Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שבאמת מעצבן הוא שמס הכנסה כן מסתכל על בני הזוג כיחידה אחת כשזה לרעה, למשל: כשאחד מבני הזוג זכאי למס הכנסה שלילי מבחינת הנתונים האישיים שלו, אבל הזכות נשללת אם בן הזוג משתכר מעל סכום X או בעל שליטה וכד'

אבל לטובה, דהיינו מימוש נקודות זכות במשותף, זה לא

• אהבתי 5
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תרשום בבקשה שאני גר עם סבא שלי שיתקיים מקצבת זקנה ותפטור אותי ממס.

למה דווקא זוגות? למה לתמוך בקרוב משפחה מבוגר לא מספיק לזכות במס? הרי אם מסתכלים על הכנסה כמשק בית זה גם תופס. 

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, אליעזר כתב:

עשיתי סימולציה לדוגמא:

שני בני זוג כל אחד מרוויח 7,500, חישוב הנטו שלהם הוא 12,356

אבל אם רק בן זוג אחד מרוויח את כל ה 15,000 חישוב הנטו הוא 10,676

כלומר, כמעט 2000 שח פחות.

ואני שואל, אם לצורך המשל, לבני הזוג יש ילדים, והאשה בוחרת להיות בבית לגדל את ילדים וכו',

מה ההגיון שהם ישלמו יותר למס הכנסה?!

לפני 5 שעות, אליעזר כתב:

מוסיף על השאלה שלי תרחיש נוסף:

בן הזוג השתכר ברוטו 25k, קיבל תוספת שכר לברוטו 30k, בת הזוג לא עובדת.

בפועל הנטו בהכנסה המשותפת למשק הבית עולה רק בכ 2000 ש"ח (15,088=>17,182)

לעומת זאת, אם בת הזוג תחליט לצאת לעבוד ותרוויח רק 5000 ש"ח

שכר הנטו בפועל של שניהם עלה בכ 4390 שח.

נראה לכם הגיוני?

כן, מאוד.

יש לך יחידה כלכלית אחת, שהמדינה צריכה לקבל עליה מס הכנסה. זה פחות משנה אם שניהם עובדים או רק אחד מהם.

יותר מזה - כשמישהו עובד, הוא מביא תועלת למשק. כשמישהו יושב בבית, הוא לא מייצר כלום.

אין סיבה שמשק בית עם מפרנס יחיד שמרוויח 30 ברוטו, יכניס פחות מס מאשר שני בני זוג שמרוויחים כ"א 15.

אם כבר - למה אני בתור רווק יחידני, צריך לשלם יותר מס מאשר אב לילד, או בעל לעקרת בית?

נראה לך הגיוני?

הוא מפרנס יחיד למשק בית? וואלה גם אני.

למה מי שחי במרכז הארץ, עם כל היוקר שיש פה, צריך לשלם יותר מס מאשר מישהו מ"יישוב זכאי" דוגמת שדרות?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 44 דקות, vadim6385 כתב:

יש לך יחידה כלכלית אחת, שהמדינה צריכה לקבל עליה מס הכנסה. זה פחות משנה אם שניהם עובדים או רק אחד מהם.

לא בטוח שהבנתי,

אם שניהם עובדים הם ישלמו פחות מס מאשר אם רק אחד מהם עובד.

באת להסביר את ההגיון בזה? 

פורסם

@אליעזר - זה בתנאי שסכום הברוטו של השניים קבוע, והשינוי בחלוקה ביניהם.

את התשובה נתן @vadim6385בלי לקרוא לילד בשמו: המיסים נועדו לא רק ליצירת הכנסות למדינה, אלא גם לקדם מדיניות. זה דומה להטבות המס לרכב חשמלי או היברידי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה? בדוגמה שהבאת עדיף ששני בני הזוג יעבדו, הנטו יהיה יותר גדול. 

אני לא בטוח מה השיקולים בתקנות הספציפיות, אבל כעקרון תקנות המס נועדו, בין השאר, לקדם מדיניות. הדוגמה שהביא ואדים, הטבות מס לתושבי "אזורי עדיפות לאומית", מצויינת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, אליעזר כתב:

לקדם מדיניות כלומר - להוציא את כולם לשוק העבודה?

כי אם כן, הייתי מצפה שלגבי בני זוג המדיניות תהיה שונה.

למה אתה מצפה לזה?

מה הפואנטה של לתת הטבות מס לבן אדם שבוחר להשאר בבית?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעה, אליעזר כתב:

כן.

אין פה עידוד להוציא את כולם למשרה מלאה דווקא, אבל כן.

