Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה לא פראיר תקרא את הכתבה המועדבקת

אז שווה או לא תשפטו בעצמכם,

תחסכו אלפי שקלים, אם יש לכם זמן: הפרצה בתעריפי התחב"צ החדשים רפורמת "דרך שווה" אמורה לפשט ולאחד את תעריפי הנסיעה בתחב"צ, אך מייקרת נסיעות ■ עם זאת, נוסעים שיחלקו את הנסיעה למקטעים - ישלמו הרבה פחות ■ למרחקים ארוכים המועצות האזוריות חבל אילות והערבה: חלוקה כזאת יכולה לחסוך לנוסעים שני שלישים מהמחיר רפורמת התעריפים בתחבורה הציבורית שהוצגה בשבוע שעבר בידי שר האוצר אביגדור ליברמן ושרת התחבורה מרב מיכאלי, תחת הסלוגן "דרך שווה", אמורה לפשט את שיטת התעריפים הישנה. ואולם במנגנון שעומד בבסיסה קיימות פרצות, ולכן עלולה הרפורמה להעמיק את האי־שוויון בין נוסעים המשלמים מחיר מלא על נסיעותיהם ברכבת או באוטובוס, לבין אלה שמשלמים פחות משום שיש להם אפשרות להאריך את זמן הנסיעה. בניגוד לשיטה הקודמת, שבה התשלום נקבע לפי אזורים גיאוגרפיים מוגדרים, מנגנון התעריפים החדש מבוסס ברובו על חישוב המחיר בהתאם למדידת המרחק בקו אווירי של נסיעה בודדת. מסיבה זו, המנגנון החדש מאפשר לנוסעים שמוכנים לחלק נסיעות — ולהאריך את משך הנסיעה ליעד — לחסוך סכומי כסף גדולים ולשלם פחות מהמחיר המלא. החל באוגוסט, יעלה מינוי חופשי־חודשי משולב לרכבת ואוטובוס 255 שקל לנסיעה, למרחק של עד 75 ק"מ; ו– 610 שקל למרחק של 75 ק"מ ויותר. – 40 ק"מ; 410 שקל למרחק של 40 כך למשל, מנוי חופשי־חודשי לנסיעה ישירה בקו הרכבת בין חיפה לתל אביב — הקו המבוקש ביותר של רכבת ישראל — יעלה 610 שקל, שכן חיפה מרוחקת 80 ק"מ מתל אביב; ואולם, נוסע חיפאי שיבקש לשלם 255 שקל בחודש בלבד מחיר נסיעה עד 40 ק"מ , יוכל לעשות זאת ללא קושי: לשם () כך יצטרך החיפאי לרדת בתחנת חדרה, לתקף את כרטיסו ביציאה מהתחנה, לתקף אותו שוב בכניסה — ולעלות על הרכבת הבאה שעושה את דרכה דרומה, כאילו התחיל את הנסיעה בחדרה ולא בחיפה. אם הרכבת אינה עוצרת בחדרה, אותו נוסע יכול לרדת בבנימינה — ולחזור על התרגיל בהרצליה. החיסכון השנתי הצפוי למי שיבחר בדרך זו יסתכם ב– 4,260 שקל בשנה; חיסכון של 58% בהוצאה על תחבורה ציבורית.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

בפונט קצת יותר קריא:

תחסכו אלפי שקלים, אם יש לכם זמן: הפרצה בתעריפי התחב"צ החדשים רפורמת "דרך שווה" אמורה לפשט ולאחד את תעריפי הנסיעה בתחב"צ, אך מייקרת נסיעות.

עם זאת, נוסעים שיחלקו את הנסיעה למקטעים - ישלמו הרבה פחות  למרחקים ארוכים המועצות האזוריות חבל אילות והערבה:

חלוקה כזאת יכולה לחסוך לנוסעים שני שלישים מהמחיר רפורמת התעריפים בתחבורה הציבורית שהוצגה בשבוע שעבר בידי שר האוצר אביגדור ליברמן ושרת התחבורה מרב מיכאלי, תחת הסלוגן "דרך שווה", אמורה לפשט את שיטת התעריפים הישנה.

ואולם במנגנון שעומד בבסיסה קיימות פרצות, ולכן עלולה הרפורמה להעמיק את האי־שוויון בין נוסעים המשלמים מחיר מלא על נסיעותיהם ברכבת או באוטובוס, לבין אלה שמשלמים פחות משום שיש להם אפשרות להאריך את זמן הנסיעה.

