Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אנשים זקנים נוהגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר שעה 6.20, נוהג, הרכב שלפני פשוט עוצר באמצע הכביש, ואז ממשיך בנסיעה איטית מאוד בקו לא ישר. עוקף לאט, רואה שמדובר באישה מאוד זקנה, עם משקפי שמש שמכסות את כל הפנים. כנראה השמש של הבוקר סינוורה אותה כל כך, עד שהיא לא ראתה כלום מהכביש.

פונה שמאלה, רק כדאי לראות אותה במראה האמצעית לא עוצרת בעצור וממשיכה בנסיעה ישר לתוך הרחוב.

אנחנו מדברים פה על שעת בוקר מוקדמת ברחובות השקטים של כרכור. לא רוצה לדמיין אותה נוהגת על כביש יותר מרכזי עם תנועה מסביב.

לפני שבועיים בשבת על כביש 4 ליד חיפה, שוב אישה מבוגרת נוסעת 50 קמש שהכביש פנוי, גורמת לכל התנועה מסביב שנוסעת על 100 פלוס לבלום מהר.

השאלה, איך היא נוהגת? מה אומר החוק? איזה ועדה בודקת מי קשיר מאיזה גיל

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא חושב שבדיקה רפואית תיתן משהו קונקרטי שיכול לתת אינדיקציה לכשירות נהיגה.

זה כן יכול לפסול את אלה שאסור בתכלית האיסור לתת להם לעלות על ההגה.

אבל מסתובבים עשרות אלפי מבוגרים ש"עברו" את מבחן הכשירות הרפואית אבל נוהגים בהססנות, לאט מדי/מהר מדי, לא עוצרים בעצור/להולכי רגל ובכלל מרגישים חייזרים על הכביש והכל בחסות הזיקנה.

לדעתי צריך לעשות מבחן מעשי, במימון המדינה פעם בשנתיים נניח החל מגיל מסויים.

זה ייתן אינדיקציה מדויקת בהרבה האם הנהג כשיר או לא.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, לירון .ה. כתב:

איזה ועדה בודקת מי קשיר מאיזה גיל

חחחחחחח וועדה שבודקת מי קשיר מאיזה גיל 😂

"בוא תראה לי אותך בקשר דייגים"

(אתה מתכוון כשיר) 

סליחה, הלכתי...:loco:

פורסם
לפני 37 דקות, Sparrow420 כתב:

חחחחחחח וועדה שבודקת מי קשיר מאיזה גיל 😂

"בוא תראה לי אותך בקשר דייגים"

(אתה מתכוון כשיר) 

סליחה, הלכתי...:loco:

נראה לי שכבר כתבתי בעבר על הדיסלקציה שלי?

לקשור, כשיר..יש קשר 😉

לפני 12 דקות, Ron Poh כתב:

@לירון .ה. ו @aviaviavi מעניין לשמוע מה ההורים/סבים שלכם חושבים על הנושא.

אבל, הסטיסטיקה מוכיחה שנהגים צעירים יותר "מסוכנים" מנהגים מבוגרים.

אני מדבר על משהוא מאוד נקודתי, זה למזער סיכונים נקודתיים, לצערי אין לי סבים וסבתות, הלכו בגילי המאוד צעיר 

אמא שלי בגלל מצבה לא נוהגת,וביום שאבא שלי יהיה סיכון לסביבה, אני הראשון שאוריד אותו מהכביש ומצא פיתרון.

ולא דיברתי על נהגים מבוגרים, דיברתי על אנשים זקנים, שברור שחא מתאימים להיות על הכביש.

גם ככה אנחנו חיים בתוך אמבטיה של דם.

לא רוצה לקחת מאף אחד את העצמאות, רק להבין האם יש משהוא שבאמת דואג לנו על הכביש, 

ספיילר, כנראה שלא

יאריס 2005

פורסם
לפני 39 דקות, Ron Poh כתב:

אבל, הסטיסטיקה מוכיחה שנהגים צעירים יותר "מסוכנים" מנהגים מבוגרים.

זה נכון, אבל להיות נהג מסוכן ולהיות נהג לא כשיר זה לא אותו דבר.

אם אני אגיע לצומת, אתבלבל ולא אבין למי יש זכות קדימה ולאן עלי לנסוע ופשוט אעמוד שם במשך דקות, כביכול לא סיכנתי איש. אבל גרמתי להפרעה בתנועה, ואולי הפכתי נהגים אחרים למסוכנים כי הם איבדו את הסבלנות. כנ״ל אם אסע על 60 קמ״ש בכביש מהיר פנוי כשכולם סביבי במהירות כפולה.

