Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, חדש כאן, אשמח לעזרה:)
קניתי אאוטלנדר בן 5 שנים (2017), עשה טיפול כל שנה במוסך החברה (אמורים לעשות כל 20K או כל שנה. בפועל הרכב לא הגיע ל20K בשנה, וכרגע עומד על 60K)
הגיע הזמן לעשות לו טיפול חמישי בעצם, ולמרות שאני רק ב60K, זה נחשב טיפול 100K שבו אני אמור להחליף פלאגים. 
במוסך מיצובישי בירושלים רוצים 270 שח עבור כל פלאג (1080 ל4, הזיה!!!), (2100 שח עבור כל הטיפול שכולל רק שמן, פילטר שמן ו4 פלאגים.... - שחיטה)
בקיצור יש לי 2 שאלות:
1. האם אני באמת צריך להחליף את הפלאגים עכשיו בתום 5 שנים? או רק כשהרכב יגיע ל100,000?
2. איפה אני יכול לקנות פלאגים מקוריים במחיר סביר? אולי אפשר אפילו לינק לאמאזון? או אפילו חנות אחרת בארץ?
בספר רכב כתוב שהפלאגים שהרכב צריך הם אחד מהשניים:
* NGK DILKR6D11G

* DENSO K20PSR-B8

תודה רבה!

פורסם

באופן אישי, הייתי מחליף לפי ק"מ (כלומר ב 100K), יש חלקים שהבלאי שלהם כתוצאה מהזמן הוא זניח ולכן מוחלפים לפי הנסועה בלבד. אם אתה רוצה להיות בטוח חפש בספר הרכב את טבלת הטיפולים, צלם אותה והעלה לכאן. אני לא יודע מה ההנחיות ספציפית לרכב שלך, אבל ממה שנתקלתי, ההנחיה להחלפת מצתים מבוססת בדרך כלל על נסועה.

פורסם (נערך)

@innvision אני לא מוצא בספר רכב טבלה של טיפולים, וגם לא באינטרנט... יש מקום טוב לראות בו המלצות יצרן לפי דגם?
מאוד מעניין מה שאתה אומר לגבי הטיפולים - 
ככלל - יש לך איזה כלל אצבע מה צריך להחליף כל שנה ומה אפשר לחכות לקילומטראז?

עריכה: מצאתי את הטבלת טיפולים. די מסובך להבין ממנה משהו. מצרף אותה

CamScanner 04-26-2022 16.57.pdf

עריכה אחרונה על ידי פתחיה
פורסם

באמת לא הכי ברור, אבל בתוספת של טיפול 100K אני לא רואה הערה או סימון לגבי מספר חודשים במה שקשור למצתים. באופן כללי גם אצל יצרנים אני רואה המלצה לפי נסועה. 

באופן כללי יש דברים שצריך להחליף גם לפי זמן למרות שלא נראה ככה במבט ראשון, למשל מסנן אוויר למזגן שיש יצרנים שממליצים להחליף כל תקופה (אני מניח אולי שעלול להתפתח עובש). הייתי אומר שאולי פילטר אוויר (מנוע) אבל אני מניח שגם לו יש בלאי מבחינת זמן (כנראה שהנסועה גם כאן יותר משמעותית מהזמן).

פורסם

אצלי ברכב צריך להחליף פלאגים כל 120 אלף ק"מ או כל 6 שנים, מה שמגיע קודם. 

הרכב עומד על כ-70 אלף ק"מ אבל עברו כבר 6 שנים לכן בשבוע שעבר כבר החלפתי את הפלאגים. אני חושב שתמיד כדאי להיות על ה SAFE SIDE וללכת לפי מה שהיצרן אומר. 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם (נערך)

תודה על העזרה:) לגבי הפלאגים אני אזמין מהחנות שהמלצת @innvision שנראית חנות מעולה עם מעל 500 המלצות טובות!

על הדרך אשמח להזמין גם שמן מנוע ופילטר שמן - ואשמח לעזרה גם בזה,
בעבר, במוסך החברה שמו שמן מסוג  OILMOBIL 5W-30 B4 (זה סינטטי? חצי סינטטי? לא מצאתי בהוראות יצרן מה בדיוק צריך)
מצרף את ההוראות לגבי שמן מהספר רכב.

אשמח להפנייה לשמן רלוונטי וטוב מהאתר של אוטוסטור 🙏 וגם למסנן שמן+טבעת אטימה מתאימים (מה זה בכלל טבעת אטימה?)
תבורכו אנשים טובים:)

WhatsApp Image 2022-04-27 at 8.22.39 AM.jpeg

עריכה אחרונה על ידי פתחיה
פורסם

ב ASX שחולקת מנוע זהה, המלצת היצרן 90-100K (תלוי במדינה) ללא תלות בגיל הרכב.
אם לא הגעת לק"מ אין מה להחליף (ע"פ היצרן)
הטיפולים במורשה של מיצובישי מאוד יקרים. אכן טיפול קטן של שמן ופילטרים מגיע בקלילות ל 2000 ש"ח.
אני עברתי לטפל במוסך מורשה רגיל והמחיר יורד לפחות בחצי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 3 שעות, פתחיה כתב:

סינטטי

לפני 3 שעות, פתחיה כתב:

תודה על העזרה:) לגבי הפלאגים אני אזמין מהחנות שהמלצת @innvision שנראית חנות מעולה עם מעל 500 המלצות טובות!

על הדרך אשמח להזמין גם שמן מנוע ופילטר שמן - ואשמח לעזרה גם בזה,
בעבר, במוסך החברה שמו שמן מסוג  OILMOBIL 5W-30 B4 (זה סינטטי? חצי סינטטי? לא מצאתי בהוראות יצרן מה בדיוק צריך)
מצרף את ההוראות לגבי שמן מהספר רכב.

אשמח להפנייה לשמן רלוונטי וטוב מהאתר של אוטוסטור 🙏 וגם למסנן שמן+טבעת אטימה מתאימים (מה זה בכלל טבעת אטימה?)
תבורכו אנשים טובים:)

WhatsApp Image 2022-04-27 at 8.22.39 AM.jpeg

תתקשר לאוטוסטור.

הם ידאגו לך להכל. שמן מתאים ופילטר שמן מתאים.

• תוכן חדש...