Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי מנוע TSI 1.2 ברכבי VAG - מה צריכת הדלק שלכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 31.10.2022 בשעה 23:21, Derish כתב:

אמא דריש התחדשה לפני כחצי שנה בסקודה רומסטר סקאוט 2011 עם מנוע 1.2 TSI המפורסם, שמפיק למיטב זכרוני כ-105 כ"ס בדגם הנ"ל. האקזמפלר גמע כ-180 אלף ק"מ, טופל במורשה לאורך השנים, ועם הרכישה עבר ישור קו במוסך רון. נוסע יפה, לא מאבד מים/שמן, אבל מראה כיום צריכת דלק מבישה למדי של ליטר אחד לעשרה ק"מ בערך, במסלול חצי עירוני וחצי פרברי (מהירות ממוצעת 60-70 קמ"ש).

שלב ראשון בבדיקה שלך צריך להיות תידלוק מלא ולקחת את האוטו לנסיעה רגועה מחוץ לעיר.

אם תגיע ל 15-16 סימן שאין בעיות.

אם הנסועה השגרתית מתאפיינת בנסיעות קצרות או באיזורים עם תנועה ערה\פקקים, 1:10 זה נורמלי.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סקודה יטי 1.2 ידני - נוסע כמעט רק בין עירוני היום, צריכת הדלק עומדת על 1:14.5.

בעבר, כשגרתי בחיפה והייתי נוסע כל יום לעבודה וחזרה (לרדת למת"מ ואז לעלות לכרמל), הייתי מגיע ל-1:11. זה לא חריג. 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 31.10.2022 בשעה 23:21, Derish כתב:

שלומות,

אמא דריש התחדשה לפני כחצי שנה בסקודה רומסטר סקאוט 2011 עם מנוע 1.2 TSI המפורסם, שמפיק למיטב זכרוני כ-105 כ"ס בדגם הנ"ל. האקזמפלר גמע כ-180 אלף ק"מ, טופל במורשה לאורך השנים, ועם הרכישה עבר ישור קו במוסך רון. נוסע יפה, לא מאבד מים/שמן, אבל מראה כיום צריכת דלק מבישה למדי של ליטר אחד לעשרה ק"מ בערך, במסלול חצי עירוני וחצי פרברי (מהירות ממוצעת 60-70 קמ"ש).

היות והמנוע הזה מותקן בדגמים רבים של הקונצרן מאז 2009 בערך, תהיתי אם יש בין קוראי הפורום בעלי רכב דומה שיכולים להעיד על צריכת הדלק שלהם. בהתאם לממצאים, אקח את השרשור למדור הטכני או שאולי פשוט אמליץ לאמא שלי להפסיק לתדלק בסד"ש/טן.

אשמח לכל מידע שתוכלו לשתף.

סה"כ צריכת הדלק של הרכב נראית תקינה.

איזה כייף לי :)

פורסם
בתאריך 31.10.2022 בשעה 22:21, Derish כתב:

במסלול חצי עירוני וחצי פרברי

איך הגענו מזה ל'עירוני' ולצריכה 'תקינה' של 1:10?

להבהרה: חמש דקות בעיר, חמש דקות בכביש החוף (90-120 קמ"ש) ואז עוד רבע שעה בדרך מהירה (70-90 קמ"ש) - זה המסלול שהרכב עושה פעמיים או שלוש בשבוע, הלוך ושוב. לפעמים עוד 20 דקות בעיר כדי לעשות קניות ביום שישי.

לפני זה הייתה יונדאי i10 1.2 שעשתה 1:14 בתוואי הזה, ולפניה הייתה פאקינג אימפרזה 2 ליטר 4x4 בת עשרים שעשתה 1:10. לא נראה לי שרכב מ-2011 עם מנוע מתקדם יחסית אמור להראות נתונים כאלה, וזה מגובה במה שנכתב כאן ע"י כולם חוץ מיוזר אחד ספציפי.

פורסם

אני עם פאביה 2013  1.2 ליטר 105 כס מחוץ לעיר 1/13 בתוך העיר בנסיעה מלאה פקקים 1/8 

הנתונים לא מדוייקים במאחוז אבל זה הכיוון

• אהבתי 1
פורסם

שנתיים עם אוקטביה 1.2 בליסינג מודל 2015, רק פעם אחת הרכב ירד מ 1:15. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 20 שעות, Derish כתב:

איך הגענו מזה ל'עירוני' ולצריכה 'תקינה' של 1:10?

