Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורפת קישור לכתבה בYNET

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3084187,00.html

משרד התחבורה בוחן בימים אלה תוכנית מהפכנית, שתאפשר לתת קדימות לתחבורה הציבורית בצמתים מרכזיים.

במסגרת התוכנית, הזוכה לתמיכתו של שר התחבורה מאיר שטרית, יותקנו באוטובוסים משדרים מיוחדים, ש"יודיעו" למקלטים שיותקנו ברמזורים מתי לעבור לירוק.

בהמשך הכתבה כתוב גם כי אם הניסוי יצליח תישקל האפשרות להתקין משדרים כאלו גם ברכבי חירום...

לפי דעתי המשדר יהיה יעיל מאוד ברכבי הצלה וחירום, שכן כך הם לא יצטרכו לחכות עד שהרמזור יתחלף לירוק (כאשר יש מכוניות שעומדות באדום), וגם לא יצטרכו להתסכן במעבר ברמזור אדום...

לגבי התחבורה הציבורית, אומנם אז רעיון מעניין להגברת השימוש בתחבורה ציבורית, אך אני חושב על מספר בעיות:

1. אם הכביש שבו נוסע האוטובוס ריק, בעוד שבכביש שמצטלב עם הכביש הראשון יש הרבה מכוניות ועומס רב, ואז פתאום תינתן עדיפות לאוטובוס. לי אישית זה נראה קצת לא חכם.

2. עוד מצב בעייתי הוא למשל אם רמזור התחלף לירוק בכביש אחד, ואז פתאום לאחר כמה שניות מגיע אוטובוס מצד אחר והמשדר בתוכו מאותת לרמזור להתחלף לירוק בנתיבו של האוטובוס, שוב יווצר מצב בעייתי שבו הרמזור יתחלף לאדום מספר שניות אחרי שהוא התחלף לירוק, זה עלול להביא לתאונות ולעצבנות בקרב הנהגים...

אני לא פוסל את הרעיון, אלא רק אומר כי יש גורמים רבים שצריך להתחשב בהם...

פורסם

איזה שטויות! הם לא מבינים שהבעיה היא שאנשים לא רוצים בכל פעם שהם צריכים להגיע לאזיה מקום שמחייב נסיעה ב2-3 קווים, אנשים מחכים בין 30-10 דקות בין הקווים וזה סתם בזבוז זמן.

למה לא יכולים לעשות במדינה הזאת רכבת תחתית כמו שיש בשאר העולם- תחבורה ציבורית זולה ויעילה מאוד

פורסם

כדי לעשות משהו מקודד צריך לעדכן מכשיר מכשיר..

כדי לעדכן מכשיר מכישר צריך כוח אדם, מאחר ואף אחד לא יקציב כסף לעדכונים של המכישר, לכן על נהגי האוטובוס לשנותם ידנית באופן עצמאי...

אבל כדי לדעת את התדר הרצוי עליהם לתקשר עם מרכז הודעות- מה שמצריך מן חפ"ק כדי לעמוד בעומס כל פעם שיחליטו להחליף...

או לחילופין לרכוש מכשיר ביפר עבור כל אחד מהנהגים- מכשיר ביפר לא זול...

ומה לגבי המכשיר עצמו- גם הוא לא זול אם הוא עובד בכמה תדרים שונים וגם משדר...

ומה עם מכשיר שקולט את השידורים עצמם- כל צומת מרומזר יש לו מכשיר אחד לפחות....

לסיכום מלא הוצאות ללא תועלת משמעותית?

ולמה זה צריך לבוא על חשבונינו- למה שאנחנו נחכה ברמזור יתר על המידה?

פורסם

למה לא יכולים לעשות במדינה הזאת רכבת תחתית כמו שיש בשאר העולם- תחבורה ציבורית זולה ויעילה מאוד

וואלה איך לא חשבנו על זה קודם....

פורסם

רעיון מטופש מאוד.

הפיתרון הוא שכל נוסע שירצה לנסוע מנקודה X לנקודה Y לא יהיה חייב לקחת 3 אוטובוסים כמוני למשל כל בוקר לצבא. נסיעה של 40 דקות ברכב פרטי הופכת לנסיעה של שעתיים לפחות ב- 3 אוטובוסים שונים! פשוט חוצפה.

נהגים ירכשו את המכשיר הזה ויחברו אותו למכוניות פרטיות, יחלו במכירת מכשירים בלתי חוקיים תמורת תשלום.. פשוט בלגן רציני. הלוואי שהניסוי יכשל כישלון חרוץ.

פורסם

קודם כל התגובות כאן הן חסרות טעם, אם התוכנית תיצא לפועל אז כמובן שישבו עליה מהנדסים, והם בטוח יודעים מה הם כל הבעיות, אני מאמין שהם יעשו את זה בצורה הטובה ביותר, אלא אם כן מע"צ תיהיה מעורבת בעבודתם.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
קודם כל התגובות כאן הן חסרות טעם, אם התוכנית תיצא לפועל אז כמובן שישבו עליה מהנדסים, והם בטוח יודעים מה הם כל הבעיות, אני מאמין שהם יעשו את זה בצורה הטובה ביותר, אלא אם כן מע"צ תיהיה מעורבת בעבודתם.

אתה בטוח?

את כמות הפרוייקטים השונים שנעשו בוא נגיד לא בצורה החכמה ביותר (או הטובה ביותר) אי אפשר לספור על יד אחת, וגם לא על שתיים...

לצערי, ולצערם של כל האחרים פה, הדברים כאן לא תמיד נעשים בצורה החכמה ביותר... כבר היו מקרים שבהם קודם עשו אחרי זה נזכרו לחשוב...

אני לא קוטל את התוכנית, אם באמת ישבו ויחשבו איך לבצע אותה כהלכה תוך התייעצות עם כל הגורמים המעורבים בנושא אז יכול להיות שזאת תהייה תוכנית מוצלחת, אבל הרי יכול להיווצר מצב שגם בתוכנית הזאת יהיו בעיות שונות שלא נלקחו בחשבון ואז זה יצריך לשנות אותה ויגרום רק לבעיות...

פורסם

בארה"ב בכמה ערים גדולות המשדר מותקן על אמבולנסים, מכוניות משטרה ומכבי אש. ניתן לרכוש "בשוק השחור" את המכשיר לשימוש אישי.... כך לפחות עפ"י מה שקראתי בפורומים שם.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אני חושב שאתם מגזימים...

גם השלט של אזעקת הרכב מקודד בצורה כזאת או אחרת, ואף אחד לא מוכר בשוק מכשירים שמזייפים אותו.

לא מסובך בכלל לבנות משדר שיקודד טיפה את האות, ויהפוך את עסק הזיוף לדי קשה ובלתי כדאי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה פיק- אתה טועה- שלט רכב הוא ייחודי לכל רכב, לכל רכב קידוד משלו- לכן אין כזה דבר שלט אוניברסלי לכן צריך מיכשור מיוחד כדי לקלוט את השדר שהשלט משדר ואז לבנות שלט תואם- שזה הרבה זמן והרבה מכשירים שלא קל למצוא..

אבל פה מדובר במכשיר אוניברסלי שכן כדאי לפרוץ כי הוא לא משתנה מרמזור לרמזור....

• תוכן חדש...