Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מתלבט בין מספר מכוניות כרכב שני במשפחה בתקציב של עד 80000 שח. הרכב עבור אישתי. רצוי שיהיה גם עם קצת ביצועים בסיסיים בכביש. 

מכוניות שחשבתי עליהן: 

• מזדה 3 - 2017 , 2 ליטר קומפורט
  • הונדה סיוויק הצ׳בק 2018 , 1 ליטר קומפורט. 
  • סיאט איביזה 2018, 1 ליטר רפרנס. 
  • הודה ג׳אז 2018 ׳ 1.3 ליטר קונפורט. 

אשמח לקבל עזרה בנושא. דברים שבעייני חשובים להתייחסות זה נושא האמינות, צריכת דלק, עלות הטיפולים, עלות רישיון רכב ,עלות ביטוח המקיף וגם ירידת ערך לאורך זמן.  

אולי יש עוד מכוניות שלא חשבתי עליהן בקטרגוריה. 

אשמח להתייחסויות 

פורסם

המאזדה תהיה הכי טובה מהרשימה הזו מבחינת שקלול של אמינות, גודל, אבזור, וטיפולים אבל היא לא חסכונית במיוחד והביטוח שלה הכי יקר כי היא גניבה

הסיוויק מעולה מכל הבחינות אבל המנוע ליטר הזה לא מומלץ מבחינת אמינות וכוח, ממליץ לך ללכת רק על מנועי 1.8 ו1.6 אטמוספריים או על 1.5 טורבו שהם מוצלחים וחלק מהם גם יותר חסכוניים מהמאזדה

האיביזה רכב טוב בקטגוריה אחרת מהמאזדה והסיוויק אבל מבחינת אמינות הוא נופל משמעותית, המנוע ליטר הזה הוא 3 צילינדרים ולכן יש לו פעולה מחוספסת, הגיר dsg לא אמין בטווח הארוך ויקר לתיקון , ובכללי צריך למצוא אחת שטיפלו בה היטב אם אתה רוצה רכב כזה. מבחינת צריכת דלק וביטוח הוא ממוצע, טיפולים ביבואן יקרים מאוד ובמוסך רגיל סבירים. לכן הייתי מוותר מראש או מסתכל על משפחתיות עם מנוע 1.5 ליטר או 2.0 ליטר של הקונצרן (פולקסווגן, סיאט , סקודה)

הגאז בקטגוריה של האיביזה כלומר קטנה יותר מהמשפחתיות, המנוע 1.3 הוא סביר, לא חזק אבל גם לא חלש, חסכוני יחסית ואמין. הדגם הזה בעל מרווח פנים טוב מאוד אבל העיצוב והאבזור שלו לא להיט לעומת האחרות. ביטוח ממוצע ועלות טיפולים סבירה. 

לסיכום המאזדה והגאז לדעתי האפשרויות הכי טובות מהרשימה הזאת בשקלול של אמינות, אבזור, ירידת ערך 

הסיוויק תהיה עדיפה יותר מהגאז בגרסאות מנוע 1.8 , 1.6 ו1.5 טורבו

אפשרויות טובות לחפש - סקודה אוקטביה מנוע 1.5 או 2.0 (הכי טוב) , או סיאט לאון 2.0 שיהיו גדולות, חזקות ומפנקות , יונדאי איוניק היברידית שתהיה חסכונית ואמינה, טויוטה קורולה 1.6 .  בקטגוריית הסופר מיני מאזדה 2 ו2 דמיו 

פורסם

קודם כל תודה לך על תגובה המפורטת. 

לגבי ינדאי איוניק (בדקתי גם נירו היברידית כרופציה) אני מסכים איתך מאוד שהיא אמינה וחסכונית. הבעיה שלי איתה זה שבתקציב שלי (עד 80000 שח) לא ניתן למצוא מכוניות עם קילומטראז׳ נמוך. רובן מליסינג עם 100000 קמ וצפונה. לקנות היברידית עם קילומטראג׳ כזה אני קצת מפחד. 

האם יש הצדקה לפחד? האם באמת הסוללות בקילומטראז׳ים כאלה הן גמורות? האם שווה את הסיכון? 

