Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נת"צ בכביש 1 - מה נדפק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yuvalganim כתב:

אז לא הבנתי? זה היה טוב או רע?

אני אומר שזה היה מצויין.

הנתיב עצמו הוא טוב, נסעתי בו השבוע וזה באמת היה הרבה יותר מהיר. עדיין יש בעיה של אכיפה - לכיוון תל אביב יש תמיד שני שוטרים שעומדים באותו מקום ושניה אחרי שעוברים אותם הרבה מתעלמים מה-+2 ומשתלבים לתוך הנתיב, ובכיוון צפון בשעות הערב לא ראיתי שוטר מעולם.

הבעיה ביישום שלו הייתה באשמת שני אנשים - סמוטריץ' וטרנר, ומשום מה הרבה פה מתגעגים לסמוטריץ' כשר תחבורה אבל שוכחים שהוא היה אחראי על המחדל של השקת הנתיב הזה.

למי ששכח:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5614139,00.html

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001302880

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3772695,00.html

זה הגיע למצב שלצאת מנתניה לכביש החוף (נסיעה של 4 דקות בתוך העיר, כן?) הפך לסיוט של שעה. בלי לדבר בכלל על מה שהלך בכביש החוף עצמו. הסיבה היא תכנון לקוי לחלוטין של הנתיב הזה שתוקן רק כעבור חודשים ארוכים.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 25.11.2022 בשעה 06:58, llaavvii כתב:

וגם שם אתה לא מדייק, 

החיבור לנתחבי אילון נעשה תוך גניבת נתיב אחד מהציבור והפקעתו לטובת הנתיב, וגם שם העומס שנוצר לאחר הפתיחה ועד היום הוא בגלל ההפקעה,

גם שם פעם היו זמנים ללא פקקים והיום כמעט כל שעות היממה החיבור פקוק.

ושם זה יותר מכעיס מכיוון שהיזם עוד גובה כסף.

ואתה מציג את כל אלה תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שהנתיב הזה נפתח לפני לא מעט שנים ומאז גידול בכמות המכוניות על הכביש+גידול בכמות האוכלוסיה והנהגים. להשוות את היום ללפני מספר שנים (מזכרוני מעל 5 שנים אבל לא יודע במדויק מתי הקימו את המערכת) זו טעות.

גם אם תשווה את היום ללפני 3-4 שנים (כלומר כשהנתיב המהיר כבר היה קיים ועובד) תוכל להגיד שנוספו לך בפקק עוד מספר דקות, פשוט כי הכבישים עמוסים יותר.

ועכשיו בכללי: הפקעת נתיבים מהציבור ובכלל המנעות מיצירת מפלצות אספלט בעלות 4/5/6 נתיבים היא לא הבעיה. בכללי כבישים בין עירוניים ומהירים בעלי 2 נתיבים בלבד (+1 לתחב״צ אם יש) היא לא הבעיה. אם זה עובד באירופה זה יכול לעבוד גם אצלנו. הבעיה היא בהרבה מקרים:

- מעבר מכביש רחב יותר לכביש צר: באופן כללי זו בעיה כשנתיבים מצטמצמים תוך כדי נסיעה. לנהגים הישראלים נראה שזו בעיה כפולה ומכופלת ומבלי ליצור פקק של חצי שעה על כל השתלבות אי אפשר להמשיך לסדר היום.

- חוסר זרימת התנועה באופן כללי: בעוד שמלינים פה על ״גניבת נתיב מהציבור״ בכביש 6 נניח בקטעים המרכזיים (בין תל אביב לתחנ״ד מגל) לא גנבו שום נתיב מהציבור ועדיין מדי בוקר העומס נמשך לאורך קילומטרים רבים. יש קטעים עם עמידה מוחלטת ולאחר כמה דקות קטעים עם נסיעה במהירויות שבין 80 ל120 קמ״ש בלי שום יציאה או מחלף בדרך. למה? כי כמה חכמים על הכביש מתעסקים בכל מה שלא אמורים להתעסק בו ומאטים את כל התנועה עד לכדי עמידה מוחלטת כמה קילומטרים אחורה. בקרבתם התנועה באיטיות עוקפת אותם מימין ומשמאל ומשתחררת עד לחוכמולוג הבא וכן הלאה.

אני רואה את הדברים האלה כל פעם שאני נוסע בכביש הזה. פקקים ארוכים בלי שום סיבה נראית לעין. חצי שעה של הזדחלות שבסופה, ככה סתם, פתאום נסיעה חלקה. למה? ככה.

תרבות הנהיגה פה וחוסר המסוגלות של אנשים היא הגורם מספר אחד לפקקים. קודם כל שיפתרו את זה ורק אז יהיה הגיוני להלין על האם יש נתיב אחד או פחות לציבור.