ההשוואה של צריכת הדלק של הרכב של אמך לעומת רכבים אחרים (פאביה/אוקטביה) עם מנוע זהה היא לא רלוונטית מכמה סיבות:

1. הגרר ההידרודינמי של רומסטר לדעתי הרבה יותר גבוה מאשר אוקטביה או פאביה לכן צריכת הדלק של הרומסטר תהייה קצת יותר גבוהה.

2. הרכב של אמך עשה 180K עם אותו מנוע כלומר יחסית מנוע די "עייף" מה שעלול להשפיע גם על צריכת דלק גדולה יותר..

3. ייתכן שלחץ האוויר בצמיגים של הרכב של אמך לא אופטימלי כלומר נמוך מהמלצת הייצרן ויש לו השפעה גדולה על צריכת הדלק.

4. ברכבים חדשים יותר ייצרן הרכב התקין צמיגים חוסכי אנרגיה (ECO) בחלק מהדגמים וגם לחץ האוויר גבוה יותר בכדי לשפר את צריכת הדלק.

** אחד הגורמים המגדילים בצורה משמעותית את צריכת הדלק זה המזגן. אם אמך תיסע ללא מזגן כנראה תוכל להגיע לצריכת דלק של 1 ל-12.

* לדעתי אם תעשה ניקוי מצערת ייסודי ובדיקה של סל"ד סרק שהוא בטווח התקין והחלפת שמן מנוע לשמן בעל צמיגות קצת יותר נמוכה עשוי לשפר את צריכת הדלק במעט וכמובן לבדוק לחץ אוויר !

מכיוון שהרכב עשה טיפול במוסך רון אני מאמין שהוחלף פילטר אוויר וגם ביצע סריקת תקלות ככה שאינני רואה מה אפשר לעשות מעבר לזה בכדי לשפר,את

צריכת הדלק.

לסיום אשמח לשמוע אם הצלחתם לשפר את צריכת הדלק וכיצד.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בהמשך לדבריו של @מרק10, מאחר ומדובר במנוע יורו-5 אני משער שאם היה כשל, ולו הקטן ביותר, במעגל מערכת "זיהום האויר" של הרכב (הזרקת דלק והנלווים לה), כבר מזמן היית מקבל התראה.

מאחר ולא כך המצב - הצעתי בשלב ראשון לתדלק מיכל מלא בבנזין ולצאת לנסיעה מחוץ לעיר ולבדוק מהי צריכת הדלק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה, זה יבוצע במהלך הביקור הבא שלי שם, ועל הדרך נחליף את ארבעת הצמיגים (האיכותיים למדי אך ישנים).

לחץ האוויר נבדק שגרתית, אבל זה רעיון טוב לעבור על החשבונית האחרונה כדי לבדוק מה נעשה שם. גם אם הפילטר הוחלף, אני בספק אם בית המצערות נבדק או נוקה.

אעדכן בקרוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.11.2022 בשעה 19:54, DareDevil כתב:

לגבי טן בכפר סבא מזרח, לא הייתי רץ לתדלק שם, לא בטוח שיש תחלופה טובה של דלק במקום.

אני מתדלק שם לא מעט (אם הכוונה לטן בעתיר ידע) הם בד"כ לא ריקים ולא הרגשתי בעיות עם הדלק

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 53 דקות, Derish כתב:

לחץ האוויר נבדק שגרתית, אבל זה רעיון טוב לעבור על החשבונית האחרונה כדי לבדוק מה נעשה שם. גם אם הפילטר הוחלף, אני בספק אם בית המצערות נבדק או נוקה.

ניקוי מצערת זה לא חלק מטיפול שגרתי. אם לא היו בעיות כמו התנעה או כיבוי מנוע או סל"ד סרק לא תקין רוב הסיכויים שרון לא המליץ על ביצוע ניקוי.

רון בדרך כלל לא מפרק את בית המצערת אם לא קיימת תקלה אקוטית אלא מבצע ניקוי ייסודי ללא פירוק בית המצערת והמחיר סביב 250-300 שקלים.

פורסם
לפני 55 דקות, motior כתב:

אני מתדלק שם לא מעט (אם הכוונה לטן בעתיר ידע) הם בד"כ לא ריקים ולא הרגשתי בעיות עם הדלק

כן התחנה בעתיר ידע

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...