Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אני מתחיל לחפש מה הם האפשרויות העומדות מולי לשיפור הרכב בפניות.

המוסכניק המליץ לי דבר ראשון לעשות קיט אנטי רולים שזה לטענתו סדר גודל של כ4.5k.

להבנתי האפשרות הברורה ביותר היא סט קוילאוברים, השאלה היא איזה מומלץ לרכב,

באופן כללי אני רוצה משהו שיתן לי שיפור מורגש מאוד בהתנהגות, אם אפשר עד כמה שאפשר פחות נזק בנוחות היומיומית(שכרגע היא לא מדהימה בכלל כי הרכב מהחברה מאוד קשיח)

מבחינת הנמכה- בעיניי לא רלוונטי, ואם זה יגרור הנמכה מסויימת אני רוצה שזה יהיה כמה שפחות קופץ לעין- כרגע הרכב יושב דיי גבוהה למען האמת בשביל רכב ספורטיבי- נכנס 5 אצבעות בכיף בין הצמיג לפח של בית הגלגל.

חשוב לי שהשיפור יהיה כמה שפחות נראה לעין לכן חשוב לי שיהיה בצבע שחור הקפיצים- שלא ימשוך עיניים לא רצוייות.

האפשרויות שראיתי עד כה הן:

בילשטיין b14

KW v1

st x

אשמח לתובנות מה מומלץ לדגם שלי למי שהתנסה. ומה המחירים הצפויים בארצינו

האם שווה לטוס לחול ולהביא אותם במזוודה? גם אפשרות שחשבתי עליה.

חשוב לי גם שיהיה vfm כמה שיותר גבוה מהסט.

כרגע הרכב עם בולמים וקפיצים מקוריים, וצמיגים ps4.

עריכה: פלוס מאוד גדול אם אפשר לבצע שינוי במקרה של המנכה מסויימת, על מנת להגבייה לפחות שיהיה אפשר להחליק את הטסט כמה שיותר בקלות, כרגע על הנמכות עושים בעיות קשות ביותר.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

שלום

הצמיגים שיש לך ברכב הם ספורט פרווה,

יש צמיגים בעלי אחיזה גבוהה יותר,

לדוגמא  מישלין פיילוט ספורט 4 s.

מישלין ספורט קאפ.

טויו פרוקסס 888. ועוד

פורסם

PS4S או אפילו קאפ2, זה הכי VFM בכל הנוגע לאחיזה.
עכשיו השאלה היא - מה אתה רוצה לשפר בדיוק.
פידבק? צריך לחדד ולהקשיח את הרכב.
אחיזה נטו? פיסיקה בסיסית, צמיגים, מרכז כובד(הנמכה), זוויות גלגל.

טרן-אין? פה לקוילאוברים יהיה משקל משמעותי יותר.

לשנות את הדינמיקה כדי לשחרר קצת את הזנב ביחס לפרונט? אנטירולים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דבר ראשון - לקרא את התגובה הסאחית פה:

רוב הסיכויים שהשיפור בנהג יהיה יותר משמעותי ממה שאתה חושב.

כל שיפור מעבר לזה - ישפיע ישירות על הנוחות - עד שתעלה לקוילאוברים ברמה גבוהה מאוד (כל הקוילאוברים שכתבת הם סדרות הבסיס. הם אחלה - אבל גם לא כאלו ספורטיבים וגם יהוו שינוי ברמת הנוחות. זה לא המקרה בקוילאוברים יקרים - אבל המחיר יהיה כנראה בערך פי 2-3. משהו שלמדתי רק בשנים האחרונות בלנהוג על קוילאוברים יקרים משמעותית. יש לזה כל מני סיבות של מערכות valving מתוחכמות בהרבה , מבנה הבולמים וכו. לכן קוילאוברים יקרים יכולים להריץ בכיף קפיצים הרבה יותר קשיחים.

כל קוילאובר ישפיע על הגובה - כי לרוב הגובה ה״אידאלי״ שלהם נמוך יותר. ובדגמים הזולים לרוב אתה מוותר על travel של הבולם (הרבה סיבות , חלק גדול - עלות חלקים ותכנון יקרה יותר כדי לא לעשות את הפשרה הזו) - ואז אתה מתפשר על נוחות גם.

