Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
התייעצתי בעבר כאן בפורום על רכבים,  התקציב שלי השתנה לעד 40,000 (ירדתי בתקציב מסיבות כלכליות).

השימוש שלי ברכב יהיה:
הרכב ישמש אותי לנסיעות בעיקר עם בת הזוג שלי (בדר"כ לא יהיו יותר משני אנשים באוטו, ז"א נוסע ונהג).
פעמיים בשבוע נסיעות בין חדרה לחיפה, טיולים פעם בכמה חודשים (לקמפינג וכו'), יחד עם זאת, אני לא חייב תא מטען גדול במיוחד.
לפעמים אני חונה בחיפה במקומות שכמעט ואין שם חניה, אז אני מעדיף רכב האצ'בק.

מה חשוב לי באוטו?

חשוב לי שיהיה חזק (שיעשה את העליות של חיפה בקלות ולא יתאמץ) חשוב לי נוחות הנסיעה, חשוב לי בידוד הרעשים באוטו, וגם האמינות שלו באופן כללי.

התסכלתי על רכבים כמו מאזדה 3, יונדאי i30, הונדה סיוויק האצ'בק וכו'.
אבל...
1. שמעתי שיש להונדה תת היגוי במהירויות מסוימות, וזה קצת מרתיע אותי, כי אני לא רוצה בטעות לאבד שליטה על האוטו בזמן הנסיעה.

2. קשה מאוד למצוא מאזדה 3 שטיפלו בה כמו שצריך (תכף אתן דוגמה לאחת שמצאתי).

3. אני לא מכיר מספיק את יונדאי, אני יודע שזה רכב אמין בגדול, אך אני לא יודע איך היא מבחינת אמינות, נוחות נסיעה וכו' (האם היא משתווה למאזדה?).

אשמח לשמוע את ההצעות שלכם :)

תודה רבה.

-------------------------------------------------------------------

אני דיברתי עם מישהו היום שמוכר מאזדה 3, 2010 מנוע 2.0
יד שניה, עשתה 190K
פרסם אותה ב38K
כששאלתי אותו לגבי הטיפולים, הוא אמר לי שהוא עשה לה טיפולים רק במוסך של מאזדה כל 15 אלף, או פעם בשנה וחצי, שזה נשמע לי קצת הרבה.
אני מניח שאוכל להוריד אותו במחיר, אך אני לא בטוח בגלל המרווח בין הטיפולים, מצד שני, טיפלו בה רק במאזדה (לפי מה שהוא אומר).
מה אתם אומרים?

עריכה אחרונה ברגע זה על ידי Hod135

פורסם

אם טיפלו ברכב רק במזאדה ויש תיעוד מלא להכל יכול להיות שזה בסדר.
קיים סיכוי שהוא לא באמת זוכר שנה וחצי אלא שנה וחודש בפועל.

פורסם

מספיק עם "העליות של חיפה". אחרי 45 שנות נהיגה בעיר הזו אני מבטיח לך שכל רכב שיוצר ב-60 השנים האחרונות וטופל כראוי ישמח לעלות בהן, גם אם בנתיב  הימני. וממילא עומס התנועה והגיאומטריה לא יאפשרו לך להשתולל יותר מדי.

ספציפית לגבי מאזדה 3 2010 - לטעמי לא נוח (אבל זה הישבן שלי, לא שלך), ותא המטען שלו (בגרסת הסדאן) קטן יחסית לקטגוריה, במיוחד פתח הטענה בלתי שימושי בעליל.

לגבי טיפולים - בקש לראות את החשבוניות או דוח טיפולים שיוציא במוסך.

ועוד דבר - אם אתה מחפש רכב בן 12 אל תצפה לאמינות מושלמת. כל רכב בגיל הזה עלול להפתיע אותך מדי פעם עם איזה ביקור לא צפוי במוסך.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Stevenkler כתב:

אם טיפלו ברכב רק במזאדה ויש תיעוד מלא להכל יכול להיות שזה בסדר.
קיים סיכוי שהוא לא באמת זוכר שנה וחצי אלא שנה וחודש בפועל.

השאלה שלי במקרה הזה אם המרווח בין הטיפולים הוא בעייתי או לא?

