Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נת"צ בכביש 1 - מה נדפק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן כל התניידות בארץ היא סיוט אבל מה שמבדיל את התחב"צ מהרכב הפרטי הוא תדירות ועצימות החוויות השליליות.

שנים שאני נוסע לעבודה ברכב ואני יכול לספור על יד אחת את כמות הפעמים שבהם איחרתי לעבודה יותר מחצי שעה.
מצד שני חברה שעובדים איתי ונוסעים בתחב"צ (מהסיבות שלהם) מאחרים לעבודה לפחות פעם-פעמיים בשבוע וכל פעם זה אותו סיפור (לא היה אוטובוס, האוטובוס איחר, האוטובוס לא עצר וכו...)
למזלם של אותם חברה הם מתכנתים ולאף אחד לא אכפת שהם מאחרים כל עוד הם מבצעים את מה שהם אמורים לעשות.

• אהבתי 2
  • תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, PeugeotVictimBoy כתב:

אני יכול לכתוב לך סיפורים מאוד דומים על חווית השימוש ברכב במדינה הזאת.

תשמע גם יכולת להיות שנפלת על יום לא מוצלח בתחבורה ציבורית.

הבעיה שבתח"צ זה קורה פעמיים בשבוע,

הבעיה מספר אחת של התח"צ בארץ זה חוסר אמינות נוראי,

כל אוטובוס שני מאחר / לא מגיע / לא מעלה נוסעים.

לטיפולו של שר התחבורה הנכנס,

הרבה יותר דחוף מלהוזיל את הנסיעה בשנקל.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 47 דקות, race driver כתב:

בדיוק הסיבה שאני לא מוכן לחשוב על אוטובוס כחלק מתוכנית.

• אהבתי 2
פורסם

סמוטריץ', עזוב את החינוך, הביטחון והשטויות.

תחזור לתחבורה. 

או ישראל כץ. שניהם ידעו להזיז עניינים בתחבורה

• רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 21.11.2022 בשעה 20:26, Gavrik כתב:

חבל שמררים לנו את החיים... לא משנה מה יעשו התחב"צ בארץ דפוק מהשורש ואי אפשר להכריח אנשים לעבור לתחב"צ גם אם יתנו עונש מאסר בפועל על נסיעה ברכב.

ניסיתי לנסוע למשרד להרצליה מנתניה בתחב"צ... על פניו לפי בגוגל נסיעה קלילה של 50 דקות, זה 10 דקות יותר מנסיעה עם הרכב אבל חוסך את החיפוש חניה והעצבים של לעמוד בפקק.

בפועל עינוי שלא הייתי מאחל אפילו לאויבי המדינה.... 
יצאתי ב8 בבוקר לתחנה וחיכיתי לקו 606 שכמובן איחר ב20 דקות.
ולא רק שהוא איחר עד שהוא הגיע נהג האוטובוס החליט לא לעצור.
כולם רצו לתחנה הבאה בעוד 600 מטר כי האוטובוס עושה סיבוב בשכונה וחוזר אז אפשר להשיג אותו.
אבל לנהג כנראה לא היה כוח לויכוחים עם נוסעים עצבניים על הבוקר אז הוא שוב החליט לנסוע בלי לעצור.
האוטובוס הבא לפי הלו"ז היה צריך להגיע בעוד 30 דקות אבל כמובן שהוא גם איחר ב20 דקות.
שתבינו עברה שעה ו10 דקות ורק עליתי לאוטובוס, אם הייתי נוסע עם הרכב הייתי במשרד כבר אחרי הקפה.
אבל מסע העינויים שנקרא תחב"צ בישראל עוד לא נגמר זה היה רק האוטובוס הראשון...
ירדתי במחלף נוף ים בהרצליה והלכתי לתחנה של קו 31 כדי לקחת את האוטובוס לעבודה תוך כדי שאני מג'נג'ל את הלו"ז שלי כדי לדחות את כל הפגישות שהיו אמורות להיות הבוקר.
האוטובוס היה אמור להגיע לפי הגוגל ולפי הלוח האלקטרוני בעוד 20 דקות... 
אבל לא קשה לנחש שאף אוטובוס לא הגיע המשכתי לחכות עוד 10 דקות עד שעבר שם איזה גמלאי ואמר לי שאני יכול לחכות עד מחר האוטובוס הזה מבוטל ולא יגיע מעולם.
משם כבר הרמתי ידיים הזמנתי מונית ונטלתי שבועה שאף פעם אפילו לא אחשוב לעלות על השיט הזה שנקרא תחבורה ציבורית בישראל.
גם אם כל נסיעה ברכב תעלה פי 1000 יותר. זה עינוי שאני לא מוכן לסבול אותו.