• אהבתי 3

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

@SuperBambaישבת מספיק באירופה. אז אני רוצה להזכיר לך את המושג stau. אתה יודע, פקקי ענק במדינה שבפורום נחשבת למייצגת תרבות הנהיגה. מה שמעניין הוא שלאותו stau בדרך כלל אין הסבר ברור. 3-4-5 ק"מ, ולעיתים פי כמה, בקצב צב קטוע רגל, ואז הפקק משתחרר ואתה חוזר ל-160 קמ"ש חוקיים למהדרין.

קראתי פעם ב-sciam איזו כתבה על נושא בניית כבישים, והטענה המרכזית שם היתה שבהרבה מקרים הנהגים מתנהגים באופן לא צפוי (הכוונה לנהגים כקבוצה, לא נהג זה או אחר), ושלעתים מה שנראה כפתרון הופך לבעיה - למשל מחלף חדש שאנשים נוסעים בו באופן שונה מציפיות המתכננים. אז לא הייתי מרים ידיים אחרי שבוע, כנראה שכמו הסיפור בנתניה הנתיב הזה מצריך fine tuning לפני שפוסלים אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 25.11.2022 בשעה 13:17, sperial כתב:

@shellcaseכמה רכבים ביום באיילון? כמה נתיבים בכבישים עם תפוסה דומה בעולם?

בערך 900,000 ליום באמצע שבוע בשני הכיוונים.
לא שזה משנה, כי מחשבים לפי שעת שיא.
בגדול קיבולת מקס' של נתיב בכביש בין עירוני לשעה היא משהו כמו 1600 כ"ר.

מעבר לזה - אתה מוזמן לחקור בעצמך את הנתונים, הכל נמצא באתר הלמ"ס, איילון מנוטר אחת לשנתיים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא סתם שאלתי, כי ראיתי את הנתון באיזה מקום ודי נדהמתי. המספר הזה בערך כפול מה-401 בטורונטו, על כ-25 הנתיבים שלו. הייתי אומר שדי מדהים שהמקום הזה לא פקוק לגמרי 24/7

Just now, sperial כתב:

לא סתם שאלתי, כי ראיתי את הנתון באיזה מקום ודי נדהמתי, ורציתי לראות מה כותב מישהו שמצוי בתחום. המספר הזה בערך כפול מה-401 בטורונטו, על כ-25 הנתיבים שלו. הייתי אומר שדי מדהים שהמקום הזה לא פקוק לגמרי 24/7

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 25.11.2022 בשעה 16:20, Cadillac58 כתב:

זה רק אני או שתוספת ימי שישי אחה"צ (יש תקדים לזה בארץ?) נועדה להקטין את הסיכוי שהממשלה הדתית שמתקרבת אלינו לא תבטל את הנת"צ?

לא יודע אם זה נועד למשהו שקשור לממשלה כזו או אחרת,

כן יודע שבערב שבת יש בדרך לירושלים הרבה עומסים,

(כמאמר חז"ל 'הכל מעלין לירושלים'....),

מניח שזה הסיבה לתקדים.

פורסם
בתאריך 25.11.2022 בשעה 07:55, baer כתב:

גנבו נתיב מהציבור? מי זה הציבור?

מי שנוסע באוטובוס בשעות העומס וגם מי שברכב פרטי עם אנשים ברכב ומגיע לת"א בזמן סביר לא חושב שגנבו לו נתיב.

כן היו פחות פקקים כי.. היו פחות מכוניות.

ככל שיהיו יותר נתיבים ומחלפים זה יכול לעזור בטווח הקצר ועד הרמזור הבא אבל לטווח רחוק זה רק יעשה יותר פקקים (כן זה לא הגיוני אבל ככה זה ביקוש מושרה).

גניבה מהציבור מכיוון שאמנם מיעוט משתמש באוטובוס אבל יש כאן חברה פרטית שמקבלת הרבה כסף מהציבור על השימוש בנתיב שלה שבנקודת החיבור עד ההפקעה היה חינמי.

בתאריך 25.11.2022 בשעה 12:59, yuvalganim כתב:

אני לא מסכים. במצב של היום איילון היה פקוק גם אם היו עוד 2 נתיבים.

בסוף הכל מתנקז ליציאות הקיימות, זה בכלל לא משנה.

כמות הרכבים שם היא פסיכית ודווקא לתל אביב יש תחבורה ציבורית לא רעה כמעט מכל מקום.

הנתצ באיילון הוא הכרחי מאוד, יש שם גם נתיב +3 שעוזר מאוד לרכבים מלאים.

מי שנוסע לבד שיעמוד בפקק

אכן היה פקקים אבל פחות, ובשעות הערב המאוחרות לא היה פקק, ובשעות הבוקר המוקדמות הפקק היה מתחיל יותר מאוחר (הפקק הוא עד החיבור ולאחר חיבור זה משתחרר וזה בערך עד 06:30 בבוקר).
ובאופן ברור בכל יחס של כלי רכב זה העלה את העומס על הנקודה.
נתיב לתפוסה מלאה זה טוב אבל כאשר היזם סולל אותו במלואו על חשבונו ומוסיף נתיב לכל האורך כולל בהשתלבות.

