Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מסחרי לאדם פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני שוקל לקנות רכב מסחרי משומש דוגמת דודג' ראם או שברולט סילברדו למרות שאני אדם פרטי לחלוטין, שכיר מן המניין.

1. האם המחירים המופיעים באתרי המכירות כמו יד 2 כוללים לרוב  מע"מ  - ובמידה ולא האם צריך להוסיף את עלות המע"מ כדי להבין את המחיר הסופי?

2. האם יש אלמנטים נוספים או בעיות שצריך לקחת בחשבון ברכישת רכב מסוג זה על ידי אדם שאיננו בשום צורה בעל עסק?

תודה. 

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה אתה צריך כזה מפלץ?
אני שואל מכיוון שאמנם זה רכב חזק גדול ומאובזר, אבל קצת קשה להתנהלות שוטפת יומיומית (זה פשוט משאית קטנה), קופצני משהו שהוא לא עמוס,
וגם בגלל הגודל יכולות השטח שלו לא בקצה העליון.
מה שכן המנוע - זה בהמה אמיתית, תענוג צרוף.

פורסם
לפני 9 שעות, rokiiv כתב:

1. האם המחירים המופיעים באתרי המכירות כמו יד 2 כוללים לרוב  מע"מ  - ובמידה ולא האם צריך להוסיף את עלות המע"מ כדי להבין את המחיר הסופי?

2. האם יש אלמנטים נוספים או בעיות שצריך לקחת בחשבון ברכישת רכב מסוג זה על ידי אדם שאיננו בשום צורה בעל עסק?

1. היות ועיקר הסחר מתבצע בין עסקים, רוב המודעות שאני מכיר לא כוללות מע"מ. במקרה שלך, תתכונן לתוספת של 17% למחיר

2. הרבה אלמנטים...

א. צריכת סולר גבוהה (סביב 1:5-1:8, תלוי באיזה תפלץ תבחר). עסק מתקזז על ההוצאה הזו. אתה לא

ב. עלויות ביטוח של משאית

ג. טיפולים יקרים יחסית ולו בגלל כמויות הנוזלים הגבוהות שנכנסות במנועים האלה.

ד. היות ו-99.9% מהם היו רכבי חברה ביד הקודמת, סבירות גבוהה יותר מרכב פרטי שהם עברו חיים קשים. זה עלול להתבטא באמינות כשהם מתיישנים (כי גם כשהם חדשים הם לא בדיוק מאזדה 3 מבחינת אמינות).

ד. שחיקת צמיגים מוגברת בגלל המשקל העצמי הגבוה

ה. רשיון נהיגה C1 (מה שנקרא רשיון ג')

בגדול, הסיבה העיקרית לקנות פולסייז היא ענייני מס. ההוצאות המוגברות מתקזזות (יותר או פחות - תלוי שימוש) עם החזרי המס בסוף שנה. כאדם פרטי זה לא רלוונטי, אז צריך ממש ממש (אבל ממש!) לרצות להחזיק אוטו כזה.

*החזקתי בהמה כזו כרכב יומיומי 4.5 שנים ועד היום יש לי כזה בעסק.

לירלרתי פעם על איך זה לחיות עם בהמה כזו

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני כשעה, llaavvii כתב:

למה אתה צריך כזה מפלץ?
אני שואל מכיוון שאמנם זה רכב חזק גדול ומאובזר, אבל קצת קשה להתנהלות שוטפת יומיומית (זה פשוט משאית קטנה), קופצני משהו שהוא לא עמוס,
וגם בגלל הגודל יכולות השטח שלו לא בקצה העליון.
מה שכן המנוע - זה בהמה אמיתית, תענוג צרוף.

ממה שאני זוכר על פורד F350 צבאיות - הרכב נוח ברמות ומסוגל לסחוב חצי בית בשקט. יכול להבין מה מושך ברכבים האלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה על התשובות והמאמר המעניין. בפועל אני לא באמת "צריך" רכב כזה, בדיוק כמו שאף אחד לא "צריך" פרארי או למבורגיני (היונדאי עושה עבודה טובה בלהביא את הילדים לבית ספר ואת השקיות מהסופר) - ובכל זאת, כמאמר הסלוגן המפורסם של אלפא "זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי..." 

סה"כ לאור התגובות (ואשמח לשמוע דעות נוספות) נשמע שהרעיון שלי הוא רעיון די גרוע, אה? 

• אהבתי 1
פורסם

אלו הרעיונות הכי טובים!

• אהבתי 4

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 10 דקות, rokiiv כתב:

תודה על התשובות והמאמר המעניין. בפועל אני לא באמת "צריך" רכב כזה, בדיוק כמו שאף אחד לא "צריך" פרארי או למבורגיני (היונדאי עושה עבודה טובה בלהביא את הילדים לבית ספר ואת השקיות מהסופר) - ובכל זאת, כמאמר הסלוגן המפורסם של אלפא "זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי..." 