לפני 25 דקות, sperial כתב:

מספיק עם "העליות של חיפה". אחרי 45 שנות נהיגה בעיר הזו אני מבטיח לך שכל רכב שיוצר ב-60 השנים האחרונות וטופל כראוי ישמח לעלות בהן, גם אם בנתיב  הימני. וממילא עומס התנועה והגיאומטריה לא יאפשרו לך להשתולל יותר מדי.

ספציפית לגבי מאזדה 3 2010 - לטעמי לא נוח (אבל זה הישבן שלי, לא שלך), ותא המטען שלו (בגרסת הסדאן) קטן יחסית לקטגוריה, במיוחד פתח הטענה בלתי שימושי בעליל.

לגבי טיפולים - בקש לראות את החשבוניות או דוח טיפולים שיוציא במוסך.

ועוד דבר - אם אתה מחפש רכב בן 12 אל תצפה לאמינות מושלמת. כל רכב בגיל הזה עלול להפתיע אותך מדי פעם עם איזה ביקור לא צפוי במוסך.

לגבי העליות של חיפה - זו העדפה שלי, לא בא לי מנוע 1.0 שישאג כשאני עושה את העליות האלו.

לגבי הטיפולים - השאלה הייתה אם המרווח בין הטיפולים הוא בעייתי או לא? למרות שהוא טופל במוסך של מאזדה.

לא מצפה לשום דבר, לכן אני נזהר ומברר כל מה שצריך.

פורסם (נערך)

כמה זמן המוכר בעלים של הרכב? כמה קילומטרים הוא נסע בזמן הזה?

לא מסתדר לי החשבון של 15 אלף קילומטרים בשנה וחצי עם 190 אלף קילומטרים כלליים מ 2010. 

נסעת על רכב סקודה/ סיאט עם מנוע טורבו בנזין 1.0?

מהתיאור של הדרישות אני לא השתכנעתי שחייבים רכב משפחתי. מאזדה 2 יכולה להספיק.  היא זולה יותר מאשר מאזדה 3, במיוחד עם מנוע 2.0, חסכונית יותר ועדיין זריזה ואמינות מאוד.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

@vladclarרכב משנת 2010 נמצא על הכביש 12 שנה, אולי טיפה יותר, אז 15,000 ק"מ בשנה מביאים אותנו ל-180,000, לא רחוק מהמוצהר, ואם הרכב מתחילת 2010 זה כבר מסתדר לגמרי עם חריגה קטנה פה ושם.

עם זאת, כמובן ששאלתך נכונה לגבי היכרותו של המוכר עם הרכב. מכל מקום, אם יש בידי המוכר חשבוניות של היד הראשונה, או אם הרכב אכן טופל במורשי יבואן יהיה קל מאוד לפתור את הפער הזה.

כרגיל, @Hod135, כדאי לך לפנות לאשכול השרשורים הנעוצים בראש פורום רכישת רכב, תמצא שם הרבה עצות טובות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

15 אלף קילומטרים בשנה וחצי, לא בשנה.

כל החשש  של הקונה, שהרכב לא עבר טיפול פעם בשנה לפחות.

מכאן השאלה שלי, אולי המוכר רק ב 3-4 שנים האחרונות בעלים של הרכב, והוא נוסע הרבה פחות מהבעלים הראשון (שצבר קילומטראז' מכובד לפניו).

אם זה המצב, יהיה קשה להבין איך טיפלו ברכב אצל הבעלים הראשון לאורך הרבה שנים.

בכל מקרה, לא להחליף שמן מנוע פעם בשנה ברכב בן 12 זה לא טיפול טוב, ולא משנה שזה במוסך מאזדה.  

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני הבנתי שמדובר בספירות נפרדות, כך שיתכן שמרווחי הטיפול גדולים מ-15 אק"מ. אפשרות אחרת וסבירה מאוד היא שהיו שנים בהן היתה נסועה נמוכה ושנים עם נסועה גבוהה, בהחלט מסביר הבדלים במרווחים בין הטיפולים.

מכל מקום, בירור בחשבוניות או במוסך יפתור את החידה, ואם לא - הקונה יצטרך לחשוב שוב על אמינות המוכר.

