדי לפנות עמדה?

כן, כמו גדולים. טסלה מחייבים 4 ש"ח על כל ביס וכל לגימה מהקפה אחרי שהטעינה הסתיימה. אין שום סיבה שחברות אחרות לא יעשו משהו דומה.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Mortician כתב:

בלי קשר ל-ICE או לא ICE מי שקונה מכונית חדשה כדי "לחסוך" הוא אהבל.

מי אתה שתכנה מישהו אהבל כי הוא קיבל החלטה שמתאימה לו? 

מכונית קונים כי צריך ואם יש יכולת כלכלית להתפנק ברכב חדש מה טוב.

לדעתך. יש מי שחושב אחרת ממך. הוא לא בהכרח טועה ואתה לא בהכרח צודק. אפשר לקנות רכב חדש 'כי בא לי' ולא צריך לתת לך שום הסבר או הצדקה. 

פשוט כל פעם מצחיקים אותי החישובים המטופשים האלה על 2 שקל לכאן או לשם כאשר הם הוציאו 200 אלף על רכב.

למה חישובים מטופשים? כי לך הם לא מתאימים? בנאדם מחליט לרכוש רכב חדש כי בא לו, ואז מחליט על תקציב של 170.0 אש"ח או 200.0 אש"ח או 250.0 אש"ח לרכב חדש, ואז יכול להתלבט בין כמה אפשרויות, בהן גם רכב חשמלי. 

שלא נדבר שכאשר (וזה לא אם אלא כאשר) ימסו את הנסועה של מכונית חשמלית ממילא כל האקסל שלהם יזרק לפח ומקסימום הם יחסכו קצת על החלפת שמנים. 

בהחלט יהיה מס נסועה. רק שכרגע הוא לא קורה. ואז האלטרנטיבה לקנות רכב היום, או לחכות שנה, לשלם מיסוי של 35% לעומת 20% היום, ושנה או שנתיים אח"כ לשלם גם מס נסועה. 

אז אם הוא יקנה היום, הוא מגדיל את החסכון שלו במיסים שלא ישלם, ובינתיים גם יחסוך על הוצאות אנרגיה. 

זה היה א'. 

ב', הבעיה היא לא 15 דקות מול 5 דקות אלא מול הנוחות, מהירות וזמינות של תחנות דלק רגילות. יצא לי לא פעם ולא פעמיים לנסוע לצפון ברכב חשמלי של המשפחה ובחזור כאשר כל עם ישראל נודד בערב הביתה למרכז התשתית של עמדות טעינה פשוט לא עומדת בעומס. ועכשיו לך חפש עמדה. נוסעים ל-X העמדות תפוסות. נוסעים ל-Y יש בעית תקשורת. נוסעים ל-Z איזה אחד השאיר רכב רגיל בחנייה של החשמלי. נוסעים ל-B יש רק עמדה איטית. נוסעים ל-C אה יופי עכשיו יש עמדה סבירה הבעיה שיקח 40 דקות טעינה כדי להטעין מספיק חזרה לנסיעה הביתה והנה ה-15 דקות שלך הפכו ל-80. 

בתיאוריה הסיפור שלך מרגש. במציאות, עוד לא נתקלתי בו. פעמיים הייתי צריך להמתין בעמדת טעינה, בערך רבע שעה עד שרכב יפנה את העמדה. וזה על שימוש פרטי של שנה וכמה חודשים. 

אז כן, אם אתה מגיע ובמקרה יש עמדת טעינה מהירה פנויה ותקינה וואלה יופי זה באמת רק 15 דקות מול 5. הבעיה שיש פער בין התיאוריה ובין המציאות. 

בקיצור,

הסיפור המרגש שלך שמתחיל בזה שאתה מחלק ציונים לאנשים שאתה חושב שהם אהבלים, ממשיך עם חוסר הבנה בסיסית, ומסתיים בסיפור תיאורטי שאני בספק אם התרחש. 

מתחילת מאי 22 אני עם רכב חשמלי, ומיוזמתי לעולם לא אחזור לרכב ICE כרכב ראשי.

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

כן, כמו גדולים. טסלה מחייבים 4 ש"ח על כל ביס וכל לגימה מהקפה אחרי שהטעינה הסתיימה. אין שום סיבה שחברות אחרות לא יעשו משהו דומה.

עוד משהו שאפשר ללמוד מטסלה. לא מבין למה חברות אחרות לא העתיקו את זה מזמן, זה כל כך מתבקש.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 3 שעות, Gopher כתב:

עוד משהו שאפשר ללמוד מטסלה. לא מבין למה חברות אחרות לא העתיקו את זה מזמן, זה כל כך מתבקש.

