Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נלחמים ביותר המחייה !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החשמל לא התייקר ב8 אחוז בגלל החלטה של ממשלת ישראל, ליברלית או לא. הוא התייקר בגלל שמחיר הפחם בעולם עלה. 

וגם אם הממשלה לא היתה מחליטה שום דבר, החשמל היה מתייקר. 

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא שעליית מחירי הפחם באה בהפתעה (כאמור הוא בעלייה דיי קונסיסטנטית מיוני 2021), וזה לא שלא דנו בנושא, וזה לא שלא העלו אלטרנטיבות, וזה לא שהדו"ח שצירפתי קודם לא התריע שמחירי הפחם בעלייה, וביחד עם הגבלת הפקת חשמל מגז יגרור עליית מחירי החשמל.

כל זה היה גלוי וידוע והמשיך להתגלגל, ורק אחרי עליית מחירי החשמל (ועליות המחירים שנגזרו ממנו), החליטו דווקא להתיר שריפת יותר גז.

אז כן - זה בגלל החלטה, לא של ממשלת ישראל (כלומר זו לא החלטת ממשלה שהתקבלה בהצבעה בדיון בממשלה), אבל בהחלט החלטה של גורמים בתוך ממשלת ישראל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הדוח שצירפת כאן מתחילת יולי...

אני גם לא מבין למה יש לך מונופול לבחור את נקודת הזמן הנוחה לך. אני יכול להגיד שזה שאף אחד לא דאג שפרוייקט המרת התחנה בחדרה יעמוד בזמנים - זאת הסיבה. ואני אהיה יותר צודק ממך.

מת על זה שאתה מחליט על נקודת הזמן הנוחה לך. ומשם מצביע על אשמת הממשלה בזה שהגבילה קצת את תחנת הכוח הכי מזהמת בארץ. יפה.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

זה לא שעליית מחירי הפחם באה בהפתעה (כאמור הוא בעלייה דיי קונסיסטנטית מיוני 2021)

ואו, באמת? זה כמו שתגיד שהפלישה של רוסיה לאוקראינה לא באה בהפתעה...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, David32 כתב:

הדוח שצירפת כאן מתחילת יולי...

אני גם לא מבין למה יש לך מונופול לבחור את נקודת הזמן הנוחה לך. אני יכול להגיד שזה שאף אחד לא דאג שפרוייקט המרת התחנה בחדרה יעמוד בזמנים - זאת הסיבה. ואני אהיה יותר צודק ממך.

מת על זה שאתה מחליט על נקודת הזמן הנוחה לך. ומשם מצביע על אשמת הממשלה בזה שהגבילה קצת את תחנת הכוח הכי מזהמת בארץ. יפה.

זו הפריבילגיה שלי. 🤣

אני אהיה יותר צודק ממך, כי בזמן הממשלה הקודמת מחירי הפחם לא עלו בצורה כזו, הם עלו בערך ביחד עם הקמת הממשלה הזו.

וזה לא עניין של אשמה - העובדה שאתה לוקח את זה למקום של אשמה היא בדיוק הבעיה.

אני לא נכנס לאשמה (שזה באופן אינהרנטי סיווג של "טוב" או "רע"), אלא לעובדות.

בעובדות הם בחרו לשרוף פחם להפקת חשמל, ובכך להידרש להעלות את מחיר החשמל כי מחירי הפחם עלו (ושוב, לא בהפתעה, זה תהליך שנמשך כבר שנה), כדי לזהם פחות.

עכשיו זה עניין של כל אחד והסיווג שלו - עדיף חשמל זול יותר אבל אולי מזהם יותר? עדיף חשמל יקר יותר אבל אולי מזהם פחות? כל אחד וסיווגו, ולכן מי שיעדיף חשמל זול יגיד שזה באשמת הממשלה, ומי שיעדיף אולי פחות זיהום יגיד שזה בזכות הממשלה.

אבל זה בדיוק העניין, אני לא במישור הזה בכלל, ואין שאלה שזה לגמרי, אבל לגמרי, בחירה של הממשלה. ובכך זה סותר לחלוטין את ההודעה של SlowRide, וזו בדיוק הייתה המטרה.

לפני 15 שעות, BarryG כתב:

ואו, באמת? זה כמו שתגיד שהפלישה של רוסיה לאוקראינה לא באה בהפתעה...

תהליך שנמשך שנה של עליות במחירי הפחם זה הפתעה? אולי ביוני, או יולי, של 2021.

ביוני או יולי של 2022 זה כבר רחוק מלהיות הפתעה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מחירי הדלק ירדו בחדות החודש האם המלחמה נגמרה בפתאומיות? הרי הם היו נגזרת ישירה שלה על פי עדות כמה מחברי הפורום כאן.

פורסם

ליברמן - אין לנו שליטה על מחירי הדלק.

(מחאות נגד מחירי הדלק)

ליברמן - מוריד זמנית את הבלו ולכן את מחירי הדלק.

גם ליברמן - הורדתי את מחירי הדלק.

🤣

הכי חשוב קונסיסטנטיות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

תהליך שנמשך שנה של עליות במחירי הפחם זה הפתעה? אולי ביוני, או יולי, של 2021.

