Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור מוזר
שכרתי רכב לכמה חודשים כולל ביטוח, נהג נוסף, וביטול השתתפות
בדיוק לקראת סיום תקופת השכירות הרכב קיבל מכה (כנראה - מרכב אחר) ולא נשאר שום סימן חיצוני על הפח מהמכה אבל קרה נזק פנימי לרדיאטור
בתכל'ס פניתי למוקד חברת ההשכרה שיש נזילה של מים ושיבואו לאסוף את הרכב ושיסגרו לי את החוזה
בפועל החוזה נסגר והמסגרת שוחררה
לאחר כמה ימים התקשרה אלי עו"ד של החברה והתחילה לתחקר אותי מה היה עם הרכב
אני שלא הייתי מספיק מוכן לשיחה ולא חשבתי שאני צריך לשנות מהאמת כדי להיות כלול בביטוח סיפרתי לה מה היה
"העמדתי את הרכב לפני שבת על מדרכה רחבה וכשהגעתי להניע את הרכב במוצ"ש נדלקו כמה נורות, מייד כיבתי את הרכב ופתחתי מכסה מנוע וראיתי שאין מים במיכל ואח"כ ראיתי גם שיש נזילה מתחת לרידאטור"

בפועל עבר מעל חודש מאז סיום תקופת השכירות ועכשיו קיבלתי מכתב מחברת ההשכרה על תביעת הנזק בסך 11,000 ש"ח
אם איום שאם לא אשלם תוך 7 ימים הם יפנו לתביעה משפטית שתעלה לי הרבה יותר כסף כולל הוצאות המשפט וכו'

מה שאני לא מבין מדוע החברה תובעת אותי אם הרכב בוטח כולל ביטול השתתפות עצמית
במכתב הודגש העניין שעמדתי על מדרכה ולא במקום חניה מוסדר - האם יש לזה משמעות ?
בנוסף הדגישו במכתב ציטוט מהמקרים החריגים שהביטוח לא מבטח כדלהלן:

"קלקולים מכניים, חשמליים או אלקטרונים שייגרמו לרכב אלא אם נגרמו במהלך או עקב מקרה תאונתי" - האם זה לא נחשב למקרה תאונתי?

היום התקשרתי לעו"ד ששלחה לי את המכתב וניסתי להבין ממנה למה זה לא כלול בביטוח!
מה שיצא בסוף שבעצם זה שהייתי ישר והוגן ואמרתי מה שהיה - אז אני מפסיד כי זה לא נקרא 'מקרה תאונתי' כל זמן שאני לא מביא את הצד ג' 

אבל מה שיצא בנוסף שלא תמיד צריך להיות צד ג' 
במידה והייתי תוקע את הרכב בקיר ואז פונה לחברה - הייתי זכאי
במידה והייתי נוסע עם הרכב כשהוא תקול והמנוע היה מתחמם ואז הייתי פונה לחברה - הייתי זכאי

רק ברוב טובי והגינותי - אז אני לא זכאי

בכל אופן היא הבינה שהניסיון לתובע אותי לא יהיה כל כך קל, אז היא התחילה להגיד לי שהיא תבדוק שוב עם השמאי ושאני גם ינסה למצוא את מי שפגע ואז ניצור קשר שוב

אשמח לעזרתכם וחוות דעתכם בעניין

תודה מראש

פורסם

אם אין מכה חיצונית איך אתה יודע שבכלל היתה פגיעה ברכב? קשה לי להבין איך יש נזק פיזי לרדיאטור בלי נזק חיצוני נראה לעין.

לגבי הכיסוי, מה שכתוב בחוזה קובע. אבל קודם צריך להבין מה באמת קרה, ואז לבחון את הפוליסה. למיטב ידעתי נזק תאונתי לא קשור לשאלת מציאתו של צד ג׳ (אם יש כזה), אבל שוב, צריך לבחון את הפוליסה

ולגבי הזכאות עצמה, זו משמעותו של חוזה. זה נחמד שאתה חושב שצריך להיות הגון רק כשנסיבות משחקות לטובתך, רק שלשקר כאשר זה לא כך, לא נקרא הגינות.

פורסם
לפני 12 שעות, Ron Poh כתב:

@צדוק לב

מכיון שאין פגיעה חיצונית כפי שספרת. ומכיון שלפי תיאורך, חניית על מדרכה.

האם יכול להיות שהראדיאטור קיבל מכה כאשר טיפסת על המדרכה?

בדוח שמאי שהם צירפו למכתב - הוא כן ציין שהיה גם נזק לפח 

בכל אופן עליתי על המדרכה במקום שהמדרכה מונמכת לגובה הכביש - מותאם לחניה

פורסם

זה שהמדרכה מונמכת לא אומר שמותר לחנות עליה. הנמכה קיימת למקרים אחרים, לרוב לצורך חצית המדרכה לשם כניסה לחניון או חצר.

חניה על מדרכה אסורה אלא אם הוצב תמרור מפורש שמתיר זאת.

פורסם

נו ולכן?....

אם יש מכה בפח - מקרה תאונתי - יש כיסוי.

שיטת מצליח במיטבה (אם פות"ש דובר אמת)

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

לחוקיות החניה אין קשר לכיסוי הביטוחי. אם יש פגיעה חיצונית מדובר בארוע תאונתי, אם כי, כמובן, המבטח (במקרה זה חברת ההשכרה) יכולה לטעון ל"אשם תורם" מצד השוכר, לדעתי לא במקרה זה, שבו הפגיעה היתה פאסיבית לגמרי (בחניה) - מה גם שבדרך כלל טענה כזו מועלית כלפי צד ג', לא על ידי חברת ביטוח כלפי המבוטח שלה. הרי אחת ממטרות הביטוח היא הגנה על המבוטח מפני טעויות של עצמו.

עם זאת יתכן שקיים כאן רכיב של "נזק תוצאתי" - למשל התחממות המנוע בגלל דליפת מים מהרדיאטור בעקבות הפקיעה. נזק כזה אינו מבוטח. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, tinoki כתב:

אם יש מכה בפח - מקרה תאונתי - יש כיסוי.

מחזק. אם יש לך את דו"ח השמאי שמאשר מכה בפח אכן יש מקרה תאונתי. מאיפה החובה למצוא את הפוגע? אם הם מתעקשים ממליץ להתייעץ עם עו"ד מהתחום.

מכיר בחור שנתבע ע"י הרץ ₪17,000 בנסיבות דומות והלך איתם בבית משפט עד הסוף וניצח. המחיר היחיד "ששילם" שהוא ברשימה השחורה שלהם ולא יכול לשכור מהם.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

מותר לסרב להשכיר לו אם הוא ניצח אותם במשפט?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...