פורסם

אז עניין הגניבה הוא רק בגלל שחברה פרטית מעורבת בזה? 

הרבה דברים שהיו חינמיים או עדיין חינמיים עכשיו יהיו בתשלום בעתיד. 

צריך להבין שכמה גורמים כמו הזנחת תחב"צ לאורך השנים, ריבוי אוכלוסיה, העדפה לרכב פרטי (קורונה..) חברו והתוצאה פקקים איומים שפוגעים בזמן שלנו, בכיס שלנו, באויר שלנו ועוד. להמשיך להוסיף נתיבים לא רק שלא יעזור - רק ירע את המצב.

פורסם

בנקודה זו זה בגלל חברה פרטית שמקבלת כסף מאיתנו על ההשקעה שלה ואם היא לא השקיע עד הסוף לדעתי לא היה צריך לתת לה לגבות כסף,
התסכול בוודאי שהיה קיים גם שהמדינה משקיע - אבל אז מבחינתי זה היה נכנס לקטגוריה של "חלם".

פורסם (נערך)

ממעללי התחב"צ: אני מחכה בבוקר לאוטובוס  ,הוא מתקרב לתחנה , בתחנה יש 2 אוטובוסים ,הוא רחוק מהתחנה משהו כמו 30-40 מטר .בד"כ במקרים כאלו הנהג לא מעלה  הוא מסמן לך אני מתקרב לתחנה ....

אבל החלטתי שבכל זאת אני יילך אליו .אני רץ ואני קולט אותו פותח דלת וסוגר במהירות ,אני כבר עמדתי ליד הדלת והוא סגר לי על הפרצוף ...אני מנסה לשלוף את הפלאפון לצלם מספר רכב והוא כבר לא היה באופק (בן מיעוטים ) אחח עצבים עצבים עצבים זה המצב פה במדינה  והוא יודע שלא יפטרו אותו כי פשוט אין נהגים . 

הוא פתח את הדלת רק כדי שאח"כ כשאני יתלונן ויראו את התלונה ייבדקו ויראו שהוא פתח את הדלת 

הסיפור המקומם שלי שקורה יום יום לעשרות אנשים הוא המיקרו קוסמוס של סיפור התחב"צ בישראל שירות זבל יחס אנוש בקרשים היעדר אפשרות לאכוף תלונות ציבור בצורה יעילה ומהירה 

נהגים עם שכר נמוך ולכן רובם ערבים וקיבלתם סיבה טובה ליסוע ברכב

התובנה שלי היא שבמקום שלנגד עייני הנהג תעמוד העבודה שלו ואיך הוא מסיע אנשים ממקום למקום,

הוא חושב איך אני עושה את המסלול הכי מהר ולהמשיך לראות טיקטוק.... ולכן אתה מקבל נהג שנוסע עם אוטובוס 3/4ריק ולא עוצר בתחנות ומדלג על רמפות שהוא אמור לעלות אליהם .....(לא כולם אך חלקם הלא מבוטל בכלל) ואז מה אתה עושה? פותח תלונה וחוזרים אליך אחרי חודשיים אנחנו רואים שהוא עצר בתחנה ופתח דלת ... וכאחד שהיה שם אני יודע בדיוק מה זה אומר .

פעם נוספת הייתי בתחנה מרכזית בי-ם.  שמה זה הולך שמחכים בתוך הבניין  עד שהאוטובוס נכנס לרציף  ואז הוא מעלה נוסעים לוקח רוורס ונוסע ,חיכו לו בערך 30 איש ברציף , בפועל הוא לא נכנס לרציף ,אלא נסע לידו עצר לשנייה אני וחבר עצרנו אותו בגופנו הוא העלה אותנו בצעקות ונסע חברים שלי שלא הספיקו לעלות התקשרו להתלונן ...נחשו מה אמרו להם ? אנחנו רואים שהוא עצר ופתח דלת בתחנה ...

תודה לכולם

.............

עריכה אחרונה על ידי ידני
  • אהבתי 6
  • מבאס 3
פורסם

אתמול הייתי בתל אביב

חזרתי ב16:00 משם לכיוון ירושלים. תוך שעה ורבע הייתי בירושלים

אני חושב שהנתיב בסדר גמור. דיי רץ.

ויש לי שאלה, איך יאכפו את הנתיב? רנדומלית עצירת רכבים על ידי המשטרה או שיש לא עלינו טפו טפו טפו חמסה שום בצל, מצלמות שיבדקו כמה נוסעים יש?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

בארה"ב,

שוטרים על הר'לדייוידסון אורבים לרכבים עם מושב קדמי פנוי,

מתעלקים מהצד,

ואם גם מאחור ריק,

500 דולר😮

זוכר את זה כשאשתי ישבה מאחור עם הקטנים

ב'קאר פול' מאל. איי.  לסנדייגו,

לקח לי זמן להבין מאיפה נדבק לי האופנוע הזה,

למזלי הוא יצא בידיים ריקות😁

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...