Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם מישהו יודע לתת אומדן עלויות (הכל כולל הכל, חוץ מדלק) לקניית מאזדה CX5 2.0 אקזקיוטיב חדשה למשך 15 שנה?

הרכב עולה חדש כ-176 אש"ח, קוברה 15 וחיישני רוורס, הווה אומר, להבנתי -

1. בסוף התקופה הרכב יהיה שווה 10,756 ש"ח לפי ירידת ערך ממוצעת של 17% בשנה, כך שהתרומה של הסעיף הזה היא 11,016 ש"ח בשנה בממוצע, או 918 ש"ח בחודש

2. אגרת רישוי 2,452 ש"ח בשנה, או 204 ש"ח בחודש

3. עלויות אחזקה כולל טיפולים, צמיגים, טסט וכו'? ביטוח?

ואפשר גם לשאול אחרת - האם משתלם לי לקחת ליסינג תפעולי?

+ היום חבר טען באוזניי שאני יכול לקחת את הליסינג עם חשבונית של השכרה ולהזדכות במע"מ באופן מלא על כלל ההוצאה (וכמובן שגם לרשום אותה כהוצאה מוכרת).

תודה

עריכה אחרונה על ידי ...
פורסם (נערך)

אין לי מושג איך לחשב לך עלויות ל-15 שנה, וזו תהיה הערכה גסה למדי מצד כל אחד שיעשה זאת (אבל אני בטוח שיהיו כאלה שישמחו לנסות). אני כן יכול להגיד לך שאני בספק שהרכב יהיה שווה אפילו 10,000 ש״ח, ובעולם של חשמל בו אנו כנראה נחיה אז, ירידת הערך במהלך השנים שלפני כן תהיה גבוהה במיוחד, כאשר בעוד 15 שנה, סביר שהרכב ילך ישר לגריטה. 

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

הפער מ-176K ל-10K, ובין 176K ל - 0.00 הוא זניח... 

האיש רוצה לקנות רכב לחיים בלי להחליף אותו מתישהו עוד 5 שנים כי יתחיל לעשות בעיות, וזה שאלתו 

האם הרכב נחשב אמין והחלפים זולים או לא

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 53 דקות, לב טוב כתב:

הפער מ-176K ל-10K, ובין 176K ל - 0.00 הוא זניח... 

האיש רוצה לקנות רכב לחיים בלי להחליף אותו מתישהו עוד 5 שנים כי יתחיל לעשות בעיות, וזה שאלתו 

האם הרכב נחשב אמין והחלפים זולים או לא

ברור בעוד 15 שנה יהיה זניח. אבל הוא שאל על יותר מרק על אמינות או חלפים.

בכל מקרה הקונספט של לרכוש היום רכב בנזין (רגיל, לא משהו שיהפוך לאספנות מסוג כלשהו) לתקופה כזו מוזר לי, אבל זה אני...

פורסם

15 שנים זו לא תקופה הגיונית לבניית תכניות( בנושא כמו רכב). אפשר לתכנן ל5, אולי 7 שנים. ואז אפשר לעשות תכנון מחודש על בסיס תמונת המצב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מצד אחד - קח ג'יפונים מ 2007 - הם שווים 10,000 ש"ח? 0? 

מצד שני עוד 15 שנה, אולי יאסרו על רכב עם מנוע בעירה לנסוע בכביש ציבור? או כשכולם יהיו חשמליים הערך שלו יעלה כי הוא יהיה 'למבינים בלבד'? 

בקיצור, תעשה לך כוס קפה שחור ותקרא בקפה. זה לא פחות טוב מכל מה שיכתבו לך. 

ועוד דבר, מאיפה הבאת 17% ירידת ערך בשנה? זה נתון שגוי. חצי ממנו מתקרב להיות ריאלי על בסיס הידוע היום. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מסכים עם דיסקו לגמרי, מאיפה הגעת ל10 אלף שקל?

יונדאי טוסון 2007 נמכר ב20-30 אלף

גרנד ויטרה ב25-50 (משנתון 2006-2008)

ראב4, סנטה פה ועוד הרבה דוגמאות.. אלו רכבים שעדיין שווים הרבה מאוד כסף וכחדשים עלו 150-200 אלף שקל.

פורסם (נערך)

לדעתי, להחזיק רכב באופן פרטי יהיה משתלם יותר (או ליתר דיוק, זול יותר) מאשר להחזיק רכב דרך שירות מאחר ואתה צריך לפרנס את העסק שנותן לך שירות, בעוד שבאחזקה פרטית הניהול מתבצע על ידך.  יתכן ששירותי ליסינג למניהם הם בעלי יתרון תפעולי קל מבחינת מוסכים ובכך יש להם יעילות שלך כצרכן פרטי אין, אך להערכתי ההבדל לא יהיה גדול כמו הפרמיה שהם ירצו לקבל עבור שירותי הניהול שלהם.

שים לב שבקניה של רכב ב 170K אתה מבזבז את מלוא הסכום היום, ואילו מפסיד עליו רווח חלופי. הרי היה אפשר להשקיע את ה 170K האלה ולהרוויח עליהם תשואה במהלך השנים, ואילו בשירות ליסינג אתה מוציא אך ורק את סכום הכסף שדרוש לקבל התמורה שאתה רוצה.

בקיצר, החישוב לדעתי לא עד כדי כך פשוט.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
  • תוכן חדש...