פורסם
לפני 12 שעות, vladclar כתב:

כמה זמן המוכר בעלים של הרכב? כמה קילומטרים הוא נסע בזמן הזה?

לא מסתדר לי החשבון של 15 אלף קילומטרים בשנה וחצי עם 190 אלף קילומטרים כלליים מ 2010. 

נסעת על רכב סקודה/ סיאט עם מנוע טורבו בנזין 1.0?

מהתיאור של הדרישות אני לא השתכנעתי שחייבים רכב משפחתי. מאזדה 2 יכולה להספיק.  היא זולה יותר מאשר מאזדה 3, במיוחד עם מנוע 2.0, חסכונית יותר ועדיין זריזה ואמינות מאוד.

אני לא אוהב לנהוג ברכב קטן, זה מרגיש לי צפוף ואני לא אוהב את זה.
--------------------------

חברים בלי קשר למאזדה ששאלתי לגביה..
אשמח לשמוע עוד הצעות/ חוות דעת.

פורסם

אזרוק את ההמלצה שלי 

טויוטה אוונסיס. לא חסכוני אבל רכב ממש מעולה. נח, סוחב טוב, אמין, (אני בשנתון 2009 מוציא 1:11 בבין עירוני) בתקציב שלך תוכל להתקדם בשנתון (בדגם) ולקבל תוצאה קצת יותר טובה 

ראיתי שכתבת על בידוד רעשים. ברכב שלי בידוד הרעשים רחוק מלהיות מושלם, אולי בדגם אחרי כבר שיפרו את זה

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

תבדוק

פיאט טיפו

מיציבושי ספורטבק

תוכל לעלות בשנתונים קצת ולקבל יותר בטיחות, וביצועים מספקים.

המיציבושי זה הצ'בק

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

אני לא שמעתי דברים טובים על פיאט.
ומיצובישי ספורטבק אני לא ממש מכיר, איך היא?

עריכה אחרונה על ידי Hod135

פורסם

קח i30 תוכל להשיג 2014 ב40 אלף.

יש לנו במשפחה המורחבת 4 רכבי i30. (במקרה סטיישן. אבל יש גם גרסת הצ'בק בשוק)

יחסית אמין, לא טיוטה קורולה אבל בהחלט אמין.

צריכת דלק טובה

אני (עם סטשיין) מוציא 1:12 בנסיעה משולבת פקקים.

בכביש מהיר בלי פקקים סביב 1:15-16 עם מזגן דלוק.

לא חושב שהעליות של חיפה יפריעו לו 

.

פורסם (נערך)
בתאריך 21.8.2022 בשעה 21:17, Hod135 כתב:

אני דיברתי עם מישהו היום שמוכר מאזדה 3, 2010 מנוע 2.0
יד שניה, עשתה 190K
פרסם אותה ב38K
כששאלתי אותו לגבי הטיפולים, הוא אמר לי שהוא עשה לה טיפולים רק במוסך של מאזדה כל 15 אלף, או פעם בשנה וחצי, שזה נשמע לי קצת הרבה.
אני מניח שאוכל להוריד אותו במחיר, אך אני לא בטוח בגלל המרווח בין הטיפולים, מצד שני, טיפלו בה רק במאזדה (לפי מה שהוא אומר).
מה אתם אומרים?

ניסית את הבחור הזה?

מצאתי מודעה ביד2 שחשבתי שתעניין אותך:
*מאזדה|3|2010*
https://www.yad2.co.il/s/c/k4ry897q

אגב, חושב שסיטרואן c4 החל מ-2015 (מנוע 1.2 פיורטק) שטופלה היטב ועברה החלפת טיימינג בזמן טרם שהתחילה להתפורר והזיקה לרכב - היא אפשרות מעולה שגם נכנסת בתקציב (וגם תהיה החדשה ביותר).

ספר טיפולים מלא ועיון מקצועי בו - חובה.

זאת מעניינת -

מצאתי מודעה ביד2 שחשבתי שתעניין אותך:
*2016|C4|סיטרואן*
https://www.yad2.co.il/s/c/8q80g55x

עריכה אחרונה על ידי ...
  • תוכן חדש...