לפני שעתיים, avi60769 כתב:

הצמיגים שיש לך ברכב הם ספורט פרווה

זה דבר שני. אחלה צמיגים יומיומיים. לא באמת כאלו ספורטיבים.

ה4S הם שיפור סביר שתרגיש - מעבר לזה אתה תתחיל להרגיש את זה ביומיום מבחינת נוחות (במיוחד אם אתה נוסע בדרכי עפר או חצץ.)

לפני כשעה, shellcase כתב:

PS4S או אפילו קאפ2, זה הכי VFM בכל הנוגע לאחיזה.

המצב בצמיגים ספורטיבים כזה גרוע בארץ מבחינת מבחר? אחלה צמיגים - VFM לפחות אצלי זה הדבר האחרון שהייתי אומר עליהם. הם מאוד יקרים יחסית לקטגוריה שלהם.

צמיג חדש שיש לי עכשיו וממש הרשים אותי (לחצי חצי - כביש ומסלול) זה הCont extremecontact force (דגש על הForce ולא הsport שזה צמיג בינוני להחריד).

זה צמיג 200TW שמיועד אפילו לendurance racing וסביר ביותר בכביש ומתנהג ממש טוב מבחינת אחיזה ונסבל לגמרי בכביש.

לגבי ההמלצה של המכונאי שלך

לפני 22 שעות, ik3 כתב:

המוסכניק המליץ לי דבר ראשון לעשות קיט אנטי רולים שזה לטענתו סדר גודל של כ4.5k.

הוא צודק. זה אחד השיפורי התנהגות הבסיסיים הזולים והקלים ביותר. המחיר נשמע גבוהה - אבל אני לא מכיר את המחירים בארץ.

אם משדרגים באותו יחס - זה עוזר המון ומורגש מאוד בפניות.

ולא ישנה את האיזון של הרכב.

זה הGo to לשיפור ראשון בלא מעט רכבים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 שעות, Liviur כתב:

המצב בצמיגים ספורטיבים כזה גרוע בארץ מבחינת מבחר? אחלה צמיגים - VFM לפחות אצלי זה הדבר האחרון שהייתי אומר עליהם. הם מאוד יקרים יחסית לקטגוריה שלהם.

אין כלום :(

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, avi60769 כתב:

שלום

הצמיגים שיש לך ברכב הם ספורט פרווה,

יש צמיגים בעלי אחיזה גבוהה יותר,

לדוגמא  מישלין פיילוט ספורט 4 s.

מישלין ספורט קאפ.

טויו פרוקסס 888. ועוד

הPS4S אופציה אבל קפיצה רצינית יחסית, ומרגיש קצת אובר קיל- נראה שזה לרכבים ברמה מעל לזה שלי, מה גם צריך לוודא שיש במידה שלי.

הקאפ וה888 לא באמת בא בחשבון- הרכב דיילי, ולא מתאים עכשיו צמיג לחודשיים בקושי, זה אומנם מגניב ואולי אני אעשה את זה בעתיד על זוג קדמיים, אבל לא מחשיב את זה בתור שיפור, כי זה זמני ואז חוזרים לצמיג דיילי.

PS5 אין במידה שלי😕

חשוב לציין הרכב הוא דיילי, ורוב הזמן מן הסתם ננהג כדיילי.

לכן אני מחפש איזשהו איזון נכון בין היום יום ובין השיפור של הפאן, כי היא דיי פרווה כרגע בפניות, ביחס ל208 GTI למשל.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

אני לא יודע מי המכונאי שלך.

אבל ממליץ בחום לפנות לנדב ודור HIGH BOOST.

מקצועיים, אמינים והגונים.

אני בטוח שיוכלו לעזור לך.

אנטי רולים ב4.5 אלף ש''ח נשמע יקר מאוד

היצע הצמיגים משתנה בהתאם למידה כמובן.

אני עם R888R ואשתי עם נאנקאנג NS2R צמיגי סמי סליקס, רכבים יום יומיים שכבר סוחבים למעלה משנה וחצי.

אז יכול להיות רגוע אם רוצה אחיזה.