ביוני או יולי של 2022 זה כבר רחוק מלהיות הפתעה.

השאלה למה הוא נמשך, ואיזה משמעות יש לנגזרת מול המחיר עצמו. אם משהו הכפיל את המחיר שלו אז הכפלה נוספת היא צפויה?

לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ליברמן - אין לנו שליטה על מחירי הדלק.

(מחאות נגד מחירי הדלק)

ליברמן - מוריד זמנית את הבלו ולכן את מחירי הדלק.

גם ליברמן - הורדתי את מחירי הדלק.

🤣

הכי חשוב קונסיסטנטיות

פה אתה צודק, זאת כלכלת בחירות נטו. בדיוק כמו שלהחליט, בניגוד למדיניות קיימת, להפעיל תחנה מזהמת מאוד כדי להוריד מעט את מחירי החשמל היא כלכלת בחירות נטו. 

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, BarryG כתב:

השאלה למה הוא נמשך, ואיזה משמעות יש לנגזרת מול המחיר עצמו. אם משהו הכפיל את המחיר שלו אז הכפלה נוספת היא צפויה?

צופים שזה יימשך, ולא צופים עדיין מתי יירד לרמה של 06/21.

האם צריך להתאים את עצמנו לציפיה הזו? בוודאי, גם ברשות החשמל חושבים ככה ולכן יש עליית מחירים.

הרי אם הציפיה הייתה שמחיר הפחם יירד אפילו למחירי 12/21, לא היו מעלים את המחיר. העלאת המחיר מאותת שהציפיה היא שמחירי הפחם יישארו ככה לפחות.

לפני 4 דקות, BarryG כתב:

פה אתה צודק, זאת כלכלת בחירות נטו. בדיוק כמו שלהחליט, בניגוד למדיניות קיימת, להפעיל תחנה מזהמת מאוד כדי להוריד מעט את מחירי החשמל היא כלכלת בחירות נטו. 

זה בדיוק מה שאני אומר - וגם כלכלת בחירות, היא החלטות של הממשלה.

אני שוב - לא נותן ציונים, אם זה טוב או לא, רק עובדות - בחרו בדרך אחת או בחרו בדרך אחרת, כל אחד שייתן את הציונים כמיטב הבנתו.

לתחושתי, בגלל שאני לא תומך בממשלה הזו לקחתם את זה שאמרתי שזו החלטה של הממשלה, והם בחרו בדרך מסוימת כסוג של ביקורת, זה לא, עובדות הן לא ביקורת.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 6 דקות, m3x7r3m3 כתב:

צופים שזה יימשך, ולא צופים עדיין מתי יירד לרמה של 06/21.

האם צריך להתאים את עצמנו לציפיה הזו? בוודאי, גם ברשות החשמל חושבים ככה ולכן יש עליית מחירים.

הרי אם הציפיה הייתה שמחיר הפחם יירד אפילו למחירי 12/21, לא היו מעלים את המחיר. העלאת המחיר מאותת שהציפיה היא שמחירי הפחם יישארו ככה לפחות.

כאמור, צופים שזה יימשך בגלל המלחמה, לא משהו שאפשר היה לחזות לפני סוף פברואר 2022. 

פורסם

שנביא שוב את הגרף? עליית המחירים התחילה לפני המלחמה באוקראינה.

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

שנביא שוב את הגרף? עליית המחירים התחילה לפני המלחמה באוקראינה.

ואו אתה קשה...

הייתה עליית מחירים אחרי היציאה מהקורונה בגלל בעיות שרשרת אספקה. המלחמה ברוסיה הביאה למשבר אנרגיה בגלל צימצום הזרמות גז לאירופה והביאה לעליה נוספת, מאוד משמעותית, במחירי הפחם, שלא היה ניתן לצפות בשום צורה. לראיה:

דוח תחזית מחירי פחם מלפני המלחמה, ינואר 2022

מול 

דוח תחזית מחירי פחם אחרי תחילת המלחמה, מרץ-אפריל 2022

פורסם
לפני 42 דקות, BarryG כתב:

ואו אתה קשה...

You Don't Say? | Know Your Meme

(אני יכול להמשיך ככה עוד ימים..)

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני כשעה, BarryG כתב:

ואו אתה קשה...

הייתה עליית מחירים אחרי היציאה מהקורונה בגלל בעיות שרשרת אספקה. המלחמה ברוסיה הביאה למשבר אנרגיה בגלל צימצום הזרמות גז לאירופה והביאה לעליה נוספת, מאוד משמעותית, במחירי הפחם, שלא היה ניתן לצפות בשום צורה. לראיה:

דוח תחזית מחירי פחם מלפני המלחמה, ינואר 2022

מול 

דוח תחזית מחירי פחם אחרי תחילת המלחמה, מרץ-אפריל 2022

כי אתה קודם זורק את החץ ואחרי זה מסמן את המטרה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

כי אתה קודם זורק את החץ ואחרי זה מסמן את המטרה.

או, שאני אשכרה מכיר את התמורות בשוק האנרגיה העולמי בשנים האחרונות, ואתה רק מסתכל על הגרף בלי לשאול "למה?"...

• תוכן חדש...