Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית לא שמעתי על מקרה של תאונה שמישהו קיבל רכב חדש.

כל פוליסה והתנאים שלה, אבל לרוב באובדן להלכה מדובר בהיקף הנזק שנע בין 45 ל-59 אחוזים משווי הרכב, מה שלעניות דעתי לא המצב כאן.

אך, כמו שאמרתי בתגובתי הקודמת, נהיה יותר חכמים לאחר הצעת המחיר מהמוסך או דו"ח של השמאי.

2016 BMW M235i.

פורסם

לי בשנה הראשונה היה סעיף בביטוח מקיף שבמקרה והרכב יורד מהכביש, אקבל רכב חדש.

אבל רק עד גיל שנה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עד כמה שאי זוכר הסעיף טיפה שונה - המבטח רשאי לתת רכב חדש במקום זה שנפסל. אבל זה הרעיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרכב שנת 2022, פחות מחודשיים על הכביש. 

יש לי סעיף ישן עד חדש שאומר שעד 15% יותר משווי לוי יצחק לקבלת רכב חדש. 

המוסך מדבר על היתכנות לאובדן להלכה, בעיקר בגלל עלות החלקים, אבל עוד בודק. 

אבל אין רכבים, אין אפילו אפשרות להיכנס לרשימת המתנה :( ויש אנשים שהזמינו 2, 3, 4 רכבים כי הבינו שזה כסף קל ויש פראיירים.

פורסם

ראשית, שמח לשמוע שאף אחד מכם לא נפגע.
כמה הערות כלליות:
בגלל שיש כאן כמה נקודות ייחודיות, יש מקום לעבודת מודיעין רלוונטית:
1) אם יש לך סוכן ביטוח של ממש ולא פוליסה של אחת מהחברות הישירות, זה המקום לבקש ממנו לייעץ לך. אפילו אם הסוכן שלך עצמו עוד לא טיפל במקרה דומה, אחד מהסוכנים האחרים שהוא מכיר בטוח כבר טיפל (אולי לא באיוניק 5 ספציפית, אבל מן הסתם כבר קרו מקרים דומים באחת החשמליות שעולות 200000 ש״ח ומעלה -- יש אלפי טסלות על הכביש כבר שנה וחצי, ועוד רבות אחרות) ;
2) כתוב בפורומים הרלוונטים (קב׳ הפייסבוק של רכב חשמלי ו/או איוניק 5, קב׳ הווטסאפ וכו׳) פוסטים לאתר אדם שקרה לו מקרה דומה;

בעניין מידת הנזק:
3) אני דווקא הייתי שוקל מאד לחיוב שמאי מטעמי -- גם אם זה כסף שלא יוחזר. בדיוק מהטעמים ש-  be roo הזכירה, ובמיוחד כיוון שלשמאי של חברת הביטוח אין נסיון (אם הבנתי נכון) עם רכב חשמלי. כיון שיש כאן נקודות ייחודיות, זה בדיוק המקרה ששמאי שני אולי יעלה על דברים שהשמאי הראשון לא. הייתי מחפש שמאי שכבר יש לו נסיון עם חשמליות. אני גם מעריך ששמאי שאתה שוכר יקדיש לך יותר זמן ותוכל לדון איתו בדברים שאתה רוצה (הנסיון שלי היה ששמאים מטעם חברות ביטוח או כאלה שמקורבים למוסכי יבואן (ולאחרונים אין מוטיבציה לצמצם תיקונים) לא מוכנים להקדיש לבעל הרכב זמן בכלל). 
למיטב ידיעתי, עד השלב שבו מתחילים לעבוד על הרכב או אתה חותם על הסכם פיצוי כלשהו עם חברת הביטוח, אפשר לערב שמאי משלך. תוודא שלא מתחילים שום דבר לפני שאתה מחליט על זה.
4) שאלה קריטית: האם יש רושם שהיתה פגיעה כלשהי בסוללה?
אם כן, זה מאד יגדיל את הסיכוי להכרזת אובדן.
ברכב חשמלי לא מחליפים תאים בודדים, אלא מודולים, ובמקרים רבים, אם אין ידע מספיק במוסך המטפל, לא מסתכנים ומחליפים את כל הסוללה. אם לא תקבל ממוסך היבואן הראשי (למיטב ידיעתי, אף מוסך הסדר של חברת הביטוח לא מוסמך לבדוק את הנושא) תשובה שמספקת אותך לגבי הסוללה, יש בארץ מספר קטן של מוסכים עצמאיים שמתמחים במערכת ההינע של רכב חשמלי (לא היברידי) -- אלה גם עושים בדיקת מצב סוללה ששוקלים לקנות חשמלית משומשת -- וייתכן שהשמאי מטעמך או אתה באופן עצמאי תרצה להביא חוות דעת ממוסך עצמאי כזה.
5) לגבי כל הנזק הכלכלי של עליית המס, לא מאמין שיש מה לעשות (הפוליסות שאני מכיר תמיד מאד ברורות לפי מה מחשבים ערך, ולוי יצחק הוא הקדוש) -- אבל זה שווה אולי התייעצות חד-פעמית עם עו״ד. לא דבר מאד יקר.
6) אם יסתבר שיש אובדן מלא או אובדן להלכה, לא רצוי לחליט מראש שאתה לא מוכן לאף דגם אחר. במצב השוק היום, לא ברור בכלל מתי תהיה אספקה נוספת לארץ, ומן הסתם אתה צריך פתרון לתקופה לא קצרה.