סה"כ לאור התגובות (ואשמח לשמוע דעות נוספות) נשמע שהרעיון שלי הוא רעיון די גרוע, אה? 

אם אתה טיפוס נדיב אשר רוצה להכניס למדינה הכנסות ולגרוע הכנסות מהכיס הפרטי שלך , הרכבים הללו הם בדיוק המתכון לזה.

כרכב עבודה פרקטי עם הוצאות סבירות לעסק הייתי פונה לתחום הטנדרים , ברלינגו ודומיו יעשו את העבודה היטב.

אופציה של טנדרים כמו היילקס יתנו פיתרון אם אתה רוצה משהו שניתן יהיה לרדת איתו לשטח .

זה בעיקר שיקול כלכלי גרידא שלך.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יש לי תחושה שפות"ש חושב יותר בכיוון של להרגיש אמריקה מאשר להרגיש פרקטיקה.

מישהו מכם מצליח לדמיין את צ'אק נוריס - טקסס ריינג'ר - בברלינגו? 

להחזיק ראם (או F350 או סילברדו אם אתה עיוור) זה לא יותר מטומטם מלהחזיק רכב ספורטיבי ליום יום או ג'יפון מגודל כשאתה נהג יחיד וחונה בת"א.

ברוך השם, יש פה כמה אהבלים שעושים את זה.

יש לזה מחיר ויש לזה תמורה. 

• אהבתי 6
  • מצחיק 1

W. Churchill

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

ממה שאני זוכר על פורד F350 צבאיות - הרכב נוח ברמות ומסוגל לסחוב חצי בית בשקט. יכול להבין מה מושך ברכבים האלה.

בדיוק סיימתי מילואים (היה לי RAM צמוד), ואני מכיר באופן אישי 2 סילברדו בנות 3 שנקנו כחדשים,
כולם ללא מטען נוחים לישיבה פחות בנהיגה הרכב קופצני ברמות, מניח שהפורד מאוד דומה.
זה שאפשר להעמיס את כל הבית זה נכון אבל לא משהו שג'אמפי לא מסוגלת לעשות והיא נוחה ברבה, קצרה בהרבה, חסכונית משמעותית וכו'
רק כוח חסר לה (כמובן רק ביחס לבהמות האמריקאיות).

פורסם

מכיר קבלן בניין שיש לו כך וכך רכבים. הוא נוהג על RAM חדשה שלא סוחבת ציוד או פועלים כלל. שאלתי אותו מדוע הוא רכש רכב כזה? 

"כי לא קיבלתי ויזה לאמריקה"

• מצחיק 7

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אם מה שאתה צריך זה שיהיה לך לפעמים אפשרות ממשית להעמיס חצי בית ולנסוע - יש פתרון הרבה יותר פשוט וזול - וו גרירה ועגלה.
ביום יום אתה לא מרגיש את הוו, והעגלה יושבת בחניה. כשאתה צריך - לעגלה בינונית יש נפח של כמה אלפי ליטרים - יותר ממה שארגז של פיק אפ אמריקאי ייתן לך - ועם סף הטענה הרבה יותר נמוך (ולכן יותר נח).

פורסם
לפני 19 שעות, rokiiv כתב:

אהלן, אני שוקל לקנות רכב מסחרי משומש דוגמת דודג' ראם או שברולט סילברדו למרות שאני אדם פרטי לחלוטין, שכיר מן המניין.

אם הוא קיזז מע"מ ברכישה הוא צריך להוסיף מע"מ במכירה. תבדוק מול המוכר. 

פורסם

השיקול הכלכלי תלוי בך. 

אם אתה יכול לעמוד בהוצאות, אין לך בעיה עם ההתנהלות שלהם ביום יום ואתה רוצה את זה, לדעתי לך על זה. 

אני ממליץ לך לקנות את הדגמים המפוארים שכן לרוב מי שנוהג בהם אלה "בעלי הבית" ולרוב הם ישמרו על הטנדרים יותר מהעובדים. 

ומכיוון שברמות גימור אלו ישנן הרבה תוספות. 

יצא לי לנסוע כמה פעמים בסילברדו LTZ 2015, חווית הנסיעה ברכב הזה גרמה לי לתהות האם למכור את הרכב שלי ולקנות גם אחד כזה. 

אז אני לגמרי מבין את ההתלבטות שלך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 19 שעות, rowytab כתב:

צריך סוג ראשון מתאים מעל 4 טון

וצריך לקחת בחשבון עלויות אחזקה גבוהות 

למה רישיון מעל 4 טון?

רישיון מעל 3.5 טון גם יספיק.

• תוכן חדש...