Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה להחליף את בולם הזעזועים של פיאט אונו משנת 1995.

כפי שניתן לראות בתמונות, לציר של בולם הזעזועים מחוברת למעלה הברגה (כמו לכל בולם).

על ההברגה הזו מתלבש אום, שתפקידו לאחוז במקום את כל הקונסטרוקציה שתומכת בקפיץ.

מכיוון שציר בולם הזעזועים מחובר לבוכנה הפנימית ויכול להסתובב על צירו, אי אפשר לסובב (לחזק או לשחרר) את האום, מבלי שהציר כולו יסתובב.

למטרה זו, בכל בולם זעזועים חלקו העליון של הציר נטול הברגה ובעל מבנה שטוח, כדי שאפשר יהיה לתפוס אותו עם מפתח ברגים כדי לתת "קונטרה" בזמן הפעלת כוח על האום.

ה-ב-ע-י-ה שמדירה שינה מעיניי כבר יומיים:

האום שקוע בפנים, בתוך כרית הגומי הגדולה שרואים בתמונה.

משום כך, אי אפשר "לבוא מהצד" ולסובב אותו עם מפתח רגיל, אלא חייבים להלביש מלמעלה בוקסה עמוקה ולסובב אותו כך.

אלא שאז, אי אפשר לתפוס את החלק העליון של הציר כדי לתת קונטרה...

האם אני מפספס משהו בסיסי ? הצעות ותובנות יתקבלו בברכה.

אם יש בעל מוסך שיואיל להשאיל לי את הכלי הרלוונטי, או שיסכים שאגיע עם הבולמים הישנים, החדשים ועם מכווץ קפיצים כדי לעשות את זה אצלו, אהיה אסיר תודה.

פורסם

אני ממש מקווה שאתה עובד עם כל אביזי הבטיחות הדרושים בעבודה עם קפיצים!

אבטחה לא זהירה של הקפיץ, בתוספת תנועה לא נכונה, והקפיץ עף לך ישר לפנים. אם אתה אוהב את הפנים שלך, כדאי שתזהר מאוד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם אתה אוהב את הפנים שלך, כדאי שתזהר מאוד.

לא מת עליהם, אבל אנחנו מסתדרים כבר די הרבה זמן.:-)

הקפיץ מאובטח עם שני מכווצי קפיצים, ואני מקפיד לא להיות בקו הירי שלו (אין לי אמון באביזרי ריסון כאלה. אני גם לא מעיז להיכנס מתחת למכונית למרות שהיא יושבת על בוקים מרשימים. פחדן.)

פורסם
בבולם הישן 19. בחדש 18.

היתה לי אותה הבעיה, יש לי בוקסה 19 מ"מ ארוכה בדיוק לזה.

מאיזה מותג הבולם החדש ?

מהיכן אתה בארץ ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
היתה לי אותה הבעיה, יש לי בוקסה 19 מ"מ ארוכה בדיוק לזה.

מאיזה מותג הבולם החדש ?

מהיכן אתה בארץ ?

איציק

אני מגבעתיים. הבולם החדש של Lyp ?...

יש לי גם בוקסה ארוכה. איך זה פותר את בעיית סיבוב כל הציר יחד עם האום ? (ניסיתי לשחרר את האום קצת בזמן שהקפיץ מפעיל לחץ ועדיין לא מכווץ. לא עובד...)

פורסם

שלום.

אים יש לך מכוצים אז בסדר.

לפתוח את האומים של הבולם אפשר רק אים פטיש אויר.

אסור לתפוס קונטרה בעזרת פלייר-פטנט כי אתה תיגפוק את ההברגה.

אגב גם אים פטיש זה לא תמיד קל וצריך לדעת.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אני מגבעתיים. הבולם החדש של Lyp ?...

יש לי גם בוקסה ארוכה. איך זה פותר את בעיית סיבוב כל הציר יחד עם האום ? (ניסיתי לשחרר את האום קצת בזמן שהקפיץ מפעיל לחץ ועדיין לא מכווץ. לא עובד...)

אני מרמת גן (קרוב מאוד לגבול גבעתיים).

אם אתה זקוק לפטישון ובוקסה 19 ממ ארוכה, צור איתי קשר בה"פ, אני יכול לעזור בהשאלתם* (אני לא משאיל כלים אבל נוכל להפגש בזמן שאני מטפל באוטו שלי ותעבוד במקביל אליי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש מפתח רינג מיוחד לזה. הוא נראה כמו האות "ל"...

אתה יכול גם להכין אחד, או פשוט לקנות (אני משער שזה לא כל כך יקר)...

בכל אופן, ככה זה נראה מנקודת המבט בפיאט 127 (ולא נראה לי שחידשו הרבה :wink: )

גילי

small001.jpg

small002.jpg

small003.jpg

small004.jpg

small005.jpg

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אולי מישהו יודע כמה עולים מכווצי קפיצים? ..פשוט אני צריך להחליף בולמים אחוריים.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם
יש לך תמונה של כזה מפתח ?
לא, אבל אני יכול לתאר לך איך הוא נראה, או איך להכין אחד...

אתה יכול לקחת בוקסה שניכנסת עד הסוף, ולרתך לה שתי ידיות שהיא תהיה כמו כיודן של אופניים נניח. ואז אתה יכול לסובב את הבוקסה ומישהו אחר מחזיק את הקונטרה. חשוב שזה יהיה 2 ידיות, כי ככה יותר נוח לתפוס את האום.

מומלץ להישתמש בברזל חזק ולא במשהו רך כמו ברזל בניין :wink: ... לי פעם היה כזה כלי, על הבוקסה הלבשתי מפתח רינג שחוק וריתכתי סביבו.

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

סוף דבר:

נתי ממוסך ש.קובלנץ ובניו (גני התערוכה בת"א) קרא את תחינותי בפורום וניאות לסייע. קפצתי אליו לפי הזמנתו, הבולם פורק והוחלף בתוך שניות, ללא תשלום. כמה שזה קל עם הכלים המתאימים...

נתי התגלה כבחור נחמד מאוד, מקצוען, עם אהבה אמיתית למכוניות וזכרון שמגיע עד לדגמים ישנים מאוד (הגעתי אליו עם פיאט 850, והוא הפליג בפירוט תקלות שהיו אופייניות לדגם - לפני 30+ שנים).

תודה רבה לנתי על הסיוע, שמחתי להכיר, ואני שמח לספר לך שיש לך לקוח קבוע חדש. (והפעם בתשלום :-) )

• תוכן חדש...