Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קו מזדה 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חודשים של חיפושים, בשעה טובה נרכש האקזמפלר הבא:
מזדה 2 2018 יד ראשונה לבנה עם 34,000 ק"מ (בדוק), נוסע 6,000 בשנה מחוץ לעיר. ביצע כל טיפול בדיליי של 4 5 חודשים במוסך היבואן. טיפול אחרון בוצע במרץ 2022 - אנחנו ביולי. לא מת על זה, אבל על משהו הייתי צריך להתפשר, גם ככה קשה למצוא - רוב השוק בררה או נוכלים. בבדיקה במוסך נמצא שהכל תקין, אין תאונות, ואין בוצה במנוע. נדרש יישור קו למרכיבים הבאים:
1. הצמיגים מקוריים בני 5 שנים - יוחלפו מחר ב Falken ZE310 EcoRun טריים (התייעצתי בשרשור אחר).
2. לאור שלא טופל בזמן, הכי דחוף אחרי צמיגים זה שמן/ מסנן שמן. אני שוקל לעשות שתי החלפות תוך שבוע שבועיים - כדי "לשטוף" את המנוע. עד שאני מגיע למוסך (יקח שבוע שבועיים - אין לי מתי) - יש לי ליטר סינטטי מלא. בהנחה שמותקן כרגע Motorcraft 5w30- האם ניתן להוסיף ליטר ליקוי מולי 5w30 סינטטי API SN Plus לדלל את המשקעים בשמן עד ההחלפה המלאה? יסע בסלד עד 2,500 עם יותר שמן מהמומלץ - קריטי?
3. בטיפול הראשון - שמן/מסנן שמן, החלפת פנסים דהויים לחדשים, מראות שלא מתקפלות - תיקון בהרחבת אחריות של דלק מוטורס. בדיקת תקלות בסורק, איפוס תכנון גיר, ניתוק מצבר ללימוד המצערת. עדכוני תוכנה - איזה מומלץ לעשות?
4. ניקוי בית מנוע - המון אבק ולכלוך.
5. בין הטיפול הראשון לשני - הוספת K44 - שינקה פיח מה שניתן.
6. טיפול שני - שמן/מסנן שמן, מצתים (אירידיום, 120,000 או 6 שנים - מה שבא קודם). האוטו נסע מעט - שוקל להחליף. נוזל בלמים ניקוז מלא. מסנן אויר מנוע, ומסנן מזגן.
7. המצבר מקורי בן 5 שנים - יוחלף ל Varta Blue 60AH שנתיים אחריות.
8. צג מובילאיי נראה סדוק - מישהו בפורום הציע לפרק אותו ולנקות את הדבק שבין המסך לכיסוי זכוכית. אנסה.
9. אנדרואיד אוטו - לא יותקן כרגע, מנסה לחסוך.
10. מיגון - יש קודנית ועלוקה, הוזמנו 2 מנעולי הגה יגיעו בקרוב.
מה עוד מומלץ לבצע?
וכן - היום חם, והמזגן ברכב הזה פשוט מצוין!

פורסם

1. מצויין.

2. מיותר, יהיה מפלס שמן מעל המקסימום וזה לא ידלל שום משקעים שאין אותם בכלל. מיותר לעשות החלפה כפולה. תחליף פעם אחת.

3. נסה ליטוש פנסים. 

4. מיותר. שטיפת מנוע מזיקה יותר ממועילה. מנוע תקין צריך להיות מאובק.

5. מיותר, אבל אפשרי כטיפול מונע.

6. מצתים לא צריך להחליף. כך היתר - מצויין, כאמור מספיק להחליף שמן פעם אחת.

7. לא צריך להחליף מצבר שעובד תקין.

9. תתקין אנדרואיד אוטו ותחסוך כסף בהחלפות מיותרות של חלקים תקינים. 

10. אם אין דרישה מהביטוח תפרק את הקודנית.

אפשר היה לחשוש ממשקעים במנוע אם האוטו לא היה מבצע טיפולים בכלל.

אבל אתה אומר שהוא כן ביצע באיחור של כמה חודשים, נגיד במקום 5 טיפולים הוא עשה 4 או אפילו רק 3, עדיין הוא עשה פחות מ 10 אלף בין טיפול לטיפול ועוד מחוץ לעיר. זה לא בעייתי. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

תודה רבה Buki !
1. הוחלפו הצמיגים לפאלקן - מנסיעה ראשונית - מצויינים! ו Value For Money מעולה! 1,160 לרביעייה.
2. SkyActive - איזה שמן הכי כדאי לשים ובאיזו תדירות להחליף? ב CX5 וה CX30 אני שם סינטטי מלא תקן API SN Plus. ב 2 אין iStop. יסע 15,000 לשנה מחוץ לעיר עם לא מעט פקקים. מצד אחד לצמצם עלויות, מצד שני פקקים והטמפרטורות הגבוהות. מה מומלץ?
במחשבי דלק מוטורס מופיע טיפול במרץ 2022 - הוא לא רשום בספר טיפולים ברכב (אולי שכחו). את המסנן אויר ומסנן מזגן כנראה מעולם לא החליפו. אני עדיין חושש ממשקעים. באמת לא נחוץ החלפה כפולה של השמן?
3. פנסים - במצב ירוד מאוד. מה איכות ומחיר חליפיים יחסית למקורי? אני בכלל יכול להחליף לבד? (אולי פירוק כמה ברגים וזהו?).
4. בית מנוע - מותר לנקות בלחץ אויר מתון? ולעבור אח"כ עם מגבונים?
5. שמתי K44 על מיכל מלא.
6. מצתים - הייתי מפרק כדי לאבחן מצבם בגלל הנסיעות הקצרות. אמורים להיות עם פיח?  יש לי בוקסה מפעם.. זה פשוט במנוע הזה או לא להתעסק עם זה?
7. מצבר - צודק, אם מניע - חבל על הכסף (בן 5 שנים!). אוודא מפלס נוזל ואשלים בהתאמה. וניקוי מגעים מקורוזיה.
8. צג מובילאיי - צדק הבחור, זה הדבק. ניקיתי, אבל לא הצלחתי להחזיר למקום את הצמה - פריך והתפרק. הצג שמוכרים ב 220 להתקנה עצמית - מישהו ניסה? כן, צפצפה. אבל אני בכל זאת אשאיר אותו. אגב - יש התראת Lane Departure מובנה באוטו - ללא רטט, ומצפצף חלש מאוד - בדקתי בהגדרות.
9. אנדרואיד אוטו - אשמח להמלצות על התקנה עצמית. מהיכן קונים ואיך מתקינים את התוכנה - נראה לי שאוכל עצמאית.
10. קודנית - התלבטות. גם ב CX30 אין דרישה של הביטוח. אבל אם מישהו שם יד על המפתח - ישר מניע. עם הקודנית יש איזה מגן שמונע זאת.
11. עדכוני תוכנה שהייתי שמח לבצע - למולטימדיה (שגם ככה עם אנדרואיד אוטו תעודכן), איפוס גיר (יש פרוצדורה ביוטיוב), מחשב מנוע, וניתוק מצבר כדי לאפס בית מצערת. עוד המלצות?

ואני חייב לציין - הרכב מרגיש Zoom Zoom כמו המזדות של פעם. ובאופן מפתיע - המנוע 2018 הזה שקט הרבה יותר מה CX30 2021. שאני מנסה כבר שנה להבין למה כל כך רועש. שלדעתי הוא לימון.

• תוכן חדש...