Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בעלים של רנו קליאו 0.9 2017 ידנית בשלוש השנים האחרונות ולצערי הרב עלה הצורך להחליף לרכב עם גיר אוטומט.

אני אוהב את התמורה לכסף שהקליאו נותנת (חדשנות, שנתון גבוה ובמנוע והגיר הזה - אמינות; לא היו שום תקלות) ויודע שאצטרך להתפשר על זה עכשיו בתקציב הנוכחי.

מה שכן חסר לי בקליאו הוא כוח זמין ומומנט שמגיע בדיליי, והייתי שמח לקבל ברכב שאחליף אליו.

נורא אוהב את הרכבים של קונצרן וואג (בדגש על סקודה ופולקסווגן) אך קצת חושש מכל הרעש שיש סביב הגירים.

(ראיתי אוקטביה 2014 1.4 בלוחות, זה משהו שווה לבחון אותו?)

תקציב - 60K

נוסע סביב ה 10-13 בשנה, נסיעות משולבות אך עירונית יותר.

פחות מתחבר לרכבים היפניים, קוראנים (נסיעה די משעממת).

מבחינת גודל פיזי - כמו הקליאו והלאה.

אני די גמיש, פתוח להצעות, ואם יש צורך אבחון מתיחה בתקציב.

נכון להיום אין לי כיוון, אך הייתי שמח להמלצה על אופציות שיכולות להכנס בתקציב, למשהו יחסית אמין עם כוח זמין (יש דבר כזה? 😆) ובלי יותר מידי הרפתקאות במוסכים.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי ra.nix
פורסם

מאזדה 3 2.0 סוחבת יחסית לא רע, אין לה את הבוסט של הטורבו שתקבל במנועי TSI, אבל היא נחשבת מהנה לנהיגה ועם גיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים, בנהיגה רגועה היא מספקת מספרים יפים יחסית לרכב עם מנוע 2.0, לצד אמינות טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בסופר מיני יש לך את הפולו/פאביה/איביזה לכולן אותן מכלולים, ככה שזה רק ההרגשה בפנים והתנהגות שמשתנה בניהן

משפחתיות האצבק : גולף ולאון, נדמה לי הגולף מגיע עם 1/1.2/1.4/1.5 תלוי בשנתון והלאון תגיע עם 1.4/1.5/1.8 

משפחתיות: ג'טה אוקטביה וטולדו

מנהלים: פאסאט וסופרב

וג'יפונים יש לך טיגואן ,אטקה וקאמיק.

כל מה שפחות מ2 ליטר משודך לDSG 7 הילוכים יבש (DQ200) 

כל מה ש2 ליטר משודך לDSG6/7 רטוב DQ250/500 ונגזרותיהם( תלוי בשנים)

תלוי בסגנון הנהיגה שלך והתחזוקה שלך כמה המכלולים יחזיקו, קלאצים צריך להבין שזה בלאי ויש כאלה שיחזיקו כמה עשרות אלפיו ויש כאלה שיחזיקו מאות אלפי קילומטרים.

מנועים יש כאלה עם בעיות ויש כאלה שלא צריך לבדוק אבל ממה שאני זוכר בשנים 2009-2015 היו כמה מנועים 1.2/1.8/2 שאכלו שמן וצריכים אוברול. 

אני אישית נוהג על טיגואן 2 ליטר 2012, רוב הנסיעה בעיר מגיע לצריכה של 1:8 עם מזגן ופקקים.

לרכב לא חסר כוח, תיבת ההילוכים לא עושה בעיות, המנוע אחרי אוברול ובסופו של דבר הרכב אמין(כי טופלו בו רוב הבעיות), לא זולל הרבה דלק (בעיר 1:6-8 אם לוחצים ויכול להגיע ל1:9-10 בנסיעה רגועה, בינעירוני באזור 1:12).

ביטוח יחסית לא יקר, מקיף סביבות ה6 בשנה.

ובתקווה שלמוסך אסע רק לטיפולים שנתיים חחח

ואם משעמם תמיד אפשר לעלות לאיזה כביש מעניין וזה כבר יעלה לך חיוך

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
פורסם
לפני 44 דקות, VromVrom כתב:

כל מה שפחות מ2 ליטר משודך לDSG 7 הילוכים יבש (DQ200) 

זה לא מדויק.

קודיאק וטיגואן עם מנוע 1.5TSI משודכים גם לגיר רטוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

DSG7 רטוב.

פורסם

תודה לכם על התשובות!

נראה שהכיוון כרגע זה מאזדה 3/6 או אוקטביה.

לפי המצב ביד 2 נראה שאצטרך הרבה ״בהצלחה״ למצוא משהו עם נתונים טובים ובתקציב הזה.

לגבי ה dsgים, יש איזה אמ;לק או כללי אצבע לאיזה שנים דגמים אפשר להתקרב? וממה להתרחק?

ראיתי לא מעט דיונים בפורום אך לא הצלחתי לקבל תמונה כוללת וודאית.

תודה

פורסם (נערך)

מניסיון אישי הגיר לא בעייתי(אבל אני עם 7 רטוב), אבל תלוי ע"י מי הרכב ננהג ואיך זה ישפיע בצורה ישירה על אי/צורך של החלפת המצמדים. 

אבל בקרב ישראלים יש נטייה להעביר את הסטיגמה הלאה בלי באמת להבין אותה 

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
  • תוכן חדש...