קודם שיצליחו להתקין עמדות מתפקדות, עכשיו אתה מסבך אותן עם "משהו מתקדם כל כך". אם הייתה לנו ממשלה מתפקדת, השרה לאיכות הסביבה עם שר הכלכלה והאוצר היו צריכים לחייב את כל חברות הטעינה לאפליקציה אחת משותפת או סתם "רעיון מופרע" של תשלום ישיר ובסיסי באמצעות כרטיס אשראי או כל ארנק אלקטרוני. המצב כיום הוא פשוט בדיחה אחת גדולה. 

• אהבתי 1
פורסם

יש סיבה לריווח, אם הרכבים צמודים אחד לשני, וברכב אחד פורצת שריפה היא בקלות עוברת לרכב ליד. דוגמא מאוד מצערת היא שריפות "ספונטניות" בחניוני אוטובוסים. נכון, זה לא שריפה חשמלית, אבל ברגע שהשריפה מתחילה אז התסריט דומה.

אין עדיין תקנות ספציפיות אלא רק המלצות, בהתבסס על מספר דיי מועט של שרפות שהתרחשו בעולם. דווקא פה מפתיע מאוד שהתחשבו בעניין הזה.

וכן, אני יודע שבטסלה זה לא ככה. טסלה מקימה עמדות צמודות אחת לשניה. זה עדיין לא הופך את זה לתקין.

מה שמפתיע אותי הוא למה אף אחד לא שואל למה עושים גג כל כך גבוה בתחנות דלק? למה בחנות נוחות הגג רגיל, כמו בבית שלכם, אבל איפה שהמשאבה נמצאת הגג בגובה 5-6 מטר? לא חבל על השטח הנדלני? אפשר היה לעשות קומות בתחנת דלק. עכשיו בואו תעשו מזה עסק.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 5 שעות, redroze כתב:

יש סיבה לריווח, אם הרכבים צמודים אחד לשני, וברכב אחד פורצת שריפה היא בקלות עוברת לרכב ליד.

את זה אפשר להגיד לגבי כל חניון. ברכב חשמלי הסיכוי לשריפה, גם כשהוא נטען, הוא פחות מזה של רכב עם מנוע בעירה פנימית. לבזבז שטח יקר רק בגלל תיאורית קונספירציה זו לא אסטרטגיה עסקית מוצלחת.

לפני 5 שעות, redroze כתב:

מה שמפתיע אותי הוא למה אף אחד לא שואל למה עושים גג כל כך גבוה בתחנות דלק?

אני רואה לפחות שתי סיבות:

1. כדי שכלי רכב גבוהים יכלו להשתמש בעמדות.
  2. כדי שאדי הבנזין לא יתרכזו בגובה נמוך.
פורסם

מצד שני, כיבוי של דליקה ברכב חשמלי הרבה יותר בעייתי.

אגב, אנשי כוחות הצלה  מחוייבים בהכשרה מיוחדת לטיפול ברכב חשמלי/היברידי (אם זו טרם הפכה לחלק מההכשרה הבסיסית ֶשלהם)ק

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 שעות, Gopher כתב:

אתה יוצא מתוך הנחה שיש תור, ואני אומר לך בתור נהג של רכב חשמלי שמשתמש הרבה בעמדות טעינה שההנחה שלך לפחות במצב הנוכחי אינה נכונה.

יש המון עמדות טעינה ביחס למספר הרכבים החשמליים ורוב הזמן העמדות פנויות. אם העמדה תפוסה תמיד תוכל לטעון בעמדה אחרת באותה תחנה או לעבור לתחנה סמוכה ולהטעין שם. אתה יכול גם לבדוק את מצב העמדה באפליקציה לפני שאתה מגיע אליה.

אני יכול להוסיף שבהתחשב בפריסה המהירה של עמדות מהירות בחודשים האחרונים המצב רק משתפר ואפשרויות הטעינה רק גדלות.