בסוף נסיעה של 40 דקות ברכב עלתה לי בהפסד של 3 שעות, המון עצבים, פגיעה בתדמית, מנהלים עצבניים ו40 שקל על נסיעה במונית.
בערב התקשרתי לבת הזוג שלי שתבוא לאסוף אותי עם הרכב כי אין מצב שאני עובר עוד פעם את מסע העינויים הזה.

באמת ליבי עם אלו שהמדינה שברה אותם עם עלויות החזקת הרכב והם נאלצים לבזבז את חייהם על נסיעה באמצעי התחבורה הגרוע בעולם.

חנקת אותי מצחוק! 🤣

אתה צודק במליון אחוז! כל מילה בסלע.

זה מבאס של החיים נמאס מזה כבררררר.

בתאריך 22.11.2022 בשעה 02:35, race driver כתב:

פעמיים בשבוע???

בא תראה מה הולך במודיעין עילית.

הנהגים פה עושים ככל העולה על רוחם, ואין מי יגיד להם מה תעשה ומה תפעל.

אתה מתקשר לחברה להתלונן, אומרים לך העברנו את הפניה!

העבירו את הפניה?! לאיפה? לא יודע.(אולי לנציג שיושב על ידו במשרד בשביל לצחוק עליך שאתה בכלל מתלונן.)

ואת מי זה מעניין? מה שבטוח לא את משרד התחבורה!

• אהבתי 1
פורסם

מה שמבאס באמת זה שאנחנו משלמים עוד על השיט הזה.

התחבורה הציבורית בארץ מסובסדת על ידי התקציב שמגיע מהמיסים של כולנו.

אני זוכר שראיתי כתבה שבה ניסו להעריך כמה כסף כל נסיעה באוטובוס עולה באמת ולמיטב זכרוני זה היה באזור ה40 שקלים.

עדיף היה מזמן לסגור/להפריט את המחדל הזה שנקרא תחב"צ ולאפשר אובר בארץ.

פורסם

להזכירך - הדבר הזה הופרט לפםני די הרבה שנים.

אתה רוצה להדליק את הדיון על אובר? הדבר הזה מצריך מהפיכה משפטית רצינית מאוד, שתעלה למדינה כל כך הרב כסף (בעקיפין גם זו סובסידיה, הפעם לאובר) עד שאין סיכוי שזה יקרה. וזה בלי להתחיל את הדיון על נושא שיטת ההעסקה המעוותת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי ויקיפדיה: תמיכה כספית ממשלתית (בישראל נפוץ הכינוי סובסידיה מלטינית: Subsidium) היא תשלום המועבר על ידי הממשלה לצרכן הרוכש מוצר או שירות מסוים או ליצרן המייצר אותו. התמיכה מפחיתה את מחיר המוצר בעבור הצרכן וכך מגבירה את זמינותו ומעודדת את רכישתו. הממשלה מעניקה תמיכה כספית משום שהיא רואה עניין ציבורי בהגברת הייצור. ניתן לראות בתמיכה מס עקיף שלילי המוטל על המוצר וכשם שמס עקיף על מוצר מעלה את מחירו ומקטין את הכמות המיוצרת כך התמיכה מפחיתה את המחיר לצרכן ומעלה את הכמות. לעיתים גם תשלום מעין זה המועבר, לא על ידי הממשלה, אלא על ידי גוף ציבורי אחר נקרא סובסידיה.

אוקי עכשיו תסביר בבקשה איך פתיחה של השוק לאובר זו סובסידיה. 

פורסם

כי יהיה צורך לפצות את בעלי המוניות על השקעותיהם. מדובר במאות אלפי ₪ לכל ״זכות ציבורית״, תכפיל בכמה אלפי מוניות ותגיע למיליארדי שקלים.  זו הוצאה שהמדינה תצטרך להוציא על מנת להכניס את אובר לשוק, אז, למעשה, זה סבסוד שלה.

לא רוצה לחדש כאן את דיון מלפני מספר שנים על הבעייתיות במודל של אובר, די אם. נזכיר שיהיה צורך לחייב כל נהג אובר בניהול תיק עוסק ברשות המיסים - מן הסתם ברמת עוסק מורשה -כדי להוציא את האוויר מהבלון. גם מבחינת המדינה זו תהיה התעסקות לא פשוטה. למשל כיצד למסות הוצאות רכב שהוא שעטנז של פרטי ועסקי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

כי יהיה צורך לפצות את בעלי המוניות על השקעותיהם. מדובר במאות אלפי ₪ לכל ״זכות ציבורית״, תכפיל בכמה אלפי מוניות ותגיע למיליארדי שקלים.  זו הוצאה שהמדינה תצטרך להוציא על מנת להכניס את אובר לשוק, אז, למעשה, זה סבסוד שלה.

