Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן c4 פיקאסו 1.6 thp

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

סיטרואן c4 spaceturer 

מנוע 1.6 165 כ"ס 2018

אני צריך להחליף שמן מנוע וגיר.

איזה תקן לקנות? גיר רשום לי על הפקק  aw-1 . אבל כמה ליטר לקנות?.

תודה לכולם

פורסם (נערך)

שמן מנוע 5w b71 2297 

לידיעה

שמן גיר - מוסכים, גם לא של היבואן, ממליצים לא להחליף

עריכה אחרונה על ידי TomerLL
פורסם
לפני שעתיים, TomerLL כתב:

שמן מנוע 5w b71 2297 

לידיעה

שמן גיר - מוסכים, גם לא של היבואן, ממליצים לא להחליף

נכון לא מחליפים. אבל לפי מה שהבנתי אל רוצים לשמור על הגיר כדאי להחליף..

פורסם
לפני 9 שעות, netanel1014 כתב:

קניתי את זה.

האם זה מתאים או שעשיתי טעות? כי אני לא רואה עלעו את התקן של פיג'ו סיטרואן

IMG20230114235639.jpg

זה לא מתאים

תחפש שמן בתקן שרשמו לך למעלה חשוב להקפיד

יש לך של 2 יצרנים מומלצים בארץ: מוביל1, טוטאל

פורסם

לדעתי התקן הזה זאת שטות אחת גדולה, ראיתי מבחנים ובדיקות הרכב של שמנים בתקן ושמנים לא בתקן ואין שום הבדל... ההבדל היחיד בין שמנים בתקן לאלו שלא זה ששמנים בתקן שילמו לPSA כדי לקבל אותו.
אני חושב שכל שמן 5W-30 בתקן API-SN  וACEA C3 יהיה בסדר, העיקר להחליף בזמן ולהקדים החלפה מפעם ב20 אלף (הוראות יצרן לאירופה) לפעם ב10 אלף. כי אף שמן לא יכול לשמור על התכונות שלו במנוע לאורך 20 אלף קילומטר במיוחד בתנאים כמו בארץ (פקקים, אבק וחום), לא משנה מה התקן שלו.

לגבי שמן גיר אני כן ממליץ להחליף, זה לא חובה כי הגירים האלו שורדים יפה מאוד גם 200 אלף קילומטר בלי החלפת שמן גיר, אבל אם אתה רוצה שהגיר שלך יעבוד חלק ויאריך חיים מעבר ל200 אלף קילומטר היצרן של הגיר בעצמו כותב שצריך להחליף שמן גיר כל 60 אלף קילומטר. 
אתה צריך 4-3 ליטר להחלפה חלקית. אני אישית החלפתי לפני +-30 אלף קילומטר והגיר עובד טוב יותר, כל שמן בתקן TOYOTA WS מתאים, הינה כמה שמנים שאתה יכול לקנות:
KIXX MULTI ATF - עולה כ100 שקל ל4 ליטר
Castrol Transmax ATF - עולה כ140 שקל ל4 ליטר
Valvoline MaxLife Multi-Vehicle - עולה כ180 שקל ל4 ליטר
Motul MULTI ATF - עולה כ200 שקל ל4 ליטר

TOYOTA WS ATF - עולה 280 שקל ל4 ליטר (ממש לא מוצדק לדעתי)

מה שכן חשוב מאוד לבצע איפוס ולימדו מחדש לגיר בעת החלפת שמן, אני ממליץ גם לבצע עדכון תוכנה שאפשר לעשות אצל גבע בתל אביב, צריך מחשב מקורי בשביל זה ואם אין למוסך מחשב מקורי הם לא יצליחו לעשות איפוס מה שיכול לגרום לבעיות כי המחשב בגיר מתאים את הפעילות של הגיר לשמן ואם הוא חושב שיש שמן ישן הוא עובד בצורה שונה.

