Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאור ריבוי הפגיעות ברכבי כאשר הרכב חונה, אני שוקל לרכוש מצלמת חנייה אשר מקליטה את הרכב אחורה וקדימה במשך 24 שעות ביממה,

כמה שאלות ברשותכם,

1. במקרה והייתה פגיעה ברכבי ויש ברשותי את מספר הרכב, האם המשטרה תספק לי את פרטי הפוגע על מנת לדון איתו על הנזק?

2. במידה והנהג הפוגע מעוניין להגיע לבית המשפט, איך ניתן קשר את התצלום כהוכחה לנזק ברכב? הרי המצלמה מצלמת את ההתנגשות של הרכב, לא כצד שלישי

3. לאור כמות הפגיעות ברכב אני מניח שאבלה מספר פעמים בשנה בבית הדין, אין הגבלה על מספר התביעות?

תודה,

בישבש.

פורסם (נערך)

1. אם תספק להם את הצילום שמראה קשר בין הרכב המתועד והפגיעה, ותגיש תלונה, אז כן, תקבל את הפרטים. אבל תיעוד מתוך הרכב הוא מוגבל.

2. הכל תלוי במהות הצילום. אם הצילום רק מתעד זעזוע של מכה ואז רכב שחולף על פני העדשה אחרי מספר שניות, ניתן יהיה להטיל ספק בקביעה שהרכב המתועד הוא הפוגע. אבל אם הצילום כולל התקרבות חזיתית מהירה של הרכב ומספרו ואז ריסוק של הרכב, לאף אחד לא יהיה ספק מי פגע ברכבך. בין שני המקרים הקיצוניים האלה יש סקאלה שלמה של ודאות.

3. בבית המשפט לתביעות קטנות ניתן להגיש עד 5 תביעות בשנה קלנדרית באופן חופשי, לאחר מכן שופט יכול להחליט לא לדון בתביעה נוספת.

אם אתה חושב להגיש תביעה על כל שפשפוף פגוש, כנראה שתגלה מהר שזה לא שווה את ההתעסקות. אבל שיהיה בהצלחה.

ואם אתה מגיע בשנה למספר פגיעות ששוות תביעה, אולי שווה לשקול את מקום החניה שלך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

מה שבי רו כתבה נכון.

אולי שווה להגיד שאם שופט מחליט שלא לדון בתביעה הקטנה (אם הוגשו מעל 5 תביעות בשנה), זה לא שהתביעה נזרקת לפח, אלא שהיא מועברת לדיון "רגיל" בשלום (אם תבחר שלא למשוך את התביעה). בדיון "רגיל" יש הקפדה על עניינים טכניים, שבדרך כלל "מוחלים" עליהם בתביעות קטנות. בשביל לא ליפול על קטנות, אולי כדאי לשקול להצטייד בעו"ד.

במשפט, השופט צריך להחליט גרסתו של מי מהצדדים אמינה יותר. כל צד שיידע לתמוך גרסתו בעדויות ובראיות - מוטב לו. אם המצלמה מצלמת לאורך כל הלילה, עדיף שתציג לבית המשפט את הסרטון המלא,  בשביל לבטל טענה שמישהו אחר פגע בך לפני/אחרי.

אם תביא עדים שיעידו שלא היה נזק לפני המקרה, וכי הנזק התגלה רק אחרי - נהדר.

ואם תצליח בסרטון לזהות שכן שהיה במקרה עד לפגיעה ולנזק שגרמה - מצויין.

אם אתה ממש בעניין - יכול לצלם את הרכב כל לילה שאתה מחנה, שאין נזק, וצילום ביום המחרת שמראה את הנזק שהפגיעה גרמה.

תוכל גם לתעד, אם בכתב ואם בהקלטה את הטענות הראשוניות של הפוגע (לאחר שתקבל את פרטיו מהמשטרה). אם יטען שלא היה במקום או כל טענה שניתן לשלול אח"כ באמצעות הצילום - זה יערער את אמינותו.

בקיצור - כל דבר שיתמוך בגרסתך ויבטל את טענות הנגד יועיל.

פורסם
לפני 9 שעות, Be roo כתב:

1. אם תספק להם את הצילום שמראה קשר בין הרכב המתועד והפגיעה, ותגיש תלונה, אז כן, תקבל את הפרטים. אבל תיעוד מתוך הרכב הוא מוגבל.

אני קיבלתי פרטים (שם מלא, כתובת, מספר טלפון) ולא הגשתי צילום, רק אמרתי להם שיש (באמת יש)

מלאתי טופס, דיבר איתי איזה שוטר והביא לי את הפרטים

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 18.8.2022 בשעה 02:19, Sparrow420 כתב:

אני קיבלתי פרטים (שם מלא, כתובת, מספר טלפון) ולא הגשתי צילום, רק אמרתי להם שיש (באמת יש)

מלאתי טופס, דיבר איתי איזה שוטר והביא לי את הפרטים

יש צורך הגשת תלונה? או לגשת פיזית לתחנת משטרה?

• תוכן חדש...