מבחינת הרשויות, להתמודד עם הענין זה לא פשוט. מבחן כל שנתיים? מכסף של מי בדיוק? אם מצרפים לכך את העובדה שהם באמת לא גורם סיכון גדול, וגם נוהגים פחות. זו לא בדיוק בעיה אקוטית שחייבים לפתור מחר.

• אהבתי 3
פורסם

הנזק ממבחנים ופסילות כאלו יהיה גדול בהרבה מהנזק היחסי שנגרם מתאונות של מבוגרים שאינם כשירים

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 7 שעות, לירון .ה. כתב:

, אני הראשון שאוריד אותו מהכביש ומצא פיתרון.

ולא דיברתי על נהגים מבוגרים, דיברתי על אנשים זקנים, שברור שחא מתאימים להיות על הכביש.

גם ככה אנחנו חיים בתוך אמבטיה של דם.

לא רוצה לקחת מאף אחד את העצמאות, רק להבין האם יש משהוא שבאמת דואג לנו על הכביש, 

ספיילר, כנראה שלא

התכוונת כמובן, אסביר לו את המצב, ואדחוף אותו לקבל החלטה להפסיק לנהוג.

פורסם

לא התכוונתי לקחת מקל גדול ולבוא אליו לשיחה.

זו סתם סמנטיקה, מן הסתם הכול יהיה בשיתוף פעולה, תוך כדאי הבנה שבמצב לא אופטימלי לנהיגה, הוא יסכן את עצמו ואחרים על הכביש, ואני מבטיח לך שסיכון אחרים יבוא קודם על פני עצמו בתפיסה של האיש.

• רעיון טוב! 1

יאריס 2005

פורסם

עצמאות, חמלה, אלה דברים נחוצים, אבל זה לא אמור לבוא בסתירה לכך שמי שבכביש צריך להיות כשיר לכך.

בדיוק עכשיו נכנסתי להוד השרון מכביש 4 לכיוון צפון. איזה זקן נוסע לא יותר מ-15 קמ"ש, מסתכל לכל הכיוונים כאילו הוא חייל במבצע בעזה, מבולבל כמו ההוא מכפר אזר ובעיקר יצר פקק לא קשור לחיים ביום שישי אחר הצהריים. מסוכן, לכשלעצמו הוא לא, אבל לא שייך - בהחלט.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש להפריד בין אי כשירות בגלל מצבך הגופני/גילי, לבין סתם להיות חמום מוח ואידיוט.

זה לא חסר פה.

וזה מאחורה שיצפור למוות, באמת אם הוא כזה חסר סובלנות שיצא בבוקר מוקדם. מה שאני עושה כלום יום, ככה שהכביש פנוי. וגם אז אין חוסר באידיוטים חסרי סובלנות

אבל אנחנו פה מנסים למזער סיכונים.

בסדר מתי אמרו שהרכב האוטונומי מגיע?

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם
לפני 12 שעות, לירון .ה. כתב:

אבל אנחנו פה מנסים למזער סיכונים.

אם אתה מנסה למזער סיכונים באמת, אז לך לדוחות של חברות הביטוח, בדוק מי הנהגים המסוכנים באמת, ומהם תמנע לנהוג. 

רמז - מכיר את ההרחבות לנהג חדש? לנהג צעיר? את הפרמיות הגבוהות? 

אבל אתה לא מנסה למזער סיכונים. אתה מאמין שהכביש שלך,  ומי שחלילה עלול לנסוע יותר לאט ממך (כמה יותר לאט? 10 קמ"ש בממוצע? 20 קמ"ש) שלא יהיה על הכביש כי אתה שם עכשיו. 

אני מעדיף פי 100 נהג מבוגר שלא בטוח בעצמו על פני צעירים שחותכים אותך, נוהגים על השוליים, מהבהבים לך בכביש מהיר כשהם רואים שיש לפניך רכב שלא מאפשר לך להאיץ, עוקפים מימין, עוברים בכתום מהבהב, נדחפים ועוד. והנה גם אני חטאתי בהכללה של 'צעירים'. מרבית הצעירים נוהגים מעולה. אתה שם לב רק לבודדים שמשתוללים. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...