Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיע הזמן לצמיגים

מעבר לפיתרון נפתר ע"י צ'ופצ'יק,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• פיתרון
פורסם
לפני 11 שעות, chezik כתב:

יש לזה משמעות מבחינת סוג הצמיג? רכב מסחרי חייב דוקא כזה צמיג, אפשר להרכיב כזה צמיג על רכב שאינו מסחרי? (סתם לידע כללי)

אפשר, לא מומלץ בכלל 

יש רכבים עם מידות ״נדירות״ שקשה מאוד להשיג בקוד העומס המקורי, הפתרון הזמין והזול-להרכיב צמיג מסחרי

להבנתי הורס אל הנסיעה (וכנראה מכביד על כל מיני מכלולים) אבל אפשרי

מה הפירוש 8 פליי?

8 פליי= 8 שכבות (פליי=PLY)

צמיגים רגילים מגיעים בדר״כ 4 שכבות, מחוזקים 5 שכבות, מעל זה מוגדר מסחרי(6 פליי,8 פליי, 10 פליי והלאה) צמיגי משאיות של מערבל בטון למשל, מגיעים 20 שכבות)

וכן אשמח להבין מה המשמעות של 2 קודי העומס (102=850 ק"ג, 104=900 ק"ג, אז מה הנכון?)

בצמיגים מסחריים (לדעתי בכולם) תמיד מופיעים שני קודים- קוד אחד לצמיג שמורכב בודד על המתלה וקוד אחד לצמיג שמורכב עם עוד צמיג על אותו מתלה( מה שמכונה דאבל)

הקוד הגבוה יותר מתייחס לצמיג שמורכב כבודד, הקוד הנמוך לצמיג שמורכב עם עוד צמיג באותו המתלה.

היום יש צמיגים שמגיעים עם 3 קודים- כדי שיתאימו למגוון רחב של דרישות יצרני הרכב השונים.

בכל מקרה כרגע מתמקד בפאלקן לאור ההמלצות הקודמות, אלא אם תשכנע אותי שזה לא כדאי למרות הנסועה הנמוכה. כאמור אני רוצה בטיחות ועמידות לאורך 4/5 שנים, שאר הפרמטרים (נוחות / רעש) פחות מטרידים אותי.

שוב כמו שכבר כתבתי, אני הייתי בוחר במישלין. זה הצמיג עם אחיזת הכביש הכי טובה.

כבונוס אתה גם מקבל גם את הנסיעה הכי שקטה ואת אורך החיים הכי ארוך.

אשמח אם מישהו יוכל להמליץ על מי מבין השתיים האלה ללכת:

צמיג לרכב Falken R-51 6PR 104/102R 195/70R15

צמיג לרכב Falken Linam VAN01 104/102S 195/70R15

כיום יש לי קוד מהירות R, אז גם ה-S יתאים.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...