לא רוצה לחדש כאן את דיון מלפני מספר שנים על הבעייתיות במודל של אובר, די אם. נזכיר שיהיה צורך לחייב כל נהג אובר בניהול תיק עוסק ברשות המיסים - מן הסתם ברמת עוסק מורשה -כדי להוציא את האוויר מהבלון. גם מבחינת המדינה זו תהיה התעסקות לא פשוטה. למשל כיצד למסות הוצאות רכב שהוא שעטנז של פרטי ועסקי.

1. כבר היום המדינה מתקצבת את התחבורה הציבורית במיליארדי שקלים, לדעתי אם לצמצם את מערך התחבורה הציבורית למקומות.בהם הוא עובד והגיוני ישאר מספיק כסף +++ כדי לפצות את כל נהגי המוניות.

2. אם המדינה הייתה רוצה היא הייתה מוצאת פתרון, אין רגולציה שאי אפשר לשנות או להתאים. במינימום להוסיף חוקים שמחייבים את המפעיל (אובר) לדאוג לכל הנ"ל (ביטח, רו"ח, רישום עסק) והורוס פוקוס אתה תראה איך ימצאו פתרון.

פורסם (נערך)

אובר אינה תחליף למערכת הסעת המונים, אפילו לא למוניות שירות. לכל היותר למוניות. ולא ידוע לי שמדינת ישראל מסבסדת מוניות. אז אין קשר בין סבסוד אוטובוסים לבין אובר. אם בכלל, הרי שהוספת רכבי אובר רק תעמיס את הכבישים עוד יותר.

ברגע שהמדינה תטיל את הרגולציות האלה על אובר הרי שלאובר לא חהיה שום יתרון על מונית אחרת. למעשה, כל "כלכלת החלטורה" מבוססת על עקיפת החוק החל על הכלכלה המסודרת, מרגולציית בטיחות ועד מיסוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

בימים האחרונים צץ לו בשקט בשקט נתיבה תח"צ חדש בכביש 1 לכיוון ירושלים מצומת דניאל (החיבור בין 1 ל6) ועד חצי הדרך ללטרון. מה ההיגיון אף אחד לא יודע. אם זה לא יהיה מוגבל לשעה בבוקר זה עוד יותר לא מובן..

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתמול בערב חוזר מהעבודה בערך ב19:00 עובר את מחלף דניאל וממשיך על כביש 1 לכיוון ירושליים אחרי הפניה למודיעין התנועה מתחילה להזדחל, מהירות 70 בערך,

אני רגיל ששם אנחנו זורמים ב90% מהמקרים על 100+,

פתאום מבחין שהנתיב הימני הפך ל3+,

ינעל העולם...שם כמעט אף פעם לא היה פקק, מה הטעם? מה טמטום הזה שבמקום לסלול עוד נתיב עבור תחב"צ גונבים לי נתיב?

מה מצפה האידיוטית ממשרד התחבורה שאני יעמוד ביציאה מרעננה ויחפש טרמפיסטים לבית שמש?

מה עוד שאין בעצם תחלופה...

אשכרה כמו שכתבו כאן סמוטריץ תחזור לתחבורה.

אולי מישהו יתעשת ויעשה משהו במשרד העלוב הזה, שבאמת מהווה הפרה החולבת למדינה אבל 0 השקעה באזרחים המשלמים.

וכן אני נוסע 4 פעמים בשבוע מאחד המושבים אחרי בית שמש לרעננה 100 ק' לכיוון ואין לי שום אופציה סבירה אחרת.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

ברגע שהמדינה תטיל את הרגולציות האלה על אובר הרי שלאובר לא חהיה שום יתרון על מונית אחרת. למעשה, כל "כלכלת החלטורה" מבוססת על עקיפת החוק החל על הכלכלה המסודרת, מרגולציית בטיחות ועד מיסוי.

סלח לי אבל איזה רגולציית בטיחות יש לנהג מונית שאין לנהג רכב פרטי? גם נושא של המיסוי זה ממש לא בעיה בעידן הטכנולוגי. כל העסקאות עוברות דרך האפליקציה של אובר + ניכוי מס במקור של 35%. רוצה החזר? תגיש דו"ח מס. באמת אין שום דבר מסובך כאן.  

לפני 4 דקות, llaavvii כתב:

ינעל העולם...שם כמעט אף פעם לא היה פקק, מה הטעם? מה טמטום הזה שבמקום לסלול עוד נתיב עבור תחב"צ גונבים לי נתיב?

מה מצפה האידיוטית ממשרד התחבורה שאני יעמוד ביציאה מרעננה ויחפש טרמפיסטים לבית שמש?

היא באמת הייתה שרת תחבורה איומה וחבל מאוד שלא עפה מהכנסת יחד עם זהבה גלאון. התחבורה קורסת והיא מתעסקת בטמפ' של המזגן ברכבת ומראות באוטובוסים.  

עריכה אחרונה על ידי PeugeotVictimBoy
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...