חוזר לפני כמה ימים מסיבוב בנורבגיה, ארץ האוטו החשמלי כזכור, זו שבה 80% מרכישות כלי רכב חדשים הן של הנעת חשמל. אז המסקנה הפרטית שלי, שלא מייצגת יותר מדי, היא שלנורבגים יש מה ללמוד מאיתנו, גם בתחום של הגיוון ( BYD, ג'ילי, אין בנמצא, טסלות לרוב וטיפה ניו ), אבל חשוב מזה, יש המון מכוניות בעירה פנימית בנורבגיה, עדיין הרבה פחות חשמליות, אבל עמדות טעינה בלי סוף. לתחושה שלי, ששוב לא באמת מלמדת יותר מדי, היצע תחנות הטעינה בארץ לא ידביק בקלות את קצב רכישת החשמליות המטורף פה. אולי היום אין יותר מדי תורים, אבל נראה לי שלא רחוק היום שיהיו. ואגב חשמל ושוב, לא בהכרח רלבנטי לארץ, התפרסם ביוטיוב לפני מספר ימים מבחן השוואתי בין נירו היברידי, נירו פלאג אין ונירו חשמלי בכל הקשור להוצאות על אנרגיה למרחק זהה בתנאים דומים, גם בעיר גם בינעירוני. הכל על כבישים ומחירים בריטיים והפלא ופלא, הכי יקר זו החשמלית, בצורה ניכרת כשהטעינה ציבורית, מתאזן כשמדובר בפרטית ( שליש מחיר שם, לא יודע כמה פה  ) רק נסיעה עירונית נטו וטעינה פרטית מארגנת לחשמלית נצחון זעיר בנקודות. מעניין יהיה לערוך השוואה כזו כאן. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, eladts כתב:

את זה אפשר להגיד לגבי כל חניון. ברכב חשמלי הסיכוי לשריפה, גם כשהוא נטען, הוא פחות מזה של רכב עם מנוע בעירה פנימית. לבזבז שטח יקר רק בגלל תיאורית קונספירציה זו לא אסטרטגיה עסקית מוצלחת

אני לא רשמתי מילה לגבי הסיכוי לשריפה ברכב חשמלי/ICE, אתה התייחסת לזה. 

אני מבסס את מה שרשמתי אחרי שהשתתפתי בכנס מקצועי בחו"ל בנידון.

אתה רוצה לקרוא לזה קונספירציה, שיהיה לך לבריאות. לפחות תתן רפרנס לקביעות שלך.

בשונה מרכב ICE, רכב חשמלי יכול להתלקח רק בגלל טמפרטורה (חום), ללא ניצוץ. ואני שם כרגע בצד את נושא נקודת התלקחות עצמית שיש לכל חומר בטבע, כי זה לא המקרה שאנחנו דנים בו.

בטעינה מהירה נוצר המון חום בתהליך. לכן גם לרכב וגם לעמדת הטעינה (ולעיתים אפילו לכבל הטעינה) יש מערכת קירור. מספיק כשל באחד הרכיבים כדי ליצור שריפה.

בטעינה איטית נוצרת כמות חום נמוכה משמעותית ולכן אין את הדרישה לריווח הזה. זה עדיין לא אומר שלא יכולה להיווצר התלקחות בטעינה איטית, אלא שהסיכון נמוך יותר ולכן לוקחים פחות מרווחי בטחון.

לפני 4 שעות, eladts כתב:

אני רואה לפחות שתי סיבות:

1. כדי שכלי רכב גבוהים יכלו להשתמש בעמדות.
  2. כדי שאדי הבנזין לא יתרכזו בגובה נמוך

1. אז תעשה מסלול ייעודי לרכב גבוה. תחשוב כמה כסף היו חוסכים אם היו מכפילים את כמות עמדות התדלוק לתא שטח.

2. נכון חלקית, אפשר היה לפתור עם מנדפים.

הסיבה לגובה היא בדיוק אותה סיבה לריווח. תקנות בטיחות בזמן שריפה. כשאתה מדליק את הכיריים בבית, לאיזה כיוון החום מופנה?

• אהבתי 1
  • מעניין 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
בתאריך 22.7.2023 בשעה 20:33, Gopher כתב:

קצב הטעינה הגבוה נשמר עד שמגיעים ל-80%, מעבר לזה המהירות מואטת משמעותית כדי לא לגרום לנזק לסוללה.

80% זה לא מספיק. כאן באילת אתה חייב 100%. 

כמה זמן זה לוקח? כמה זמן שזה ייקח. 15 דקות? חצי שעה? שעה שלמה ? לא בטוח .

כמעט כל רכב חשמלי,[מלבד טסלה], מאבד מעל 31% טווח, בטמפרטורה מעל 38 מע". באילת לפחות 5 חודשים בשנה, הטמפ" נע בין 40-43 מעלות. אפשר לעשות את חשבון האחוזים מחדש. יש אפילו מחקר בנושא:

http://auto.co.il/article/136402-world-news

לגבי אילת? כן זה בהחלט חור.כן כן, חור מפוצץ באנשים ובתי המלון עם 100%תפוסה.

מי שלא מתאים לו יכול להישאר בביתו ב"אקירוב" או במקום אחר במדינת תל אביב. 

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel

• תוכן חדש...