אז נכון, לזוגות עם ילדים שאינם בוגרים זה קשה, אין מה לעשות, זאת תקופה קשה גם עם כל ההטבות בעולם, אבל אחרי שהילדים גדלים - למה לתת פרס על חלוקה לא שיוויונית של עומס העבודה?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, אליעזר כתב:

כי אם כן, הייתי מצפה שלגבי בני זוג המדיניות תהיה שונה.

ברור שהמטרה להוציא אנשים לשוק העבודה.
כמו שקיצצו בקצבאות הילדים, אין פה מטרה למנוע הבאת ילדים, אלא לגרום למגזרים שלא עבדו לצאת לעבוד. אדם שלא עובד רק צורך שירותים ולא מייצר הכנסה למדינה.

פורסם
לפני שעתיים, אליעזר כתב:

לא בטוח שהבנתי,

אם שניהם עובדים הם ישלמו פחות מס מאשר אם רק אחד מהם עובד.

באת להסביר את ההגיון בזה? 

לעודד תעסוקה ופרודוקטיביות. להכניס לשוק מגזרים חדשים (למשל נשים חרדיות וערביות).

אותו אדם אולי ישלם פחות מס הכנסה למדינה, אבל יותר אנשים כאלה ישלמו יותר מס במצטבר, וגם המעסיקים שלהם יהיו יותר פרודוקטיביים וישלמו יותר מס גם הם.

אגב, זה עדיין לא מושלם. למשל נכה שמקבל קצבה, בהרבה מקרים, גם אם הוא יכול לעבוד משרה חלקית, עדיף לו שלא (לא ליפול עליי, לא מכיר את הדקויות).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני מאז ומתמיד בעד. בדיוק כמו בארהב, ככה לדעתי צריך להיות גם פה. 

זוג לא משנה אם נשוי, ידוע בציבור, עם או בלי ילדים, צריך להיות יחידה אחת לחישוב מס. 

אבל מדינת ישראל, כמו תמיד, תדאג לרגולציה כדי לעשוק במקסימום. אם אתה חייב למדינה מס, תשלם כיחיד. אם המדינה חייבת לך מס, פה פתאום אתם זוג, ואם השני חייב מס זה מתקזז. 

מצד אחד זה אולי יעודד אבטלה של בני/בנות זוג לכאלה שאחד מהם עם הכנסה גבוהה. מצד שני שני בני זוג עובדים, אין סיבה שלא יהנו קצת מעליה בנטו. 

יש מספר מדינות שמתייחסות לזוג כיחידה אחת, ומצליחות להגדיר ולבצע את זה טוב מאוד. לא צריך לנסות למצוא את הפסול והאפלייתי. אין שום דבר פסול ומפלה בלהתייחס לזוג כיחידה כלכלית אחת. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 53 דקות, stas12 כתב:

אם המדינה חייבת לך מס, פה פתאום אתם זוג, ואם השני חייב מס זה מתקזז. 

מה פתאום? זה לא נכון.

היוצא דופן שהוזכרה הוא המקרה של מס הכנסה שלילי, אבל זה לא החזר מס אלא מענק למעוטי יכולת ואין שום סיבה לתת אותו לזוג שההכנסה הכוללת שלו גבוהה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

אגב, זה עדיין לא מושלם. למשל נכה שמקבל קצבה, בהרבה מקרים, גם אם הוא יכול לעבוד משרה חלקית, עדיף לו שלא (לא ליפול עליי, לא מכיר את הדקויות).

יש משהו בדבריכה. בשנת 2008 היה אסור לי לעבור מעל 1800 שקל בחודש כולל נסיעות.

אחרי חוק לרון היה שינוי. ב2016 עבדתי חלקית והיה מותר לי להגיע לתקרת שכר של 4300 שקל בערך.

יש עוד בעיה מעסיקים לא רוצים לקבל אנשים בחצי משרה. גם בשכר נמוך. 

שומעים נכה מסרבים.

שכר נמוך= פחות משכר המינימום לשעה. יש אפשרות כזואת וזה חוקי.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 18 דקות, פינדר כתב:

מה פתאום? זה לא נכון.

היוצא דופן שהוזכרה הוא המקרה של מס הכנסה שלילי, אבל זה לא החזר מס אלא מענק למעוטי יכולת ואין שום סיבה לתת אותו לזוג שההכנסה הכוללת שלו גבוהה.

תיאום/החזר מס הכנסה מכיר? 

עושים את זה כזוג, לי בדרכ יש חוב של כמה עשרות/מאות שקלים כל שנה, אשתי מנגד זכאית לכמה אלפים החזר, זה תמיד מתקזז. 

• תוכן חדש...