פורסם
לפני 10 דקות, Gavrik כתב:

לדעתי התקן הזה זאת שטות אחת גדולה, ראיתי מבחנים ובדיקות הרכב של שמנים בתקן ושמנים לא בתקן ואין שום הבדל... ההבדל היחיד בין שמנים בתקן לאלו שלא זה ששמנים בתקן שילמו לPSA כדי לקבל אותו.
אני חושב שכל שמן 5W-30 בתקן API-SN  וACEA C3 יהיה בסדר, העיקר להחליף בזמן ולהקדים החלפה מפעם ב20 אלף (הוראות יצרן לאירופה) לפעם ב10 אלף. כי אף שמן לא יכול לשמור על התכונות שלו במנוע לאורך 20 אלף קילומטר במיוחד בתנאים כמו בארץ (פקקים, אבק וחום), לא משנה מה התקן שלו.

לגבי שמן גיר אני כן ממליץ להחליף, זה לא חובה כי הגירים האלו שורדים יפה מאוד גם 200 אלף קילומטר בלי החלפת שמן גיר, אבל אם אתה רוצה שהגיר שלך יעבוד חלק ויאריך חיים מעבר ל200 אלף קילומטר היצרן של הגיר בעצמו כותב שצריך להחליף שמן גיר כל 60 אלף קילומטר. 
אתה צריך 4-3 ליטר להחלפה חלקית. אני אישית החלפתי לפני +-30 אלף קילומטר והגיר עובד טוב יותר, כל שמן בתקן TOYOTA WS מתאים, הינה כמה שמנים שאתה יכול לקנות:
KIXX MULTI ATF - עולה כ100 שקל ל4 ליטר
Castrol Transmax ATF - עולה כ140 שקל ל4 ליטר
Valvoline MaxLife Multi-Vehicle - עולה כ180 שקל ל4 ליטר
Motul MULTI ATF - עולה כ200 שקל ל4 ליטר

TOYOTA WS ATF - עולה 280 שקל ל4 ליטר (ממש לא מוצדק לדעתי)

מה שכן חשוב מאוד לבצע איפוס ולימדו מחדש לגיר בעת החלפת שמן, אני ממליץ גם לבצע עדכון תוכנה שאפשר לעשות אצל גבע בתל אביב, צריך מחשב מקורי בשביל זה ואם אין למוסך מחשב מקורי הם לא יצליחו לעשות איפוס מה שיכול לגרום לבעיות כי המחשב בגיר מתאים את הפעילות של הגיר לשמן ואם הוא חושב שיש שמן ישן הוא עובד בצורה שונה.

היי תודה רבה על ההודעה. 

השמן בתקן של פיג'ו מצאתי רק טוטאל והמחיר שלו 250 שקל שזה המון..

השאלה אם זה ממש ממש קריטי התקן כי זה מנוע טורבו .

שמן גיר הבנתי שזה תקן aw-1 מצאתי של יורול ב180 שקל ל3 ליטר. הבנתי ש3 ליטר זה מספיק. האם צריך לפתוח 2 ברגים כשמרוקנים אותו?

פורסם

לTOTAL - למוביל1 וגם לWOLF יש שמנים בתקן שמתאים לTHP שלך וכתבו כאן את התקן. 

אני בעקרון משתמש בקסטרול אדג' מסדרה M בגלל שהוא עומד בתקן SN API והוא נועד למנוע התרחבות של שרשראות וגם תופעת LSPI 

לאמר לך שאני בהכרח עושה בשכל? לא יודע, ימים יגידו. 

אין לי בעיה לא עם שמן בתקן שמתאים לפי היצרן ולא עם SN API 

אצלי זה THP156 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 16 דקות, lanosforce כתב:

לTOTAL - למוביל1 וגם לWOLF יש שמנים בתקן שמתאים לTHP שלך וכתבו כאן את התקן. 

אני בעקרון משתמש בקסטרול אדג' מסדרה M בגלל שהוא עומד בתקן SN API והוא נועד למנוע התרחבות של שרשראות וגם תופעת LSPI 

לאמר לך שאני בהכרח עושה בשכל? לא יודע, ימים יגידו. 

אין לי בעיה לא עם שמן בתקן שמתאים לפי היצרן ולא עם SN API 

אצלי זה THP156 

מה שקניתי גם בתקן api/sn האם אני יכול להיות שקט בנוגע לlspi במנוע הזה?

פורסם

רוצה להאמין שכן - אני מפחד לפתוח את הפה :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...