אני הייתי מתחיל עם קורס נהיגה, צמיגים, אנטירולים ובהמשך קויילאוברים.

• אהבתי 1
פורסם

רק הערה אחת - לא הייתי קופץ ל״סמי סליקס״.

לא בגלל הקילומטראז׳ שהם מחזיקים (הייתי אומר יכולים להחזיק בערך 20 אלף קילומטר כנראה) אלא יותר:

1. עניין של מחזורי חום שהופכים אותם ללא אפקטיבים כמו בהתחלה

2. הם קשיחים משמעותית מבחינת הדופן - הצמיג משחק חלק גדול מאוד מהנוחות - ופותח השרשור ציין את זה.

3. roll noise (כן הם מרעישים) ואם נוגעים באפר או חצץ - זה מעיף את זה על התחתית של הרכב (כדאי mudguards)

4. וזה הכי חשוב - הם לא כלי לימוד טוב - כי הם לרוב לא לינארים באיבוד האחיזה.

לכן הPS4S , או אם רוצים דרגת אחיזה אחת מעל (וקרובה מאוד לR888R) הConti extremecontact force או משהו כמו Starspec Z2/Z3 של דאנלופ - כולם יהיו בחירה יותר טובה לדעתי.

כשהPS4S - החלק הממש טוב בו - זה שהוא מרגיש לגמרי כמו צמיג יומיומי - אבל עדיין אפשר לנהוג בו בקצב מאוד גבוהה.

Then dying is forgetting

פורסם

כמו שצייניתי לגבי צמיגי סמי סליקס כרגע לפחות פחות מעוניין בזה- זאת אופציה אבל עושה רושם שכרגע זו לא האופציה הנכונה עבורי.

לגבי הקורס- עשיתי מספר הדרכות בעבר, ובקרוב תהיה הדרכה נוספת במסלול, הסקיל שלי בנהיגה הוא הדבר שהכי חשוב לי לשפר וכמובן זה מקבל את המקום שלו.

לגבי הצמיגים- בתחושה שלי הם כרגע לא החוליה החלשה בתרכובת הזו שיש לי, לכן אני מנסה לבדוק אפשרויות נוספות שעומדות מולי לפני שיפור הצמיגים.

כאשר השיפור היחידי בצמיגים שאני רואה כרגע הוא PS4S בהנחה שאכן קיים במידה שלי.

לגבי מגני בוץ- יצא לי לחפש בעבר, נראה שאין מתאימים רכב שלי, כלומר יש מתאימים לפולו אבל מודגש שהם לא מתאימים לGTI.

פורסם
לפני 34 דקות, ik3 כתב:

לגבי מגני בוץ- יצא לי לחפש בעבר, נראה שאין מתאימים רכב שלי, כלומר יש מתאימים לפולו אבל מודגש שהם לא מתאימים לGTI.

לא נחוץ אם אתה לא עובר למשהו רמה אחת מעל הPS4S.

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 15.7.2022 בשעה 17:03, Liviur כתב:

לכן הPS4S , או אם רוצים דרגת אחיזה אחת מעל (וקרובה מאוד לR888R) הConti extremecontact force או משהו כמו Starspec Z2/Z3 של דאנלופ - כולם יהיו בחירה יותר טובה לדעתי.

כשהPS4S - החלק הממש טוב בו - זה שהוא מרגיש לגמרי כמו צמיג יומיומי - אבל עדיין אפשר לנהוג בו בקצב מאוד גבוהה.

אתה זוכר שאתה כותב בפורום ישראלי? :-) כאשר התקנתי את הגודייר סופר ספורט אצלי, השיחה המוקדמת עם הצמיגאי הייתה כך בערך "יש את זה? לא, ואת זה? גם לא, אולי את זה? חרא של יבואן רק עוד חצי שנה אולי....". 

• מצחיק 1
  • מבאס 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אחת מהדרכים לשפר אחיזה בפניות מעבר לצמיגים טובים היא לייצר קאמבר שלילי צנוע בגלגלים הקדמיים, תקרא על זה קצת, אולי זה הפתרון בשבילך אם אתה מחפש מינימום תשומת לב.

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...