בניגוד לשיטה הקודמת, שבה התשלום נקבע לפי אזורים גיאוגרפיים מוגדרים, מנגנון התעריפים החדש מבוסס ברובו על חישוב המחיר בהתאם למדידת המרחק בקו אווירי של נסיעה בודדת. מסיבה זו, המנגנון החדש מאפשר לנוסעים שמוכנים לחלק נסיעות — ולהאריך את משך הנסיעה ליעד — לחסוך סכומי כסף גדולים ולשלם פחות מהמחיר המלא.

החל באוגוסט, יעלה מינוי חופשי־חודשי משולב לרכבת ואוטובוס 255 שקל לנסיעה, למרחק של עד 75 ק"מ; ו– 610 שקל למרחק של 75 ק"מ ויותר. – 40 ק"מ; 410 שקל למרחק של 40 כך למשל, מנוי חופשי־חודשי לנסיעה ישירה בקו הרכבת בין חיפה לתל אביב — הקו המבוקש ביותר של רכבת ישראל — יעלה 610 שקל, שכן חיפה מרוחקת 80 ק"מ מתל אביב; ואולם, נוסע חיפאי שיבקש לשלם 255 שקל בחודש בלבד מחיר נסיעה עד 40 ק"מ , יוכל לעשות זאת ללא קושי: לשם כך יצטרך החיפאי לרדת בתחנת חדרה, לתקף את כרטיסו ביציאה מהתחנה, לתקף אותו שוב בכניסה — ולעלות על הרכבת הבאה שעושה את דרכה דרומה, כאילו התחיל את הנסיעה בחדרה ולא בחיפה.

אם הרכבת אינה עוצרת בחדרה, אותו נוסע יכול לרדת בבנימינה — ולחזור על התרגיל בהרצליה. החיסכון השנתי הצפוי למי שיבחר בדרך זו יסתכם ב– 4,260 שקל בשנה; חיסכון של 58% בהוצאה על תחבורה ציבורית.

ואמל"ק - 

בניגוד לשיטה הקודמת, שבה התשלום נקבע לפי אזורים גיאוגרפיים מוגדרים, מנגנון התעריפים החדש מבוסס ברובו על חישוב המחיר בהתאם למדידת המרחק בקו אווירי של נסיעה בודדת. מסיבה זו, המנגנון החדש מאפשר לנוסעים שמוכנים לחלק נסיעות — ולהאריך את משך הנסיעה ליעד — לחסוך סכומי כסף גדולים ולשלם פחות מהמחיר המלא. 

כלומר נוסע בין 2 תחנות מרוחקות יצטרך לרדת בתחנת ביניים, לתקף את כרטיסו ביציאה מהתחנה, לתקף אותו שוב בכניסה — ולעלות על הרכבת הבאה שעושה את דרכה ליעדו כאילו התחיל את הנסיעה בתחנת הביניים ולא בתחנה המקורית ממנה יצא.

• אהבתי 1
פורסם

זה ככה גם עם טיסות. 

אם נניח אני רוצה להגיע ללונדון. 

יש לי טיסה ללונדון שעולה 500 דולר. 

או, טיסה לדבלין עם קונקשן בלונדון שעולה 300 דולר (נגיד כי הקונקשן ארוך ומבאס). 

אני יכול לעלות על הטיסה לאירלנד, לנחות בלונדון, לצאת בשדה התעופה בכיף ולטייל. 

*זה עובד רק עם טיסות בכיוון אחד. 

*יש להודיע לחברת התעופה שזו התכנית שלי. כדי לא לעכב את הטיסה הבאה בשרשרת. 

*עושים את זה רק עם תיקים שעולים ויורדים איתנו למטוס אחרת לא נראה אותם. 

*לקחת בחשבון שהטיסה בחזור עלולה להיות יקרה בגלל שהיא כיוון אחד ולחםש אחת שתתאים מראש. 

אבל עם כל אלו ראיתי אחלה דילים שאפשר לייצר לטיסות. לא תמיד ולא לכל יעד אבל עובד יפה לעתים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דה מארקר עיתון מאוד אמין נכון? כל מה שהם רושמים על ההייטק והקליק בייטים שלהם פשוט מעולה, שווה להסתמך עליהם

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נו באמת.