• ספונסר פורום
פורסם

אין עוררין שהמאזדה 3 היא הרכב הטוב ביותר מבחינת ערך לכסף - היא נוחה ומרווחת ומאד בטיחותית - אבל מנוע ה-2.0 ליטר יותר צמא מכל האלטרנטיבות פה. על אמינות וסחירות אין מה להכביר מילים - מהטובות שיש. לא זולה לביטוח בד"כ עקב בעיות גניבה. לא יקרה לתחזוקה.

הסיוויק מאד לא מומלצת בגירסת ה-1.0 ליטר עקב בעיות אכילת שמן מאד נפוצות במנוע הנ"ל - אז חבל להיכנס למיטה הזו.

האיביזה היא בעיני הבחירה הטובה ביותר, דוקא בגלל שאני מכיר היטב את מנוע ה-3 צילינדר שלה, ולמעט ויברציות קלות בעמידה (שגם הן לא באמת מורגשות כל עוד מצב תושבת המנוע העליונה הוא טוב) זהו מנוע נעים לשימוש, חזק מספיק ועם תצרוכת דלק לא פחות ממדהימה - צפה לקבל 20 ק"מ לליטר בקלות בשיוט בינעירוני, וממוצע של 15-16 ק"מ/ליטר עם נסועה מעורבת, בתנאי שרגלך קלה על הדושה. הביצועים שלו באיביזה הרבה יותר ממספקים (הרכב היחיד שלא הייתי ממליץ עליו הוא אוקטביה, בגלל המשקל), ומעדכון של מכונאים מומחים (כדוגמת רון אוחנה ממוסך רון) - האמינות שלו מופלגת - בתנאי שמטופל היטב ובזמן!  הגיר כיום מחזיק לרוב ממש יפה, ומצמדים מוחלפים בין 120-180K ק"מ בממוצע בעלות סביב 4000 ש"ח. בתקציבך תוכל למצא - בסבלנות - דגמים יפים ברמת איבזור FR שמשדרגים את חווית הנסיעה. גם שמירת הערך טובה בגלל ביקוש סולידי מאד (בעיקר של צעירים - מה שמקשה על מציאת אקזמפלר טוב בשבילך). מה שכן - זו תהיה המכונית הכי פחות מרווחת כאן, בהיותה סופר-מיני. ביטוח - עלויות סבירות, תלוי תמיד גם בנתוני הנהג. עלויות טיפול במוסכים פרטיים מתמחים (היכן אתה גר?) הן מהנמוכות - טיפול 15K עולה בקושי 700 ש"ח וטיפול 30K קצת מעל 1000 ש"ח.

הג'אז הוא, בעיני, אכזבת העונה. מנוע כ"כ חלש, שפשוט לא עושה חשק לצאת איתו מהמרחב העירוני. היא מאד מרווחת לגודלה והמנוע (1.3) ידוע כאמין מאד, אך הגיר הרציף מעצבן ומטיס את המנוע כל הזמן לטורים בשמיים בכל תאוצה - מה שכמובן פוגע בתצרוכת הדלק בפועל, או גורם לך להתנהל בקצב צב. רכב מומלץ רק למי שנושא הביצועים (המינימליים - ובעיקר תאוצות ביניים) כלל לא מעניין אותו. נתקלתי כבר בהצעות ביטוח מאד אטרקטיביות עבור ג'אז (אם אינני טועה - בליברה או הפניקס). שמירת ערך טובה מאד, עלות טיפולים סבירה כל עוד תקפיד ללכת למוסך מומחה שלא ברשת היבואן.

המכונית שבעיני עושה הכל ביחד הכי טוב - גולף 1400 (או 1500 אם יתמזל מזלך עם מחיר נורמלי) - אלו מנועים שמשלבים נפלא בין ביצועים וחיסכון, הגודל מכתיב נוחות, התנהגות ובטיחות מהמעלה הראשונה.  קומפורטליין 150 כ"ס הכי מומלצת, אך יקרה ושומרת על ערך ממש טוב, בתנאי שלא אתה תהיה זה שישלם עליה 10K מעל מחירון... מחירי ביטוח מאד סבירים, ושוב - טיפול במוסך כגון רון או אופיר המכונאי האקדמאי בזמן יבטיח אמינות גבוהה ועלויות אחזקה ממוצעות. בתקציב 80K קשה יהיה למצא משהו טוב מעל שנתון 2016, וזו נקודה לבדוק מבחינת גיל הרכב ומצבו.

• רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

הרכב  יסע בעיקר בעיר או מחוץ לעיר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם ככה את האיביזה הייתי מוריד מהרשימה עקב גיר רובוטי.

הגאז לא זריזה, אך בעיר תרגיש בסדר גמור.

לדעתי לדרישות שלך בעיקר בגלל הרצון לביצועים המזדה אופציה טובה, לא חסכונית אך אם ה ק״מ לא גבוה, לא הייתי נותן לזה משקל גדול.

אגב למה רכב מיני לא יתאים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 30 דקות, J0E כתב:

קודם כל תודה לך על תגובה המפורטת. 

לגבי ינדאי איוניק (בדקתי גם נירו היברידית כרופציה) אני מסכים איתך מאוד שהיא אמינה וחסכונית. הבעיה שלי איתה זה שבתקציב שלי (עד 80000 שח) לא ניתן למצוא מכוניות עם קילומטראז׳ נמוך. רובן מליסינג עם 100000 קמ וצפונה. לקנות היברידית עם קילומטראג׳ כזה אני קצת מפחד. 

האם יש הצדקה לפחד? האם באמת הסוללות בקילומטראז׳ים כאלה הן גמורות? האם שווה את הסיכון? 

לדעתי פחות כדאי אלא אם יש איזשהו ביטוח על הסוללה מהסיבה הפשוטה זה עולה המון להחליף סוללה ולכן כל הכסף שחסכת בבנזין ילך על החלפת הסוללה. למרות שהסוללה לא בהכרח תלך אלא הקיבולת שלה תרד ברמה שתפגע בחיסכון ובביצועים

פורסם
לפני 14 דקות, yulianx כתב:

אם ככה את האיביזה הייתי מוריד מהרשימה עקב גיר רובוטי.

הגאז לא זריזה, אך בעיר תרגיש בסדר גמור.

לדעתי לדרישות שלך בעיקר בגלל הרצון לביצועים המזדה אופציה טובה, לא חסכונית אך אם ה ק״מ לא גבוה, לא הייתי נותן לזה משקל גדול.

אגב למה רכב מיני לא יתאים?

כרגע יש לי מיני - קיה פיקנטו 2012 (אותה אני רוצה להחליף). מרגיש קטן, חלש, לא חיסכוני לקטגוריה ולא נח. מחפש משהו קצת יותר גדול. 

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 3 שעות, J0E כתב:

הרכב יסע בעיקר בעיר

זה מחזיר את המאזדה3 לראש הרשימה. נסיעה בעיר מן הסתם לא תבזבז כאלו כמויות של דלק כדי שזה ישנה הרבה, הגיר הפלנטארי של המאזדה

יטפל בזה יותר טוב מה-DSG של האיביזה.

אגב - נקודה חשובה שאני תמיד מדגיש לגבי הבלאי הגבוה שיש לאנשים עם מצמדי ה-DSG:

כל מה שנדרש על מנת להקטין דרסטית את הבלאי במצמדים, הוא לאמץ שינוי קטן בהרגלי הנהיגה -

בעת נסיעה בפקקים, אסור לתת לרכב "לגלוש" קדימה באיטיות ללא מגע בדוושת הגז - זה גורם למחשב (מכטרוניק) של הגיר להיות כל הזמן

במצב של "חצי קלאץ'" ושוחק את המצמדים עקב חיכוך בלתי פוסק בין שני חצאי המצמד (בייחוד במצמד מס'1 שאחראי על הילוכים 1-3-5-7).

כל שצריך לעשות הוא להתחיל תמיד בנסיעה ע"י נגיעה קלה בגז - וזה יגרום לשילוב מלא של המצמד וירידה גדולה בשחיקה (כמו גם להפסקת ההתחממות של הגיר שעלולה לשרוף כרטיס אלקטרוני במכטרוניק).

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...