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת. 

שלחתי שאלה בכמה קבוצות לגבי שמאי מתמחה, וגם עו"ד. מקווה שאמצא תשובה. 

פורסם

עדכון לבנתיים. 

שכרתי שמאי עצמאי, ועדיין עוד לא קיבלתי הצעת מחיר. אך משתמע כי העלות תהיה גדולה מ 50%. השמאי עצמו אומר שיש גם ירידת ערך של 15% בערך. 

נשמע שממש רוצים לדחוף אותי לאבדן להלכה.

אבל לי זה מרגיש שאני ממש נדפק.

מגיע לי חדש תמורת ישן על פי הביטוח, אבל אין רכבים.

מה שכביכול משאיר אותי עם 2 חלופות: מחירון לוי יצחק מציין סכום של 180,000, כאשר אני יודע שהרכב הזה נמכר ביד 2 ב 230,000 שח וזה גם בערך המחיר הצפוי של הדגם ב 2023. 

או לתקן ולא לקבל את ה15% ירידת ערך, כי הביטוח "לא ישלם". 

איך שלא מסובבים אץ זה, נשמע שאין לי אופציות טובות. 

האם מישהו מכיר שבתביעה נתנו שווי שוק ריאלי ופיצוי הולם?

פורסם

אולי פספסתי משהו, אבל למה הביטוח לא ישלם ירידת ערך? 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה כתוב בפוליסה לגבי חישוב ערך הרכב? זה מה שקובע.

כדי לתבוע סכום יותר גדול ולזכות בו תצטרך להוכיח שמחירון לוי יצחק שגוי. לא יהיה פשוט, וסביר שעלות המשפט (עורך דין, חוות דעת יועצעם) תהיה גבוהה.

עם זאת  צריך לבדוק האם סעיף ה"חדש תמורת ישן" אינו מקנה לך זכות לקבל מחירון של רכב חדש. הצרה היא שהחוזה שלך הוא מול המבטח שלך, המבטח של הפוגעת יתן לך מחירון משוקלל. אם תוכל לקבל מחיר של רכב חדש אפשר שיהיה עדיף לך לתבוע את הביטוח שלך. זה נתון לבדיקה משפטית.

אם מדובר באובדן להלכה השאר את הרכב לביטוח. אפילו אם יהיה אפשר לתקנו לא ברור כמה זמן יאושפז במוסך (זמינות חלקים ומומחיות של בעלי מקצוע בדגם חדש), הוא יאבד מתכונותיו, מהבטיחות, וערכו בשוק היד השניה יהיה נמוך מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 49 דקות, vladclar כתב:

אולי פספסתי משהו, אבל למה הביטוח לא ישלם ירידת ערך? 

כי זה מגיע לסכום של 65% מעלות הרכב. 

50% על תיקונים ועוד 15% אובדן ערך, כאשר ביטוח מחזיר עד 50% לפי השמאי או אובדן להלכה

פורסם
לפני 41 דקות, sperial כתב:

מה כתוב בפוליסה לגבי חישוב ערך הרכב? זה מה שקובע.

כדי לתבוע סכום יותר גדול ולזכות בו תצטרך להוכיח שמחירון לוי יצחק שגוי. לא יהיה פשוט, וסביר שעלות המשפט (עורך דין, חוות דעת יועצעם) תהיה גבוהה.