אם יש בעולם איזה ממשוגע שייצא באופן קבוע מחיפה, יירד בחדרה ויעלה על הרכבת הבאה לתל אביב - שיהיה לו לבריאות, הוא זכה בהנחה שלו ביושר...

אנשים נורמליים, ולא ילדים משועממים או עיתונאים משועממים בעונת המלפפונים, בוחרים באמצעי הכי מהיר ביחס לכסף, בלי עצירות באמצע והמתנה מחודשת לאותו קו בדיוק 

בקיצור, קשקוש תיאורטי לחלוטין בלי שום אחיזה במציאות. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בשביל 400 שקל בחודש לרדת בתחנה, לעלות במדרגות נעות, לצאת מהתחנה, לעמוד בתור לבדיקה ולהיכנס חזרה, ואחר כך להמתין לרכבת הבאה שתבוא אלוהים יודע מתי?
ועוד לעשות את זה פעמיים ביום?

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

זה ככה גם עם טיסות. 

אם נניח אני רוצה להגיע ללונדון. 

יש לי טיסה ללונדון שעולה 500 דולר. 

או, טיסה לדבלין עם קונקשן בלונדון שעולה 300 דולר (נגיד כי הקונקשן ארוך ומבאס). 

הדוגמא המקבילה הייתה אני רוצה להגיע לדבלין וטיסה ישירה  עולה 500 דולר 

אבל יש טיסה לדבלין עם קונקשן בלונדון שעולה 300 דולר 

אבל הדוגמה שלך היא לפצח את השיטה לגמרי

עריכה אחרונה על ידי TomerLL
פורסם

לא לגמרי, כי יש כאמור לא מעט חסרונות ולא תמיד זה משתלם במחיר הכולל. אבל תמיד שווה בדיקה של 5-10 דקות באתרי הטיסות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דרך שווה זה שהדרך שבה מבוגר ונוער יעשו אותה בכך שלא אצטרך להסביר למבוגר/נוער איך להגיע מתחנה X לתחנה Y.

מפות קווים אמיתיות, שעות שירות ארוכות יותר, נגישות גבוהה יותר לאזורים שכוחי אל זו התחלה טובה בשביל להיות "דרך שווה". לא צריך לרבע את העיגול. פשוט ללכת על דברים שכבר עובדים בחו"ל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, ALÞћÃ כתב:

תספר זאת למיכאלי(ת), שכבר שוקדת על פרוייקט הדגל הבא של הטמעת תמרורות ברחבי המדינה.

זה נועד יותר לסמא את עיניי הציבור, כי אחרת יותר מתעסקים בתמרורים מאשר ממה שאשכרה עולה לנו הרבה כסף בטווח קצר/ארוך. 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה אומר דבר אחד,

שכל הרפורמה הזו מחוררת מכל הכיונים,

אף אחד לא חשב עלינו,

חשבו רק איך כאילו לקדם את עצמם בבחירות,

אם רפורמה יכולה להיות כל כך מטומטמת שבנאדם ישר משלם יותר יקר,

זה כישלון,

כואב הלב שמישהו חושב שזה דרך שווה,

היא פשוט לא שווה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

יש עוד באג מעניין

אם קניתי חופשי חודשי של תוך 40 ק"מ

הוא תקף לכל הארץ לנסיעות קצרות ז"א הגעתי ממטולה לדימונה שילמתי כמה ששילמתי על הדרך

אבל ופה הפאנצ' אני יכול ליסוע גם בדימונה ובכל ה40 ק"מ שסביבה 

כי אין סעיף בחופשי חודשי היכן טענתי אותו

פורסם
לפני 7 שעות, ניקו פ. כתב:

זה ככה גם עם טיסות. 

עוד יותר משמעותי בטיסות טרנס אטלנטיות,

טסתי כמה פעמים ללוס אנג'לס עם שתי קונקשנים בכל צד (!)

חיסכון של למעלה מחמש מאות דולר לכרטיס.

אבל כשאני נוסע עם ילדים זה עלול להיות מיגע מאוד,

עכשיו לדוגמא הזמנתי אל על ישיר לניו ג'רזי (אוקטובר) ב850 דולר לכרטיס,

ולא התפתתי לחסוך 150 דולר לכרטיס בשביל עצירה של 5 שעות עם הקטנים בציריך,

או במונטריאול עם כל תקנות הקורונה המייגעות (והויזות) של הקנדים.

• תוכן חדש...