עם זאת  צריך לבדוק האם סעיף ה"חדש תמורת ישן" אינו מקנה לך זכות לקבל מחירון של רכב חדש. הצרה היא שהחוזה שלך הוא מול המבטח שלך, המבטח של הפוגעת יתן לך מחירון משוקלל. אם תוכל לקבל מחיר של רכב חדש אפשר שיהיה עדיף לך לתבוע את הביטוח שלך. זה נתון לבדיקה משפטית.

אם מדובר באובדן להלכה השאר את הרכב לביטוח. אפילו אם יהיה אפשר לתקנו לא ברור כמה זמן יאושפז במוסך (זמינות חלקים ומומחיות של בעלי מקצוע בדגם חדש), הוא יאבד מתכונותיו, מהבטיחות, וערכו בשוק היד השניה יהיה נמוך מאוד.

פות״ש,
בעסה לשמוע לגבי האובדן הגמור המסתמן, בין אם להלכה ובין אם למעשה, אבל אני לגמרי מסכים עם  @sperial: גם אם אפשר מבחינה בטיחותית לתקן אותו, ובזמן סביר, מאד יכול להיות לא יהיה כדאי לך להישאר עם הרכב. אני הייתי מאד נרתע מלקנות כזה בתור רכב בן שלוש, כי לא הייתי סומך על כך שיש מספיק נסיון בתיקונים של הדגם, ולהערכתי זה יפגע מאד בסחירות.
בדוק מול עו״ד שמתמצא בביטוח רכוש לרכב, אולי יש אופציה שתתבע את הביטוח של התובעת עבור הפיצוי הרגיל (מחירון משוקלל), ואת החברה שלך עבור ההפרש בין זה למחיר השוק.

פורסם
לפני 4 שעות, gild כתב:

עדכון לבנתיים. 

שכרתי שמאי עצמאי, ועדיין עוד לא קיבלתי הצעת מחיר. אך משתמע כי העלות תהיה גדולה מ 50%. השמאי עצמו אומר שיש גם ירידת ערך של 15% בערך. 

נשמע שממש רוצים לדחוף אותי לאבדן להלכה.

אבל לי זה מרגיש שאני ממש נדפק.

מגיע לי חדש תמורת ישן על פי הביטוח, אבל אין רכבים.

מה שכביכול משאיר אותי עם 2 חלופות: מחירון לוי יצחק מציין סכום של 180,000, כאשר אני יודע שהרכב הזה נמכר ביד 2 ב 230,000 שח וזה גם בערך המחיר הצפוי של הדגם ב 2023. 

או לתקן ולא לקבל את ה15% ירידת ערך, כי הביטוח "לא ישלם". 

איך שלא מסובבים אץ זה, נשמע שאין לי אופציות טובות. 

האם מישהו מכיר שבתביעה נתנו שווי שוק ריאלי ופיצוי הולם?

בדוק שהמחירון של לוי יצחק מעודכן. כי הפרסטיג' שלך , המחיר החדש הוא 200K ולא 190K.
אם הביטוח שלהם נותן עד 15%, זה יתן לך פיצוי כמו מחירון של רכב חדש - 200K
יש מצב שתביעה של הביטוח שלך לפיצוי שכזה (צד ג' לא יתן לך 15%), יגרור תביעה, ואולי אובדן דמי הפוליסה. גם זה כמה אלפים.
אכן, אי אפשר להזמין רכב חדש שכזה, מצב ביש.
אבל בכדי לנסות להקטין את הנזק ... עדיין נשארה לך עמדת הטעינה ...

עקוב בלוחות ובקבוצות, אולי יהיה מישהוא יותר הוגן שימכור פרסטיג' בתוספת לא ככ גדולה, ותצטרך לבלוע את הגלולה...

פורסם
בתאריך 25.8.2022 בשעה 21:58, gild כתב:

כי זה מגיע לסכום של 65% מעלות הרכב. 

50% על תיקונים ועוד 15% אובדן ערך, כאשר ביטוח מחזיר עד 50% לפי השמאי או אובדן להלכה

לדעתי שווה לחכות להצעת מחיר ודוח שמאי לפני שאתה קובע מספר כזה. 

יכול להיות שהמציאות תתנגש עם מה שדובר עם השמאי בעל פה. 

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...